Even voorstellen: #TeamAnnemerelRunsNYC2018

Komende donderdag sta ik om half zeven op Schiphol om samen met 15 andere NYC-marathon lopers af te reizen naar NEW YORK CITY. Een half jaar delen we al lief en leed in onze WhatsApp groep en donderdag gaat het avontuur gewoon echt beginnen. Maar voordat we het vliegtuig in stappen (en jullie deze lieve meiden + 1 dappere jongen) in mijn vlogs en blogs zullen zien verschijnen, leek het me eerst wel een goed idee om ze netjes aan je voor te stellen. So here we go… mag ik je introduceren (een groot gedeelte) van mijn #TeamAnnemerelRunsNYC2018 crew!

Yvonne

Hi! Ik ben Yvonne, 21 jaar oud en ben werkzaam bij de Intersport, waar ik voornamelijk op de hardloopafdeling te vinden ben. Ik heb al twee marathons gelopen (Rotterdam en Berlijn), en New York word mijn derde, waar mijn hoofddoel ook voornamelijk genieten gaat worden. Geen tijdsdoel, puur genieten van de omgeving en het waanzin dat ik gewoon door de straten van New York ren!! New York stond hoog op mijn marathonverlanglijstje, maar de stap om alleen te gaan vond ik toch te groot, daarom onwijs blij dat ik nu met deze leuke groep meiden (+jongen) mee kan! Yvonne schreef voor de Berlijn Marathon deze blog over haar avontuur.

Angelique

Hoi, mijn naam is Angelique Schraven, 28 jaar en woon samen met mijn vriend Chris (rent ook mee) in Lottum, een klein dorpje in Noord-Limburg. Ik werk als consultant bij een werving en selectiebureau. Een van mijn grootste (en meest tijdrovende) hobby’s is hardlopen. Daarnaast zijn mijn hobby’s: tennis, reizen en lezen. Dit jaar ga ik twee van deze hobby’s combineren: hardlopen en reizen komen samen in het rennen van de New York Marathon 2018! Deze staat namelijk al lang bovenaan mijn bucketlist. Dit wordt mijn vijfde marathon, de vier marathons die ik hiervoor liep waren: Berlijn, Rotterdam, Eindhoven en Düsseldorf met als beste tijd 3:39:57. Ik heb heel veel zin in de NYC Marathon met deze super gezellige groep!

Chris

Mijn naam is Chris Peeters. Samen met mijn vriendin Angelique ga ik als enige man (OMG!?) mee in het gezelschap van Annemerel!! In ben 38 jaar en werk als projectbegeleider bij Wijnen Bouw.De marathon van New York gaat mijn eerste marathon worden! Altijd al gedroomd om een keer een marathon te lopen maar net zo vaak als onrealistisch betiteld. Maar toen New York ter sprake kwam was de keuze snel gemaakt. Een marathon gaan lopen, samen en dat in New York! Kan het nog mooier?! De afgelopen maanden genoten van alle trainingen, wedstrijdjes en bijeenkomsten. Gemotiveerd door alle berichten en Strava activiteiten van de fanatieke dames uit het team Annemerel. Nu de dagen af aan het tellen tot de start! Ergens gespannen voor wat mij te wachten staat maar bovenal heb ik onnoemelijk veel zin in deze trip!!

Hedwig

Hoi allemaal, ik ben Hedwig, 23 jaar en net afgestudeerd in kunstbeleid. Al zo’n 8 jaar is hardlopen mijn favoriete sport, maar veel verder dan 5 à 10 kilometer kwam ik niet echt. Ik had gewoon zo m’n vaste rondjes en deed het vooral voor erbij. Daarom leek het me wel vet om toe te werken naar zoiets groots en haast onwerkelijks als de NY marathon! Go big (apple) or go home ;) de afgelopen maanden ben ik dus flink aan de bak gegaan met rennen en trainen, en leerde ik veel bij over hardloopschoenen, sportgels en voeding. Maar ook over mezelf: afgelopen week rende ik zelfs 35km, terwijl ik een tijdje terug dacht dat ik zoiets niet zou kunnen halen. Nu is NY bijna zo ver en dat is spannend, maar ook heel tof. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, maar tot die tijd eerst nog goed uitrusten en veel pasta eten!

Maaike

Hi allemaal! Ik ben Maaike, 26 jaar oud en werk als fiscaal medewerker bij een adviseurs- & accountantskantoor. Hardlopen deed ik voorheen alleen tijdens de winter- en zomerstop van voetbal, maar zo’n twee jaar geleden heb ik mijn voetbalschoenen definitief ingeruild voor de hardloopschoenen. Nadat ik meermaal hardloopwedstrijdjes van 10 kilometer had gelopen, zocht ik een échte uitdaging.  In oktober 2017 heb ik me toen ingeschreven voor m’n allereerste marathon, de marathon van Rotterdam op 8 april 2018. Ik dacht bij mezelf, nadat ik die marathon heb gelopen kan het twee kanten opgaan “Alsjeblieft dit nooit meer!” of “Oo yeah, op naar de volgende marathon!”. Ik volgde netjes mijn trainingsschema. En na weken van trainen was het zover. Toen stond ik daar in het startvak, ik was doodnerveus, ik kon wel janken en dacht bij mezelf “Waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?” en “Ik kan toch helemaal geen 42,195 km hardlopen?”. Nou, en of ik het kon! Ik was best een beetje trots. Nu staat dan de volgende uitdaging op het programma: de marathon van New York. Als ik het dan weer ga doen, dan doen we het goed! Ik heb er onwijs veel zin in!

