SUNDAY READING: Shopaholic to the Rescue

 photo sttr.jpg

Mijn eerste chicklit die ik ooit las was Shopaholic, van Sophie Kinsella. Dit was in de begin jaren 2000, toen er nog maar een boek uit de serie verschenen was. Fantastisch vond ik het. Ik denk dat ik het boek wel drie keer gelezen heb. Deel twee en drie uit de serie vond ik ook heel erg leuk, maar toen ik een paar jaar later het vierde deel las, begon ik Becky Bloomwood een beetje zat te worden. Er zat gewoon weinig groei in het karakter. Aan het eind van het boek was ze meestal wel ‘hervormd’ maar in het volgende deel was ze weer net zo ‘dom’. Ik begon me mateloos te irriteren, maar las nog steeds wel ieder boek en OK, als ik dan eenmaal het laatste hoofdstuk naderde was ik best enthousiast over het boek. Niet extreem, maar ik vond het iedere keer wel weer goed genoeg om ook uit te kijken naar het volgende deel.

Begin vorig jaar las ik het zevende boek uit de serie, waarin Becky naar Hollywood afreist en het hoopt te maken als Hollywoodstylist. Ik heb regelmatig gedacht, what the hell?! Leert ze het nu nooit? Het boek eindigde een beetje met een open einde, er moest dus nog een vervolg (een achtste deel) komen, maar ik was zo niet onder de indruk van dit boek dat ik dat eigenlijk helemaal vergeten was. Het boek was dan ook al vier maanden uit toen ik het een paar weken geleden eindelijk via iTunes downloadde.

In Shopaholic To The Rescue gaat Becky samen met haar man Luke Brandon, dochter Minnie, moeder Jane, buurvrouw Janice, BFF Suze en goede vriend Danny op zoek naar haar vermiste vader en Suze’s man, Tarkie. Ze zijn met de noorderzon vertrokken zonder tekst en uitleg. Met een camper maakt de groep een roadtrip van LA naar Las Vegas en Arizona, om uiteindelijk weer in Las Vegas te eindigen.

Dit boek verschilt enorm van andere Shopaholic boeken, althans, dat vind ik. Ik wil niet te veel over het plot vertellen, maar het lijkt erop dat Becky genezen is van haar shopverslaving. Daarnaast zit er dit keer een soort van spanning in het verhaal, want waarom zijn Becky’s vader en Tarkie met de noorderzon vertrokken? Wat zijn ze van plan? Becky heeft nog regelmatig waanzinnige ideeën, maar het lijkt erop alsof ze toch wel iets volwassener is geworden. Mag ook wel, het is inmiddels zo’n vijftien jaar geleden dat het eerste boek uitkwam. In de boeken is ze misschien slechts vijf of zes jaar ouder, de lezer – ik – is inmiddels wel een stuk ouder dus het mag allemaal wel iets verstandiger.

Lachen: JA! Het blijft Shopaholic, het blijft Becky Bloomwood. Ik heb een paar keer hardop gelachen.
Huilen: Nope. Sorry.
Opvallend: Dit boek kwam nog geen jaar na het laatste Shopaholic-boek uit. Sophie Kinsella is on a roll. En dit boek schept genoeg mogelijkheden voor een negende deel in de serie. Ik kijk er in ieder geval naar uit.
Irritaties: Ik had op een gegeven moment een kleine irritatie, toen ik dacht dat Becky een nieuwe verslaving had. Maar het was slechts een schijnbeweging, na een paar pagina’s deed ze iets waardoor ik dacht ‘Good girl, you really grew up, didn’t you?!’. Ja dat dacht ik inderdaad in het Engels, ik las het boek namelijk in het Engels en dan denk ik ook gewoon in het Engels.
?Aanrader: Als je alle andere boeken in de serie gelezen hebt, moet je dit boek ook gewoon lezen. Ik zou wel sowieso eerst de andere boeken lezen, anders snap je er niets van. Dit is echt een boek voor ‘de fans’.
Hartjes: 7/10

Je koopt Shopaholic to the Rescue van Sophie Kinsella voor €11,49 bij Bol.com, de Nederlandse vertaling ‘Shopaholic grijpt in’ verschijnt deze week, op 15 maart. Je bestelt deze alvast bij Bol.com voor €19,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. maart 13, 2016 / 18:35

  Ik heb geen enkel boek uit die serie gelezen, dit boek zegt me ook niet zo heel veel, maar wel leuk dat het je toch een paar keer hardop aan het lachen maakte!

 2. Ilse
  maart 13, 2016 / 19:45

  Ik heb de vorige zeven delen ook gelezen dus geen idee waarom ik deze nog niet gelezen heb. Binnenkort dan toch maar eens doen.

 3. maart 13, 2016 / 19:57

  Ik vind de boeken eigenlijk allemaal het zelfde maar ze blijven even leuk, ik betrap mezelf erop dat ik echt iedere 5 minuten met een grote glimlach op m’n gezicht zit als ik het lees. :’) X

 4. maart 14, 2016 / 07:26

  Wat leuk dat er weer een nieuw deel is. Heb alle delen gelezen en ondanks dat ze allemaal hetzelfde zijn, blijf ik ze toch lezen. Ben erg benieuwd naar deze.

  Maak er een mooie maandag van!

 5. maart 14, 2016 / 08:55

  Ah ook toevallig, heb gisteren nog bij de boeken van Sophie Kinsella staan kijken :-) Uiteindelijk geen meegenomen, maar de eerste vond ik wel super.