2017: Mijn 9 favoriete series

 photo netflix2017.jpg

Daar gaan we, mijn eerste ‘jaaroverzicht’ blog van 2017. Laten we beginnen bij mijn grootste guilty pleasure, TV-series. Nu noem ik het volgen van een serie niet bepaald ‘guilty’, maar de manier waarop ik het doe wanneer ik eenmaal in een serie verstrikt ben geraakt is dat wel. Tijdens het maken van dit lijstje schrok ik wel een beetje van de hoeveelheid series die ik het afgelopen jaar gezien heb en het aantal uren dat ik hier aan besteed heb. Pijnlijk. Without further ado… mijn negen favoriete series van het afgelopen jaar. Misschien wat inspiratie voor jou op deze zondag in december…Riverdale

Eindelijk weer een echt leuke serie van The CW (zender van o.a. The OC, Gossip Girl en The Vampire Diaries). Ook al ben ik inmiddels ruim tien jaar ouder dan het gemiddelde personage in de serie, ik smul nog steeds van highschool series. Een moord, een goede soundtrack, een aantrekkelijke cast en genoeg romances om ook de mensen die niet zo van ‘moordverhalen’ houden geboeid te houden. Ik kijk iedere donderdag weer uit naar het moment dat de nieuwe Riverdale op Netflix staat.


13 Reasons Why

Gehaat en geliefd wordt deze serie, geproduceerd door Selena Gomez en gebaseerd op het gelijknamige boek. De haters zeggen dat de serie zelfmoord romantiseert, de liefhebbers zijn onder de indruk van het verhaal en de cast. Ik vond het zelf een mooie serie om te zien en misschien nog wel beter dan het boek. Of het zelfmoord romantiseert, daar ga ik geen uitspraken over doen. Kon zelf de scene waarin ze zichzelf van het leven beroofde te gruwelijk om aan te zien, dus echt romantiseren wil ik dat persoonlijk niet noemen. Ben in ieder geval heel benieuwd naar het tweede seizoen van de serie. In het boek gaan ze niet verder dan wat in het eerste seizoen te zien is geweest, dus wat er komen gaat is nu ook voor mij een complete verrassing.


Full House

Vraag me niet waarom ik pas in september 2017 – dertig jaar na de start van de serie – mijn eerste aflevering Full House keek. Als je mijn vlogs van de maand september gevolgd hebt weet je dat ik mijn late start dubbel en dwars heb ingehaald, want Full House seizoen 1 tot en met 9 zijn inmiddels allemaal bekeken. Mary Kate & Ashley Olsen als Michelle zijn mijn favoriet. Op de voet gevolgd door Uncle Jesse (John Stamos) & Aunt Betty (Lori Loughlin).


When Calls The Heart

Over Lori Loughlin gesproken, de reden dat ik Full House ben gaan kijken is de serie When Calls The Heart, waarin Lori ook een belangrijke rol speelt. WCTH speelt zich af in de begin jaar 1900 in een vestingstadje in Canada. Het is een beetje ‘My Little House on the Prairie’ (niet gek, serie wordt gemaakt door de zoon van Michael Landon, de maker van Het Kleine Huis), maar dan veertig jaar later, oh en ook veertig jaar later gemaakt, wat ook wel aan de productie te zien is. Soms denk ik wel… wauw, die highlights zijn echt té 2017 om geloofwaardig over te komen. Maar hé, daar moet je doorheen kijken. When Calls The Heart is gewoon een lekkere serie voor een regenachtige zondagmiddag. Er staan inmiddels vier seizoenen op Netflix, dus mocht je net zo’n fan zijn als ik, kun je je hart ophalen.


Stranger Things 

Het Stranger Things-genre is normaliter niet echt aan mij besteed, maar net als bij seizoen 1 kon ik niet stoppen met kijken. Beetje jammer dat we nu waarschijnlijk 2(!) jaar op seizoen 3 moeten wachten. Ik zal niet teveel verklappen over dit tweede seizoen, maar ik wil wel even met jullie delen dat ik Steve echt de held van dit seizoen vond. Zo hard om hem moeten lachen. Ik houd van karakters die groeien. Die je eerst denkt te haten, maar die zichzelf beteren en ontzettend ‘likable’ worden.


