SUMMER READING: Sophie Kinsella – Mijn niet zo perfecte leven #3 + WINACTIE!

Mijn eerste chicklit was Shopaholic, in de zomer van 2003 (of het was Gossip Girl, ik weet niet meer welk boek ik eerder las, maar ik weet dat ik ze allebei in dezelfde vakantie las) (dit was trouwens dezelfde zomer waarin ik mijn blog begon) en sindsdien heb ik geen boek van Sophie Kinsella meer gemist. Ik ben niet altijd enthousiast, maar ik begin toch altijd weer vol goede moed. Ik las Finding Audrey en was ontzettend positief verrast. Ik las de laatste Shopaholic en was iets minder onder de indruk. Een jaar eerder las ik Shopaholic to the Stars en daar was ik al helemaal geen fan van en in de tijd VOOR Summer Reading überhaupt een ding was op mijn blog las ik ‘I’ve got your number‘. Deze week las ik ‘Mijn niet zo perfecte leven’.

Ik had niet heel hoge verwachtingen van dit boek. Vooral omdat ik heb gevoel heb een beetje over de klassieke ‘chicklit’ heen te zijn. In de laatste Shopaholic boeken prikte ik er steeds doorheen. Het beste boek dat Sophie – in mijn optiek – de afgelopen vijf jaar geschreven heeft is ‘Finding Audrey’, een boek geschreven voor jong volwassenen (YA).

En de eerste 150 pagina’s werd mijn vermoeden redelijk bevestigd. Het boek volgt het leven van Katie Brenner. Of Cat Brenner, zoals ze zichzelf in Londen noemt. Op Instagram leidt ze het perfecte Londen-leven, in werkelijkheid eet ze iedere ochtend melk met havermout en moet ze ’s avonds een paar eieren bakken. Lunchen buiten de deur kan ze niet betalen en ze woont in een achterwijk in Londen, waar haar kamer zo klein is dat er geen kast in past en ze dus al haar spullen in een hangmat boven haar bed bewaard. Jup, niet echt glamoureus. Maar Londen is haar droom. Dat haar baan een veredelde stage is maakt haar niet uit, dit is het begin van haar weg naar de top.

Waar ik me aan irriteerde was het nep-leven dat ze op Instagram ten toon stelde en het idee dat iedereen om haar heen wél dat perfecte leven leidt. Terwijl ze zelf zou moeten weten hoe makkelijk het is om de hele boel voor de gek te houden, gezien haar eigen Instagramaccount. Ik voel plaatsvervangende schaamte als ze 35 dollar voor een lunch uit moet geven en dit niet kan betalen. Vervolgens op stoeprand gaat zitten om haar eigen sandwich op te eten. De sandwich in de prullenbak beland. Ze vervolgens de sandwich eruit vist om hem alsnog op te eten. En gezien wordt voor een zwerver. Oh en dan pagina 110, ik kon het niet meer aan. Ik sloeg letterlijk mijn handen naar mijn hoofd en dacht, NEE, DIT KAN NIET WAAR ZIJN.

Maar dan begint deel twee van het boek en begin ik te beseffen dat Katie toch wel slim is. En haar doorzettingsvermogen zelfs bewonderenswaardig is. En in de laatste honderd pagina’s wordt het boek met de pagina beter. Ik kon niet meer stoppen met lezen en klapte uiteindelijk om kwart voor twaalf het boek dicht. Met een ZEER grote lach op mijn gezicht.

Lachen: Ja, niet alleen van de gelukzalige lachjes, zo van ‘ahhhhh….’ maar ook gewoon hilarisch.
Huilen: Ja, maar niet omdat het zielig was, maar omdat ik helemaal in het verhaal zat en het ging zoals ik wilde dag het ging.
Irritaties: In de eerste 150 pagina’s vroeg ik me meerdere malen af waar het hoofdpersonage mee bezig was, uiteraard denk ik dat dat eerste gedeelte van het boek wel nodig was om het tweede gedeelte van het boek zo goed te laten zijn.
Opvallend: Katie is echt een heel ‘likeable’ personage, veel sterker dan je haar in eerste instantie misschien verwacht. De karakter-groei die ze doormaakt is ook mooi om te zien.
Aanrader: Als je van chicklits houdt zeker! Als je van Sophie Kinsella houdt, dan helemaal. Als je op zoek bent naar een chicklit met iets meer inhoud, die je wellicht zelfs een beetje aan het denken zet, dan vooral.
Hartjes: 9/10

‘Mijn niet zo perfecte leven’ koop je onder andere bij Bol.com voor €19,99. Lees je liever de originele Engelse titel? ‘My not so perfect life’ koop je onder andere bij Bol.com voor €13,49 (ik heb er zelf 20 euro voor betaald en voel me nu een klein beetje afgezet).

