DIARY: 24 hours #31

Kan bijna niet geloven dat ik over 24 uur op Schiphol zit. Dat ik twee uur later dan – als alles volgens planning verloopt – in het vliegtuig mag stappen dat me naar New York City zal brengen. Hoewel ik op vrije momenten met weinig anders bezig ben dan New York en dit ook heus niet de eerste keer is dat ik naar New York ga, voelt het toch nog een beetje onwerkelijk. En misschien zelfs wel een beetje spannend. Ja, ik kan nu wel gewoon heel cool gaan doen, maar voor een reis – van stedentrip tot wintersport – voel ik toch altijd wat gezonde spanning in mijn buik. Ik denk dat dat alleen maar goed is, dat betekent dat ik nog niet zo verwend ben dat het me allemaal niets meer doet.

Ik ben voor het eerst in jaren mijn reis weer een beetje aan het plannen. De eerste keer dat ik naar New York ging in 2013 wist ik natuurlijk wel een aantal dingen die ik wilde zien (Central Park, Rockefeller Center, 5th Avenue, de grote warenhuizen, Apple, Nike), maar afgelopen jaren deed ik altijd maar wat. Dat heeft altijd redelijk goed uitgepakt, maar omdat ik er nu maar zo kort zal zijn (ik kom vrijdagavond aan en vlieg dinsdagavond al weer naar huis), voel ik wel de druk om zoveel mogelijk leuke dingen in korte tijd te plannen.

Iedere keer als ik in New York ben probeer ik tenminste een ding te doen dat ik eerder nog niet gedaan heb. Zo heb ik vorige keer gefietst door Brooklyn (aanrader!) dit keer wil ik de zonsopgang bekijken vanaf de Brooklyn Bridge. De skyline van Manhattan schijnt dan magisch te zijn. Ik ben heel benieuwd en heb vast toch een jetlag, dus dat vroege opstaan lijkt me geen probleem te zijn.

Het enige waar ik echt nog een goed plan voor moet hebben dat is dinsdag, mijn laatste dag. Ik vlieg pas laat in de avond dus ik heb de hele dag nog in New York, maar ze voorspellen dus regen en het wordt maar een paar graden boven nul, dus ik verwacht dat het ijskoud gaat worden. Ik moet dus een ‘binnenactiviteit’ hebben. Een museum is natuurlijk ideaal, maar die vind ik normaal gesproken nogal saai. Nu wil ik wel heel graag naar het September 11 museum, maar ik ben bang dat ik hier verschrikkelijk emotioneel van word en dat ik daarna niet naar huis durf te vliegen. Oh en dat ik er de komende drie maanden nog over droom. Dus dat is een afweging die ik nog even voor mezelf moet maken. Iemand ervaringen met dit museum? En wellicht andere musea die deze cultuurbarbaar waarschijnlijk niet saai zal vinden?

Ahhhh ik heb er ZO veel zin in. Ik ben bijna helemaal hersteld van de halve marathon afgelopen zondag en mijn benen beginnen al een beetje onrustig te voelen. Dat is goed, die kriebels ga ik lekker opsparen voor zondag, als ik de halve marathon door New York mag lopen. Geen training meer voor mij deze week, hooguit mijn benen nog even los gooien na het vliegen morgen of zaterdag.

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. Fred
  maart 15, 2018 / 09:25

  Ik zou voor The Museum of Modern Art gaan; lijkt mij ook voor een cultuurbarbaar prima te doen;-)
  Staan bijvoorbeeld ook producten van Bang & Olufsen die designawards hebben gewonnen.
  Alvast goede reis, veel plezier en natuurlijk heel veel succes met lopen gewenst!!

 2. Mariëlle
  maart 15, 2018 / 09:43

  Allereerst heel veel succes met het lopen van de halve marathon!

  Het 9/11 museum is zeker een aanrader. Ja, het doet wat met je, dat kun je niet ontkennen. Maar het is onlosmakelijk verbonden met NY. Daarnaast is het Metropolitan Museum of Art ook zeker de moeite waard! Kun je meteen even als Blair op de trappen zitten ;-)

 3. Cinthia
  maart 15, 2018 / 09:47

  Heel veel plezier in NY! Lekker genieten en veel succes zondag!

 4. maart 15, 2018 / 09:55

  Het museum van 11 september is heel indrukwekkend! Maar inderdaad daar zou ik niet heen gaan als je dezelfde avond nog naar huis vliegt. In ieder geval GENIET van de trip (ik ben echt jaloers, ik wil zo graag naar New York terug).

 5. Rosemarijn
  maart 15, 2018 / 10:38

  ik vond het 9/11 museum heel gaaf en indrukwekkend, wel heftig. Je hebt het museum waar je meer het gebouw ziet (of wat ervan over is), maar ook een klein deel waar het heel persoonlijk (van de slachtoffers) en intens wordt. Je hoort telefoongesprekken, ziet krantenkoppen.. Dát deel vond ik ontzettend heftig, maar het grote museum waar je kan zien waar de gebouwen stonden etc. vond ik minder heftig! Misschien kan je dus het ene deel skippen? Don’t worry, je loopt echt ergens naar binnen (soort van gebouw in het gebouw), dus je loopt er ook niet per ongeluk doorheen.