Dynasty

Dynasty is fout en eigenlijk helemaal niet echt echt leuk, toch wil ik iedere week weer de nieuwe aflevering zien. Het is eigenlijk hetzelfde als met de reboot van Beverly Hills 90210. Omdat er op dit moment verder geen schaamteloze serie over de rich and famous is, neem ik genoegen met Dynasty. En het is best leuk vermaak hoor, anders had ik hem niet in dit rijtje geplaatst. Maar erg hoogstaand is het allemaal niet.


Big Little Lies

Helaas niet op Netflix, maar mensen met HBO hebben geluk. Big Little Lies had alle intriges van een foute soap, maar zat zo goed in elkaar en zo goed geacteerd, dat het misschien wel de beste (nieuwe) serie van 2017 was? Het boek las ik in 2015 al, dus het plot kende ik al, toch zat ik iedere aflevering weer met mijn neus tegen mijn MacBook scherm gedrukt. Vijf moeders van kleuterschool leerlingen, een moord, huiselijk geweld, een verkrachting, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Laura Dern & Shalaine Woodley. En als klapper op de vuurpijl een prachtig decor (kustplaatsje Montery in het noorden van Californië) en een fantastische soundtrack. Het mooiste van dit alles? Het zou een eenmalig project van 7 afleveringen worden, maar afgelopen week is aangekondigd dat er een tweede seizoen wordt opgenomen.


The Good Wife

Al tijden stond The Good Wife bovenaan het lijstje met suggesties van series die ik echt eens moest gaan kijken bij Netflix. Ik schonk er niet zoveel aandacht aan, want ik kende de serie niet en had er ook nog nooit wat over gelezen. Grappig hoe je brein werkt, want ik moet er vast wel een keer (onbewust) over gelezen hebben,  want het was een van de beste series tussen 2009 en 2016 en hoofdrolspeelster Julianna Marguilies won een Emmy award (of meerdere zelfs?). De serie gaat over een echtgenote van een overspelige politicus die na een schandaal moet aftreden van zijn positie bij het openbaar ministerie en de bak indraait. De echtgenote (The Good Wife) verliet dertien jaar eerder de advocatuur om voor haar twee – inmiddels puberende – kinderen te gaan zorgen. Met haar man in de bak kan ze niet anders dan zelf weer aan de slag te gaan. Ik ben echt compleet in beslag genomen door deze serie en heb in een maand tijd al vijf seizoenen er doorheen gejaagd. Nog twee te gaan. Dat red ik wel voor het eind van het jaar.


Gossip Girl

Goed nieuws voor alle Gossip Girl fans die net als ik een inwendig traantje moesten laten toen ze lazen dat Gossip Girl in 2018 van Netflix geflikkerd zou worden (waar kwam dat nieuws überhaupt vandaan?). Er blijkt niets van waar te zijn, Gossip Girl staat ook op 1 januari 2018 gewoon nog op Netflix. Yes. Ik heb de serie honderd jaar geleden al helemaal gezien en ik heb sindsdien alle seizoenen nog minstens twee keer gekeken, maar GG blijft gewoon zo’n serie die ik ergens midden in een seizoen aan kan zetten en weer compleet verliefd op kan worden. Zo keek ik bijvoorbeeld het weekend nadat ik teruggekomen was uit New York het hele zesde seizoen (10 afleveringen gelukkig maar) binnen 24 uur. Beste medicijn tegen een gebroken hart.

Wat waren jouw favoriete series van het afgelopen jaar? En welke heb jij al gezien van mijn lijstje? Heel benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. december 17, 2017 / 12:43

  Riverdale was ook een van mijn favorieten dit jaar! En toen ik terugkwam uit Parijs keek ik de parijsafleveringen van GG. Big little lies & When calls the heart gaan op het lijstje voor 2018!

 2. Ilse
  december 17, 2017 / 12:47

  Riverdale, check! Zo ontzettend spannend!
  En altijd liefde voor gossip girl!
  Verder kijk ik op Netflix ; supergirl, Suits en pretty little lairs (bijna klaar!).

 3. december 17, 2017 / 14:28

  De meeste series uit dit rijtje heb ik ook gekeken en van genoten, mijn absolute favoriet dit jaar was overigens Westworld! Wat een serie, echt supergoed plot en mooi uitgewerkt. Kan niet wachten op seizoen twee. Ook niet op Netflix trouwens, wel op HBO.

 4. Ingrid
  december 17, 2017 / 15:19

  Haha gossip girl is toch al een keer eerder van Netflix afgegooid, jaren geleden? We hebben weinig gemeenschappelijke favorieten, dus ik kan hier nog wel inspiratie uithalen! Mijn favoriete Netflixserie was dit jaar the Crown. Verder hebben we twee seizoenen the Missing gezien, ook uitermate spannend en modern family blijft al jaren favoriet.

