10 shows on Netflix to binge on this weekend

 photo Desktop2643.jpg

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn ronduit bedroevend. Alle regenjassen verzamelen en laat die zonnebril maar thuis. Geen zin om dit weekend het huis te verlaten (kan ik me voorstellen), misschien is het tijd om jezelf op te sluiten met een (nieuwe) serie. Ik zet mijn favoriete series op Netflix voor je op een rijtje.

Gossip Girl

Ik geloof bijna niet dat je deze serie nog nooit gezien hebt, het is dan ook misschien een beetje overbodig om deze serie in dit lijstje te noemen. Maar aan de andere kant, het is mijn favoriete serie, dus eigenlijk mag hij niet ontbreken. New York, Blake Lively, Leighton Meester, Chace Crawford en Ed Westwick. Goede soundtrack, bizarre verhaallijnen, LOVE en hele goede outfits. Wat wil je nog meer?

Modern Family

Afgelopen donderdag werd de laatste aflevering van het zevende seizoen van Modern Family uitgezonden. De eerste zes seizoenen van deze serie staan gewoon op Netflix. Er is geen serie waar ik harder bij lach dan bij Modern Family. Ik was een beetje sceptisch tijdens de eerste aflevering, maar écht, als je er eenmaal in zit kun je niet meer stoppen. Afleveringen zijn ook maar 20 minuten, dus makkelijk tussendoor te kijken.

Pretty Little Liars

Voor deze serie geldt eigenlijk hetzelfde als voor Gossip Girl, heb je deze serie echt nog niet gezien? Ik volg deze serie vanaf het eerste seizoen en heb sindsdien geen aflevering gemist. Over een paar weken begint het zevende seizoen, de eerste zes seizoenen vind je gewoon op Netflix. Als je zin hebt in een makkelijke serie met een beetje spanning, dan is PLL jouw serie voor dit weekend.

The Vampire Diaries

Ik kan bijna niet geloven dat ik het hele zevende seizoen van TVD niet gezien heb. Maar dat betekent niet dat deze serie in dit lijstje mag ontbreken. Deze serie gaat over vampieren en andere buitenaardse wezens, maar waar deze serie eigenlijk veel meer om draait is de liefde van twee broers voor een meisje. Stiekem ben ik daar ook veel meer in geïnteresseerd dan al die rare vampieren-dingen. Pfffttt, alleen al door naar deze promo voor seizoen een te kijken wil ik het liefst de serie weer opnieuw bekijken (dat mag niet, want ik heb seizoen een echt al vier keer gezien!)

Jane The Virgin

Ik kreeg deze tip van heel veel van jullie, maar het duurde nog verrekte lang voordat ik daadwerkelijk deze serie ging kijken. In Jane The Virgin raakt Jane zwanger doordat ze per ongeluk geïnsemineerd is tijdens een routine check-up bij de gynaecoloog. Raar verhaal, maar als je de serie kijkt is het ineens allemaal volkomen logisch. Oh ja, de baby die Jane in haar buik heeft, is ook nog eens van een jongen die ze ooit gezoend heeft. Drama-drama-drama. Helaas staat op dit moment alleen het eerste seizoen nog maar op Netflix, maar ik heb zo’n vermoeden dat dat over een paar maanden wel goedkomt.

Nashville

Een van mijn favoriete series van dit moment. Zo jammer dat komende donderdag de laatste aflevering wordt uitgezonden (en dat zal geen bevredigende laatste aflevering zijn, aangezien de makers van de show niet wisten dat dit het laatste seizoen zou zijn). Alle afleveringen van de serie staan op Netflix en als je de serie nog niet gezien hebt, ben ik stikjaloers op je, want het is zo fijn om te kijken. Het gaat over verschillende muzikanten in Nashville, er is veel country muziek, veel drama en Michiel Huisman speelt ook een rol!

LOVE

LOVE is een Netflix Original show gemaakt door onder andere Judd Apatow (bekend van This is 40 en Knocked Up). De serie gaat over twee compleet uitersten die allebei op hun eigen manier problemen in de liefde hebben. Om de een of andere reden worden ze een soort van vrienden en er ontstaat een bijzondere relatie. Ik heb deze show in een weekend achter elkaar gekeken.

Jessica Jones

Nog een Netflix Original; Jessica Jones is een figuur uit de Marvel Series en heeft op Netflix haar eigen show, gespeeld door Krysten Ritter, onder andere bekend van Shopaholic én een aflevering Gossip Girl (ze speelde de losbandige zus van Lily in de jaren ’80, seizoen twee, een van de laatste afleveringen). Krysten is een super held met een alcoholprobleem dankzij een trauma dat ze tijdens een van haar missies heeft opgelopen. Ik hou van actieseries met een sterke vrouwelijke hoofdrol.

Lady Dynamite

Deze serie heb ik zelf nog niet gezien, hij is pas dit weekend online gekomen op Netflix (het is weer een serie van de makers van Netflix zelf). Het is een semi-autobiografische serie over het leven van hoofdrolspeler Maria Bamford. Ze had alles, ze verloor alles en probeert er nu weer bovenop te komen. De serie is lekker surrealistisch dus ik verwacht dat er veel gelachen gaat worden. Ik weet wat ik dit weekend binge!!!

Heb jij nog aanraders voor series op Netflix?

