LIVE X LOVE X RUN

 photo 3D_ANNEMEREL_Run_RGB-4.jpg

Een boek schrijven is altijd mijn droom geweest. Dat dat boek over hardlopen zou gaan, dat had ik je tien jaar geleden niet kunnen voorspellen. Tien jaar geleden stond hardlopen voor mij namelijk nog gelijk aan steken in mijn zij en andere doffe ellende. In juni 2006 trok ik voor het eerst een paar oude gymschoenen aan voor een rondje hardlopen. Volledig geïnspireerd door Blake Lively, in de film Sisterhood of the Traveling Pants. Blake liep daar over het strand te rennen in haar korte broekje en sportbeha, blonde god naast haar, prachtig lichaam, haren in de wind en ze had het over het feit dat hardlopen zo ontzettend fijn was. Ik kon me er toen nog niets bij voorstellen, maar tien jaar later geef ik haar – of haar karakter in de film dan – compleet gelijk. Hardlopen is fantastisch.

Natuurlijk is hardlopen niet altijd fantastisch. Soms moet je heel wat overwinnen om naar buiten te gaan. Je hebt het druk, je bent moe, je zit zo lekker, je zou liever in bed gaan liggen met Netflix. Geloof me, ook ik heb nog steeds deze struggles. Maar als ik terug kom, ben ik mezelf altijd dankbaar. Dankbaar dat ik toch naar buiten ben gegaan. Soms loop ik heerlijk, soms kost het wat meer moeite, soms is het ronduit verschrikkelijk, maar als ik de deur van mijn studio open, ben ik altijd blij dat ik geweest, hoe goed of slecht mijn run ook geweest is.

Foto – Sabine Metz

En nu is er dus het boek, Live, Love, Run. Een hardloopboek van begin tot eind. Met praktische tips over hoe je begint met lopen, sneller wordt, wat je aan moet, wat te doen met blessures en hoe je die eerste wedstrijd overwint. Afgewisseld met persoonlijke anekdotes van mij. Want in de tien jaar dat ik nu loop heb ik heel wat meegemaakt. Op het moment dat ik het meemaakte was het niet altijd even leuk, maar uiteindelijk zorgen juist die dingen wel voor een goed verhaal. Zoals die ene keer dat ik twintig kilometer in Italië ging lopen op zondagochtend en mijn darmen halverwege compleet van streek raakte. Of de bloedende blaren en de vermiste teennagels die mijn voeten hebben moeten doorstaan. Naast de praktische tips en anekdotes heb ik ook recepten voor je, verschillende loopschema’s en een DIY voor de perfecte hardloopselfie.

Live, Love, Run is voor iedere hardloper. Of je nu net begint met lopen of al eventjes bezig bent. Als je net begint zul je er waarschijnlijk veel tips uit kunnen halen, als je al wat langer loopt zal alles vooral heel erg herkenbaar zijn.

Benieuwd geworden naar mijn boek? Je kunt het onder andere hier bestellen. Mocht je mijn boek gekocht hebben en dit met mij willen delen? Plaats dan een foto op Instagram met de hashtag #LiveLoveRunAnnemerel

Liefs,
Annemerel

Uit de pers

Annemerel de Jongh is de powervrouw onder de Nederlandse bloggers. Met een marathon van 3.26 in de benen en een boek om jaloers op te zijn.’ Olivier Heimel, Hoofdredacteur Runner’s World
‘Tijdens het lezen van Live, Love, Run zit je als lezer even in Annemerel’s hoofd; een fijne plek waar positiviteit en realiteit zich afwisselen. Het boek is helemaal compleet, met schema’s, essentiële tips, recepten en verhalen van Annemerel. Een must read voor iedere hardloper (in spé)’   Aranka van Voorden, oprichtster #FITGIRLCODE & Jogha
‘Annemerel doet wat ze blogt en schrijft zoals ze rent: met vaart, ongebreideld enthousiasme en liefde voor elke afgelegde centimeter. Minutieus geregistreerd, want zo is Annemerel ook. Lijstjes vol nuttige tips worden afgewisseld met persoonlijke (vaak hilarische) anekdotes, zo aanstekelijk dat zelfs de gezworen hardloophater zin krijgt om de sportschoenen onder te binden en naar buiten te gaan.’    Annette Lavrijsen, hoofdredacteur Women’s Health