WIN!

Ook deze week heb ik weer goed nieuws voor jullie; ik mag drie exemplaren van ‘Mijn niet zo perfecte leven’ weggeven aan drie van jullie. Vorige week hebben jullie me al overspoeld met boekaanraders, deze week heb ik een andere vraag voor jullie. Wat is jullie favoriete chicklit; ALLER TIJDEN! Die van mij is en blijft het allereerste Shopaholic boek. Gewoon, omdat dat zoveel nostalgie oproept en omdat het in die tijd – voor mij althans – heel vernieuwend was.

Liefs,
Annemerel

Delen:

56 Reacties

 1. juni 4, 2017 / 12:13

  Wat leuk dat er een chicklit bestaat die inspeelt op de nieuwste trends! Ik heb altijd het idee dat de meiden in de chicklists die ik lees nog een klapmobieltje hebben…

 2. Leonie
  juni 4, 2017 / 12:14

  Heb mij lief van Josie Lloyd en Emlyn Rees!

 3. Esther van Hevelingen
  juni 4, 2017 / 12:16

  Ik vind shopaholic ook ontzetttend leuk. Toch was de eerste boek van de serie de beste. Ik heb “my not so perfect live”nog niet gelezen maar ben er wel benieuwd naar. heerlijke vakantie literatuur. De verfilmde versie van shopaholic vond ik ook best leuk. Niet een steengoede film maar wel net even anders dan normaal.

 4. juni 4, 2017 / 12:52

  Voor mij is mijn favoriete chicklit aller tijden toch wel Bridget Jones’s Diary. Die kan ik gewoon steeds opnieuw blijven lezen en er iedere keer weer van genieten.

  Naar dit boek benig ook wel heel nieuwsgierig, dus doe graag mee met de winactie!!
  Ben ook heel benieuwd welke boeken je nog meer gaat lezen voor de summer reading.

 5. Charile
  juni 4, 2017 / 13:50

  Oh wauw dit lijkt me nou echt een heerlijk boek! Heerlijk op een terrasje met een koud drankje, voetjes omhoog en genieten. Ik ben het dan ook helemaal met je eens wat betreft favoriete chicklit aller tijden; het eerste Shopaholic deel. Geweldig boek. Ik heb hem destijds overal mee naar toe genomen.

 6. Jessica
  juni 4, 2017 / 14:01

  Deze lees ik momenteel ook!

 7. juni 4, 2017 / 14:05

  Tof dat je exemplaren van dit boek weg mag geven! Ben heel benieuwd naar het boek. Mijn favoriete chicklit is toch wel The Sisterhood of the Traveling Pants. Voor het eerst gelezen toen ik 13 was en vorig jaar weer, maar vind het toch een heerlijk verhaal :-)

 8. juni 4, 2017 / 14:17

  Mijn favoriete chicklit is van Lindsey Kelk: ik hou van New York, waar de hoofdpersoon Angela Clark haar verloofde aantreft met zijn dubbel tennismaatje in de auto met zijn broek op de knieën, op de bruiloft van haar beste vriendin, ze is zo overstuur dat als de bruidegom haar probeert te troosten zijn hand breek met een Loubiton. Ze vertrekt naar New York, gaat date met twee mannen en krijgt een baan als blogger bij een gerenomeerd tijdschrift. Alleen haar twee dates lezen de blog ook. Het is gewoon een hilarisch verhaal! De hele ik hou van serie is leuk maar het eerste boek is gewoon om te zoenen!

 9. Marjolein
  juni 4, 2017 / 15:00

  Ik ben het echt precies met je eens over dit boek want het begin vond ik mwah en uiteindelijk vond ik ‘m heerlijk. Maar ergens ben ik wel een beetje zat van chicklits, omdat het zó vaak over ‘getalenteerde meid met een rotbaan en een knappe baas’ gaat… Maar goed, zo nu en dan is het wel heel lekker om met zo’n heerlijk dom boek in het zonnetje te zitten.

