FRIDAY FAVOURITES: April

Het mag dan misschien Koningsdag zijn, het is tegelijkertijd de laatste vrijdag van de maand en dat betekent maar een ding: Friday Favourites! Met dit keer onder andere mijn favoriete nieuwe recept (Thanks Marije!), hetgeen dat mij op dit moment het aller aller gelukkigst maakt en mijn favoriete nieuwe serie (ik heb iedere maand een nieuwe favoriet, ik heb namelijk nooit meer dan een maand nodig om een hele serie te zien).

Favourite Food – Bloemkoolcurry

Toen ik vorige week dinsdag een dagje als Marije van Ditgebeurterals leefde, moest ik een recept maken voor bloemkoolcurry. Het klonk niet heel lekker en zelfs een beetje ingewikkeld, maar het is beide dus absoluut niet. Deze week maakte ik het weer en het kostte me dit keer slechts 10 minuten om te bereiden en ik had voor drie dagen avondeten. De benodigdheden? 400ml kokosmelk, pakje currypasta, gemarineerde tempeh, pakje bloemkoolrijst en pompoen (ik ben lui en gebruik gewoon zo’n zakje voorgesneden pompoen). Kook de pompoen beetgaar, verwarm vervolgens in een wokpan de kokosmelk met de currypasta. Bak in een koekenpan de tempeh in een paar minuutjes, voeg zowel de pompoen als de tempeh toe aan de wokpan, zet het vuur laag. Gaar de bloemkoolrijst in twee minuten in kokend water, giet af en voeg ook toe aan de wokpan, even roeren ET VOILA! (Gezond en plantaardig) koken was nog nooit zo simpel (en lekker).

Favourite Shopping – Pull & Bear sweater

Foto: Ashleylynn.nl

Hij was €9,99 en hij heeft de afgelopen twee weken meer draaguren gehad dan welk kledingitem dan ook. Ik heb het over mijn rood wit blauw gestreepte sweater van Pull & Bear. Heb zo’n gevoel dat we nog lang gelukkig samen zullen zijn.

Favourite Thing to look forward to – Project X

Deze zomer ga ik aan de slag met boek 3 en voor boek 3 ga ik niet uit verhalen putten die ik al eerder beleefd heb, nee, ik ga schrijven over wat ik op dat moment beleef. Ik weet het, ik weet het, ik blijf cryptische hints droppen en ik kom maar niet met het hele verhaal. Maar ik denk dat als je ze allemaal gehoord/gelezen hebt, je voor jezelf al wel een beeld kunt scheppen. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. Het meeste is nu rond, dus daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken. Ben zo blij dat ik straks eindelijk echt van start kan.

Favourite Feeling – Goal getting

Bijna twee jaar lang liep ik zonder een persoonlijk record te lopen, bijna twee jaar lang voelde ik me met de week langzamer worden. Dat is aan de ene kant geen punt, want ik loop hard omdat het me rust in mijn hoofd brengt, een PR is geen noodzakelijkheid. Maar nu ik sinds deze maand gericht train en merk dat ik mijn doelen behaal, voelt dat toch wel extra extra goed. Iedere keer voor een training denk ik: Nope, not gonna happen. Dit gaat me nooit lukken. En iedere keer verbaas ik mezelf weer.

Favourite Beauty – Spraytan

Twee weken geleden had ik een videoshoot voor Garnier, een shoot waarin ik zomerse hardloopkleding op bewegend beeld zou verschijnen. Mijn lichaam had al acht maanden geen zon gezien en was zo ongeveer doorzichtig. Laten we het zo zeggen, het zag er niet heel florissant uit in mijn korte broekje en witte topje. Op een foto kun je als beetje shopper de kleuren nog wel een beetje bewerken, maar met video gaat dat toch minder makkelijk. Ik bedacht dus dat ik een spraytan zou moeten nemen. En dat was dus echt een super goed idee, want ik heb me in tijden (acht maanden) niet zo zelfverzekerd gevoeld. Ik deed de tan bij Soap Treatment Store (niet gesponsord) en het bleef ongeveer een week goed zitten, daarna vervaagde het langzaam (maar ik kreeg geen gekke vlekken ofzo). Ik zal hier binnenkort een hele blog aan wijden met alle informatie.

Favourite Show – The Good Fight

Herinneren jullie mijn obsessie met The Good Wife nog, eind vorig jaar? Ik keek alle zeven seizoenen binnen een beschamend korte periode. The Good Wife is er na zeven seizoenen mee gestopt, maar de spin-off The Good Fight is bijna net zo leuk. Helaas staat deze serie (nog) niet op Netflix, maar wel op Videoland. Omdat mijn moeder mijn Netflix abonnement gebruikt, heeft zij nu een abonnement op Videoland genomen, zodat we van twee walletjes kunnen eten. De serie The Good Fight gaat net als zijn voorganger over advocaten in Chicago. Dit keer is niet Alicia Florrick de protagonist, maar haar vroegere compagnon Diane Lockhart. Wat ik interessant vind om te zien is hoe ze de hele Trump ‘situatie’ in beeld brengen. Het voelt heel erg ‘echt’ en ‘real time’. Mocht je Videoland hebben, dan is deze serie echt een aanrader (mocht je geen Videoland hebben, je kunt de eerste twee weken gratis kijken).

Favourite Song – Taylor Swift – September

Hou van deze versie van Earth Wind & Fire’s September. Ik vond Taylor’s laatste albums best leuk hoor, maar dit genre past toch het aller mooist bij haar stem. Wie is het met me eens?

Wat waren jullie favorieten van de maand april? Kunnen jullie geloven dat het dinsdag alweer mei (!) is?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Lisanne
  april 27, 2018 / 12:23

  Benieuwd naar project X, heb ook al wel een idee dus ben benieuwd of het klopt ;) Zou je eens kunnen delen welke intervaltrainingen jij doet? Ben benieuwd!

 2. Ilse
  april 27, 2018 / 13:20

  Nu maak je me toch wel nieuwsgierig naar een spray tan. En handig om samen met je moeder Videoland en Netflix te nemen.

 3. Jessie
  april 27, 2018 / 19:32

  Heerlijk dat je weer een boek gaat schrijven! Ik heb je eerste boek gelezen en pas ook je tweede boek gekocht. Deze leest zo lekker weg dat ik hem echt geforceerd weg moet leggen, anders is hij zo snel uit haha

 4. Marieke
  april 29, 2018 / 08:50

  Altijd leuk, Friday favourites!

  Heb je wel eens overwogen om een kleurenconsult te laten doen? Ik heb dit twee jaar geleden gedaan en er is echt een wereld voor mij open gegaan. Zo vind ik de Pull&Bear trui erg leuk, maar zijn de kleuren voor jou volgens mij niet optimaal. Net als het spierwitte hemdje. Terwijl spierwit bijvoorbeeld bij de dame rechts weer erg goed staat. Ik denk dat je hier echt wat uit kunt halen en veel profijt van kunt hebben!!
  PS Dit is dus geen nare kritiek, maar een goedbedoelde tip :-)