LET’S TALK ABOUT: Goede voornemens & meer groenten (+ recept & winactie!)

SponsoredOp 1 januari deelde ik met jullie drie goede voornemens voor het komende jaar; 1. Geen moeilijke dingen meer uitstellen, maar meteen doen 2. Minder routine, meer uitdaging en 3. Meer groenten en fruit eten, meer zelf de keuken in en een iets gevarieerder eetpatroon. Over dat laatste wil ik het vandaag graag hebben.

Ik vind het nog best lastig om meer groenten en fruit te eten. Qua fruit ben ik voor ongeveer de helft allergisch, iedere week lijkt er wel weer een ander soort fruit bij te komen waar ik niet zo goed op reageer. Nu krijg ik zelfs van bananen al een ‘raar gevoel in mijn mond’. Alleen roodfruit en citrusvruchten lijken nog geen negatieve reactie uit te lokken, maar een sinaasappel moet ik ook niet vlak voor het hardlopen eten, want dat is vragen om maagzuur. Wat betreft groenten is mijn lichaam gelukkig een stuk makkelijker, het probleem is alleen dat ik gekookte groenten – zoals broccoli en bloemkool – niet zo lekker vind. En het maken van een pan soep (wat groenten als broccoli en bloemkool ineens wel lekker maakt), daar maak ik niet iedere week tijd voor.

MAZA Spreads & Falafel

Maar wat nu als het ook een stuk makkelijker kan? MAZA daagt me uit om meer groenten op mijn brood (of in mijn geval mijn wrap) te smeren. En dat is met de verschillende spreads van MAZA en de Falafel balletjes, super makkelijk. En het assortiment is zo uitgebreid, dat er voor iedere smaak iets wils is.

MAZA Hoemoes met koriander en limoen (kikkererwtenpasta volgens authentiek recept)
MAZA Hoemoes met Ras el Hanout (kikkererwtenpasta volgens authentiek recept)
MAZA Hoemoes tuinkruiden (kikkererwtenpasta volgens authentiek recept)
MAZA Choriatiki (een kruidige tomatensalade met gegrilde aubergine)
MAZA Yazzara (wortel-pompoendip)
MAZA Hoemoes met minder zout (kikkererwtenpasta volgens authentiek recept)
MAZA Hoemoes met kerrie (kikkererwtenpasta volgens authentiek recept)
MAZA Baba Anoesch (gegrilde auberginesalade met een vleugje rode peper)

Ook super lekker, de Falafel, naar traditioneel recept, maar ook de Falafel met tomaat en paprika. Falafel is wat mij betreft echt een van de allerlekkerste vleesvervangers. 

Recept: Wrap met Hoemoes & Falafel

Als je mijn diary-blogs en vlogs van de afgelopen maanden een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat ik groot fan ben van wraps. Ik vul ze met roerei en avocado, met mango en kabeljauw, met paddestoelen en vegetarische kip, of zoals voor dit recept, met hoemoes en falafel van MAZA. Super makkelijk, hartstikke lekker én voedzaam.

Ingrediënten (voor één wrap):
– 1 Wrap (zelf gebruik ik het liefst mais-wraps)
– Hoemoes (mijn favoriet is de MAZA Hoemoes met koriander en limoen)
– 4 Falafel balletjes (ik gebruik de Falafel balletjes van MAZA, naar traditioneel recept)
– Een kwart avocado
– Handje gemengde sla
– Een paar rode uien ringen
– Koriander*
– Zwarte peper

 1. Verwarm een klein laagje plantaardige olie in een koekenpan en bak de Falafel balletjes in ongeveer 3 minuten lekker krokant.
 2. Verwarm de wrap in een koekenpan aan beide kanten ongeveer 15 seconden.
 3. Smeer de wrap in met de Hoemoes.
 4. Beleg de wrap met de krokant gebakken Falafel balletjes, de avocado, sla, de rode ui ringen en koriander.
 5. Breng eventueel nog op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
 6. Eetsmakelijk!

(Mocht jij nu, zoals ongeveer de helft van de wereldbevolking, de smaak van koriander niet kunnen waarderen, dan kun je natuurlijk ook voor een andere smaak Hoemoes kiezen en de koriander uit dit recept laten, verder heb ik zelf de rode ui weggelaten, omdat ik dit at voordat ik ging hardlopen en rode ui + hardlopen is geen hele goede combinatie voor mij)

Win!

Wil jij een lekker pakket vol met producten van MAZA winnen? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram, like de foto en laat een reactie achter met daarin jouw favoriete Hoemoes-recept (gewoon lekker op brood smeren is ook een ‘recept’) en wie weet wordt er ook bij jou binnenkort een lekker pakket vol MAZA-producten bezorgd. Bonuspunten als je me hier in de comments ook vertelt wat jouw favoriete Hoemoes-recept is.

