SUMMER READING: Round-up 2016

 photo summer reading roundup.jpg

Can’t believe summer is O V E R ! ! ! Ik las deze zomer net als iedere zomer sinds 2012 iedere week een boek en deed daar verslag van op mijn blog. Ik wil graag het heugelijke feit met jullie delen dat ik dit jaar voor het eerst geen pagina geskipt heb van de boeken die ik gelezen heb. Ja, ik geef het toe. Andere jaren heb ik pagina’s (soms zelfs hele hoofdstukken) omdat ik tijdgebrek had (niet goed gepland had) of dat het boek zo saai was dat ik het tijdsverspilling vond. Maar deze zomer ben ik er in geslaagd om alles van cover tot cover te lezen.

Aan het eind van zo’n boekenreeks vind ik het altijd fijn om op een rijtje te zetten wat ik nu eigenlijk gelezen heb, wat ik er van vond. Wat waren mijn hoogtepuntjes van afgelopen zomer en welk boek zou ik niet zo snel aan anderen aanraden? Ik gaf deze zomer geen enkele onvoldoende maar dat heeft deels ook te maken met het feit dat de boeken die ik echt niet leuk vond, niet uit las (en dus niks over schreef).

Ik presenteer u, de vijftien boeken die ik afgelopen zomer las..

Emma Cline – The Girls – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Sarah Knight – The Life-Changing Magic Of Not Giving A Fuck – ❤❤❤❤❤❤ (6/10)
Emma Straub – Modern Lovers – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Jen Sincero – You Are A Badass – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Jonathan Safran Foer – Here I Am – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (9/10)
J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne – Harry Potter & The Cursed Child – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Stephanie Danler – Sweetbitter – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (10/10)
Nora Zelevansky – Will you, Won’t You, Want me? – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (9/10)
Lauren Weisberger – The Single’s Game – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Caroline Kepnes – You – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
Phil Knight – Shoe Dog – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (9/10)
Jandy Nelson – I’ll Give You the Sun – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (9/10)
Justine Ezarik – I, Justine – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)
The Betches – I Had A Nice Time (& Other Lies) – ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ (9/10)
Erik Lahaye & Thomas Waanders – Grenzen Verleggen – ❤❤❤❤❤❤❤❤ (8/10)

Als je zin hebt in een lekkere roman: The Single’s Game, Modern Lovers & Will you, Wont you, Want me
Als je zin hebt in een coming-of-age story met vrouwelijke hoofdrol: The Girls & Sweetbitter
Als je zin hebt in New York: Sweetbitter, Modern Lovers, You, Will you, Won’t you, Want me
Als je zin hebt in een Young Adult boek: I’ll Give You The Sun
Als je zin hebt om te lachen: I Had A Nice Time (&Other Lies)
Als je zin hebt in wat motivatie: Grenzen Verleggen, I, Justine, Shoe Dog & You Are A Badass
Als je zin hebt in een sportief boek: Grenzen Verleggen, Shoe Dog, The Single’s Game
Als je zin hebt in een thriller: You
Als je zin hebt in een magische wereld: Harry Potter & The Cursed Child
Als je zin hebt om te huilen: I’ll Give You The Sun

Best read: Sweetbitter van Stephanie Danler, dit was een van de eerste boeken die ik deze zomer las en het greep me van begin tot eind. Het verhaal is prachtig geschreven, maar werd nergens saai of te ‘literair’ zodat het ook nog gewoon fijn om te lezen bleef. Goed verhaal
Worst read: The Life-Changing Magic Of Not Giving A Fuck, hij staat mooi in mijn boekenkast maar serieus dit was echt alles behalve life-changing voor mij. De meeste dingen daar geef ik al geen fuck om, het enige waar ik af en toe nog last van heb is wat anderen van mij vinden, maar dat gaat een boek niet voor mij oplossen. Misschien zegt het meer over mij dan over het boek, maar ik heb meer minder enthousiaste verhalen gehoord. Maar zoals ik al zei, hij staat mooi in mijn boekenkast en hij doet het leuk op Instagram.

