SUMMER READING: Lauren Weisberger – The Single’s Game (#14)

 photo the singles game.jpg

De Duivel draagt Prada was een van de eerste chicklits ooit die ik las. Het was een tijd dat ik nog boeken in het Nederlands las. Het voelt bijna een beetje nostalgisch als ik dit boek uit mijn kast haal. We praten nu over 2003. Tien jaar later kwam de langverwachte opvolger ‘Wraak draagt Prada’, of Revenge Wears Prada.  Dit is een van de weinige boeken die ik een onvoldoende heb gegeven in de Summer Reading reeks (vijf van de tien sterren). Ik had dan ook niet heel hoge verwachtingen van het nieuwste boek van Lauren Weisberger, The Single’s Game. Het kon dus ook eigenlijk alleen maar meevallen.

En het viel mee. Ik denk dat zelfs wanneer ik hier hoge verwachtingen van gehad had, ik nog steeds erg enthousiast zou zijn. Het verhaal greep me eigenlijk meteen vanaf het eerste hoofdstuk en iedere keer als ik besloot na een hoofdstuk te stoppen, wilde ik toch verder lezen (wat ik vaak dan ook deed).

Dit komt deels door de manier waarop de hoofdstukken geschreven zijn. De hoofdstukken eindigen namelijk vaak op het moment dat je midden in het verhaal zit. Het volgende hoofdstuk gaat dan een paar weken later verder, maar als je dat hoofdstuk dan weer leest kom je steeds meer te weten over hoe het verder ging nadat je het vorige hoofdstuk had uitgelezen. Hierdoor wil je eigenlijk alleen maar blijven lezen. Niet goed als je ook nog andere dingen te doen hebt. Maar hé, als dat het grootste commentaar op dit boek is?!

Maar waar gaat dit boek eigenlijk over. Niet de modewereld, maar de tenniswereld is het decor van The Single’s Game. We volgen de carrière van Charlie Silver, een Amerikaanse van halverwege de twintig met veel potentie, maar ze is nog nooit verder dan de drieëntwintigste plaats op de wereldranglijst gekomen. Als ze tijdens een belangrijk toernooi een heftige blessure oploopt bereidt haar coach haar voor op een leven na tennis, want zou ze niet beter haar handdoek (of tennisracket) in de ring kunnen gooien en er mee stoppen? Wat als ze nooit meer van haar blessure terug zou kunnen komen.

Charlie is het daar echter niet mee eens, ontslaat haar coach en neemt de meest gevreesde tenniscoach uit het circuit in de arm. Die wil aan de hand van een imago verandering haar carrière naar het hoogste level brengen. Maar of dat Charlie’s leven nu daadwerkelijk ten goede komt…

Ik heb ontzettend genoten van dit boek. Ik genoot van het verhaal, de romance, de intriges, het spel, de competitieve mindset van Charlie en de manier waarop Lauren het boek geschreven heeft. Geen enkele keer heb ik me geïrriteerd aan taalgebruik of personages in het boek. Het was snel genoeg om me geen moment te vervelen en diepgaand genoeg om me totaal mee te slepen. LOVED IT.

Lachen: Misschien een beetje glimlachen, maar niet hardop.
Huilen: JA! Op een gegeven moment zat ik zo in het tennisverhaal dat ik wel een paar traantjes had.
Irritatie: Het boek eindigt en dan denk je… ja maar… ik wil niet te veel over het einde zeggen, maar ik had wel even zoiets van HUH? Acknowledgements, hoe ging het verder? Een vervolg verwacht ik niet trouwens, het was wel echt een einde, maar ik had gewoon nog twee of drie pagina’s verwacht. Of die pagina’s het boek echt beter hadden gemaakt weet ik trouwens niet.
Opvallend: Het verhaal voelde heel echt aan, heel geloofwaardig. Terwijl Lauren zichzelf nooit in deze wereld begeven heeft. Knap dat ze aan de hand van verhalen van anderen toch zo’n geloofwaardig en meeslepend verhaal heeft weten te schrijven. Of nou ja, voor mij klinkt het allemaal heel aannemelijk wat ze schrijft, maar ik heb me natuurlijk ook nooit in die wereld begeven dus kan er wellicht geen oordeel over geven.
Aanrader: YES! Als je van chicklits en romans houdt zeker. Als je op zoek bent voor iets makkelijks maar niet iets ‘doms’, dan ook zeker. Als je teleurgesteld was door ‘Revenge wears Prada’ (zoals ik een paar jaar geleden), dan moet je deze ook zeker een kans geven.
Hartjes: 8,5/10

Je koopt The Single’s Game van Lauren Weisberger onder andere bij Bol.com voor 9,99. De Nederlandse vertaling ‘Love Game’  komt komende week uit en kun je nu al reserveren voor 19,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. augustus 21, 2016 / 18:19

  Klinkt veelbelovend, ik ben benieuwd! Niets beter dan een heerlijke chicklit op z’n tijd. Deze zomer was ik vooral weg van de boeken van Liane Moriarty, ook echt een aanrader!

 2. Ilse
  augustus 21, 2016 / 22:11

  Het is niet perse een boek wat ik zou lezen. Maar mocht ik door mijn lijstje heen zijn ga ik hem onthouden!

 3. augustus 22, 2016 / 07:22

  Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar dit boek

 4. augustus 24, 2016 / 16:45

  Revenge Wears Prada heb ik niet eens uitgelezen, zo’n flutboek vond ik het. Dus in dat opzicht zitten we goed op één lijn. Dit klinkt dan wel weer als een tof boek!