NETFLIX: Winter 2018

De winter is bijna voorbij (al zou je dat niet zeggen als je naar de weersvoorspellingen voor dit weekend kijkt), tijd om mijn favoriete (Netflix) series van afgelopen winter met jullie te delen. Mocht je dit weekend niet naar buiten willen (en hoeven) dan zou ik zeggen, ga er lekker voor zitten (of liggen).

Friends

Als Netflix abonnee kon je hier niet echt omheen. Op 1 januari stonden alle tien de seizoenen van Friends online en ik kan jullie met gepaste trots (en schaamte) mededelen dat het me slechts tien weken heeft gekost om me hier doorheen te werken. Het is de tweede keer dat ik Friends van begin tot eind achter elkaar gezien heb, de eerste keer was in 2013. Hoewel ik alles dus al gezien had, heb ik me geen moment verveeld. Sterker nog: ik heb de neiging om nu gewoon WEER opnieuw te beginnen (hier ga ik mezelf toch van weerhouden want het is niet heel goed voor mijn productiviteit en het draagt echt NIKS bij om deze serie nu NOG een keer te gaan kijken).

Wat me in het eerste seizoen bezig hield. Toen ik voor het eerst afleveringen Friends zag (toen zat ik nog op de basisschool) vond ik de personages van Friend maar raar. Waarom woonden die ‘oude mensen’ met elkaar. Waarom waren ze niet getrouwd met kinderen? Inmiddels ben ik een paar jaar ouder dan de Friends personages in de eerste seizoenen en zit ik zelf ook absoluut niet in de fase ’trouwen en kinderen’ en ik heb zelf ook niet het gevoel dat ik daar heel dringend zou moeten zitten. Grappig hoe je perceptie verandert als je zelf ouder wordt. Ik bedoel, iemand van 24 vind ik nu gewoon JONG.

Grace and Frankie

Nadat ik klaar was met Friends zei mijn moeder dat ik echt Grace and Frankie moest gaan kijken, dat dat ook zo grappig was. Ik was wat skeptisch, dat gaat toch over oude mensen, hoe kan dat leuk zijn? (ga ik weer met mijn vooroordelen over ‘oude’ mensen). Anyway, na tien minuten van de eerste aflevering gezien te hebben wist ik het, dit is HILARISCH. Waarom heb ik dit niet eerder gezien? En als ik zo oud kan worden als Grace & Frankie, dan teken ik er voor.

Grace and Frankie zijn twee seventy-something vrouwen die elkaar niet kunnen luchten of zien, de enige reden waarom ze zich af en toe in dezelfde ruimte bevinden is omdat hun partners samen een advocatenkantoor runnen. In de eerste aflevering van de serie blijkt dat ze de afgelopen twintig jaar niet alleen partners bij hun advocatenkantoor waren, maar ook in het leven. Grace en Frankie zijn twintig jaar bedonderd. En hoewel de persoonlijkheden van Grace en Frankie compleet tegenovergesteld zijn van elkaar, blijkt dat ze toch echt op elkaar zijn aangewezen.

Jane Fonda en Lily Tomlin, de actrices die Grace en Frankie vertonen, zijn in het echte leven trouwens 80 en 78. Mag ik hiervoor een moment van stilte. De serie wordt trouwens gemaakt door de co-creator van Friends, Martha Kauffman, als je nu nog meer redenen nodig hebt om deze serie te gaan kijken?

Jessica Jones

In 2015 keek ik het eerste seizoen van Marvel’s Jessica Jones, zo leuk, eindelijk een superhero show met een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Het tweede seizoen liet even op zich wachten, maar sinds vorige week staat het hele seizoen online. Ik moest mijn geheugen door middel van IMDB en wikipedia weer even opfrissen met waar het ook alweer over ging, maar inmiddels ben ik weer helemaal bij. Een ding heb ik deze week wel geleerd: kijk dit niet vlak voor het slapen als je nachtrust je lief is. Ik heb echt heftig liggen dromen na het zien van de eerste paar afleveringen.

Jessica Jones wordt gespeeld door Krysten Ritter, Krysten speelde onder andere de hoofdrol in de serie ‘The B from appartement 23′ en ze speelde Lily van der Woodsen’s zus in een flashback aflevering van Gossip Girl. Jessica Jones is een superheld met alcoholproblemen en een trauma. Ze weet niet precies hoe ze aan haar superkrachten gekomen is, maar haar (adoptie)zus is er op gebrand dit uit te vinden. Wat aan het begin van seizoen 2 de belangrijkste verhaallijn is.

The end of the F**cking world

Deze serie keek ik in een avondje uit. Het gaat over een jongen die een zelfbenoemd psychopaat is, hij denkt namelijk niks te voelen. Zelfs als hij zijn hand in brandend frituurvet ligt voelt hij niks. Zijn grootste wens is om iemand te vermoorden. Samen met een klasgenootje loopt hij weg van huis, alles lijkt erop dat hij haar van het leven gaat beroven, maar of dat daadwerkelijk gebeurt, dat ga ik hier natuurlijk aan de grote klok hangen.

Ik vond deze serie bijzonder intrigerend. Ik vond hem niet leuk, maar ik wilde toch verder kijken en ik heb toch ook aardig veel moeten lachen. Het is een bijzondere serie die ik je zeker kan aanraden op een vrije avond.

Meer Netflix inspiratie nodig? Lees dit artikel met mijn favoriete Netflixseries uit 2017 en lees hier een artikel met tien series op Netflix uit 2016.

Wat zijn jouw favoriete series van afgelopen winter? Zelf zou ik ook heel graag verder gaan met Modern Family en Nashville, maar ik wil dit niet (illegaal) downloaden, dus ik wacht rustig af totdat dit ook in Nederland beschikbaar wordt. Hopelijk staat het negende seizoen van Modern Family deze zomer op Netflix. Iemand enig idee of je Netflix ook op een legale manier ergens kunt kijken?

Delen:

3 Reacties

 1. Ilse
  maart 15, 2018 / 21:16

  Riverdale en supergirl heb ik de afgelopen winter heel veel gekeken en ik heb PLL eindelijk uitgekeken. En, je vind mij dus jong, Haha.

 2. Sanne
  maart 15, 2018 / 22:34

  Goede tips! Unbreakable Kimmy Schmidt is echt een aanrader op Netflix. Super grappig!

 3. maart 15, 2018 / 23:28

  Suits natuurlijk! Homeland. Scandal. Dynasty (fout maar lekker voor tijdens het strijken bijvoorbeeld ;). Seven seconds. Girlboss. Sherlock. Girls. Easy. You’re the worst. The crown.

  Tip: download app “TV time”. Daarin kun je series zoeken en toevoegen aan je lijst. Je kunt dan gemakkelijk zien wanneer een volgende aflevering of seizoen uitkomt en kunt bijhouden wat je al hebt gekeken.