  MAAR VOORAL VEEL PLEZIER <3

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2018 / 11:08

   Aaaah dat laatste klinkt inderdaad echt mega heftig. Thanks voor de tip! Ik denk dat ik er nu wel uit ben…

 6. Ingrid
  maart 15, 2018 / 11:22

  Museum of natural history vind je misschien ook wel leuk? Daar heb je minder kunst en meer opgezette dinosauriërs en gebruiksvoorwerpen enzo. Het is het museum uit night at the museum, dus veel herkenning als je die hebt gezien. Guggenheim is ook erg tof, moderne kunst in een bijzonder gebouw. Ik vind musea in de VS over het algemeen wel fijn, omdat ze veel aan beleving doen en vaak heel uitgebreid zijn. Geniet van NYC en veel succes met de wedstrijd!

 7. maart 15, 2018 / 12:35

  Ook leuk: Dinsdag lekker naar de bios op Broadway/84th street. Hele chille stoelen met de benen omhoog, bak popcorn erbij en een leuke film kijken. Succes zondag! Nog geen idee wat onze plannen zijn maar wellicht dat we even komen aanmoedigen in het park of op de route.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2018 / 16:05

   Aaahhhh dat is ook een goede, ben benieuwd naar echte Amerikaanse popcorn!

 8. Aukje
  maart 15, 2018 / 12:44

  Ik vond het American Museum of Natural History ook tof! Nog een tip trouwens, bij bijna alle musea staat er een soort ‘adviesprijs’ vermeld in plaats van een verplichte toegangsprijs. Je mag zelf weten wat voor ‘donatie’ je doet om binnen te komen. Je hoeft dus GEEN $25 te betalen, je mag ook gewoon één dollar doneren. Er zijn heel veel rijke NY’ers die jaarlijks enorme bedragen doneren aan de musea, dus ze hebben genoeg inkomsten.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2018 / 16:05

   Oooh dat is een goede tip, dankjewel!

 9. maart 15, 2018 / 14:37

  The Cloisters. Toch wel bijzonder.
  Gospelviering in Harlem meemaken, of even meewerken in de soupkitchen. Lijkt moeilijker dan het is, ze ontvangen je er met open armen.

 10. Nikki
  maart 15, 2018 / 16:40

  Het 9/11 museum is zeker een aanrader! Ik vond dit het mooiste wat ik gezien heb tijdens mijn reis naar New York, het was echt een hele indrukwekkende ervaring om hier door heen te lopen. Het Guggenheim museum vond ik ook heel erg leuk, alleen het gebouw zelf al is heel leuk om door heen te lopen. Veel plezier in New York!

 11. Ilse
  maart 15, 2018 / 21:13

  Ik heb gehoord en in vlogs gezien dat American Museum of Natural History een heel tof museum is. Fijne reis morgen!

 12. Tessa
  maart 15, 2018 / 22:21

  Zo tof dat je weer bijna naar New York mag! Gezien de weersvoorspellingen is een binnenactiviteit voor de dinsdag inderdaad geen slecht idee. Zelf ben ik naar het 9/11 museum geweest; het is echt een must-see als je het mij vraagt. Het is zo ontzettend interessant en boeiend om te zien, ook al is het een gebeurtenis die (waarschijnlijk) de meesten van ons zich nog goed kunnen herinneren. Ook zijn veel van de vrijwilligers in het museum ‘overlevenden’ of ‘familie van’; zij kunnen je ook veel vertellen.
  Was je ook al in de nieuwe Freedom Tower geweest? Ook dat is zeker een bezoekje waard!

 13. maart 15, 2018 / 22:50

  Guggenheim, mocht je de kunst niet zoveel aan vinden, dan heb je altijd nog de architectuur ?

  Heel veel plezier in NY & alvast veel succes. Geniet ervan!

 14. maart 16, 2018 / 01:08

  Er is een downton abbey expo in manhattan. ( serie op netflix)
  Qua museum zou ik Brooklyn Museum doen, net wat anders maar zeer de moeite waard, met een expo over david bowie
  In Queens heb je Museum of the moving image, met veel tv attributen van series/films ed en een vaste expo van de muppets/ sesamstraat!
  Mocht het droog blijven ga dan met de Tramway ( kabelbaan) naar Roosevelt Island!

 15. maart 16, 2018 / 08:40

  Zo onwijs leuk dat je weer naar NY gaat. Ik zou voor een museum gaan, 9/11 is misschien wat heftig inderdaad, met oog op de terugreis. Het ligt misschien wat voor de hand, maar The Met staat nog hoog op mijn lijstje voor NY. :-)