RECEPT: Wraps met avocado & (vega)kip van Dafne

Volgende week dinsdag (9 mei) ligt het kookboek van Dafne Schippers (en zus Sanne) in de winkel. Ik heb de digitale versie al eventjes in mijn bezit, omdat ik Sanne geïnterviewd heb voor Metro. Kon het dan ook niet laten om alvast een van de recepten te testen en met jullie te delen. Ik koos voor een lekker makkelijk en snel recept, wraps met avocado en kip. Omdat ik zelf liever niet te veel vlees eet, heb ik de kip vervangen door vegetarische kip van de Vegetarische Slager en dat was een heel goed idee.

Bij alle recepten in het boek staat aangegeven hoe lang je in de keuken moet staan om het recept te bereiden. Omdat Dafne nogal van de snelheid is (ze is niet voor niets koningin van de sprint), staan veel van de recepten in het boek binnen mum van tijd op tafel. Althans, als je net zo snel bent als staat aangegeven. Voor deze wraps stonden tien minuten. Ik had er twee extra nodig, maar goed, die twee minuten neem ik voor lief. Als ik een vijftien minuten recept van Jamie maak sta ik altijd minstens het dubbele aantal minuten in de keuken, dus wat dat betreft is dit een goede stap voorwaarts.

Benodigdheden (voor 1 persoon)
– 2 meergranen wraps
– 80 gram (vega)kip (ik gebruik kip van de vegetarische slager)
– 2 handjes veldsla
– 2 handjes alfalfa
– 6 roma tomaatjes, gehalveerd
– Halve avocado in plakjes
– Sojasaus
– Sesamzaadjes
– Peper & zout

 1. Snij de (vega)kip in smalle reepjes en bak in enkele minuten in een klein beetje olie. Besprenkel daarna met sojasaus (Dafne gebruikt daarnaast ook sambal, maar ik vind de smaak van sambal zelf niet zo lekker).
 2. Bak de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
 3. Beleg de wraps met een handje veldsla, een handje alfalfa, de roma tomaatjes, de avocado in plakjes en tot slot de kip en sojasaus.
 4. Maak af met wat peper en zout en geniet!

Zo simpel, ik was binnen twaalf minuten klaar. Ik had het gevoel dat ik een homemade maaltijd aan het eten was en het was tegelijkertijd ook nog super voedzaam. Thanks Dafne.

Dafne Likes ligt vanaf 9 mei in de winkel, je koopt het boek onder andere bij Bol.com voor €22,50.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. mei 4, 2017 / 12:38

  Ziet er goed uit, ik ga deze zeker een keer maken en ook met Vega Kip! Wij eten ook regelmatig vleesvervangers en dit is een geode oplossing. Het boek ga ik zeker ook een keer bekijken.

 2. mei 4, 2017 / 13:14

  Lijkt me erg lekker! Wraps zijn sowieso al mijn standaard ‘ik wil snel gezond eten op tafel hebben’ maaltijd ;)

 3. Rianne
  mei 4, 2017 / 13:42

  Dit lijkt me echt heel lekker, ik ga het zeker eens maken! Ben ook benieuwd naar de rest van de recepten, als ze allemaal zo lekker eruit zien als deze dan moet het goedkomen. En zo min mogelijk bereidingstijd en ingrediënten is helemaal top!

 4. mei 4, 2017 / 13:56

  Vooral heel ideaal dat je de groenten niet hoeft te bakken, vind dat zelf altijd veel tijd en gedoe schelen (en het is lekker ‘vers’). Fijn receptje!

 5. Floortje
  mei 4, 2017 / 19:20

  Ziet er erg goed uit! Die gaan op de planning voor volgende week.
  Moet eerlijk zeggen dat ik 10min. best knap vind voor het snijden én bakken van kip ;)

  • Annemerel
   Auteur
   mei 5, 2017 / 14:06

   Ja die vega kip hoeft amper gesneden te worden en hoeft natuurlijk niet zo te garen als echte kip. Denk dat echt kippenvlees inderdaad wel wat meer tijd kost.

 6. Ilse
  mei 4, 2017 / 21:51

  Klinkt als een heerlijk recept en ook lekker makkelijk!

 7. mei 5, 2017 / 20:54

  Klinkt lekker, ga ik zeker eens proberen!
  x

 8. Iris
  mei 8, 2017 / 18:23

  Wat een leuk en makkelijk recept! Heb het vandaag gemaakt en mijn ouders en ik vonden het heerlijk!

 9. Viviana
  mei 9, 2017 / 22:15

  Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was echt heerlijk! Thanks Annemerel!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 10, 2017 / 13:45

   Aha wat leuk om te horen. Ik heb het ook al twee keer gemaakt, zo lekker. Dankjewel Dafne kunnen we beter zeggen ;-)

 10. mei 18, 2017 / 19:42

  Ik heb dit net gegeten, inderdaad echt super snel en super lekker! Goede tip ook om de kip te vervangen voor vega, had dat nog nooit gegeten maar ga ik zeker vaker doen. Bedankt voor het delen :)