SUMMER READING: Caroline Kepnes – You (#1)

 photo YOU-A-NOVEL.jpg

It’s that time of the year again! Summer Reading! Net als de afgelopen vier jaar ga ik deze zomer weer vijftien verschillende boeken lezen en mijn persoonlijk mening over de boeken met jullie delen. Iedere zondag, om 17.00u. Voor mij een perfect excuus om af en toe lekker mijn bed in te duiken met een boek, voor jullie hopelijk wat nieuwe leesinspiratie voor komende zomer. Want nu vrijwel al onze favoriete series met zomerstop gaan, moeten we toch dat een gat een beetje opvullen. En.. wat is er nu lekkerder dan in het zonnetje liggen met een goed boek? Zijn jullie er klaar voor, ik wel?! Laten we snel met het eerste boek beginnen, dat is You, van Caroline Kepnes.

Ik heb dit boek te danken aan actrice (The Vampire Diaries, The Originals) Phoebe Tonkin. Ik volg haar al een paar jaar op Twitter en afgelopen jaren heeft ze regelmatig fijne boeken gedeeld, dus ik vertrouwde haar meteen helemaal toen ze zei dat dit een van haar favoriete boeken ooit was. En mijn vertrouwen is gelukkig niet beschaamd, You is een heel speciaal boek.

De ‘You’ in dit verhaal is een meisje – Beck – van halverwege de twintig. Ze doet een masteropleiding aan een Universiteit in New York om schrijfster te worden. Ondertussen houdt ze de wereld op de hoogte van haar leven via Twitter. Het lijkt allemaal heel onschuldig, maar dat die berichtjes op Twitter grote gevolgen kunnen hebben blijkt wanneer ze Joe ontmoet in een boekenwinkel. Joe is meteen geobsedeerd door Beck, onthoudt haar naam op haar creditcard en gaat op internet op onderzoek uit. Binnen no-time heeft hij haar adres gevonden en via haar Twitter-account stalkt hij haar.

Maar daar blijft het helaas niet bij, Joe weet ook haar adres te vinden, is toevallig in hetzelfde café als Beck en manipuleert haar leven op zo’n manier dat ook de mensen om haar heen voor hun leven moeten vrezen. Joe klinkt als een afschuwelijke man en dat is hij ook. Maar hij is vanaf het eerste moment zo verliefd op Beck dat hij volledig geobsedeerd raakt door haar. Waar ligt de scheidingslijn tussen verliefd zijn en obsessie? Natuurlijk is Joe die scheidingslijn ver voorbij, maar ik denk dat veel mensen onbewust ook tegen die scheidingslijn aanlopen, dankzij social media.

Zelf was ik na het lezen van het boek in ieder geval compleet paranoia. Mijn halve leven staat online. Er hoeft maar een gek te zijn en… Goed, daar is weinig meer aan te doen. Ik denk dat een compleet team van de CIA nog moeite zou hebben om al mijn voetstappen op internet uit te wissen. Maar hé, laten we hopen dat Joe een fictief persoon is en dat het dat ook blijft.

Lachen: Ik kan me geen lach herinneren…
Huilen: Eigenlijk ook niet?
Opvallend: Er is een vervolg! Het boek heet Hidden Bodies, ik heb het nog niet gelezen maar het schijnt weer heel spannend en goed te zijn. Dus mocht je dit een fijn boek vinden, dan hoef je niet verdrietig te zijn als het uit is.
Irritatie: Af en toe vond ik sommige stukken iets te langdradig, dan dacht ik… schiet nou op!
Aanrader: Ja! Als je van thrillers houdt, als je van New York houdt, als je van Gossip Girl houdt, als je van Pretty Little Liars houdt. Als je zin hebt in een psychologische thriller… lezen!
Hartjes: ❤❤❤❤❤❤❤❤ 8/10

Je koopt You van Caroline Kepnes onder andere bij Bol.com voor 15,99. De Nederlandse vertaling ‘Jij’ is ook verkrijgbaar, deze koop je voor 19,95 op Bol.com.

Ik heb al een hele lijst met boeken die ik komende zomer wil lezen, maar misschien heb jij ook nog wel wat boeken die ik MOET lezen! Als dat het geval is, laat dat dan vooral even weten in de comments. Ik ben altijd op zoek naar leuke (nieuwe) boeken!

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Vera
  mei 22, 2016 / 18:26

  Vraagje: ga je ook Nederlands geschreven boeken lezen? Ik vind je reviews van boeken altijd erg leuk, maar lees niet graag in het Engels, waardoor ik eigenlijk nooit wat met je summer reading kan :(

  • mei 22, 2016 / 18:34

   Heel vaak staan er gewoon linkjes naar de Nederlandse boeken onder, zo ook deze keer ;) Geen probleem dus lijkt me!

   • Annemerel
    Auteur
    mei 22, 2016 / 19:23

    Wat Linda zegt ;-). Ik lees boeken graag in de taal waarin ze oorspronkelijk geschreven zijn. Vaak zijn de vertalingen van de boeken al verkrijgbaar, als ze heel erg nieuw zijn duurt het soms iets langer.

    • Vera
     mei 24, 2016 / 18:27

     Oh wat slecht, hier heb ik helemaal overheen gelezen! (haaaha) Maar thanks!

 2. Do
  mei 22, 2016 / 18:28

  Dit lijkt me echt een leuk boek, ik heb hem op mijn to-read lijstje gezet :)
  Ik ben erg benieuwd naar alle boeken die je gaat lezen!

 3. Janine
  mei 22, 2016 / 18:33

  Pretty girls van Karin Slaughter is ook echt een aanrader.
  Zeker als je van thrillers houd, is dit een super spannend boek!