Antje

Hi! Ik ben Antje, kort geleden de 39 gepasseerd, en een beetje moeite hebbend met de grote 4.. Tijd om eens aan die bucketlijst te beginnen. In 2016 heb ik de halve marathon van Amsterdam gelopen. Tijdens het trainen dacht ik vaak; ‘’Hierna ga ik voor de hele marathon.’’ Maar na het uitlopen, dacht ik alleen maar: Dit nooit meer! Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De marathon kwam weer op mijn bucketlijstje terecht. Om een beetje in vorm te blijven met een zittend beroep en een kantoor waar veel te veel taart wordt gegeten is blijven hardlopen ook echt wel nodig. Maar ik heb wel die stok achter de deur nodig. Toen zag ik de oproep van Annemerel… Hoe groot wil je de stok hebben?! En als je dan toch die grens gaat verleggen, waar anders dan in New York? De gaafste stad van de wereld. Hoewel ik er ook wel een beetje tegenop zie, heb ik er vooral enorm veel in zin!! Yes, I can!

Maaike (yes, er gaan twee Maaike’s mee naar NY!)

Hoi allemaal, ik ben Maaike, 28 en woon in het hoge noorden. In het dagelijks leven ben ik docent bewegingsonderwijs & geef ik turntrainingen aan turnsters op allerlei verschillende niveau’s. De afgelopen jaren heb ik Annemerel op de ‘voet’ euh.. blog gevolgd en dat heeft er voor gezorgd dat ik in april 2017 voor het eerst een paar hardloopschoenen aantrok! Ja, je leest het goed, op dit moment loop ik nog niet eens twee jaar hard! Voor 2018 had ik als doel om in 12 maanden, 12 medailles te behalen, maar toen Annemerel weer met haar update kwam dat er weer een groep met haar naar New York kon begon het toch te knagen; ‘ Hóe tof zou het zijn om medaille 12 in New York te behalen?’ Dus de reis geboekt & heb ik op dit moment al 11 mooie medailles thuis liggen. Maar de twaalfde moet nog komen… in New York dus! Mijn voorbereiding voor de marathon is vreselijk verlopen, ik ben helaas al sinds juni geblesseerd aan mijn knie en heup. Hierdoor heb ik veel lange duurlopen niet kunnen / (van de fysio) mogen doen. Dus de marathon in een top tijd lopen gaat hem niet worden, uitlopen wordt mijn doel & dan die twaalfde medaille! Ik kan écht niet wachten.

Kalleigh

Ik ben Kalleigh, 26 jaar, woon in Utrecht en werk als Business Controller bij bol.com. Mijn passies zijn hardlopen (dat had je vast niet zien aankomen) en reizen. Het liefst combineer ik deze 2 en dat is ook een van de vele redenen waarom ik de NYC marathon wil lopen! Ik ben nog nooit in New York geweest en het lijkt me een ontzettend toffe stad & al helemaal met de marathon sfeer die daar zo bijzonder schijnt te zijn! Een jaar geleden liep ik in Amsterdam mijn eerste marathon en NY wordt nu alweer mijn 4de. ZOVEEL ZIN in 4 november!! (Note van Annemerel: Kalleigh liep gewoon 3:19 in Berlijn dit jaar, OMG!!! zo knap!, voor de marathon schreef ze deze blog)

Irene

Hallo allemaal! Mijn naam is Irene Wijnakker, ik ben 24 jaar en ik woon bij mijn ouders in een dorpje bij Nijmegen. WAAROM wil je de marathon van New York lopen? Deze vraag krijg ik regelmatig. Heel simpel: Dit moet je toch een keer gedaan hebben?! Helaas kan ik niet zeggen dat ik verslaafd ben aan hardlopen. Vaak vind ik het zelfs verschrikkelijk. Het gaat me puur om de uitdaging, ervaring en dromen waarmaken. Vorig jaar liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Dit ging slecht en nu is het tijd voor een revanche. Dit is mijn grote droom en ik kan niet wachten om dit samen met Team Annemerel waar te maken!!

