Wie rent met mij de New York City marathon 2018?

In 2011 waren het beelden van de New York City Marathon die mij overhaalden om te trainen voor de marathon. In 2013, 2014, 2016 en 2017 stond ik aan de start in Staten Island en ook op 4 november 2018 ga ik weer van start tijdens de grootste marathon ter wereld; de New York City marathon. En jij kunt mee!

De marathonreis was vorig jaar zo’n succes, dat ook dit jaar TUI Sports in samenwerking met mij een marathonreis naar New York organiseert. Samen hebben we denk ik weer een heel mooi pakket samengesteld. Het grootste deel van de reis is hetzelfde als vorig jaar. Wel vliegen we dit keer niet met United Airlines, maar gewoon met KLM/Delta Airlines. We vliegen op 1 november om 9.30u vanaf Amsterdam naar JFK en vliegen op dinsdag om 19.30u vanaf JFK weer naar Schiphol.

We vliegen dit keer met KLM

We slapen dit keer wederom in het Element Hotel, vlakbij Times Square dus middenin Manhattan. De ruime en moderne kamers hebben allemaal een eigen keukentje en prachtig uitzicht op de stad.

Wat anders is dan vorig jaar; we bieden dit jaar een reis aan van zeven dagen (vijf nachten in New York). Samen uit, samen thuis is.

Je reis is inclusief:
– Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam – New York (JFK) met KLM/Delta Airlines
– Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
– Ruimbagage (Max 23 kilo)
– Transfers luchthaven – hotel met een TUI bus
– Vijf overnachtingen in hotel Element; kamer met bad/douche en toilet.
– Metropas voor een week
– TUI Sports Marathon Meeting met praktische adviezen over marathondag
– Runners Pakket*
– Supporterspakket voor niet-marathonlopers
– Deskundige en ervaren TUI Sports reisbegeleiders
– Gezamenlijke lunch in New York
– Startbewijs 12 kilometer Zandvoort Circuit Run op 25 maart (bij inschrijving voor 1 maart)
– Gezamenlijke training op 10 juni & 30 september
– Facebookgroep Annemerel & Friends run NYC 2018!

*Optioneel:
Bikeride door Brooklyn op zaterdag voor de marathon (kosten: €60,- per persoon).

Het Runner’s Pakket is inclusief:
– Startnummer voor de TCS New York City Marathon op 4 november 2018.
– Transfer vanaf het hotel naar de start van de marathon per TUI bus
– Medaille en oorkonde bij het uitlopen van de marathon (er is geen tijdslimiet)
– TUI Sports shirt met voornaam
– Verkenningsloop in Central Park
– Begeleiding bij het ophalen van het startnummer op de Marathon Expo.
– Toegang tot de Marathon Expo en Awards Ceremony
– Ticket voor het Pasta Diner (Marathon Eve Dinner)
– Officieel TCS New York City Marathon shirt
– Boek 1001 Hardlooptips van Runner’s World

PRIJZEN

7-daagse reis, vijf overnachtingen in New York in een gedeelde 2-persoonskamer: € 2.289
7-daagse reis, vijf overnachtingen in New York in een 1-persoonskamer: € 2.889

*Reis je alleen maar zou je wel graag een kamer willen delen, het is mogelijk om samen met iemand anders uit de groep de kamer te delen. De kamerverdeling zal gemaakt worden na onze eerste meeting in juni, zodat jullie elkaar ook al een beetje hebben kunnen leren kennen.

**Supporters krijgen een korting van €499,- op bovengenoemde prijzen.

FAQ

Q: Niemand wil met me mee, ben ik nu alleen?
A: Dat is nu juist het mooie van deze reis, je bent niet alleen, want we zijn met de groep. Het is niet zo dat we ALLES samen doen, maar er zijn wel een aantal gezamenlijke activiteiten. En omdat we van te voren al een aantal keer kennis maken en er ook een speciale Facebookgroep zal zijn, kun je onderling ook afspraken maken. Vorig jaar hadden we een mega gezellige groep. De jongste was twintig (en mocht officieel dus nog niet eens alcohol drinken!) de oudste ws vijftig (maar als ze had gezegd dat ze 35 was had ik haar ook geloofd). Het maakt dus niet uit of je jong of oud bent, iedereen is welkom.

De super gezellige groep van vorig jaar.

Q: Kan ik mijn vriend, man, moeder meenemen?
A: Tuurlijk, hartstikke leuk juist. Het supporterspakket is dus 499 euro minder. Vorig jaar waren er een aantal partners mee tijdens de reis, maar een van de meiden had ook haar moeder meegenomen en weer een ander had haar vader en zusje bij zich. Zij konden allemaal gewoon mee met de activiteiten, maar als ze daar een keertje geen zin in hadden, was dat natuurlijk ook geen verplichting. Tijdens de marathon zorgt TUI dat de supporters op een aantal punten langs het parcours staan om ons aan te moedigen. Mocht je trouwens een partner hebben die niet alleen graag mee wil voor de gezelligheid, maar ook graag wil mee lopen, dan mag dat natuurlijk ook. De New York City marathon is geen Ladies Run ;-).

