SUMMER READING: The Betches – I Had A Nice Time (#2)

 photo thebetches-ihadanicetime.jpg

Vorig jaar las ik het boek ‘Nice is just a place in France‘ van de makers van mijn favoriete Instagramaccount, The Betches. Ik vond het een heel grappig en leuk boek om te lezen, maar stiekem vond ik het Instagramaccount toch leuker. Toch gaf ik zonder nadenken 30 euro uit voor hun nieuwste boek, I Had A Nice Time (and other lies). Ik moest het gewoon hebben. En niet alleen omdat de cover knalroze is en daarom goed in mijn boekenkast past.

Ik heb geen moment spijt gehad dat ik 30 euro aan dit boek heb uitgegeven. Ik heb me echt kostelijk vermaakt tijdens het lezen en heb er zelfs nog iets van opgestoken. Dit boek is eigenlijk een soort van zelfhulpboek voor in de liefde, maar dan niet zo afschuwelijk al de meeste zelfhulpboeken zijn. Vind je het instagramaccount van The Betches leuk? Dan is de kans groot dat je dit boek ook kunt waarderen. Een van de fijnste dingen is dat dit boek spiksplinternieuw is, het kwam pas eind april in de winkel. En dat betekent… dat al het advies dat gegeven wordt ook helemaal van NU is. Ik bedoel, met social media zoals Snapchat, Instagram, Twitter, Facebook en Apps zoals Happn’ en Tinder.

Eigenlijk vertelt het boek helemaal niets nieuws, maar het is wel leuk om te zien dat je niet de enige bent met bepaalde struggles. Hetgeen dat me het meeste is bijgebleven is het stukje over Emotional Masturbation. Wat ze hiermee bedoelen is eigenlijk dat wanneer je iemand voor het eerst ziet en even kort gesproken hebt, je in je hoofd hier soms een compleet sprookje van maakt, dat eigenlijk helemaal nergens op slaat. Ik bedoel, dat iemand de deur voor je openhoudt hoeft niet meteen te betekenen dat jullie gaan trouwen. Ik moet bekennen dat ik me hier wel eens schuldig aan gemaakt heb, dat ik net iets teveel in mijn hoofd zit. Weet ik natuurlijk wel, maar dit boek was wel een fijne eye-opener. Vertel me, ben ik hierin de enige? 

Is dit boek ook leuk als je wel een relatie hebt? Ik denk het wel, want het gaat niet alleen over hoe je die man aan de haak slaat, maar ook over hoe je die man aan de haak houdt. Ook niet compleet onbelangrijk natuurlijk.

Lachen: KEIHARD!
Huilen: Van het lachen misschien?
Opvallend: Benieuwd wie die Betches eigenlijk zijn? Ik vond dit profiel dat The NY Times in 2013 over de drie meiden schreef.
Irritaties: Geen. Of misschien.. is het nu al uit?
Aanrader: Als je van het Betches Instagramaccount houdt, als je op zoek bent naar de keiharde waarheid over daten in 2016.
Hartjes: ❤❤❤❤❤❤❤❤❤ 9/10

Je koopt ‘I Had A Nice Time’ onder andere bij Bol.com voor 26,99 (dat is drie euro goedkoper dan bij American Book Center, waar ik het boek kocht).

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. mei 29, 2016 / 17:10

  Ik ben heel benieuwd naar boek. Is het ook een leuk boek om te lezen als je niet hoeft te of wilt daten/getrouwd bent/ een relatie hebt?

 2. mei 29, 2016 / 17:30

  Oh wauw, dit lijkt me een super leuk boek! Thanks voor de tip!

 3. Nienke
  mei 29, 2016 / 18:31

  Tip: bij bookdepository zijn engelse boeken een stuk goedkoper! De verzending is gratis, maar duurt wel een stuk langer dan bol.com bijvoorbeeld.

 4. mei 29, 2016 / 18:45

  Ik had meer verwacht dat zo’n typische meidenboek zou zijn, maar dat is niet het geval. Als het ooit goedkoper is, zal ik het misschien wel goed kopen.

 5. Marit
  mei 29, 2016 / 18:58

  Ben benieuwd naar het boek, dankzij jou ook de website en instagram page ontdekt, leuk!

 6. Ilse
  mei 29, 2016 / 20:48

  Klinkt als een leuk boek en snel even het insta-account bekijken.