  En voor Vera hier boven: deze is ook in het Nederlands verkrijgbaar ;)

 4. Marie
  mei 22, 2016 / 20:12

  Liane Moriarty, The husbands secret vond ik een supergoed boek!
  Hoe komt het dat jouw blogs niet meer via bloglovin leesbaar zijn? Komt dat door de nieuwe lay-out? Vind ik best jammer, want ik volg jouw blog – en andere favorieten – heel makkelijk op die manier :-)

 5. mei 22, 2016 / 22:21

  Dit boek moet inderdaad echt hoger op mijn TBR komen te staan =D Hij klinkt zo goed!
  Fangirl van Rainbow Rowell
  This is Where it Ends van Marieke Nijkamp
  Six of Crows van Leigh Bardugo (!!)
  Wonder van R.J. Palacio
  Moet ik nog even doorgaan =D

  • mei 22, 2016 / 22:32

   OMG!! Wij hebben echt zelfde boeken smaak! Heb je ook A court of Thorns and Roses gelezen?

 6. mei 22, 2016 / 22:34

  Annemerel, wat doe je mij aan?? Want echt.. Ohh.. Ik heb een koop verbod nog tot en met 31/12.. en dan ook nog eens +300 boeken hier in huis om te lezen en zo 1000 ebooks inmiddels.. (lang leven gratis boeken via amazon).. En nu.. Kan ik er weer 1 toevoegen op mijn al groeiende lijst.. Gelukkig gaat het lezen snel dit jaar en ben ik bezig in nummer 47!

  Echte foute roman achtige boek? Beter dan 50 shades en alle andere series? Begin met Calander girl serie!

 7. Mikki
  mei 22, 2016 / 23:49

  Hé Annemerel, sorry voor deze non-topic reactie, maar sinds je site een update heeft gekregen kan ik je posts niet meer op Bloglovin’ lezen. Heeft dat een reden of is dat onbewust zo (en kan het weer gefixt worden :) :) :)), want – oké, toegegeven, toppunt van luiheid – ik merk dat ik dan minder snel de neiging heb op blogposts te lezen als ik niet MEGA-benieuwd ben wat er staat. Nu ik dit teruglees denk ik mens, wat zeur je om niks, maar ben toch benieuwd. Liefs!

 8. Ilse
  mei 22, 2016 / 23:58

  Jaaaa, een van mijn favoriete categorieën is weer terug! Ik lees je reviews in de summer-reading altijd met veel plezier en lees hierdoor nog meer leuke boeken. En zoals gewoonlijk word dit boek ook weer toegevoegd aan mijn leeslijstje. Ik krijg met zulke boeken ook vaak de kriebels over social media en stalkers enzo.

 9. Wendy
  mei 23, 2016 / 12:55

  Ik vind dit zo’n leuke categorie! Heerlijk om een goed boek te lezen en jij zorgt altijd weer voor nieuwe titels op mijn to-read lijst! :)

 10. mei 23, 2016 / 15:06

  Yesss, Summer reading vind ik altijd zo leuk om te lezen! :) Volgens mij is dit eerste boek in het rijtje meteen al een heel fijn boek om in de zon te lezen. Een boek van afgelopen tijd die ik heel mooi vond is ‘Light between oceans’ van Margot Stedman. Geniet ervan om de komende tijd lekker voor je werk te lezen (hallelujah!) en ik ben benieuwd naar de rest van de boeken.

 11. Anna
  mei 23, 2016 / 15:56

  Ik heb een paar jaar geleden Zeven Kleine Criminelen gelezen. Echt een leuk boek! Het is wel young adult, maar daar ben je volgens mij niet vies van ;)

 12. mei 23, 2016 / 16:47

  Poe hee wat een beklemmend onderwerp! En ook een goed thema om verder over na te denken. Je bent zo kwetsbaar online. En dus blijkbaar soms daardoor ook offline. Ik heb mezelf voorgenomen om weer wat meer Engelstalige boeken te lezen. Ik merk dat mijn Engels weer wat naar de achtergrond is geraakt sinds ik niet meer een baan heb waarbij ik dagelijks Engels moet spreken en lezen. Dat gaat echt zo hard.. En met een tripje NYC op de agenda over een paar weken.. Goed ‘inleesmateriaal’ dit. Succes met het verslinden van de volgende 14 boeken!

 13. Nicole
  mei 23, 2016 / 19:26

  Ik vind De Wandelhoer van Iny Lorentz een enorme aanrader (en het is een ontzettend dikke pil). Zelf heb ik ‘m in het Nederlands gelezen.

 14. mei 23, 2016 / 22:25

  Dit boek kende ik nog niet. Ik zet het meteen even op mijn eigen lijstje. Ik heb er dit jaar al 27 boeken uitgelezen, dus als je nog een hele waslijst aan boeken nodig hebt of auteurs.

 15. mei 24, 2016 / 11:42

  Een absolute aanrader is ‘I’ll give you the sun’ van Jandy Nelson. Lachen en huilen, letterlijk! Ben erg benieuwd naar dit boek :-)

 16. mei 25, 2016 / 12:57

  Ahh zo fijn dat Summer Reading weer begonnen is! Zijn stiekem toch wel één van mijn aller-favoriete stukjes van jou!

 17. mei 25, 2016 / 16:50

  Klinkt goed! Ik zet ‘m op mijn to-read lijstje.

 18. Lian
  mei 26, 2016 / 12:33

  Klinkt als een spannend boek! Die ga ik ook lezen deze zomer.
  Ik heb laatst ‘Daugther of Smoke and Bone’ gelezen. Heel goed boek. Het is wel een beetje fantasy achtig, maar het gaat wel over een studente, waardoor het wel dicht bij je belevingswereld blijft.