 10. esja
  juni 4, 2017 / 15:33

  Zou zo tof zijn om dit boek te winnen! Gaat dan zeker mee op mijn eerste verre reis.
  Mijn favoriete chicklit aller tijden is…. “Running like a girl” van Alexandra Heminsley :)
  Heel veel grappige, herkenbare en motiverende dingen!

 11. Chantal
  juni 4, 2017 / 16:06

  De Gossip Girl boeken! Heeeeeeerlijk!

 12. Jorin
  juni 4, 2017 / 16:31

  Mijn favoriete chicklit allertijden is toevallig ook van Sophie Kinsella: ‘Aanpakken!’ heet het. Vond het zo’n hilarisch boek, heb hardop gelachen en het zal altijd mijn meest favoriete chicklit blijven… Ook een stukje nostalgie.

 13. Inge
  juni 4, 2017 / 17:05

  Als iemand mijn studiootje binnen loopt valt het ze altijd op dat de boeken in mijn boekenkast grotendeels dezelfde kleur hebben: roze. Toevallig is dat de kleur die de meeste chicklits hebben, en toevallig zijn dat mijn lievelingsboeken. Ik heb in de afgelopen 10 jaar dus ook een hele Billy boekenkast gevuld met dit soort boeken. Sophie Kinsella was de eerste schrijfster waarvan ik alle boeken verzamelde, gevolgd door Chantal van Gastel en Lindsey Kelk. Het kiezen van een favoriet leek me dus ook moeilijk, maar is het eigenlijk niet. Het boek waarbij ik altijd een lach op m’n gezicht krijg (zelfs zonder het te lezen maar door er alleen aan te denken), wat ik minstens al 10x gelezen heb, en nog steeds minstens 1x per jaar lees is ‘Aanpakken!’ van (toch altijd weer) Sophie Kinsella! Aangezien ik een tijdje in New York heb gewoond en haar nieuwste boek daar rond de 28 dollar kostte heb ik het nog niet gekocht en dus nog niet gelezen. Niets zou mij nu blijer maken dan het winnen van dit boek zodat het bij de rest van de verzameling kan.

 14. Wendy
  juni 4, 2017 / 17:06

  Ik heb net het nieuwe boek van Jill Mansell “ik zie je op het strand” gelezen. Ik had er 2 avonden voor nodig om hem uit te lezen. Veel te laat gaan slapen omdat het te spannend was. Dus ik kan wel zeggen dat het een favoriet is!

 15. Evelien
  juni 4, 2017 / 17:31

  Mijn favoriete chicklit is het boek ‘ken je me nog’ van Sophie Kinsella. Echt een hilarisch boek! Ik vind chicklit altijd fijn om lekker bij te ontspannen. Dit nieuwe boek heb ik nog niet gelezen, maar ik ben benieuwd!

 16. Sanne Schulpen
  juni 4, 2017 / 18:46

  Aanpakken van Sophie Kinsella & Love Game van Lauren Weisberger. Beide aanraders in de tuin met een glas wijn :) XX

 17. juni 4, 2017 / 20:41

  Hahaha ja ik heb vroeger ook echt de shopaholic boeken verslonden. Voor mij blijven dat ook echt de ultieme chicklits! Ben ook erg benieuwd naar Dit boek van Sophie!

 18. Jeanine
  juni 4, 2017 / 20:52

  Oh deze ga ik zeker lezen. Hoef hem niet te winnen want staat al op mijn ereader ?

 19. Mary
  juni 4, 2017 / 21:57

  Haha yes ik krijg hier helemaal chicklit-vibes van! Ik refereer in het dagelijks leven nog steeds naar Becky Bloomwood-momentjes. Herkent iemand ze? ;-) Een “rondje Manhattan” doen wanneer je iemands outfit van top tot teen en weer terug observeert? En een “rennen over hete kolen”-momentje wanneer je iets echt, echt, écht moet kopen terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt? Ik heb de boeken zo’n 13 jaar geleden heb gelezen en ik refereer er nog steeds naar.

  Dus favo chicklit: Shopaholic! En als ik móet kiezen is het Shopaholic Abroad. Annemerel, ik doe graag mee aan de winactie. Ik heb wel zin in een nieuwe dosis chicklit-vibes!

  • Demi
   juni 5, 2017 / 13:50

   Hahaha, dat rondje Manhattan. Heel herkenbaar!

 20. Lotte
  juni 4, 2017 / 22:36

  ‘Niet te filmen!’ van Sophie Kinsella. Mooi verhaal met stukjes (met humor) waar ik veel kracht uit put!

