SUMMER READING: Jen Sincero – YOU are a BADASS (#4)

 photo youareabadass.jpg

Na dit boek voor de zoveelste keer op Snapchat en Instagram voorbij te hebben zien komen ging ik overstag. Dit boek moest ik zelf ook maar een keer gaan lezen. Ik hou er wel van, een beetje inspirerende boeken. Eerder las ik onder andere Girlboss van Sophia Amoruso. Ook zo’n boek dat je een lekkere schop onder je kont geeft. En dit boek beloofde hetzelfde. En zo’n schop, kon ik wel weer even gebruiken.

De eerste pagina’s van het boek waren meteen raak. Ik herkende mezelf. Ik ging gelijk met een markeerstift in de weer, voor het eerst sinds ik zes jaar geleden mijn studie afrondde. Want dit moest ik goed onthouden.

“You’re gonna have to push past your fears, fail over and over again and make a habit of doing things you’re not so comfy doing” – over veranderingen in je leven.

“If you want to live a life you’ve never lived, you have to do things you’ve never done

Nu klinkt het net alsof ik het nodig vind om mijn leven drastisch te veranderen omdat ik er niet blij mee ben. Dat is ook weer niet helemaal het geval, maar natuurlijk zijn er wel dingen die ik graag anders zou willen zien. Maar zonder daadwerkelijk verandering in mijn gedrag en de dingen die ik doe, zal er waarschijnlijk weinig veranderen. Als je iets wil veranderen kun je natuurlijk met je armen over elkaar op de bank gaan zitten, maar de kans op verandering is groter als je zelf proactief te werk gaat. Daar moet ik soms nog wel eens aan herinnerd worden.

En dat doet dit boek dus. Mezelf herinneren aan dingen die ik eigenlijk zou moeten doen. Het is geen hogere wiskunde, er worden geen super bijzondere dingen verteld. Het meeste wist ik eigenlijk al wel, maar die herinnering is fijn. Baanbrekend vond ik het boek eerlijk gezegd ook niet, mijn leven is sinds het boek uit is (zes dagen geleden) ook nog niet veranderd, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Dat denkproces is nog lang niet voltooid dus daar zal ik jullie op dit moment niet mee lastig gaan vallen, maar als mijn blog straks op zwart gaat dan weten jullie dat Jen Sincero – de schrijfster van dit boek – de schuldige is (ha ha ha grapje, ik ga niet op zwart…).

Lachen: Ja, omdat ik mezelf en mijn domme acties soms herkende.
Huilen: Ja, tijdens het laatste hoofdstuk… maar ik was ook gewoon in een hele emo-stemming.
Irritaties: Niet echt. Sommige dingen vond ik wel ietwat langdradig en herhaling.
Opvallend: OK. Dit heeft eigenlijk niets met het boek te maken maar ik vond het wel heel erg grappig. Mijn ouders dachten allebei dat ‘Badass’ negatief was en die zagen vorige week maandag een foto van dit boek op mijn Instagramprofiel en die dachten dat dat ‘Badass’ over een persoon ging. Dus mijn vader had onder die foto gereageerd met ‘Zo is ’t KNIPOOG’. Hahaha, maar het was dus geen verstopte hint. Badass is in deze zin dus juist positief.
Aanrader: Ja! Als je op zoek bent naar een beetje inspiratie en graag wat peper in je reet wil krijgen. Maar verwacht niet meteen wonderen. Je wordt niet meteen een badass door het lezen van dit boek, je moet er natuurlijk ook wel wat mee doen.
Hartjes: ❤❤❤❤❤❤❤❤ 8/10

Je koopt ‘YOU are a BADASS’ van Jen Sincero onder andere bij Bol.com voor 13,84.

Wat is jouw favoriete inspirerende boek? Hebben jullie nog tips voor me?

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. juni 12, 2016 / 17:44

  Hij staat al een tijdje op mijn lijstje maar nu ik de review heb gelezen weet ik het zeker. Echt wel tof! Ik ben nu bezig met Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ook zo’n (confronterend) feest van herkenning.

 2. juni 12, 2016 / 17:53

  Klinkt als een goed boek. Ga ik op mijn to read lijst zetten.

 3. juni 12, 2016 / 18:03

  Klinkt wel erg goed :) Van die boeken die je echt een schop onder de kont geven zijn zo fijn! Ik ga ‘m aan mijn to-read lijstje toevoegen. Dankjewel voor de tip.

 4. juni 12, 2016 / 18:37

  Lijkt mij wel een goed boek dit. Erg confronterend ergens ook, die schop onder je kont, voor mij dan. Ik vond die citaten al inspirerend!

 5. juni 12, 2016 / 18:51

  Ja dit boek is echt tof! Ik heb hem een paar maanden geleden gelezen. Het is inderdaad wel zo dat je er zelf echt wat mee moet doen, maar dat is eigenlijk met alle self help boeken zo. Ik vond in ieder geval veel herkenning in het boek en ook wel handige tips!

 6. Ilse
  juni 12, 2016 / 21:31

  Klinkt als een boek die ik zou lezen dus ik ga hem opslaan in mijn leeslijstje!

 7. juni 12, 2016 / 22:03

  Goede tip zeg! Was nog op zoek naar nieuwe boeken om te gaan lezen en heb nog nooit zo iets gelezen dus lijkt me leuk voor de verandering :)

 8. juni 13, 2016 / 08:59

  JA, DAT IS EEN GOED BOEK HE! Ik heb dat beetje peper in m’n reet in ieder geval wel gevoeld ;-) figuurlijk dan..

 9. juni 13, 2016 / 09:58

  Grappig; iedereen is laaiend enthousiast over dit boek terwijl ik denk: mehhh. Ik vind Minder doen, meer bereiken van Shaa Wasmund daarentegen wel heel inspirerend en worden er flink wat pepers in m’n reet gestopt om wat te gaan doen haha!

 10. juni 13, 2016 / 10:41

  Klinkt wel leuk. Zeker als je jezelf er een beetje in herkent kan zo’n boek wel lekker motiverend zijn.

 11. juni 13, 2016 / 12:45

  Ik zou deze ook wel willen lezen! Lijkt me een lekker boek voor in de vakantie :)