RUNNING TO BERLIN: Yvonne’s weg naar New York loopt via Rotterdam en Berlijn #6

Het begon met de New York City Marathon, die wilde Yvonne na het zien van de beelden van #teamannemerelrunsnyc2017 heel graag lopen. Maar omdat ze eerst graag in Nederland een marathon gelopen wilde hebben liep ze in april eerst al even warm in Rotterdam. En nu staat ineens de Berlijn Marathon ook op het programma. WOW. Hoe dat allemaal zo gelopen is lees je vandaag in haar blog.

Nadat ik vorig jaar de beelden zag van #teamannemerelrunsnyc2017, wist ik al, volgend jaar wil ik mee! Dus toen de inschrijving open ging was ik er gelijk bij, dit kón en mocht ik niet aan me voorbij laten gaan. Op dat moment had ik nog geen marathon gerend, dus het leek mij beter om eerst een Nederlandse marathon te rennen, zodat ik de afstand al eens had gelopen.

In november schreef ik mij dus vol goede moed in voor Rotterdam eerder dit jaar. Totaal onwetend wat er allemaal bij kwam kijken. Ik had het 18-weekse schema uit het eerste boek van Annemerel gepakt, hier en daar iets aangepast omdat vier keer in de week rennen mij iets te gek leek. December en januari gingen top qua training, netjes drie keer in week, rustig kilometers aan het uitbreiden en dat was het. Totdat ik in februari met een nieuwe baan begon en óók meer kilometers moest gaan maken, dat was een groot rampenplan. Dat had ik uiteraard toen niet in de gaten, en begon nog vol goede moed aan die 42 kilometers op 8 april. Helaas ging dat verre van goed, ik kreeg vroegtijdig een steek in mijn zij waardoor ik moest gaan lopen, kon daarna alleen nog wandelen en hardlopen afwisselen, maar ik moest en zou die finish halen.

Na 4 uur, 55 minuten en 1 seconde kwam ik dan eindelijk over de finish en een dubbel gevoel bekroop mij. Blij met het uitlopen maar totaal niet blij met mijn tijd.

Toen ik na Rotterdam even geen doel had – New York zou pas in november zijn – besloot ik wat meer op snelheid te gaan focussen. En met succes. In trainingen liep ik al het ene PR na het andere (10 van Noordwijk in 50:27). Ik vond het zonde dat New York geen snel parcours was want ik wist dat nu het moment zou zijn om flink wat minuten van die marathontijd af te gaan lopen, en zo besloot ik om ook de marathon van Berlijn te gaan lopen.

Sub4. Dat is het doel wat ik graag zou willen lopen in Berlijn. Of me dat gaat lukken? Ik hoop het. Momenteel gaan mijn trainingen super goed, ik loop zo’n drie a vier keer per week, doe zo af en toe nog een klein beetje krachttraining, en heb nergens pijntjes. Dit keer heb ik een eigen schema gemaakt, en dat blijkt dus goed te werken. Ik geniet van elk loopje, en vooral de duurlopen vind ik onwijs leuk om te doen!

Ik heb mijn 12-weekse schema voor Berlijn naast mijn laatste 12 weken van Rotterdam gelegd, om te zien wat ik nu anders/beter kon doen. En dat was een hele hoop. Ik zag dat ik bij Rotterdam vaak maar één keer in de week alleen mijn duurloop liep, en soms een week helemaal niet, om vervolgens een week met 48km te hebben. Nu is dat zoveel beter, loop altijd rond de 45 a 50 km per week, en in de piekweken ga ik tot 55km. Niet superveel, maar voor mij genoeg. En doordat ik zelf mijn schema heb gemaakt kan ik hem soms tussentijds aanpassen als ik zin heb ik een extra rondje of dergelijke..

55 minuten in 5 maanden van mijn marathontijd aflopen, het zal pittig worden, maar ik ga er hard voor trainen. Nu nog hopen dat de temperatuur goed is en alles die dag op zijn plek valt. Duimen jullie mee? Ik ben de weken in ieder geval alvast aan het aftellen voor Berlijn en New York!

Ik duim voor je mee Yvonne, ik duim zeker mee. Niet alleen voor jou maar ook voor mezelf. Super leuk om te lezen hoe lekker je bezig bent. Heel benieuwd naar je prestatie in Berlijn, maar sowieso al top hoe je nu geniet van je trainingen, dat is OOK heel belangrijk. See you at the finish line!

Liefs,
Annemerel

Delen:

1 Reactie

  1. Florentine
    augustus 16, 2018 / 00:23

    Wat een pr zeg op de 10 km! Succes met beide marathons