FOOD: Een ode aan de wrap, 5 recepten

Voor volgers van mijn diary’s en vlogs zal de volgende opmerking niet als een verrassing komen: ik hou van wraps. Wat sommige mensen met brood hebben, dat heb ik met wraps. Ik zou het bij iedere hoofdmaaltijd kunnen eten. En het komt vaak genoeg voor dat ik het zowel bij mijn ontbijt als avondeten eet, of mijn ontbijt en lunch. Mijn favoriet is de wrap met scrambled eggs, avocado en koriander. Maar ik heb zoveel lekkere variaties. Ik deel graag mijn inspiratie.

Wrap met avocado & scrambled eggs

Dit is mijn favoriete ontbijt, al minstens een half jaar. Ik weet eigenlijk niet wanneer dit begonnen is, misschien moet ik mijn vlogs uit 2017 is na gaan kijken om het precieze moment te achterhalen. Hoe ik de wrap maak? Ik bak hem op mediumvuur aan beide kanten in een koekenpan (ongeveer een minuutje per kant). De scrambled eggs doe ik in een pannetje op laag vuur en roer ik de gehele tijd goed door, tot slot voeg ik daar wat peper en zout aan toe. De avocado is meestal een kwart of een halve (ligt er net aan hoeveel avocado ik op dat moment heb liggen en hoe rijp hij is). Ik snij deze in de schil al in partjes en haal hem er dan met een lepel uit en verdeel hem over de wrap, hetzelfde doe ik met het ei. Als ik koriander in mijn koelkast heb liggen voeg ik dit altijd op het laatste moment toe.

Wrap met veldsla, avocado, tomaat & (vega) kip

Dit recept heb ik uit het kookboek van Dafne Schippers. Je maakt hem met veldsla, avocado (wat is een wrap zonder avocado?), tomaat, (vega) kip, alfalfa en sesam. Het gehele recept vind je hier. Ook deze wrap zet je binnen 10 minuten op tafel en zit vol verse ingrediënten. Dit zou ik niet zo snel als ontbijt eten, maar is heerlijk als lunch of avondeten.

Wrap met rivierkreeftjes en avocado

Jaren geleden, toen ik nog een relatie had met iemand die héél goed kon koken, at ik voor het eerst een rivierkreeftjes salade met avocado. Het was een tijd waarin ik avocado nog ‘spannend’ vond, omdat het een andere structuur had en ik het niet zo vaak at. Dat is dus echt lang geleden, want inmiddels hangt er een avocado hier aan de muur (dat is een teken van echte liefde). In de salade zit dus onder andere rivierkreeftjes en avocado, maar ook ijsbergsla, tomaat, bosui en sushiazijn. Onlangs ben ik er achter gekomen dat deze heerlijke salade, misschien nog wel lekkerder is als je hem in een wrap doet. Is zeg maar net iets meer vullend dan alleen de salade. Het recept voor de salade vind je hier.

Wrap met witte vis, mango en avocado

Wat is een wrap zonder avocado? Helemaal niks, zo lijkt het. Want ook deze wrap is dus weer met avocado. Dit recept komt uit het kookboek van marathonloopster Shalane Flanagan en is groot favoriet. De ingrediënten zijn niet heel budget-vriendelijk (kabeljauw, mango en avocado…), maar hier geniet ik iedere keer van. Je vindt het volledige recept hier.

Wrap met hummus en falafel

Ook deze wrap deelde ik al eerder op mijn blog. Een wrap met hummus, avocado en falafel. Niet ideaal voordat je gaat hardlopen (ik heb het geprobeerd), maar ontzettend lekker en vullend. Mooiste is dat deze helemaal plantaardig is. Ik eet nog steeds regelmatig vis en als ik bij mijn ouders ben dan laat ik mijn vlees ook niet staan, maar ik eet het wel heel bewust en maak het zelden zelf.

Eet jij net als ik graag wraps? En zo ja, wat is jouw favoriete combinatie?

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. Tessa
  april 26, 2018 / 12:41

  Ik lees dit artikel terwijl ik een wrap eet, haha.. Fijn nieuwe inspiratie!

  • Annemerel
   Auteur
   april 26, 2018 / 13:05

   Oooeeeh lekker, eetsmakelijk!

 2. Ilse
  april 26, 2018 / 13:39

  Lekkere ideeen zeg! Vooral die met die rivierkreeftjes.

 3. Lotte
  april 26, 2018 / 15:19

  Lekker! Ik ben ook mega wrap fan en heb een geweldig eigen recept haha. M’n zwager is kok en zelfs hij maakt het nu!

  Komt ie:

  Guilty pleasure wraps;

  Stap 1: Marineer kipfilet met kruiden; paprika poeder, chilipoeder, peper en zout een lepel barbecue kruiden oid (ik gebruik altijd de kruiden die je bij de Tiger in zakjes kan kopen)! Doe er 1 tot 2 eetlepels olijfolie bij (ligt aan hoeveelheid kip) en laat dit minimaal 10 minuutjes intrekken.
  Stap 2: bak de kipfilet in de pan
  Stap 3: bak in een andere pan een paar plakjes bacon knapperig (kan ook in de oven)
  Stap 4: snijd 3 paprikas (of 2 paprikas en een courgette, of wat jij zelf wil)
  Stap 5: gooi de paprikas bij de gare kip in de pan, bak paar minuutjes mee
  Stap 6: (dit is 1 van de top stappen haha): doe 1 eetlepel barbecue saus in de koekenpan erbij!! Laat dit dus even meee bakken/sudderen
  Stap 7: verwarm je wraps (ik doe meestal gewoon in magnetron 40 sec)
  Stap 8: beleg je wrap: het gekruide kipmengsel met paprika en in de barbecue saus gebakken + 2 reepjes bacon.
  Stap 9: de final touch: leg bovenop de bacon nog een paar Doritos chipjes! Heerlijke combi

  Het is echt het beste eten ooit haha! Als ik geen zin heb om doritos in huis te halen kan je dat ook prima weghalen natuurlijk. En bacon kan je ook nog weghalen. Maar de kruidencombi en barbecuesaus is wel heilig!

 4. Stephanie
  april 26, 2018 / 20:31

  Mango’s van de lidl en kabeljauw kun je -net ontdekt- ook uit het vriesvak kopen in een hersluitbare zak met 5 filets. Zo wordt het ineens een stuk meer Budget ;)

 5. april 27, 2018 / 17:47

  Ik deel je liefde! Vooral toen ik nog thuiswoonde at ik elke middag een wrap for lunch gevuld met restjes van de vorige dag of een combinatie als tonijn/zalm uit blik, avocado, zongedroogde tomaten, kappertjes, sla en kaas. Ik doe ‘m meestal tussen een grillapparaatje zodat de ingrediënten smelten en de wrap ook een beetje warm is. Pas waren trouwens alle ingrediënten van die wrap met kabeljauw in de aanbieding, moest even aan je denken toen haha.