 21. Renske
  juni 4, 2017 / 22:42

  Wat leuk dat je resencie zo eerlijk is en dat je best veel verteld maar dat ik toch nog zin heb om het boek te lezen. Als je een exemplaar over hebt dan voel ik me geroepen :p Mijn favoriet is ‘ik huur een man’ van Conny Regard. Heel modern, sexy, mooi geschreven en leuk dat het boek in Nederland afspeelt want dat gebeurt niet zo vaak.
  Wat ook leuk is, is dat de andere boeken van Conny Regard altijd een heel klein beetje linken naar een ander boek van haar, maar dit heb je als je de andere delen niet leest ook niet door. Maar als je het wel door hebt voelt het als een ‘inside joke’.
  En ook echt een aanrader is ‘de weddenschap’ van Jennifer Cruise. Met een té mierzoete voorkant waardoor ik eerst andere boeken ben gaan lezen, maar man wat is deze ook goed voor deze categorie. Heel verassend en ik werd helemaal verliefd op het hoofdpersonage en haar schoentjes :)
  Zo, mega verhaal maar ik werd enthousiast, haha veel leesplezier!
  X

 22. Rozemarijn
  juni 4, 2017 / 22:51

  Op de basisschool las ik alle olijke tweeling boeken, Floortje, Rozemarijntje (mijn naam!?), later kwamen daar Hart van Inkt en Web van Inkt bij, de Grijze Jager series, the Hungergames (groot favoriet!), de Divergent trilogie, de serie het Programma (iets minder bekend maar heel erg tof!) en de serie De Test (hier ook; iets minder bekend maar zeker het lezen waard! Ongeveer hetzelfde genre als the Hungergames en het Programma). Verder is mijn favoriete chicklit aller tijden toch wel ‘4 vriendinnen, 1 spijkerbroek’, ik vond dat idee zo leuk dat ik dat boek meerdere keren bij de bieb heb besteld!
  Liefs Roos

 23. Nathalie
  juni 4, 2017 / 23:46

  Nou nou daar tref je me even in mijn Kinsella loving hart! Ik ben al fan van haar sinds het prille begin. Mijn ultieme favoriet is Hou Je Mond (van Sophie Kinsella dus).
  Als je liever wat volwassener boeken leest moet je eens kijken naar boeken van Sophie’s serieuzere alter ego: Madeleine Wickham.
  Wat chicklit betreft op de 2e plaats nog: De schoenenclub van Beth Harbisson
  Ik doe graag mee!

 24. Elke
  juni 5, 2017 / 01:09

  The devil wears Prada en Chanel chic van Sophie Kinsella! :)

 25. Marian B
  juni 5, 2017 / 05:19

  Voor mij is dat Bridget Jones’s Diary, gewoon hilarisch en toch wel het begin van de Chicklit. De boeken van Sophie Kinsella doen het hier ook altijd goed.

 26. juni 5, 2017 / 09:35

  Dit klinkt als een leuk boek voor de zomer! Mijn lievelings is Aanpakken! van Sophie Kinsella, ik zag hem hierboven in de reacties ook al ergens voorbij komen. Een van de eerste boeken van Sophie Kinsella die ik kocht, en ik was meteen verliefd :)

 27. Kristel
  juni 5, 2017 / 11:01

  Rozengeur en zonnneschijn van Jill Mansell! Dit boek heb ik op reis gelezen en de samenvatting van het boek doet me ook meteen weer denken aan waar ik uet boek toen las, aan het strand, tijdens het reizen van plek naar plek, etc.
  Voor de volgende reis/korte trip/vakantie heb ik natuurlijk weer een fijn boek nodig om de uren reizen en wachten door te komen. :)

 28. Miny
  juni 5, 2017 / 12:01

  Oh ik wil deze toch ook wel weer heel graag lezen hoor! Mijn favoriete chicklit schrijfster is Jill Mansell en haar nieuwste boek ‘ik zie je op het strand’ is op dit moment mijn favoriet. Ik ben gister beginnen en heb hem nu bijna uit :)

 29. Frances
  juni 5, 2017 / 12:31

  De boeken van Lisette Jonkman! Glazuur, Verkikkerd en Verslingerd, blijf elke keer weer lachen als ik ze lees!