Q: Ik kan nu X-aantal kilometer lopen, kan ik in november een marathon lopen?
A: Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, als je net begonnen bent met lopen kan een marathon wat veel zijn. Maar vorig jaar liep Fon ook de marathon en die had voor 2017 nog nooit hardgelopen. Dus het is wel mogelijk. Als je advies wil; stuur me een mailtje.

Q: Waarom is de reis zo duur?
A: Ik weet het, ik weet het… maar veel goedkoper ga je het niet krijgen, zeker niet met zo’n hotel, directe vlucht met KLM en goede organisatie. Het startbewijs van de New York Marathon kost al 358 dollar als je wordt ingeloot (kans is heel klein dat dat gebeurt), voor touroperators zoals TUI Sports zijn die kosten nog een paar honderd dollar hoger. Omdat dit een hele drukke periode is in New York (er staan 50.000 mensen aan de start en veel van die mensen slapen in een hotel in New York) zijn hotelprijzen in deze periode ook hoger. Evenals vluchten naar New York. Dit maakt zo’n reis dus best wel kostbaar. Over een ding over je je geen zorgen te maken, er gaat geen percentage van jouw reissom naar mijn bankrekening.

Q: Ik kom uit België, kan ik me ook aanmelden?
A: Helaas kan TUI alleen inschrijvingen aannemen van mensen met een aantoonbaar woonadres in Nederland. Dit is een regel van de organisatie van de New York City Marathon (NYRR).

Q: Tot wanneer kan ik me aanmelden?
A: In principe zolang er startbewijzen zijn. Er zijn 20 plaatsen voor ons gereserveerd door TUI, ik kan dus 20 plaatsen aanbieden voor de genoemde prijzen. Dit jaar gaan de startbewijzen wel erg snel, dus ik zou zeker niet te lang wachten met inschrijven.

Q: Waarom zou ik mee moeten met jouw reis?
A: Omdat het een onvergetelijke week gaat worden. Omdat we samen sterk staan. Omdat we elkaar van te voren, maar ook tijdens de reis kunnen steunen. Omdat het veel leuker is om die medaille met zijn allen te vieren dan in je eentje. Omdat ik het super tof zou vinden.

Q: Ik heb nog een andere vraag, hoe kan ik die het beste stellen?
A: Laat hieronder even een comment achter. Reageer ik niet snel genoeg? Dan kun je me ook een mailtje sturen (annemerel@gmail.com)

Inschrijven

Heb ik je enthousiast gemaakt? Via deze link kun je je inschrijven voor de reis.

Het lijkt mij super leuk als jullie met mij mee gaan naar New York (volgens mij heb ik dat al een keer gezegd, haha, maar het is echt waar!). Laat je me in de comments weten of je mee gaat?

Liefs,
Annemerel

P.S. als je nog op zoek bent naar wat motivatie, lees dan vooral even de verhalen van de deelnemers van vorig jaar. Die vind je hier & hier.

Delen:

25 Reacties

 1. Anouk
  februari 6, 2018 / 12:08

  Het lijkt me zo ontzettend leuk om mee te gaan maar helaas ben ik nog niet toe aan een hele marathon. Ik loop in oktober namelijk mijn eerste halve marathon in Amsterdam!

  Maar alvast heel veel plezier en succes!

 2. xAmberc
  februari 6, 2018 / 12:29

  Ik zou zo onwijs graag willen, Maar de kosten laten het niet toe en ik ga eerst naar even kijken of ik de halve marathon nou echt leuk vind. Als je zo een reis in 2019 organiseert dan ga ik sowieso mee!

 3. Angela
  februari 6, 2018 / 12:36

  Jahoeee, ik heb me aangemeld en ga mee! Bijna niet te geloven, wat een waanzinnig vooruitzicht!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 6, 2018 / 13:18

   Zooooo leuk!!!

 4. februari 6, 2018 / 12:38

  Twijfel je? Gewoon doen!
  Echt een ervaring om nooit te vergeten en mijn beste keuze van 2016/2017 (ok buiten het trouwen maar die keuze had ik al eerder gemaakt ;) )

 5. Yvonne
  februari 6, 2018 / 12:54

  Jaaaa, heb mij ingeschreven!
  Kijk er nu al naar uit!??

 6. februari 6, 2018 / 12:54

  Zoveel fijne herinneringen aan deze reis! Voor iedereen die twijfelt, zeker meegaan. Het wordt echt een van de mooiste en meest onvergetelijke weken in je leven. Mocht het niet zo duur zijn, dan ging ik gewoon nog een keer ?.

 7. Rianne
  februari 6, 2018 / 13:32

  Voor iedereen die twijfelt, gewoon doen! Het is echt een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan! En om dat dan mee te maken met Annemerel en andere leuke meiden (en jongens misschien) is echt te gek! ?
  Het wad het geld dubbel en dwars waard en ik zou het zo weer doen!

