RUN BABY RUN: Ik ga de halve marathon lopen in New York City

Het hoge woord is er eindelijk uit, ik loop op 18 maart de United Airlines Half in New York City. Toen ik eind november – nog steeds een beetje sip door de heimwee naar New York – het nieuwe parcours van de NYC Half zag wist ik het, deze halve marathon móest ik lopen. Ik schreef me in voor de loting die tien dagen later plaats zou vinden. In die tien dagen kon ik niets anders dan denken aan die halve marathon, ik wist gewoon dat ik hem zou gaan lopen. Op 6 december (de dag van de loting) bekeek ik mijn mailbox iedere vrije minuut. Vaak logde ik ook nog even in op mijn account van de New York Road Runners, misschien was de mail ‘zoek’ geraakt. Toen ik op 7 december wakker werd zag ik dat ik mail van de NYRR had. Half slapend opende ik de mail en las ik…

“Annemerel, we’ve held the drawing, and unfortunately you were not selected to run the 2018 United Airlines NYC Half. But there are still a few ways you can run this amazing race on March 18.”

Shit. Was al dat positieve denken dan voor niets geweest? Ik kon voor het goede doel lopen, maar dit was toch alleen voor Amerikanen? Toen zag ik dat er ook een link was naar een lijst met internationale touroperators die ook reizen met startbewijzen zouden aanbieden. Ik klikte op de link en zag tot mijn verbazing dat TUI Sports de enige Nederlandse touroperator was die deze reis aanbood. Waarom wist ik dit niet? Je begrijpt dat ik mijn contactpersoon bij TUI meteen een berichtje stuurde. Bleek, TUI wist ook nog niet zo lang dat ze de United Airlines Half aan mochten gaan bieden. Wauw, had het positieve denken dan tóch geholpen? Ik maakte een mooi voorstel (al zeg ik het zelf). en een paar weken later kreeg ik het goede nieuws, I WAS IN!

Loop je nu nog wel de CPC?

Ik loop dus op 18 maart de halve marathon in New York. Een week nadat ik de CPC gelopen heb inderdaad. Ja. Ik denk dat mijn lichaam dat aan kan, ik ben namelijk niet van plan om een wereldrecord (of zelfs maar persoonlijk record) te gaan lopen in New York. Daar is het parcours niet naar. Het enige dingetje op dit moment is nog steeds mijn knie. Ik denk de hele tijd dat het wel over zal gaan, maar inmiddels zijn we al ruim vijf weken verder en zit er nog niet echt een stijgende lijn in mijn herstel.

Het parcours

De race begint in Prospect Park (Brooklyn) en loopt over Flatbush Avenue, door de wijk Dumbo over de Manhattan Bridge (brug!) richting Manhattan. In Manhattan loop je een stukje langs de East River om vervolgens via 42nd avenue richting 7th te lopen, je passeert Times Square en loopt vervolgens recht naar boven Central Park binnen. In Central Park (niet vlak) loop je nog een rondje van bijna 7 kilometer. Begrijp je nu waarom ik deze wedstrijd MOEST lopen? Dit is voor een liefhebber van New York (wat ik mezelf na vijf eerdere bezoekjes inmiddels wel durf te noemen) best wel redelijk ultiem.

Mijn reis

Ik vlieg op vrijdag 16 maart naar New York en loop twee dagen later de halve marathon. De start is al om half acht ’s ochtends, lekker vroeg maar waarschijnlijk heb ik toch nog een jetlag dus dat komt me prima uit. Omdat de race al om half acht start, heb ik waarschijnlijk na de halve marathon ook nog wat aan mijn dag. Sowieso is het natuurlijk heel anders als je een halve marathon gaat lopen in plaats van een hele. Voor een halve marathon hoef ik de dagen van te voren niet met mijn benen in de lucht. Maandag heb ik ook nog de hele dag in New York en op dinsdag vlieg ik ’s avonds weer naar Nederland. Het liefst was ik nog een week langer gebleven, maar helaas stroomt er nog steeds geen geld uit mijn kraan en ik mag niet klagen, want in november mag ik weer terug voor de hele marathon.

Mocht je nu denken… het lijkt mij ook wel heel erg leuk om de halve marathon in New York te lopen én ik heb zin (+ geld en tijd) om in maart naar New York af te reizen; via de website van TUI worden een aantal arrangementen aangeboden. Ik heb hier zelf verder niets mee te maken en het is ook niet dat we samen zullen reizen, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je na het zien van dit parcours ook aan het stuiteren bent in je stoel.

Hebben jullie net zoveel zin in mijn halve marathon avontuur als ik (is een retorische vraag, want dat kan niet…). En als je zou moeten kiezen tussen de hele en de halve marathon in New York, wat zou je dan kiezen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Cindy
  februari 7, 2018 / 12:49

  Wat ben jij een lucky bastard zeg! Wat een geluk, en de halve, en de hele in NY lopen.
  En “gewoon” even 2 keer naar NY dit jaar, wow!
  Loop zelf helemaal niet hard, dus hoef niet te kiezen haha.
  Ga je wel volgen, ben dan in Florida, zelfde tijdzone. Handig ;-)

 2. februari 8, 2018 / 06:46

  Heel gaaf!! Ik kan nu al niet wachten op je New York vlog! Hoewel ik altijd heb gedroomd van de New York marathon heb ik besloten om die voorloog (zeg nooit nooit) te lopen. Een halve marathon past meer bij mij en op de plaatsen waar ik een hele had willen lopen kan je ook een halve lopen ( New York en Berlijn) nu tui de halve in het assortiment heeft komt deze droom weer een stukje dichterbij

 3. Joyce
  februari 8, 2018 / 09:32

  Geweldig, dat je hem gaat lopen. Echt gaaf! Maar is deze blog nu gesponsord? Lijkt er wel erg veel op. Veel plezier!

  • Annemerel
   Auteur
   februari 8, 2018 / 15:43

   Zoals ik heb aangegeven biedt TUI mij de mogelijkheid om de wedstrijd te lopen, maar zij hebben mij niet gevraagd deze blog te schrijven, verder krijg ik ook geen geld om deze blog te schrijven.

 4. februari 8, 2018 / 12:18

  Ik zit inderdaad te stuiteren!! De marathon is een ver van mijn bed show (maar wel ‘ooit’); maar deze halve marathon wordt volgens mij mijn doel voor volgend jaar! Leuk leuk leuk, ik kijk uit naar je verhalen!