 30. Maaike
  juni 5, 2017 / 13:58

  Haha nice, op deze recensie zat ik te wachten! Ik ben nu nog nieuwsgieriger geworden naar het boek, dus tof dat je die kan winnen! Mijn lievelingschicklit is de I heart … serie van Lindsey Kelk. Je leeft zo mee met Angela, en ook hierbij altijd weer zon warm gevoel als het boek precies loopt zoals je hoopt! Helaas ook bij deze serie dat de laatste boeken ervan minder zijn, net zoals shopaholic. Maar toch moet ik ze steeds weer lezen Haha!

 31. Yara
  juni 5, 2017 / 16:10

  Aanpakken van Sophie Kinsella. Ik had gewild dat ik hem nooit uit had.

 32. Kim
  juni 5, 2017 / 16:39

  Het theehuis op Mulberry street van Sharon Owens is mijn all-time favourite chicklit. Waarom? Omdat dat het boek is waar mijn guilty pleasure voor chicklits is begonnen. Ik leende het boek bij de lokale bibliotheek toen ik een jaar of veertien was en werd helemaal in beslag genomen door het boek. De sfeer, van de jaren zestig en tachtig, het leuke verhaal, de lekkernijen die werden beschreven en het kneuterige dat veel chicklits van Engelse bodem te bieden hebben maakten mij helemaal enthousiast. De boeken die daarna volgden waren voornamelijk van de hand van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham :) Als ik zo jouw recensie lees, moét dit boek dan ook wel in de smaak vallen bij mij!

 33. Sanne
  juni 5, 2017 / 16:43

  Leuke actie! Ben benieuwd naar dit nieuwe boek van Sophia Kinsella! Mijn favoriete chicklit is ‘Hou je mond’ ook van Kinsella, bij dit boek moest ik telkens hardop lachen, als dat geen teken van genieten is!

 34. Tessa
  juni 5, 2017 / 17:09

  Wat een leuke winactie! Bridget Jones Diary blijft (nog steeds) mijn favoriet!

 35. Iris
  juni 5, 2017 / 17:17

  Yess, ik wil winnen en dit boek in mijn vakantie lezen! Mijn favoriete chicklit is Vriendinnnen door Dik en Dun van Jacqueline Wilson. Gelezen toen ik een jaar of 13 was en nog steeds is het een van mijn favoriete boeken!

 36. juni 5, 2017 / 19:43

  Sowieso dat mijn favoriete chicklit ‘It Ends With Us’ is. Echt een héérlijk boek! Aanrader!

 37. Dorien
  juni 5, 2017 / 20:30

  Ik weet niet of je dit echt onder “chicklit” kan plaatsen maar ik vind de boeken van Linda Davies dus echt geweldig. Haar hoofdpersonage is altijd vrouwelijk en werkzaam in de financiële dienstverlening. Echt een aanrader!
  Ik las die boeken toen in nog studeerde en wou heel graag in de financiële dienstverlening werken en dat is gelukt!

 38. Jes
  juni 5, 2017 / 20:46

  Mijn favo chicklits zijn toch de boeken uit de Zwaar-serie van Chantal van Gastel. Ook daar denk je af en toe bij het hoofdpersonage “wat ben je aan het doen?!” maar uiteindelijk ben ik ze altijd ’s avonds laat nog aan het uitlezen en leg ik ze weg met een lach op mijn gezicht.

 39. juni 5, 2017 / 21:14

  Oh wat een leuke winactie! Mijn favoriete chicklit ALLER TIJDEN is ‘Hals over kop’ van Jill Mansell. Het was denk ik de eerste chicklit die ik las en vond het boek en de verhaallijn zó leuk dat ik hem na de eerste keer uitlezen gewoon meteen opnieuw begon te lezen! En ondertussen heb ik hem gemakkelijk 10x gelezen.. Iedere keer leer ik er weer wat anders uit! :) Wat ik er zo leuk aan vond waren alle verschillende personages die telkens het verhaal vertellen vanuit hun oogpunt en zo vordert het hele boek, maar het zijn geen losse verhalen, ze vertellen gewoon het hele verhaal doorlopend. Op het einde blijkt dat alle verhalen met elkaar verbonden zijn en ooooh met dit nu uit te schrijven wil in hem gewoon nog eens lezen!

  Jammer dat je een boek niet kan ont-lezen, ik zou het graag voor de eerste keer opnieuw lezen! Maar misschien kan dat wel met dit boek van Sophie, die naast Jill Mansell mijn favoriete chicklit-schrijfster is!