 8. Irene Wijnakker
  februari 6, 2018 / 13:42

  Beste Annemerel,

  Hoe snel gaat de verkoop? Ik wil graag met een vriendin mee lopen en we nemen twee supporters mee. maandag 19 februari heb ik een gesprek op school. Ik zit dan namelijk middenin de examens en ik wil met school wat regelen. Gaat de verkoop zo snel dat we dinsdag 20 februari geen kans meer maken? Anders moet ik erop gokken dat school dit goed vindt.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Irene Wijnakker

  • Annemerel
   Auteur
   februari 6, 2018 / 15:16

   Hi Irene, in de eerste drie kwartier waren er al meteen drie inschrijvingen, dus gaat wel redelijk snel. Zou het niet durven garanderen dat er dan nog plekken zijn. Maar snap wel heel goed dat je dit eerst met school moet overleggen. Stuur mij anders even een mailtje (annemerel@gmail.com) dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen.

 9. Hedwig
  februari 6, 2018 / 14:58

  Ohhh jaa dit wil ik zo graag maar ik twijfel ook! Het voelt nogal onwerkelijk, iets wat ik ‘nog wel een keer wil doen’, maar daadwerkelijk inschrijven is ook weer zoiets. Misschien dat ik er nog maar een nachtje over moet slapen (of juist niet, haha). Superleuk trouwens dat je dit weer mag doen!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 6, 2018 / 15:13

   Haha ik begrijp het helemaal… maar als je je eenmaal hebt ingeschreven dan heb je wel iets heel bijzonders om de komende negen maanden naartoe te leven ;-)

 10. Ilse
  februari 6, 2018 / 15:05

  Zo tof alleen jammer dat het zo duur is. En weet niet of ik een marathon aan kan.. Ik ga er heel goed over nadenken.

 11. februari 6, 2018 / 16:22

  Zoooo tof dat je dit weer kan doen! Dit jaar past trainen voor een marathon nog niet in mijn schema (afstuderen en een halve triathlon doen), maar volgend jaar wil ik samen met mijn moeder meedoen in NYC! Dat is 25 jaar nadat zij m liep, drie maanden zwanger van mij (dit is dus al ongeveer 10 jaar mijn levensdoel haha). Ik hoop dat je volgend jaar weer zo’n reis mag organiseren, want met een groep met allemaal hetzelfde doel lijkt het me een nóg toffere ervaring!

 12. februari 6, 2018 / 16:50

  Ik hardloop helemaal niet, maar ik vind het wel echt zó tof dat je dit organiseert en het ziet er echt fantastisch uit! Ik hoop dat er weer 20 enthousiastelingen met je mee gaan en dat jullie allemaal een prachtige tijd gaan lopen :)

 13. Aafke
  februari 6, 2018 / 16:53

  Super gaaf! Hoeveel mensen kunnen er mee (als in totaal aantal hardlopers)? En wat gebeurt er als er meer aanmeldingen zijn?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 6, 2018 / 17:21

   Er kunnen 20 mensen mee, dit is inclusief ikzelf + 1 én alle supporters die mee gaan. Als er meer aanmeldingen zijn gaan we kijken of het mogelijk is om aan nog meer vluchten te komen, maar die zijn op dit moment niet beschikbaar (of voor 1084 euro).

 14. Hanne
  februari 7, 2018 / 11:32

  Jammer dat het niet voor mensen uit België is!

  • Kristien
   februari 8, 2018 / 10:24

   Inderdaad! Ik had me voorgenomen om mijn eerste marathon te lopen eind oktober en was bijna overtuigd om in plaats daarvan een weekje later de New York Marathon mee te lopen… Maar helaas heb ik ook geen adres in Nederland…

 15. Dagmar
  februari 7, 2018 / 21:07

  Jaaaaaaa, ik ga deze uitdaging ook aan! Ingeschreven en ontzettend veel zin in!

 16. februari 8, 2018 / 11:23

  Heeel leuk dat je weer gaat, ik hoop dat je net zo’n leuke groep als vorig jaar hebt! Als ik ‘m zou willen lopen dan zou de drempel ook echt wel lager zijn via zo’n arrangement waarbij alles gewoon al chill geregeld is (en er gezelligheid is), dus hopelijk is voor een aantal mensen die dit al heel lang wil de stap nu ook kleiner om het eindelijk te gaan doen :)

 17. februari 9, 2018 / 09:47

  Ziet er zo gaaf uit!

 18. februari 10, 2018 / 10:44

  Leeuukk! Ik heb mij al eerder ingeschreven bij een andere organisatie.. Maar ga hem dus wel rennen!

 19. Irene Wijnakker
  februari 15, 2018 / 13:42

  Jaa het is nu zeker !! Ik heb me ook ingeschreven. Super veel zin in.
  Tot snel allemaal.

 20. Inge
  februari 20, 2018 / 10:40

  Yes heb mij ingeschreven! Hoop dat t gaat lukken allemaal. Zo gaaf! Big dream come true! Is het na deze inschrijving zo goed als zeker dat je dan ook echt meegaat?