SUMMER READING: Nora Zelevansky – Will you won’t you want me? (#8)

 photo 9781250001276.jpg

Op mijn to-do-list voor deze vakantie staat vrij weinig, maar wel een groot aantal boeken. Het lukte me echter pas donderdag een van deze boeken erbij te pakken en te beginnen met lezen. Ik kon me er eerder gewoon niet toe zetten. Maar toen ik eenmaal in dit boek van Nora Zelevanski begonnen was, kon ik weinig anders meer dan lezen. Zelfs die paar uur in Siena voelde een beetje als ‘verspilde tijd’ omdat ik gewoon verder wilde lezen in mijn boek. Yup, zo’n boek is het dus. Dat je oppakt, dat je opslokt en dat je gewoon wil blijven lezen totdat het uit is. En als het uit is, dan zou je eigenlijk ook nog wel door willen blijven lezen. Maar ja.. dan zit er niets anders op dan accepteren dat dat niet tot de mogelijkheden behoort.

Will you won’t you want me gaat over Marjorie Plum. De 28 jaar dat zij op aarde rond wandelt, heeft ze gespendeerd in New York, Manhattan om precies te zijn. Op school was ze de Queen Bee, het meest populaire meisje van de klas zonder dat ze daar al te veel moeite voor heeft hoeven doen. Maar nadat ze haar highschool diploma gehaald heeft is het allemaal bergafwaarts gegaan. Inmiddels zijn we tien jaar verder, Marjorie werkt al sinds haar negentiende voor een afschuwelijke baan bij een PR-bureau, iedereen om haar heen heeft ondertussen een ‘leven’ gekregen en zij zit vast en heeft het gevoel dat ze gepiekt heeft op de middelbare school.

Wanneer Marjorie in 24 uur alles kwijtraakt wat ze heeft (huis, baan en waardigheid) denkt ze dat ze niet dieper kan zakken, maar misschien was die rock bottom wel nodig om haar eindelijk weer tot leven te laten komen.

Het verhaal speelt zich af in New York (wat een boek voor mij altijd al een beetje extra geeft) en bespreekt onderwerpen waar veel eind twintigers zich mee bezig houden. Liefde, wie ben ik, wie wil ik zijn. Moet ik settelen, of is er toch meer? Ik zal niet ontkennen dat ik deze vragen nooit stel. Dit boek is dan ook niet zomaar de eerste de beste chicklit, hij zet je wellicht ook wel een klein beetje aan het denken. En geloven. En misschien een beetje verlangen. Maar als je wil weten in wat en naar wat, dan moet je toch even het boek lezen.

Lachen: Ja, glimlachen, maar ook hardop
Huilen: Nee
Irritaties: De vroegere beste vriendin van Marjorie heb ik meerdere keren een klap in haar gezicht willen verkopen.
Opvallend: Het boek is dit jaar verschenen maar speelt zich af in 2012. Ik ben nogal pietje-precies als het op data en cijfers aankomt dus ik was de hele tijd aan het rekenen.
Aanrader: Als je houdt van een lekkere chicklit met ook nog een beetje inhoud, een lekker makkelijk boek dat je toch ook nog een beetje aan het nadenken zet. Als je houdt van New York en Gossip Girl. Als je op zoek bent naar romantiek. Als je je afvraagt of het ooit nog goed gaat komen omdat je eind twintig bent, single en geen concreet doel je in je leven hebt. Lezen!
Hartjes: 9/10

Je koopt Will You Won’t You Want Me van Nora Zelevansky onder andere bij Bol.com voor 18,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Charlotte
  juli 10, 2016 / 15:42

  Mijn “to-read” lijstje op Goodreads groeit alleen maar terwijl ik door de tentamens echt geen tijd heb om te lezen.. Als mijn vakantie dan eindelijk aanbreekt weet ik wat ik ga doen !

 2. Sonja
  juli 10, 2016 / 16:53

  Oeh, een must read voor mij!

 3. Ilse
  juli 10, 2016 / 21:08

  Ik zie mijn boekenlijst echt groeien door jou en je summer-reading. En ik ben nou begonnen in Ik geef je de zon! Mooi boek en nogmaals dank voor het boekenpakket.

 4. juli 11, 2016 / 09:00

  Leuk! Deze ga ik lezen.

 5. juli 11, 2016 / 13:20

  Deze lijkt me leuk! Gaat op de lijst :-) Op dit moment lees ik I am Pilgrim, fantastische thriller, zo spannend

 6. juli 11, 2016 / 14:52

  Klinkt als een perfect boek voor de vakantie inderdaad! Helaas mag ik echt geen boeken meer van mezelf kopen; ik heb er al zoveel op de (digitale) plank staan..