SUNDAY READING: Shopaholic to the Stars

 photo 81BkGSqtIL._SL1500_.jpg

Ik was zomaar iets aan het opzoeken over het boek ‘Me Before You’ van Jojo Moyes dat ik afgelopen zomer las. Ik was razend benieuwd hoe het nu met die film zat en wanneer we hem in de bioscoop konden verwachten (slecht nieuws, ze moeten nog beginnen met de opnames!). Het ene moment zat ik op de Facebookpagina van Jojo Moyes, het volgende moment zat ik op de pagina van Sophie Kinsella. En wat zag mijn oog? Er is een nieuw Shopaholic boek!

WOHOOO! Hoe kan ik dat in vredesnaam gemist hebben? Ach ja, maakt niet uit. Leuke verrassing. Ik vind verrassingen stom, als in.. als je van te voren weet dat je verrast gaat worden maar dat je niet weet wat de verrassing is. Daar word ik zo onrustig van! Maar als je to-taal verrast wordt, als je dus van te voren ook niet weet dat er een verrassing aan zit te komen.. en de verrassing is LEUK… Ohhh nou daar ben ik dus wel gróót fan van. Maar we dwalen af…

Ik had het eerste hoofdstuk nog niet gelezen of de teleurstelling begon. Ik was even vergeten hoe erg ik me de laatste Shopaholic-boeken geïrriteerd heb tijdens het lezen. De eerste drie Shopaholic-boeken waren fantastisch, althans, die vond ik fantastisch. Ik las ze toen ik een jaar of veertien, vijftien was, dat is ook alweer een tijdje geleden, maar ik denk niet dat dat de enige reden is waarom ik Becky eerst zo’n heldin vond en waarom ze me nu irriteert.

Er zit namelijk totaal geen groei in haar karakter. Ja, meestal komt ze in de laatste twee hoofdstukken tot inkeer en dan hou je weer van haar en twee jaar later – wanneer het volgende boek uitkomt – herinner je alleen die warme gevoelens, maar ieder boek is het weer hetzelfde liedje. Becky doet dingen waarbij je denkt OMG, doe het gewoon NIET! En dat doet ze niet één keer, nee er is geen hoofdstuk waarbij ik die gedachte niet heb. In dit boek was het zelfs zo erg dat ik hele pagina’s geskipt hebt omdat ik het gewoon niet aankon. Plaatsvervangende schaamte.

In dit boek verhuist Becky trouwens met haar man Luke en dochter Minnie naar Hollywood. Luke doet de PR van een Hollywood-actrice en Becky probeert het te maken als stylist van de sterren. Ondertussen wordt ze gehersenspoeld bij één of andere celebrity-rehab-spa-instelling en is ze er dit keer toch echt heilig van overtuigd geen probleem met shoppen meer te hebben. BFF Suze, haar man Tarkie en de drie kinderen komen ook gezellig een paar weken langs, want vrienden maken in LA blijkt zo makkelijk nog niet.

Goed, ik weet zeker dat ik het volgende deel meteen weer lees. Al is dat alleen maar omdat dit boek een CLIFFHANGER had. Ja hoor Sophie Kinsella, hoe kun je ons dit nu weer aan doen. Wat ik ook zeker weet is dat ik me tijdens het volgende boek weer ontiegelijk ga zitten irriteren, maar dat ik ook ga lachen en dat er misschien een verdwaalde traan over mijn wang zal lopen en dat ik het boek binnen een paar dagen uit heb. Want hoe irritant Becky af en toe (regelmatig) (vaak) (meestal) ook is, ik hou toch wel een beetje van haar.

Lachen: Ja, regelmatig..
Huilen: Een verdwaalde traan, maar Luke Brandon is ook gewoon zo’n FANTASTISCHE MAN.
Irritaties: Ieder hoofdstuk… hoe kun je zulke domme dingen doen en denken? Oh en die cliffhanger. Maak me gek. Ik dacht al, hoe gaan ze dat boek in 20 pagina’s afronden? Nou, dat gebeurt dus gewoon niet.
Opvallend: Dit boek kwam al in 2014 uit en ik WIST het gewoon niet. Achterin het boek staat dat ‘Becky snel terug komt’ maar een datum is er nog niet (naar mijn weten).
Aanrader: Als je alle andere Shopaholic boeken gelezen hebt moet je deze gewoon lezen. Maar bereid je wel voor op een portie irritatie.
Hartjes: ?????????? 6/10

Je koopt Shopaholic to the Stars voor €18,49 bij Bol.com. De Nederlandse vertaling – Shopaholic naar de sterren – koop je voor €19,95 bij Bol.com.