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2017 / 21:09

   Ja ik ga in de kerstvakantie ook het tweede seizoen van The Crown kijken. Heel benieuwd naar, seizoen 1 was top! Oh en Modern Family is ook favoriet bij mij, wacht met smart op seizoen 9 op Netflix.

 5. december 17, 2017 / 17:04

  Vorig jaar januari had ik mijn eerste ervaring met een serie bingewatchen (Gossip Girl uiteraard) en misschien moet ik die traditie er maar inhouden. Dynasty kijk ik nu al, maar aan Riverdale ben ik nog niet begonnen terwijl ik denk dat ik het wel leuk vind dus dat zou een kanshebber zijn. Of The Good Wife. Of Gossip Girl over and over again omdat ik zó verliefd word van die serie.

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2017 / 21:08

   Haha als je tijd teveel hebt sowieso The Good Wife kijken. Maar Riverdale is ook wel echt een serie die je ‘moet’ zien.

 6. Myrthe
  december 17, 2017 / 17:48

  Mijn lijstje komt wel aardig overeen met die van jou :) Best een hoop series als je het zo bij elkaar ziet he! Verder heb ik ook nog The Bold Type en Famous in Love (met Bella Thorne) gekeken. Ook allebei super leuk. The Good Wife moet ik nog gaan zien, maar ik kijk eigenlijk een beetje op tegen 7 seizoenen. Misschien in de kerstvakantie maar eens een start maken :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2017 / 21:07

   Die 7 seizoenen gaan mij dus veel te snel! Waar kijk je Famous in Love? Ik ben benieuwd naar die serie maar hij staat niet op Netflix.

 7. december 17, 2017 / 17:50

  Gossip Girl is sowieso alltime favourite. Door jou heb ik inmiddels recent ook een The Good Wife verslaving ontwikkeld (waarvoor dank). Dynasty blijf ik ook telkens kijken dus herkenbaar.

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2017 / 21:06

   Zo leuk dat je nu ook The Good Wife kijkt, waar zit je nu?

   • december 17, 2017 / 22:45

    Vorige week begonnen en bijna het eerste seizoen door… ben helemaal hooked!

 8. Mariëlle
  december 17, 2017 / 19:27

  Mijn favoriete serie is Nashville! Kan niet wachten dat op 04 januari de afleveringen van seizoen 6 beginnen. Helaas wel het laatste seizoen. Daarnaast gaat Ilse de Lange ook meespelen, dus ben heel benieuwd. Tevens dit jaar ook Riverdale en 13 Reasons Why gezien. Hoog op mijn lijstje staan nog Big Little Lies en The Good Wife. Uiteraard Gossip Girl ook allemaal gezien :-)

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2017 / 21:06

   Ja Nashville is ook heel leuk, had eigenlijk nog wel als tiende serie op dit lijstje erbij gekund. Ben benieuwd naar de rol van Ilse!

 9. december 18, 2017 / 08:46

  Huh blijft Gossip Girl? Ik ben die serie al een tijdje aan het terug kijken en tijdens een van de afleveringen in Netflix kreeg ik van hen een melding dat het ging stoppen… Maar het zou heel goed nieuws zijn want dan kan ik lekker de hele serie nog afkijken. :)

 10. Britt
  december 18, 2017 / 09:48

  Mijn vriend en ik hebben afgelopen 5 dagen The Sinner gebingewatched. Aanrader!

 11. Maaike
  december 18, 2017 / 10:23

  Ik vond When Calls the Heart echt heel leuk, er komt kerstavond een kerstmis-special op Hallmark (Amerika) even kijken hoe ik die kan streamen :D

 12. Lana
  december 18, 2017 / 14:04

  Zo’n lijstje was precies wat ik nodig had nu er even geen nieuwe aflevering van Riverdale komt! Kan ik vanavond gelijk beginnen met een serie uit je lijstje

 13. Manon
  december 19, 2017 / 12:11

  Ik vond The Crown ook erg leuk, die mis ik nog op je lijstje. Verder heb ik The Good Wife, Dynasty en Gilmore Gils dit jaar ook gezien. Ik kon alleen echt niet in Riverdale komen, ben na het eerste seizoen gestopt. Ik kijk ook uit naar Friends trouwens, die heb ik nog nooit helemaal gezien!