SUMMER READING: Sarah Knight – The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k (#7)

 photo notgivingafuck.jpeg

The life-changing magic of not giving a f*ck. Al maanden zie ik de cover van dit boek voorbij komen. Op Vogue.com, op Snapchat, YouTube, Instagram. De cover van het boek, niet deze Amerikaanse cover maar de Europese cover, is dan ook heel erg Instagramable en de titel van het boek bekt natuurlijk ook wel heel erg lekker. En ik zou op zich ook wel minder ‘f*cks’ willen geven. Ik heb soms namelijk het idee dat ik veel te veel f*cks aan verkeerde dingen geef. Dit boek moest gelezen worden dus.

Maar laat ik maar direct met de deur in huis vallen, ik was enthousiaster over de cover en de titel van dit boek, dan over de inhoud. Na het lezen van het boek heb ik alles behalve het gevoel dat ik echt iets geleerd heb waar ik wat aan heb, of wat ik ga gebruiken. Tijdens het lezen van dit boek kwam ik er eigenlijk achter dat ik eigenlijk om heel veel dingen al geen fuck geef en dat ik het wat dat betreft best goed doe. Het enige waar ik nog aan moet werken, is dat ik het liefst door iedereen leuk gevonden word. Daar zou je volgens schrijfster Sarah Knight ook geen F om moeten geven, maar ja, hoe je daar van afkomt, vertelt het verhaal niet.

Het boek is opgedeeld in vier delen. We beginnen met een hoofdstuk over het geven en niet geven van een fuck, hierin wordt onder andere het fuck-budget uitgelegd. Je hebt ook geen oneindig budget om geld te spenderen toch? Zo moet je het ook zien met je fucks. Dit vond ik misschien nog wel het meest leerzame hoofdstuk. Je kunt niet overal tegelijk om geven, je moet keuzes maken en kijken wat voor jou belangrijk is. In het tweede deel leer je hoe je besluit om geen fuck te geven, je maakt lijstjes met de dingen waarom je geen fuck geeft en deelt deze in categorieën in. In dit hoofdstuk kwam ik er achter dat ik eigenlijk al vrij weinig fucks geef. Ik ga niet naar feestjes waar ik geen zin in heb, ik beantwoord geen mails die totaal oninteressant zijn, als ik geen zin heb om voetbal te kijken dan kijk ik geen voetbal. Zo simpel is het, toch?

In het derde deel leer hoe je die fucks die je niet geeft daadwerkelijk niet geeft (snap je het nog?) hier begon ik het allemaal een beetje dubbelop te vinden. Ik had zoiets van, ja nu snap ik het wel hoor.. En in het laatste hoofdstuk legt schrijfster Sarah uit hoe de magie van het niet geven van een fuck je leven drastisch verandert. Ook weinig nieuwe informatie, vond ik.

Wellicht was dit dus gewoon geen boek voor mij, had ik er misschien iets teveel van verwacht. Het kan zo zijn dat de twee boeken die ik hiervoor las (YOU are a BADASS en Shoe Dog) er ook voor hebben gezorgd dat ik iets minder genoot van dit boek. Na twee fijne inspirerende boeken viel dit boek gewoon een beetje tegen.

Gelukkig staat ‘ie prachtig in mijn boekenkast.

Lachen: Af en toe, had het vaker verwacht
Huilen: Nope
Irritaties: Ik vond veel dingen eigenlijk wel voor de hand liggend en hetgeen waar ik zelf het meeste moeite mee heb – het geven om wat anderen van mijn vinden – daarvan wordt wel gezegd dat je er geen F om zou moeten geven, maar hoe je dat dan moet doen? Ik vond het boek ook veel herhaling, terwijl het maar 200 pagina’s was.
Opvallend: De schrijfster van dit boek is cum laude afgestudeerd aan Harvard. Stiekem had ik – mede om die reden – wel iets meer inhoud verwacht. Het boek was nu niet echt life-changing zeg maar.
Aanrader: Als je een echte people-pleaser bent en naar ieder feestje gaat, terwijl je daar eigenlijk helemaal geen zin in hebt, lees dan vooral dit boek. Als je van mooie covers houdt voor in je boekenkast (of Instagram), koop dan vooral dit boek. Anders… misschien gewoon niet.
Hartjes: ❤❤❤❤❤❤ 6/10

Je koopt ‘The life-changing magic of not giving a F*ck’ onder andere op Bol.com voor 15,33.

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Ilse
  juli 3, 2016 / 21:10

  Voor het eerst sinds de jaren dat je boeken reviewt wil ik een boek niet lezen. Kan ook gebeuren!

 2. juli 3, 2016 / 22:52

  Jammer. Hier had ik wel wat meer van verwacht. Goed om je mening te lezen, want deze zal ik nu overslaan.

 3. juli 4, 2016 / 10:33

  Uhm, nee, deze sla ik over… Zie ;-) Ik kan heel goed “Nee” zeggen.

 4. juli 4, 2016 / 10:51

  Ik zag dit boek ook overal voorbij komen, maar twijfelde heel erg of het echt wel een leuk boek zou zijn. Na jouw review weet ik dat het de moeite niet waard is. Ik ben nog steeds wel heel benieuwd wat jij vindt van ” een man genaamd Ove”. Dat was het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb (of stiekem was het alweer eind vorig jaar)

 5. juli 4, 2016 / 11:30

  Oh, ik had deze op mijn lijstje staan maar dit is echt een beetje teleurstellend. Ik haal hem er gauw af!

 6. Amber
  juli 4, 2016 / 12:45

  Dit boek klinkt ergens als een boek wat ik een jaar geleden nodig had. Ondertussen ben ik nu in de fase gekomen waarbij ik het niet erg vind om een feestje te missen omdat ik liever op de bank lig… maar ik geef daar nog een f*ck om de mening van anderen omdat ik er niet ben. Dus er is nog wel wat verbetering :)

  Toch twijfel ik of ik het boek deze zomer alsnog moet lezen, ergens lijkt het me best wel interessant. Je review maakt me nog steeds nieuwsgierig.

 7. juli 4, 2016 / 12:57

  Goed in deze review te lezen. Ik heroverweeg nu wel even de aankoop ;)

 8. juli 4, 2016 / 16:44

  Ik heb hem op m’n e-reader staan, en ik ben nog steeds heel benieuwd naar het boek. Anderen zijn namelijk súperfan van het boek, dus ik ben benieuwd welk team uiteindelijk wint ;)