Heb jij de Shopaholic-boeken allemaal gelezen? Irriteer jij je af en toe ook zo aan Becky? Of ben ik de enige die haar af en toe echt mega irritant vindt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. maart 8, 2015 / 17:41

  Ik ben nooit in het boek begonnen dat ze Minnie kreeg. De film vond ik erg tegen vallen en ik had wel gehad met Becky. Precies wat je zegt… Groei woman GROEI!!

 2. maart 8, 2015 / 17:50

  Haha zo herkenbaar. Na het op een na laatste boek had ik gezworen dat ik geen boek meer uit deze serie zou lezen, omdat ik me zo aan Becky irriteerde en er inderdaad totaal geen groei zit in haar karakter. En nu heb ik het laatste boek toch gelezen en weer irriteerde ik me aan haar :P

 3. maart 8, 2015 / 18:00

  Gelukkig ken ik de boeken allemaal niet. Dat bespaart me dus een hoop irritatie bij dit deel. Al maak je me nu juist gruwelijk nieuwsgierig. Typisch mij om dan morgen aan deel 1 te beginnen.

 4. maart 8, 2015 / 18:21

  haha ohnee ik had deze boeken afgezworen.. en nu wil ik toch stiekem dit deel ook weer lezen..

 5. maart 8, 2015 / 18:30

  Vroeger hield ik ook echt van de Shopaholic serie. Ik ben toch ook wel benieuwd naar dit deel, gewoon als luchtig boek tussendoor.

 6. maart 8, 2015 / 18:40

  Ik heb het boek gelijk gekocht toen hij in Nederland uitkwam en ik heb me ook zo geërgerd aan Becky. Toch zal ik de volgende delen gelijk aanschaffen en ik ben ook zeer benieuwd naar het vervolg op die enorme cliffhanger!

 7. maart 8, 2015 / 18:56

  ik heb ook ALLES gelezen, haha. En idd de irritatie is herkenbaar, maar toch lees je door en lees je vrolijk het volgende boek weer..

 8. maart 8, 2015 / 19:49

  Ik ben er toevallig ook net in begonnen. Ik snap wel wat je bedoelt, maar toch blijf ik het leuk vinden.

 9. maart 8, 2015 / 20:37

  Ik heb volgens mij alle boeken wel gelezen. Ik ga eens kijken of ik dit boek in de bieb kan vinden.

 10. Suuz
  maart 8, 2015 / 21:37

  Ik heb inderdaad ook alle andere boeken gelezen! ik ga eens zien of ik hier ook een poging aan ga wagen, want ik herken jou gevoelens.. die irritaties! hahahhahaa!

 11. Ilse
  maart 8, 2015 / 23:22

  Ik was echt zo verbaasd toen ik op een van jou social media las dat er een nieuw boek uitgekomen was.
  Elk shopaholic boek heeft hetzelfde probleem maar vaak verpakt in een nieuwe situatie en dat irriteert maar maakt het ook verslavend en leuk! :)

 12. maart 9, 2015 / 00:53

  ik ben gestopt na boek 5, omdat ik haar zo irritant vond…

 13. maart 9, 2015 / 10:52

  Het klinkt niet écht goed, haha. Ik heb geloof ik alleen deel 1 gelezen, jaren geleden, en ben daarna op de één of andere manier nooit verder gaan lezen. Deze sla ik dus ook maar over.

 14. maart 9, 2015 / 13:08

  Ik heb volgens mij de eerste drie boeken gelezen toen ik ook 15/16 was. Nu vind ik ze niet meer leuk. Vooral van dit deel hoor ik dat het slecht is.

 15. maart 9, 2015 / 15:26

  whaa ik wist ook niets van dit vervolg!!! bedankt voor de tip, ik ga kijken of ik m 2ehands kan scoren!