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. Mieke
  januari 26, 2018 / 12:05

  Tip: meteen op maandag (of zondagavond) een mega pot soep maken voor een halve week ver en dat halverwege de week nog eens herhalen. Het is zo weinig werk en je krijgt er zoveel groenten mee binnen. Je zou zelfs diepvriesgroenten kunnen gebruiken als je het ontziet van verse groenten te nemen. Dan hoef je enkel ui te snijden, kap je de zak brocolli/bloemkool erbij, water erbij, bouillon. Half uur opzetten, mixen en klaar is kees. Ondertussen kan je andere dingen doen. Gewoon DOEN dus!! Succes :D

 2. Ivette
  januari 26, 2018 / 12:16

  Maar wanneer ga je nu dan echt meer groente eten en diverser? Elke dag een handje sla en een avocado of die champignons en kiemgroente zetten ook geen zoden aan de dijk.

  En je hoeft groente toch niet alleen te koken? Je kan een brocolli ook lekker vullen en dan in de oven doen.
  Je kan ook een lekkere puree maken van groente.

  Koop een kookboek met groente en doe het gewoon

  • Lara
   januari 27, 2018 / 19:56

   De reactie hierboven klinkt wat bot, maar toch zeker mee eens!
   Er zijn gelukkig veel meer manieren om groente te eten dan alleen gekookt. Ik vind zelf altijd inspiratie in de allerhande voor snelle en makkelijke recepten met veel groente!
   Veel succes met het behalen van je goede voornemens :)

   • laura
    januari 28, 2018 / 18:57

    Mee eens. Kant en klare pasta bijvoorbeeld zou voor mij geen volwaardige maaltijd zijn zonder een flinke portie groente erbij. Maar persoonlijk vind ik ook de pasta die je bij je ouders eet ook weinig groen bevat, of jullie eten vaak wat sla en/of courgette/aubergine. Je kan toch ook wokken, in de supermarkt heb je ontelbaar veel zakken met kant en klaar gesneden groente. Begin daar anders een keer mee.
    Persoonlijk vind ik hummus geen vervanging voor groente door de hoge hoeveelheid zout.
    Ze zeggen dat 1 bakje hummus dezelfde hoeveelheid zout bevat als een zak chips. Ga maar even na hoeveel zout je nieren te verwerken hebben. Ook nog een afhaalmaaltijd erbij en je bent een wandelend zoutvaatje!
    Succes

  • Mieke
   januari 29, 2018 / 09:11

   Mee eens! Het hoeft echt niet zo lastig te zijn. Zeker niet wanneer je thuis werkt en nog verder kan werken terwijl je groenten opstaan. Denk ik dan :)

 3. Sas
  januari 26, 2018 / 12:33

  Tipje om broccoli op een andere manier te eten : maak er saus van voor bij je pasta (gewoon in de blender, kruiden erbij)
  of stamp het fijn met rijst en wat melk en boter en knoflook, dan wat kruiden erop, visje erbij bakken en klaar is kees (of annemerel ;) ) (oorspronkelijke recept is van lekkerensimpel.nl, weet niet of ik nog iets ben vergeten)

  En ik eet mijn hoemoes meestal op (geroosterd) brood of crackers met wat peper en kerstomaatjes erop. Ik koop.meestal de basic hoemoes van Maza, ben wel benieuwd naar de rest :)

 4. Linda
  januari 26, 2018 / 12:36

  Favoriete hummus recept? Hummus op een rijstwafel! Zelfgemaakte hummus op een broodje! Maar de winnaar: hummus op een wrap met zoete aardappel, ei, granaatappel, komkommer, sla, dadels en feta! ?

 5. Henrike
  januari 26, 2018 / 12:55

  ik zie op je insta geen post hierover :(

 6. januari 26, 2018 / 12:56

  Is het een schande dat ik nog nooit hoemoes op heb en geen idee heb hoe het smaakt?

 7. Bas
  januari 26, 2018 / 13:30

  Wat dacht je hiervan?
   125 gram cherrytomaten
   2 eetlepels citroensap
   100 gram hummus
   1 stuk komkommer
   7,5 gram munt
   1 eetlepel olijfolie
   7,5 gram peterselie
   234 gram pikante falafel
   5 stuks radijsjes
   2 stuks volkoren pitabroodjes
  Je kunt de falafel opwarmen in de oven (volgens de verpakking). Verwarm de oven voor op 180 graden. De falafel moet ongeveer 6-8 minuten en het pitabroodje net iets korter. Leg die 1-2 minuten later erbij.
  Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine reepjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe aan de komkommer. Snijd vervolgens de radijsjes in dunne plakjes. Doe dit bij de komkommer en de tomaatjes.
  Hak de munt en peterselie grof en voeg ook dit toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  Maak de dressing door de 100 gram humus te mengen met de 2 eetlepels citroensap en de eetlepel olijfolie

 8. Flavia
  januari 27, 2018 / 12:16

  Ik kan je het boek Plenty van Yotam Ottolenghi echt aanraden!

