SUMMER READING: Emma Straub – Modern Lovers (#10)

 photo Modern Lovers cover.jpg

Na het boek The Vacationers van Emma Straub, dat ik twee jaar geleden tijdens mijn vakantie las, was ik ontzettend benieuwd naar Emma’s nieuwe boek Modern Lovers. Wat ik zo fijn vond aan The Vacationers was de manier waarop Emma observeerde en het verhaal dat uit verschillende perspectieven verteld werd. Het boek speelde zich af tijdnes een zomervakantie, dat maakte het bij voorbaat al een perfecte summer read. Maar Modern Lovers is dat ook, het speelt zich dan misschien niet af op een zonnig eiland, maar wel tijdens een hete zomer, in New York. Brooklyn om precies te zijn.

En net als in The Vacationers wordt Modern Lovers weer vertelt door verschillende personages. Zes om precies te zijn. De gezinsleden van de family Marx (Andrew (48) en Elizabeth (47) en de zeventienjarige Harry) en de gezinsleden van de Kahn-Behnetts (Jane (55), Zoe (48) en hun achttienjarige dochter Ruby). De twee gezinnen wonen in dezelfde straat en gaan zo’n 25 jaar terug, toen Elizabeth, Andrew en Zoe een band vormden in college. In de band zat ook de – inmiddels aan een drugs overdosis overleden – populaire zangeres Lydia en over Lydia wordt nu een documentaire gemaakt. Wat de boel een beetje op scherp stelt.

Elizabeth en Zoe gaan beiden richting de vijftig en twijfelen beiden aan hun leven en relatie. Ondertussen weet Ruby – net klaar met highschool, maar niet klaar voor de universiteit – ook absoluut niet wat ze met haar leven aan moet. Elizabeth en Andrew’s zeventienjarige zoon Harry weet dat trouwens wel. Hij heeft zijn zinnen gezet op zijn buurmeisje Ruby. Maar of hem dat gaat lukken. Ruby lijkt net wat te hoog gegrepen voor Harry, die in het boek een beetje als een nerd wordt weggezet.

Doordat het boek uit zes verschillende personen verteld wordt krijg je echt een beetje het idee onderdeel te zijn van het verhaal, van de families en hun sores. Het boek leest makkelijk weg, met fijne kleine hoofdstukken, die je makkelijk in een kwartiertje uitleest, waardoor je het boek ook makkelijk even tussendoor kunt lezen. Wat mij betreft een van de fijnste dingen aan een fijn strandboek.

Lachen: JA! Vooral om Harry.
Huilen: Paar traantjes, niet omdat het zielig was, maar meer omdat ik zo in het boek zat en zo ‘blij’ was voor ‘fictieve’ personages. Jup. That’s me.
Irritaties: Ik vond het personage Andrew niet zo leuk om te lezen, ik irriteerde me vanaf het eerste moment aan hem.
Opvallend: Weinig opvallends over dit boek te melden, anders dan dat het gewoon heel fijn leest.
Aanrader: Zeker! Het leest makkelijk, het is een mooi verhaal, op een fijn manier vertelt.
Hartjes: 8/10

Je koopt Modern Lovers van Emma Straub onder andere bij Bol.com voor 14,99. De Nederlandse vertaling, Onder Ons, koop je voor 19,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Elvira
    juli 24, 2016 / 16:38

    Ik ga vrijdag op strandvakantie dus dit boek lijkt me een prima boek om mee te nemen!

  2. Ilse
    juli 25, 2016 / 14:24

    Fijn boek voor een dagje strand zo te lezen!