Angela

Hoi! Ik ben Angela, 47 jaar en ik werk twee dagen in de week met veel plezier als secretaresse op een advocatenkantoor. Ik ben getrouwd en mama van drie kids. In februari 2013 begon ik met hardlopen. Destijds werkte ik bij de Rabobank en sponsorden we de ‘Kippenren’. Een collega maakte me enthousiast om ook mee te doen en de inschrijving voor de 5 km. was een feit. Ik vond het leuk, bleef hardlopen maar veel verder dan die 5 km. liep ik niet. In augustus 2016 veranderde dat. We kregen het verdrietige nieuws dat bij mijn nichtje van toen 7 jaar hersenkanker werd geconstateerd. Het hardlopen werd een uitlaatklep voor mij. De 5 km. werd 10 km. en mijn doel in 2017 was het lopen van de Dam tot Damloop voor KiKa. Ik was enorm blij met alle donaties en dat motiveerde mij nog meer om te trainen en de finish te halen. En dat is gelukt! De liefde voor het hardlopen was geboren! De stap naar de halve marathon was daarna niet groot – ik liep de eerste dit jaar in Egmond – de stap naar de hele wel maar als ik zie wat mijn nichtje meemaakt en hoe dapper zij zich de afgelopen periode door alles heenslaat dan ben ik zo dankbaar dat ik mijn eerste marathon in New York (de ultieme plek!) mag meemaken met #teamannemerelsrunsNYC2018 en dat ik kan lopen voor het leven! Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om dit hardloopavontuur met elkaar aan te gaan!

Bieke

Hoi, Ik ben Bieke(37) mama van mini-me Leeloo(8), Werkt met de nacht als admin. polo maar als ik wakker ben, zie ik het leven door een kleurrijke bril met voorkeur met een roze lens.  Ik ben zot van cappuccino’s, icedcoffee en streetart. Mijn loopliefde begin in november 2014 na de citytrip Valencia waar zich juist de marathon had plaatsgevonden. Een uitdaging was geboren na een jaar lopen zonder schema liep ik Valencia en de kriebels bleven er kwam zelf nog een liefde bij, fietsen! De NYC marathon is the Number 1 op mijn bucketlist en lijstjes zijn er om afgewerkt te worden.  NYC zal mijn vijfde exemplaar zijn. Nog 7 dagen en ik loop NY, zalig!

Annika

Hoi! Mijn naam is Annika van Bruggen en ik ben 32 jaar oud. In mijn dagelijks leven werk ik als actrice en zangeres. Momenteel speel ik in een kindervoorstelling die tourt langs de theaters van Nederland, wat echt mijn droombaan is! Ik ben sinds een aantal jaar aan het hardlopen. In het begin rende ik vooral kleine stukken, 5 of 8 km. Totdat ik ongeveer een half jaar geleden redelijk spontaan besloot: ik wil een marathon rennen! Er was nog één laatste plek vrij in de groep van Annemerel, en toen ineens werd het echt! New York wordt mijn eerste marathon. Ik vind het echt mega spannend maar heb er bovenal heel veel zin in!

Maxime

Hoi lezers van Annemerels blog, Ook ik mag dit jaar mee met Team Annemerel naar NY! Ik ben Maxime, 25 jaar oud en werkzaam als ANIOS. New York zal voor mij de 7e marathon worden, een aantal weken terug heb ik Berlijn gelopen (wellicht hebben jullie die blog ook voorbij zien komen). Hiervoor liep ik Eindhoven 2x, Dusseldorf, Valencia en Rotterdam. Eigenlijk zou ik vorig jaar meegaan met Team Annemerel naar NY, dit was destijds mijn (mega) afstudeercadeau aan mijzelf. Helaas overleed 2 dagen voor vertrek mijn opa redelijk onverwachts, waardoor ik de reis moest afzeggen. Tranen met tuiten heb ik gehuild om het missen van deze fantastische NY reis en marathon. Daarom dit jaar de herkansing! En wat heb ik er onwijs veel zin in! (Ook Maxime liep ook de Berlijn Marathon, van te voren schreef ze daar deze blog over).

Jullie begrijpen vast dat ik door deze groep NOG meer zin heb in het NYC-avontuur! Gaan jullie ons volgen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Tjeska
  oktober 28, 2018 / 12:38

  Ben benieuwd hoe de marathon zal gaan voor iedereen! Wie gaat er dit jaar mee als jou +1 Annemerel? Weer je moeder of gaat Arthur nu mee?

 2. oktober 28, 2018 / 14:18

  Dames wat leuk om jullie verhalen te lezen!

  Geniet er van volgende week, zou zo met jullie meewillen!

  Liefs Fon (#teamannemerelrunsnyc2017 ;) )

  p.s. voor de langzamere lopers: wees niet bang dat er voor jou geen publiek meer staat, zelfs toen ik na een kleine 6 uur finishte in Central Parc stonden er nog rijen dik mensen om aan te moedigen! IN DE REGEN! :o

 3. oktober 28, 2018 / 14:44

  Wat een heerlijke positieve verhalen allemaal! Wat een power vrouwen (en man!). Heerlijk om te lezen! Heel veel succes allemaal!!

 4. oktober 28, 2018 / 21:56

  Ah wat een leuke, enthousiaste mensen weer! Heeel veel plezier (en succes) in New York ?