DIARY: Week #18

De zon maakte deze week een comeback en dat stemde mij zeer, zeer gelukkig!

Ik werd maandag wakker met een dikke zere keel. Geen ramp, want ik had toch een rustdag en mijn to-do-list kon ik voor het grootste gedeelte ook gewoon in bed doen. En dat deed ik dan ook. Ik vind dat echt een luxe. Het regende ook de hele dag en dan vind ik de hele dag in bed liggen stiekem nog fijner, als de regen zo lekker tegen de ramen klettert. Halverwege de dag voelde ik me alweer een stuk beter.

Een dag later stond er wel iets op het programma dat buiten de deur plaats zou vinden, een relaxte duurloop van 18 kilometer op mijn favoriete tempo, 5’15. Mijn keel deed nog steeds pijn en ik vroeg me voordat ik aan mijn run begon af of het wel zo’n slim idee was om te gaan lopen. Maar het zonnetje was inmiddels gaan schijnen en ik dacht, wie niet waagt wie niet wint en onder het motto ‘je kunt altijd omdraaien’ ben ik gewoon naar buiten gegaan. En hardlopen bleek dus het medicijn te zijn wat ik zo nodig had, want tijdens het lopen verdween mijn keelpijn als sneeuw voor de zon. Zo fijn.

Woensdag had ik weer een training, dit keer op locatie. Ik liep eerst een rondje van vijf kilometer in en deed daarna krachttraining. En je gelooft het misschien niet, maar ik had er plezier in. Toen ik om half acht ’s avonds langs een McDonalds reed kon ik het echter niet laten om een chocolade milkshake te halen. Toen ik op wilde zoeken hoeveel eiwitten er in zo’n milkshake zitten (is het een goede hersteldrank?) kwam ik er achter dat er 630 calorieën in zo’n medium milkshake zitten (en slechts 14 gram eiwitten). Uiteindelijk bleek dat in Amerika zo te zijn, in Nederland zitten er ‘slechts’ 329 calorieën in (en maar 8 gram eiwitten en 49 gram (!) suiker).

Donderdag was mijn voeding een stuk beter, al zeg ik het zelf. Voor mijn training at ik een poké bowl die ik speciaal op de fiets in de stad was gaan halen (het fietsen was goed om de stijfheid van de krachttraining van de dag ervoor eruit te krijgen). En voordat ik naar mijn training reed maakte ik een eiwitshake. Helaas was ‘ie niet zo goed gelukt, ik had het iets langer moeten blenden, want nu zat ik allemaal stukjes te eten. Blegh. Maar wel gezond.

Mijn ouders hebben sinds kort een bloeddruk apparaat en sindsdien moet ik iedere keer als ik daar ben even mijn bloeddruk meten. Volgens mij is ‘ie redelijk laag (maar niet té laag). Prima dus.

Waar ik vrijdag ook achter kwam, tijdens mijn training van een dag ervoor heb ik een segment op Strava gepakt. Ik moest donderdag 3x 3000 meter lopen buiten de baan, het rondje wordt vaak voor wedstrijden en trainingen gebruikt als inlooprondje, dus ik denk dat er daarom niet zulke snelle tijden gelopen zijn, maar ik was toch trots.

Zaterdagochtend mocht ik weer 7 kilometer op rustig (5’30) tempo lopen. Ik maakte van de gelegenheid gebruik en liep langs de Japanse Tuin in Clingendael, die is net weer geopend. Zo mooi. Aanrader!

’s Middags wilde ik even mijn auto wassen bij mijn ouders, maar natuurlijk moest mijn vader alles even ‘voor doen’. Je begrijpt, uiteindelijk heb ik alleen een autostoel mogen stofzuigen, de rest heeft mijn vader gedaan. Thanks pap. Love you.

Dit weer maakt mij echt zo gelukkig. En dit (nieuwe) shirt van H&M ook.

Zondag liep ik de Wings For Life World Run in Breda. Ik liep samen met Isa uit mijn nieuwe trainingsgroep. Isa is pas 15 en loopt pas een jaar hard, maar loopt nu al 18:05 op de 5 kilometer (op de weg). Bizar. Je zou denken dat ik misschien in het voordeel was dit keer omdat ik meer van de lange afstanden was, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Isa kon de warmte ook een stuk beter verdragen dan ik (mijn auto zei dat het 30 graden was?). Anyway, het was mega gezellig en ondanks dat het niet iedere meter even makkelijk ging heb ik er heel erg van genoten. We mochten van onze trainer niet meer dan 20 kilometer lopen, dus na 20 kilometer zijn we netjes gaan wandelen. We werden uiteindelijk op 20.78 ‘ingehaald’ door de virtuele catcher car.

Zo, dat was wel weer een heel lekker weekje. Deze week belooft ook veel goeds. Ik heb onder andere morgen een sporttest en woensdag vlieg ik naar Mallorca. En dan ben ik zaterdag ook nog jarig… tijd gaat snel. Heel snel. Zeker als je het naar je zin hebt. Hebben jullie dit weekend ook lekker van de zon kunnen genieten?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Charlotte
  mei 7, 2018 / 12:42

  Klinkt als een fijne week. Ook heerlijk met de zon dat we nu buiten kunnen genieten!

  Over je bloeddruk – die is normaal. Hij is pas (te) laag als bovendruk 100 of minder is of als onderdruk 60 of minder is.

 2. mei 7, 2018 / 12:42

  Lekker weekje was het! Ik heb best genoten van het weekend alleen jammer dat ik zondag verkouden werd en keelpijn kreeg en dat is best vervelend want zondag loop ik een halve marathon! Hopen dat het snel beter gaat!

 3. Ilse
  mei 8, 2018 / 21:59

  Wat een fijne week met afwisselende dingen. En fijn dat je ook vanuit bed kunt werken.