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. mei 20, 2016 / 12:12

  Ik ben op dit moment Jessica Jones aan het kijken en ik vind het ZO spannend! Echt bingewatchen doe ik bijna nooit, omdat er altijd wel duizend andere dingen te doen zijn, maar af en toe een aflevering of twee vind ik heerlijk. Verder heb ik van dit lijstje geen andere serie gekeken (shame on me).

 2. mei 20, 2016 / 12:15

  Het is dat ik dit weekend veel voor mijn studie moet doen, maar anders zou ik zeker een van deze series gaan kijken!!

 3. Marie
  mei 20, 2016 / 12:25

  Tip: Je blogs kan je niet meer volledig lezen via de bloglovin-app. Misschien kan je de mensen van bloglovin eens contacteren om dat op te lossen?

 4. Marieke
  mei 20, 2016 / 12:32

  Love is idd een aanrader!

 5. Anne
  mei 20, 2016 / 12:42

  Hey Annemerel, heb je de volgende keer aanraders qua Netfilx-films :D?

 6. mei 20, 2016 / 12:53

  Ik ben zelf verslaafd aan New Girl!

 7. Marianne
  mei 20, 2016 / 13:03

  Annemerel je vergeet Suits! Mijn allerlievelingste serie op Netflix

 8. Danielle
  mei 20, 2016 / 13:11

  Modern Family is inderdaad geniaal! En zo blij dat PLL gewoon door is gegaan, ik dacht na het vorige seizoen dat het afgelopen was. Seizoen 6+7 Vampire Diaries staat nog niet op Netflix toch? Ook leuk als je het nog niet gezien hebt: New Girl! En The Originals als je Vampire Diaries leuk vond (al kon ik daar maar moeilijk inkomen). Ik ga de series die ik nog niet kende ook even checken, top deze lijstjes!

 9. Dagmar
  mei 20, 2016 / 13:16

  ELEMENTARY!!!! Echt aanrader!!! Ben er helaas alleen bijna doorheen.. Ik vind Grace & Frankie trouwens ook erg grappig :-)

  • Maartje
   mei 20, 2016 / 21:39

   Ik wou precies dezelfden aanraden!! ?

 10. mei 20, 2016 / 13:27

  Goeie keuzes! Zelf ben ik nu weer verder aan het doen met Supernatural. Net seizoen negen gestart.

 11. Sytske
  mei 20, 2016 / 13:36

  Een paar van mijn favorieten:

  The IT Crowd (heerlijke Britse humor)
  Black Mirror (freaky shit, niet even makkelijk-zonder-nadenken-bingen)
  Archer (hi-la-risch)
  Orphan Black (Tatiana Maslany is EVERYTHING, letterlijk én figuurlijk :) )
  Misfits (eerste paar seizoenen, daarna wordt het minder)
  Daredevil (als je Jessica Jones leuk vindt is dit zeker ook een aanrader)

 12. Ilse
  mei 20, 2016 / 14:29

  Zitten echt hele leuke series tussen! Ik ben nu PLL, suits en How I met your Mother aan het kijken.
  Jammer dat je tvd niet meer kijkt want was echt spannend!

 13. Floortje
  mei 20, 2016 / 15:09

  Ohhjee… Hoe erg is het dat ik ze allemaal al een of meerdere keren gezien heb…? ;) (behalve Lady Dynamite) Andere aanraders: The Client List, The Following, The Fall, Elementary.

 14. mei 20, 2016 / 15:42

  Haha, leuk heb hier toevallig ook een artikel over geschreven gisteren! The Client List en Devious Maids horen ook in dit rijtje hoor, echt hele leuke series!

 15. wieb
  mei 20, 2016 / 15:50

  The client list!!!

 16. Kim
  mei 20, 2016 / 15:59

  Je vergeet Orphan Black, die serie is zo leuk en spannend! Echt een aanrader, de eerste aflevering even doorkijken en daarna komt het goed!

 17. Eva
  mei 20, 2016 / 16:55

  Grace & frankie is echt heel heel leuk!

 18. Eva
  mei 20, 2016 / 16:56

  Hee Annemerel!
  Ik lees je blogs altijd met de bloglovin app maar helaas kan ik deze hierop nu niet meer lezen, dit vind ik erg jammer. Denk je dat dit verandert kan worden zodat ik wel weer de blogs op bloglovin kan lezen?

 19. mei 20, 2016 / 17:02

  Ik ben momenteel bezig met The Walking Dead. ZO GOED! De anderen schrijf ik even op mijn lijstje!

 20. J
  mei 20, 2016 / 19:08

  Ik moet zelf de laatste afleveringen van How I met your mother nog kijken en ben een groot groot fan van How to get away with murder. Daarnaast is Sense8 super goed. Je moet de eerste twee afleveringen heel even door (je moet even om de personages gaan geven), maar daarna… fantastisch!

  M’n moeder is fan van Grace and Frankie trouwens. Ze heeft nu bijna 2 seizoenen in 1 week gekeken.

 21. Nathalie
  mei 20, 2016 / 22:34

  Ik blijf het zo zwaar lame vinden dat het Belgische aanbod niet hetzelfde aan dat van Nederland. Wij hebben modern family er niet in staan, snik!

 22. Carlijn
  mei 21, 2016 / 00:08

  Orphan black is écht een aanrader!

 23. mei 22, 2016 / 11:34

  NASHVILLLEEEE ik kan het niet aan (er is een petitie trouwens, al bijna 70.000 handtekeningen, heb nu even de link niet, maar staat op change.org)