BOOK: I’ve got your number

Photobucket

Toen het eerste Shopaholic boek net voor het eerst in het Nederlands verscheen, zo ongeveer tegelijkertijd met het eerste Gossip Girl boek, was ik bezeten. Ik kon niet wachten op nieuwe boeken van Sophie Kinsella, ik verslond ze, las ze meerdere malen en ik kon me niet voorstellen dat ik ooit een beter boek zou lezen dan een boek van Sophie Kinsella. Het zal vast ook iets te maken hebben gehad met de leeftijd. Na een paar boeken in het Nederlands gelezen te hebben, ging ik over op de Engelse boeken, gewoon omdat ik dat lekkerder vind lezen. Een paar weken geleden zag ik op de Girlscene redactie het nieuwste boek van Sophie Kinsella ‘Mag ik je nummer even?’ liggen, en ik besloot het te lezen.

Eerlijk is eerlijk, de eerste honderd bladzijde heb ik me doorheen moeten worstelen. Ik weet niet wat het is met die personages, maar in het begin zijn ze allemaal wel een klein beetje dom. Ik heb meerdere malen gedacht MENS, DOE NORMAAL! En dat zegt wat, want ik kan zelf soms ook wel domme beslissingen maken en dramatische opmerkingen eruit gooien. Maar op een gegeven moment draaide het verhaal om en kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek is aan de ene kant verschrikkelijk voorspelbaar, als in: (kun je absoluut niet tegen de kleinste spoilers, het volgende witte gebied NIET! selecteren) in Sophie Kinsella boeken heeft de hoofdpersoon al-tijd aan dezelfde types een hekel en uiteindelijk worden ze verliefd. Maar aan de andere kant.. vier bladzijde voor het einde wist ik NOG niet hoe het af zou lopen. Ik had natuurlijk wel goede hoop, maar je wordt erg lang in spanning gehouden. Ik kan in ieder geval zeggen dat toen ik het boek uiteindelijk dicht sloeg, mijn kaken bijna verkrampte van de lach die een tijd lang op mijn gezicht gepleisterd zat.

Hou je van chicklits, vind je het niet erg om je door zo’n 100 bladzijden te werken die misschien niet zo interessant zijn en word je zielsgelukkig van de love stories van Sophie Kinsella? Ik zeg: lezen!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. februari 25, 2012 / 17:21

  Het lijkt me een erg leuk boek om te lezen! Ik houd daar wel van.

 2. februari 25, 2012 / 17:25

  Het lijkt me een erg leuk boek!

  Liefs

 3. Jessica
  februari 25, 2012 / 17:54

  Ik ben grote fan van haar boeken, dus deze zal ook wel weer leuk geschreven zijn.

  Heb je trouwens al eens een boek van Chantal van Gastel gelezen? Ook een aanrader op dat gebied.
  Een beetje vergelijkbaar met Sophie Kinsella maar dan op en top Nederlands.

 4. februari 25, 2012 / 18:12

  Ik vind haar boeken geweldig! Deze ook weer.. Je hebt wel gelijk dat het begin wat taaier was dan normaal, maar ook nu heb ik weer hardop gelachen, en dat krijgt echt -vrijwel- alleen Sophie Kinsella voor elkaar!

 5. februari 25, 2012 / 18:15

  Lijkt me echt een superleuk boek, ik vind al haar boeken awesome!!

 6. Nathalie
  februari 25, 2012 / 18:36

  Ik ben ook een Sophie fan (ook wel van haar andere boeken die ze onder de naam Madeleine Wickham schrijft eigenlijk, al zijn die een stuk serieuzer/volwassener qua thema’s altijd) dus ik ga deze ook zeker lezen :)

 7. februari 25, 2012 / 19:04

  Nope, vroeger vond ik chicklits echt geweldig maar nu, blehg.

 8. februari 25, 2012 / 20:58

  Ik houd normaal helemaal niet van chicklits (die-hard fantasy fan), maar ik heb voor een aantal boeken van Sophie Kinsella een uitzondering gemaakt. Ook niet allemaal, ik kwam bijvoorbeeld gewoon niet door Shopaholic heen, ik vond het te onrealistisch (en dat zegt iemand die alleen fantasy leest… Ach, ik heb een beetje rare smaak). Misschien deze een kans geven ^^

 9. februari 25, 2012 / 22:41

  Lijkt me een erg leuk boek! Heb op vakantie ook alle drie de boeken van de hongerspelen verslonden. Geweldige boeken zeg!

 10. februari 26, 2012 / 10:08

  De Kinsella-boeken zijn over het algemeen inderdaad voorspelbaar, maar aan de andere kant is het heerlijk simpel leesvoer naast al die dikke rechtenboeken, een welkome afwisseling dus ;)

 11. februari 26, 2012 / 13:03

  ik vind de boeken van Sophie Kinsella altijd ontzettend leuk!

 12. februari 26, 2012 / 21:52

  Die gaat zeker gelezen worden door mij!

 13. februari 26, 2012 / 21:56

  Ik heb hem ook al gelezen, vond hem er leuk en moest ook af en toe hard op lachen om het boek.