 9. Iris
  januari 27, 2018 / 13:28

  Superlekker recept! Ik hou ook echt van wraps! Mijn favoriet is een wrap met hummus, sla, zongedroogde tomaten, gegrilde halloumni en gegrilde paprika! Eventueel een (lente)uitje erbij maar daar houden mijn darmen niet zo van:) Falafal is ook mijn favo vleesvervanger!

 10. Ilse
  januari 27, 2018 / 13:48

  Sinds ik vegetarisch eet heb ik hoemoes helemaal ontdekt. Het liefst eet ik het tussen een wrap zoals jij het ook eet met falafel en sla of op een broodje met advocado en ei erbij.

 11. Tamara
  januari 27, 2018 / 14:16

  Ik maak als lunch vaak een wrap met hoemoes met zongedroogde tomaat en knoflook en dan dunne plakjes kipfilet erover en rucola en komkommer. Heerlijk!

 12. Sohniet
  januari 27, 2018 / 14:51

  Springrolls met hoemoes, wortel en gember, superlekker.

 13. Julia
  januari 27, 2018 / 15:26

  Mmm ik ben dol op falafel! Lekker op een pitabroodje met sla, komkommer en paprika.
  Je kunt trouwens ook makkelijk meer groenten eten door bijvoorbeeld courgette, paprika en wortel door je pastasaus te doen. Er zijn ook curry’s waar lekker veel groenten doorheen gaan en dat hoeft echt niet veel tijd te kosten om te maken!

 14. Marie
  januari 27, 2018 / 18:20

  De producten van Maza zijn best lekker, maar of dit nu meer groente op t bord brengt? Ongeveer 30% kikkererwten, wat bier en allerlei toevoegingen bijvoorbeeld? Echt meer groente eten, betekent volgens mij meer vers. Er zijn tientallen soorten die je op even zo veel verschillende manieren kunt klaarmaken! Eet smakelijk :)

 15. Ilona
  januari 27, 2018 / 20:22

  Ik doe graag mee voor de bonuspunten! Haha ik vind (zoals ook op instagram) het liefde & passie speltbrood van de appie heerlijk met de maza met zongedroogde tomaat en cherrytomaatjes. Die staat trouwens niet op de foto? Maar die is zoo lekker. En op een spelt pita met falafel, komkommer, tomaatje, rood uitje, verder niks meer aan doen en lekker op smikkelen :)

 16. januari 27, 2018 / 22:10

  Goed voornemen om meer groenten en fruit te eten! Ik moet zelf zeggen dat ik best makkelijk de 250 gram groenten (of meer) op een dag haal. Tips; wortel verwerken in de havermout ’s ochtends of komkommer/tomaatjes/worteltjes bij de lunch of tussendoor (ook heel lekker met hummus). Zo heb ik al snel meer groenten te pakken. Ook lekker om komkommer bij jouw heerlijke ontbijt te gebruiken, bij het roereitje en avocado in de wrap!

  Ik gebruik veel hummus en ben er ook dol op. Op een speltcracker met worteltjes en kiemen, maar ook als basis op een tosti, wrap of pizza én als ‘sausje’ bij mijn recept voor een gepofte zoete aardappel met kikkererwten, courgette, paprika en dan de hummus on top! Heerlijk en meteen ook veel groenten in het recept!

  Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar de falafel met tomaat en paprika. Die heb ik nog niet gevonden in de winkel en lijkt me heerlijk! Waarschijnlijk net zo lekker als de gewone variant, maar eens een andere smaak proberen lijkt me super lekker. Ik ga duimen :)!

 17. Jorin
  januari 28, 2018 / 10:41

  Couscous, met falafel, houmous, (rode) ui, avocado, tomaatjes, komkommer, zwarte peper, komijn, koriander en een beetje rucola.

 18. Iris
  januari 28, 2018 / 11:11

  Ik vind houmous lekker opzo ‘n beetje alles! Zelf gebakken brood (ik bak elke dag zelf m’n brood), op crackers, op rijstwafels, of gewoon als dipsaus om groenten in te dippen!

  Tip om meer groenten te eten: Soep! Bouillon koken, groenten erbij, half uurtje laten koken, staafmixer erdoorheen, beetje peper en zout, klaar!