 40. Kelly
  juni 5, 2017 / 23:37

  Ik ben heel nieuwschierig naar dit boek, en ja als je ze allemaal hebt moet je wel de collectie compleet houden he ? Sophie kinsella is by far m’n favoriete schrijfster en ook de boeken onder haar eigen naam. Mijn meest favoriete chicklit is ook van Sophie kinsella namelijk Slapeloze Nachten. Gewoon een heel leuk verhaal en ooit gelezen op zomervakantie dus ook goede herinneringen daar aan :)

 41. Demi
  juni 6, 2017 / 09:05

  I Take You van Elisza Kennedy. Ik vond dit boek bij toeval in een boekenwinkel in Bangkok, maar dit is by far de beste chicklit die ik ooit las. Slim gescheven, sexy, ontzettend grappig en een leuke twist. Dit boek moet je echt gelezen hebben!

  • Demi
   juni 6, 2017 / 09:06

   *Eliza

 42. Britt
  juni 6, 2017 / 09:29

  Leuke actie! Dit boek gaat ook op mijn lijstje. Mijn favo chicklit is denk ik eentje van vroeger: The Sisterhood of The Traveling Pants

 43. Sabine Salmagne
  juni 6, 2017 / 10:30

  Jaaaaaah !! Absoluut Shop-a-Holic, alle delen. Fantastisch. Kan ze keer op keer lezen :)

 44. Roos
  juni 6, 2017 / 14:29

  Ierse honing van Victoria Clayton, en net als jou ging ik andere boeken van de schrijfster lezen zoals de foute prins en die was echt verschrikkelijk, ik heb het in het oud papier gegooid zodat andere mensen het bespaard bleef.

 45. Tjeska
  juni 6, 2017 / 19:25

  Ik weet niet echt of het een chipklit is maar The Rosie Project van Graeme Simsion blijft toch wel mijn favoriete boek aller tijden!

 46. Marjolein
  juni 6, 2017 / 21:31

  Wat een leuke rubriek. Ik krijg helemaal zin om weer te gaan lezen. Merk dat ik dit er toch vaak bij in schiet, maar eigenlijk onzin dat ik hier alleen op vakantie tijd voor zou hebben!

  Wat mijn favoriete chicklit betreft, The sisterhood of the Traveling Pants van Ann Brashares! Geweldig boek!

 47. Ilse
  juni 6, 2017 / 22:32

  Ik ben begonnen in het boek maar ik kwam na 100 pagina’s echt niet verder. Het gebeurd niet vaak maar dit boek deed het wel. Niet mijn boek maar dat heb je ook soms.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 6, 2017 / 23:14

   Jaaaa nee je moet verder, het eerste deel is niet heel leuk, maar het tweede en derde deel wel!

 48. Anna de Boer
  juni 8, 2017 / 13:31

  Shop-a-Holic, alle delen zijn mijn favoriet
  Heerlijk lezen buiten in het zonnetje

 49. Laure
  juni 9, 2017 / 07:29

  Ik ben toch heel erg benieuwd naar dit boek, ik ben ook een fan van Sophie Kinsella.

  Mijn favoriete chicklits blijven toch de boeken van Jill Mansell, ideaal leesvoer voor tijdens de zomermaanden!

 50. Reiny
  juni 9, 2017 / 10:21

  Gossip girl… door jou toen alle boeken gelezen ?

 51. Kady
  juni 9, 2017 / 16:14

  Sophie Kinsella is zo’n leuke schrijfster he, kan echt van haar boeken genieten! Echt blijft Mzzlmeiden m’n favoriet, omdat ik die serie vroeger heel vaak gelezen heb. Inmiddels al een tijdje niet meer en zijn überhaupt de enige boeken die ik nog lees m’n studieboeken.

 52. Stephanie
  juni 9, 2017 / 22:00

  Mijn favoriet is echt the sisterhood of the traveling pants en in het nl vier vriendinnen een spijkerbroek! Ook de film is zoooo lekker wegkijken!!!

  Beetje last minute misschien om mee te doen maar dat is dus typisch ik (daarbij ook altijd te laat)

 53. Stephanie
  juni 14, 2017 / 12:22

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een boek van Sophie Kinsella heb gelezen. Het lijken me heerlijke weglees boeken in de trein of op het strand.

  Mijn tip is: De poppenspeler van Warschau van Eva Weaver.
  Een iets zwaarder thema, zelf ben ik niet echt van boeken waarin de oorlog als achtergrond wordt gebruikt, maar het verhaal is zo mooi dat het goed paste in deze context.