Wat waren jouw favoriete boeken die je afgelopen zomer las? Heb je alles gelezen dat je wilde, of kwam je toch niet aan lezen toe? Heb je ook iets van mijn lijst gelezen? Super benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Anouk
  september 4, 2016 / 17:25

  ‘Het meisje in de trein’ en ‘de kraamhulp’ gelezen. Beide vermakelijk, vooral die laatste. En de eerste 2 delen van de Harry Potter serie. Omdat ik de films en het verhaal geweldig vind, maar de boeken nog nooit gelezen heb. Nu bezig in deel 3!

  • Annemerel
   Auteur
   september 5, 2016 / 10:38

   Wat leuk dat je nu alle boeken van HP aan het lezen ben. Het meisje in de trein las ik vorig jaar, goed boek!

 2. september 4, 2016 / 17:45

  Ik vind je Summer Reading altijd zo leuk om te lezen! Jammer dat je niet ook een Autumn/Winter/Spring reading doet ;) Maar goed, zo hebben we allemaal weer iets om naar uit te kijken voor volgend jaar. En tot die tijd kan ik wat boeken lezen die ik dankzij jou op mijn to-read lijstje heb gezet.

  • Annemerel
   Auteur
   september 5, 2016 / 10:38

   Haha komende maanden zal ik nog wel regelmatig een boekreview doen, maar het hele jaar iedere week een boek lezen… dat gaat me iets te ver ;-)

 3. vera
  september 4, 2016 / 18:08

  Ik heb Sweetbitter gelezen, maar ik was er minder lyrisch over. Ik vond het leuk geschreven en had het dan ook snel uit, maar ik vond het een zwak plot hebben en eigenlijk vond ik de hoofdpersonen ook voornamelijk ‘flat characters’, Tess leerde ik niet heel goed kennen en de andere personen in het restaurant vond ik voornamelijk karikaturen die verder geen ontwikkeling doormaakten.
  Ik twijfel nog of ik Harry Potter ga lezen, als echte fan ben ik bang dat het tegenvalt:P

  • Annemerel
   Auteur
   september 5, 2016 / 10:37

   Ah jammer! Ik heb dat gevoel zelf niet gehad (obviously), maar verschil in mening moet kunnen ;-)

 4. september 4, 2016 / 19:33

  Ah ik wil al HEEL de zomer Sweetbitter lezen, maar ze verkochten het in geen enkele luchthaven/boekenwinkel waar ik kwam! Ga hem maar online bestellen denk ik, ik wil hem zo graag lezen:)

 5. september 4, 2016 / 19:58

  Wat een fijn stuk, zoveel nieuwe titels om op mijn lijstje te zetten. Leuk ook dat je het kort samenvat, hou ik wel van!

 6. september 5, 2016 / 07:56

  Goede summer read heb je gehad! Bijna alle boeken hebben een 8 of hoger

 7. Ilse
  september 5, 2016 / 12:02

  Zitten leuke boeken tussen! Ik heb zelf ‘Ik geef je de zon’ en ‘Jij bent een badass’ en ‘Grote kleine leugens’ gelezen. De eerste en laatste waren erg leuk (vooral de laatste) maar ik vond ‘Jij bent een badass’ tegenvallen. En ja, van het boekenpakket wat ik gewonnen heb!

 8. september 5, 2016 / 12:09

  Fijn altijd, die round-up! Sweetbitter vond ik ook goed, een aantal andere ga ik op mijn lijstje zetten! Ik vind zelf de boeken van Liane Moriarty ook erg leuk! Weet niet of je die al gelezen hebt? Vind ze wel wat voor jou!

 9. september 5, 2016 / 19:11

  Je maakt me erg nieuwsgierig naar Sweetbitter! Leuk lijstje!

 10. september 6, 2016 / 15:39

  Ik ben nu bezig in Shoe Dog, tot nu toe erg enthousiast dus ik ben zeer benieuwd!