RUN BABY RUN: Over die kip zonder kop

De zon scheen. Ik heb geen enkel ander excuus voor de 65 kilometer die ik afgelopen week liep. Misschien niet de meest slimme zet, aangezien ik pas drie weken weer aan het opbouwen ben na drie weken rust. En absoluut ook niet iets waar je een voorbeeld aan zou moeten nemen. Maar ik had de zomer in mijn kop en spendeerde het liefst iedere minuut buiten. Naast al die kilometers die ik liep, wandelde ik er ook nog een aantal en ik denk dat ik sinds de middelbare school (11 jaar geleden !!!!!) niet zoveel gefietst heb als afgelopen week.

Die energie verliet mijn lichaam pas zondagmiddag, nadat ik twintig kilometer in de stralende zon had hardgelopen. Een dag eerder had ik een intensieve intervaltraining gedaan, die middag en avond verruilde ik mijn auto weer voor de fiets en toen de volgende ochtend dus die twintig kilometer. Niet gek dat ik ’s middags in de tuin een dutje gedaan heb. Goed ingesmeerd, T-shirt over mijn hoofd, languit in een stoel, de stemmen van mijn ouders en zusje om me heen verdwenen steeds verder naar de achtergrond. Heerlijk.

Geen excuus, maar wel een andere reden waarom ik zo ontzettend veel zin had om te lopen afgelopen week? Boek 3. Eigenlijk gebeurt precies hetzelfde als dat er in 2015 met Live, Love, Run gebeurde. Ik heb geen marathon in het voorjaar gelopen, ik kom terug van een kwakkelperiode, ik ben lichtelijk teleurgesteld in mijn loopprestaties van het afgelopen jaar en ik ben vastberaden om te laten zien dat ik het wel kan.

Maar goed, om dan meteen 65 kilometer in een week te lopen, dat is natuurlijk niet de juiste manier. Want die kwakkelperiode willen we natuurlijk graag ACHTER ons laten, in plaats van dat we ons meteen in de volgende misere storten. Ik heb mijn trainer met wie ik sinds begin deze maand train plechtig moeten beloven dat ik mijn kilometers de komende weken onder de 50 houd. Ik had hem misschien niet mijn boeken moeten geven, want ik word nu getrakteerd op mijn eigen quotes. Iets over een kip zonder kop… ik moest pagina 23 van ‘Ik heb geen zin’ nog maar eens lezen.

Gelukkig is het weer de komende week iets minder zomers, helpt mij mijn enthousiasme een beetje in te perken. Maar tegelijkertijd kan ik niet wachten op mijn volgende training. Wat die training zal zijn? Dat weet ik nu nog niet, dat laat ik dus sinds kort aan iemand anders over om te bepalen. Ik wil hier nu het liefst heel veel over schrijven, maar ik hoor mijn uitgever in mijn oor tetteren ‘BEWAAR DAT ALSJEBLIEFT VOOR JE BOEK ANNEMEREL’. Dus ik doe het niet. Maar nu hebben jullie wel weer een extra tipje van de sluier waar mijn boek over gaat. Ik hoop dat jullie daar ook genoegen mee kunnen nemen.

Heeft de zon ook zo’n weerslag op jullie hardloop-enthousiasme?

Liefs,
Annemerel

P.S. jullie vragen je misschien af hoe het kan dat ik 65 kilometer heb hardgelopen als mijn trainer mijn trainingen bepaalt. Dat is namelijk ook de vraag die mijn zusje me meteen stelde. Feit is, ik ben een smokkelkoningin en weet er altijd wel een paar kilometertjes aan te plakken, of een extra ‘recovery’ run te verzinnen. Ik beloof plechtig aan mezelf, mijn trainer en aan iedereen die het belangrijk vindt; ik zal mijn leven beteren.

Delen:

5 Reacties

 1. april 25, 2018 / 12:31

  In dit weer vind ik het juist veel te warm om te lopen waardoor ik minder behoefte heb om mijn hardloopschoenen aan te trekken dan toen de temperatuur net boven het vriespunt lag. Bij mij gebeurt er dus het tegenovergestelde.

 2. Sofie
  april 25, 2018 / 12:45

  Haha, je trainer heeft wel humor om je met je eigen boek om je oren te wapperen. Ik houd wel van dat soort grappen. xD Ik ben onwijs nieuwsgierig naar je nieuwe boek!

  En herken de niet te temmen motivatie ook. Telkens als ik een goede training heb gehad wil ik de dag daarna weer. Ik loop alleen ‘pas’ weer een halfjaar actief (2 keer per week, atletiekvereniging) dus om dan drie/vier trainingen in de week te doen is niet heel verstandig. Terwijl ik het liefst nog een ‘duurloop’ (8 km) in plan en graag een baantraining mee zou willen pakken. Oeps.

 3. Lenny
  april 25, 2018 / 13:38

  Heel herkenbaar! Ik moest 6-8 weken rust houden vanwege mij knie en zondag zaten er 6 weken op, dus heb gelijk mijn schoenen aangetrokken! Heb het beperkt tot 3 km, maar had graag meer en sneller willen lopen. Vandaag 5 km gelopen. Het kriebelt wel…

 4. Ilse
  april 25, 2018 / 18:47

  Haha, wat een leuke titel zeg! En ik vind het ook wel een actie voor jou, nu maar weer rustig aan doen dan.

 5. april 26, 2018 / 15:45

  Met mooi weer loop ik het liefste ook vaker! Maar ik kan mijzelf nog redelijk bedwingen, maar om die onrust uit m’n kont te halen ga ik dan andere dingen doen (heb de skeelers maar weer tevoorschijn gehaald, dan ben ik tenminste toch buiten bezig!).