SUMMER READING: Finding Audrey (#6)

 photo Finding Audrey Cover Jpeg.jpg

Met een Sophie Kinsella boek weet je het nooit. Het eerste Shopaholic boek? Geweldig. Het laatste Shopaholic boek? Over de top en meer van hetzelfde. Hetzelfde geldt voor haar andere boeken. Undomestic Goddess? Blegh. Can You Keep A Secret? Hilarisch. Sophie Kinsella’s nieuwste boek is het eerste boek dat niet voor volwassenen geschreven is, maar voor Young Adults. Toch denk ik dat het boek prima door volwassenen gelezen kan worden en hoewel de hoofdpersoon uit het boek pas veertien is, komt ze verstandiger en volwassener over dan de meeste hoofdpersonages uit de boeken van Sophie Kinsella.

Finding Audrey vertelt het verhaal van de veertienjarige Audrey. Een aantal maanden geleden is ze zo gepest op school dat ze van school af is en thuis zit met een extreme angststoornis. Audrey draagt de hele dag een grote donkere zonnebril, kan geen contact hebben met mensen buiten haar familie (op haar therapeute na) en spendeert het grootste gedeelte van de dag in haar donkere kamer, want licht en geluid zijn te heftig voor haar. Audrey is natuurlijk niet de enige die te lijden heeft onder haar stoornis. Haar moeder is een doorgeslagen Daily Mail lezer en als ze haar familie niet op een glutenvrij dieet zet, maakt ze zich wel zorgen om haar game-verslaafde zoon. Die zoon – Frank – is een jaar ouder dan Audrey en het enige dat in zijn leven telt is een computerspel. Dan hebben we nog de vierjarige Felix, die niets doorheeft en de vader, die op één lijn met zijn vrouw moet zijn maar het allemaal niet meer bij kan benen.

Audrey’s verhaal verandert op het moment dat Frank een vriend mee naar huis neemt. Audrey’s eerste reactie is vluchten, maar naarmate het boek vordert ontstaat er een bijzondere relatie tussen Audrey en Linus.

Ik vond dit boek héérlijk. Ik had absoluut geen moeite om in het verhaal te komen en wilde vanaf pagina 1 alleen maar verder lezen. Het verhaal wordt voor het grootste gedeelte vertelt door Audrey en ze is echt een persoon waar je niet alleen mee te doen hebt, je kunt ook niet anders dan met haar meeleven en van haar houden. Zoals ik eerder al schreef, Audrey is pas veertien, maar ze groeit zo ontzettend in het verhaal, ze is verstandiger dan menig Sophie Kinsella-personage. Daarnaast is Linus echt een schatje. Ik weet niet of jongens zoals Linus echt bestaan, ik heb ze nog niet ontmoet, zeker niet van vijftien.

Lachen: Ja!
Huilen: Ja! Dit boek was echt ‘all the feels’
Irritaties: Geen…
Opvallend: Ik ga dit nu voor de derde keer zeggen, maar dit is dus het eerste Young Adult boek van Sophie Kinsella en toen ik het las had ik minder schaamte dan toen ik het laatste Shopaholic boek las. Het hoofdpersonage mag dan pas veertien zijn, het verhaal kan makkelijk ook door oudere mensen gelezen worden.
Aanrader: Als je van romans, chicklits en Young Adult boeken houdt? Zeker. Als je van John Green houdt ECHT! Ik vond dit boek wel iets van The Fault in our Stars weghebben, de hoofdpersonages zijn even ‘puur’ en ‘onschuldig’.
Hartjes: ?????????? 9/10

Je koopt Finding Audrey voor 16,99 bij Bol.com 

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. juni 28, 2015 / 17:27

  Ik had Kinsella opgegeven na twee delen Shopalholic. Maar dit boek klinkt aardig goed. Ook al is zij 14 en ik 32 ;-)

 2. juni 28, 2015 / 17:38

  Klinkt als een fijn boek! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit echt een boek van haar gelezen heb. Ik heb wel ‘Aanpakken’ in de kast staan. Toch maar eens aan beginnen.

 3. juni 28, 2015 / 17:47

  Wat leuk! Ik ben echt dol op Sophie Kinsella!

 4. juni 28, 2015 / 17:50

  Klinkt als een leuk boek, ik vond de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella altijd erg leuk. Ik denk dat ik dit boek binnenkort maar eens ga lezen :)

 5. juni 28, 2015 / 18:09

  Perfect! Naar zo’n soort boek was ik nou precies op zoek. Thanks!

 6. juni 28, 2015 / 18:33

  Lijkt me weer een heerlijk boek, ik hou van jouw aanraders :-)!

 7. juni 28, 2015 / 18:58

  Meteen besteld! Ben nu bezig in een dikke pil en heb hem bijna uit (eindelijk!) en heb heel erg behoefte aan een goed young adult boek op dit moment, haha. Ben het met je eens, Sophie Kinsella is altijd een beetje erop of eronder. Maar deze klinkt super, ben benieuwd!

 8. juni 28, 2015 / 19:19

  Ik had gezworen om nooit meer een boek van haar te lezen, want ik ergerde me kapot aan de boeken van Shopaholic. Het eerste las ik nog met een beetje plezier, het tweede heb ik aan de kant gegooid. Misschien moet ik haar nog eens een kans geven met dit boek?

 9. Ilse
  juni 28, 2015 / 20:08

  Ik ben nu het laatste boek dat uitgebracht is van Shopaholic aan het lezen alleen hij is inderdaad erg overdreven.
  Ik ben heel erg benieuwd wat ik van dit boek ga vinden.

 10. juni 28, 2015 / 22:12

  Oh, nu maak je me wel heel benieuwd!

 11. juni 28, 2015 / 22:39

  Wat gaaf dat dit boek je zo verrast heeft! Hij lijkt mij ook heel leuk, heb eigenlijk nog nooit iets van Sophie Kinsella gelezen.. *shame on me*

 12. juli 2, 2015 / 21:12

  Oehh leuk, een nieuwe Kinsella! Ben benieuwd :)