Help wanted!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er een boek 3 (nog steeds geen titel, help!) in de maak is. Al sinds de zomer van 2016 loop ik met dit idee in mijn hoofd en ik kan niet wachten om er eind deze maand echt aan te beginnen. Zonder meteen al te veel over het onderwerp weg te geven: erg veel tijd om andere dingen te doen dan om te lopen en te schrijven zal ik komende zomer niet hebben. Dat betekent niet dat mijn blog vier maanden op slot gaat, in tegenstelling. Ik ben van plan om iedere dag gewoon netjes om 12.00u een blog paraat te hebben. Maar daar heb ik wel jullie voor nodig.

Weten jullie nog die zomervakantie van 2016 waarin ik drie weken lang even helemaal niet met werk bezig wilde zijn (dat ik uiteindelijk de hele vakantie gevlogd heb, wat ook onder de noemer ‘werk’ geplaatst kan worden, was achteraf gezien best grappig. Maar juist doordat ik geen druk had was het extra leuk). Ik vroeg jullie toen om onderwerpen voor korte ‘verhalen’ Summer Holiday Stories. Dat leverde onder andere deze veel gelezen blog op over mijn single leven en deze over het verbreken van een relatie. Daarnaast had ik dagelijks een gastblogger, zoals Maaike die vertelde over hardlopen met een buikje en Inge die schreef over hoe voeding je hardlopen positief kan beïnvloeden.

Dat wil ik dus dit jaar weer ga doen. Dit keer niet alleen gastbloggers & Summer Holiday Stories, maar een mix van bestaande rubrieken die ik heb (Ask Your Running Question en mijn Diary gaan gewoon door hoor!), gastbloggers en Summer Holiday Stories. En voor die laatste twee doe ik dus weer een beroep op jullie. Ik zoek drie dingen:

 • Onderwerpen voor Summer Holiday Stories (bekijk alle blogs uit 2016 hier voor inspiratie en voor de onderwerpen waar ik al over geschreven heb).
 • Summer Readings. Blogs over jullie favoriete boek, het boek waarvan jij denkt… dat moeten andere mensen ook lezen.
 • Mooie loopverhalen. Van bijzondere trainingen tot mooie wedstrijden. Van je eerste vijf kilometer tot die marathon waarin je eindelijk die BQ liep. Alles is welkom. Bij deze loopverhalen heb ik ongeveer drie foto’s nodig (ze hoeven niet perse van de desbetreffende wedstrijd of workout te zijn).

De onderwerpen voor de Summer Holiday Stories mogen hier beneden in de comments achtergelaten worden. De ideeën voor boekreviews & loopverhalen mogen allemaal naar annemerel@gmail.com.

Ben ontzettend benieuwd waar jullie mee gaan komen en hoop dat jullie me deze zomer een beetje willen helpen. Ik heb ontzettend veel zin in dit project, maar het eerste dat ik tegen mijn uitgever zei was ‘OK. Maar mijn blog gaat gewoon door. The show must go on.’ Deze zomer viert mijn blog haar vijftiende (!) verjaardag. Een relatie van vijftien jaar zet je niet zomaar even vier maanden in de koelkast, toch?

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. Marije
  mei 6, 2018 / 12:26

  Een naam voor je boek lijkt me lastig… misschien schrijf je binnenkort een zin, waarvan je meteen denkt: “dit is dé titel van m’n nieuwe boek!”
  Misschien leuk om iets met 3 woorden weer te doen, zijn de vorige 2 tenslotte ook…

  Ik heb onlangs een inhaalslag gemaakt vwb boeken lezen. Maar dat zijn niet allemaal nieuwe titels… zou het wel leuk vinden een review te schrijven! Laat maar weten of het nieuwe titels moeten zijn.

  En is een zomerse picknick rubriek niet iets? Met (uiteraard) gezonde hapjes voor bij een picknick?

 2. Ilse
  mei 6, 2018 / 12:51

  Je maakt me echt nieuwsgierig naar je project en het boek! Als ik een idee heb dan laat ik het je weten.

 3. Bianca
  mei 6, 2018 / 18:37

  Misschien de gastbloggers revieuws laten doen van hardloop gerelateerde producten.

 4. mei 6, 2018 / 21:38

  Super gaaf weer! Ik heb je direct even een mailtje gestuurd met al mijn ideeën :-)

 5. Marrie
  mei 7, 2018 / 18:11

  Ik begrijp dat dit boek over een specifieke periode (zomer) gaat waarin je gaat proberen
  om je uiterste fitheid ;-) te bereiken?
  Summer fitness
  Summer run fit
  Een zomer lang fit

 6. Arie
  mei 8, 2018 / 09:54

  Hi Annemerel, heb je voor de loopverhalen (buiten foto’s) nog harde eisen? Lengte v/h verhaal enz.?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 8, 2018 / 10:27

   Nee! Stuur me een mailtje met je voorstel :)

 7. Marieke
  mei 8, 2018 / 11:02

  Ik zou graag een review willen lezen van “Eet als een atleet”.. die zag ik in je diary voorbij komen. Ben heel benieuwd naar dat boek!

 8. Marieke
  mei 8, 2018 / 11:13

  Live
  Love
  RUN FASTER / LONGER / MORE THAN EVER / …