 19. MarianZw
  januari 29, 2018 / 14:46

  Heerlijk, wij kunnen vooral genieten van verschillende soorten hoemoes in het weekeinde. Dan bakken we lekker een vers broodje, in smalle plakken snijden en dan heerlijk dippen. En natuurlijk staan er dan schaaltjes met komkommer, wortel en tomaatjes bij. Of als viertuurtje op een volkoren cracker met wat rucola. Ik kan daar echt van genieten.

 20. Inge Tinel
  januari 29, 2018 / 16:08

  Zoveel mooie geurtjes
  in die leuke Maza-kleurtjes ✨
  Hoemoes op ‘n broodje
  of zomaar uit het vlootje ?
  Ik smeer m’n laagje lekker fijn:
  niet te groot en niet te klein ?
  Bestrooi dan met wat kruiden,
  uit het oosten of het zuiden ?
  Soms zit ik te kniezen:
  oh jee, wat zal ik kiezen ??
  Dan doe’k 1 helft dit en 1 helft dat
  en zo heb ik vanalles wat ?

 21. Rox
  januari 30, 2018 / 13:42

  Op een Libanees broodje, deze lijken een beetje op wraps en heel goedkoop te halen bij de orientale supermarkt. Maar eerst moet je de Muhammara van Waza gebruiken om een heerlijk stoofpotje te maken die je dus in een lekker Libanees broodje wikkelt.

  2 eetlepels olijfolie
  1 rode ui, gehakt
  1 teentje knoflook, geperst
  1 theelepel komijnzaad
  3 tomaten, gehakt
  2 eetlepels Muhammara van Waza
  1 eetlepel tomatenpuree
  150 ml hete groentebouillon
  300 g sperziebonen
  handvol gehakte koriander

  Alles bij elkaar in de tahin of pan en het is pas klaar als je sperziebonen echt zacht zijn. Zout, peper of sambal naar smaak en je zult smullen!

  • Rox
   januari 30, 2018 / 13:44

   Eerst het broodjes dus besmeren met hoemoes en dan een lepel of twee stoofpotje eroverheen!

 22. Renske Schellekens
  januari 31, 2018 / 09:55

  Leuk leuk leuk!
  Een geweldige winactie + weer nieuwe hummusinspriatie.
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger hummus echt niet lekker vond. Mijn vader at het altijd maar ik moest er niks van hebben. Sinds ik op mezelf woon en minder vlees ben gaan eten en niet goed tegen lactose bleek te kunnen werd het moeilijker om aan die eiwitjes te komen. Toen toch maar mezelf gewaagd aan de hummus en omg hoe heb ik dit ooit niet lekker gevonden! Nu doe ik hummus letterlijk overal op, het maakt alles gewoon zoveel lekkereder maar mijn favorieten:
  – zoete aardappel frietjes dippen in hummus
  – speltpita broodjes met vega kip en hummus
  – snack groente zoals worteltjes met hummus
  – wrap gemaakt van ei met groente en hummus
  – naanbrood met falafel, salade en heel veel hummus
  Ik zou wel raad weten met een tassie van die heerlijke smeersel.

 23. Marije
  februari 7, 2018 / 17:15

  M’n favo hummus recept (op dit moment);
  Wrap even bakken in de pan, besmeren met hummus naar keuze, reepjes avocado er op, blaadjes babyspinazie, wat zwarte olijven en dan nog wat gemalen chilivlokken er over heen.

  (Eeuwige favoriet is ook hier een rijstewafel met hummus trouwens, zelfs m’n zoontje van 4 vraagt er elke dag om, haha)

 24. Vera
  februari 7, 2018 / 17:48

  Oeee lekker zeg. Gebruik eigenlijk altijd een heel simpel receptje maar het is altijd een “winner”.

  1 wrap
  2 eetlepels Hummus zongedroogde tomaat
  8 mini tomaatjes
  Handje sla (rucola bijvoorbeeld)
  En soms nog wat stukjes feta

  Heerlijk!!

 25. Marieke
  februari 7, 2018 / 19:45

  Blikje Kikkererwten citroensap bladspinazie en wat basilicum alles in de blender en zo op een geroosterd broodje een cracker of lekker door een salade.

 26. Sanne
  februari 7, 2018 / 21:03

  Rijstwafels met pittige hummus en een gekookt eitje ?
  Of worteltjes dippen in hummus hmmm

 27. Chantal
  februari 7, 2018 / 22:41

  Toffe actie! Meer groente eten blijft een uitdaging, maar het helpt mij om veel groente in te slaa. En dan ook echt al dingen te maken voor lunch en tussendoortjes. Paprika’s snijden en in zakjes doen samen met komkommer, tomaat en wortel, klein potje hummus erbij om in te dippen en klaar is kees! Op stage eet ik als lunch regelmatig crackers of rijstwafels met hummus en paprika. Voor de kinderen een genot om naar te kijken door alle kleuren combinaties en door hun interesse geniet ik ookmeer van mijn lunch! ?