SUMMER READING: The Favourite Sister

It’s that time of year again; SUMMER READING! Drie jaar geleden kwam de debuutroman van Jessica Knoll – Luckiest Girl Alive – uit. Een paar weken later las ik het boek tijdens een vakantie in Italië en daar schreef ik natuurlijk een blog over. Sinds een paar weken ligt Jessica’s tweede roman bij de boekwinkels, The Favourite Sister. Maandenlang keek ik uit naar het moment dat ik het boek in handen zou hebben, in mijn hoofd had ik het allemaal heel groot en fantastisch gemaakt. Knap lastig voor een boek om die verwachtingen waar te maken.

The Favourite Sister speelt zich af in New York City en draait om een groep jonge vrouwen die de hoofdrol spelen in een scripted reality serie; Goal Diggers. Je hebt Brett en Kelly Courtney, twee zussen die samen de fitnesshype SPOKE in New York zijn gestart. Stephanie is een gevierd auteur, Jen heeft een merk met allerlei macrobiotische gezonde voedingsmiddelen en Lauren is was CEO van een bekende dating app in New York.

Aan het begin van het boek is meteen duidelijk dat er minstens een iemand het einde van het seizoen niet haalt. We beginnen het boek met een aftershow waarin een van de ‘Diggers’ haar verhaal komt doen. Maar wat er precies gebeurd is, hoe het zover heeft kunnen komen en wie de verantwoordelijke is, daar komen we pas na heel veel plottwists achter.

Net als Luckiest Girl Alive voelt het onderwerp van dit boek redelijk chicklit, maar het is zo goed geschreven dat ik het nooit een chicklit zou durven noemen. Dat heeft ook een keerzijde, net als Luckiest Girl Alive moest ik hier sommige passages meerdere keren lezen, omdat je echt je aandacht bij het verhaal moet houden. Het verhaal was erg goed, maar de karakters waren stuk voor stuk onsympathieke wezens. Er zat er geen eentje tussen waarbij ik dacht, nou, dat lijkt me nou een leuke vriendin. Dit zorgde ervoor dat ik iets minder feeling met het verhaal had.

Daar tegenover staat dat het verhaal erg goed in elkaar zit en dat er een aantal knappe observaties instaan die me aan het denken zetten. Of het boek mijn hoge verwachtingen heeft waargemaakt? Misschien niet helemaal. Maar ik weet ook niet of dat mogelijk was. Ik heb er in ieder geval erg van genoten en zou het zo weer lezen.

Lachen: Niet dat me nu nog bijstaat in ieder geval.
Huilen: Nope, ik voelde niet genoeg mee met de karakters om echt emoties te voelen.
Irritatie: De karakters waren niet erg sympathiek en dat hoeft ook niet, want ze waren verder wel heel goed geschreven en uitgewerkt, maar af en toe wilde ik dat ik ze uit het boek kon rukken en even goed door kon schudden.
Opvallend: Het eerste boek van Jessica Knoll, Luckiest Girl Alive, wordt verfilmd door het productiehuis van Reese Witherspoon, ik heb zo’n vermoeden dat dit verhaal ook nog wel op het witte doek gaat belanden. Het verhaal leent zich er perfect voor.
Aanrader: Ja, als je van spannende boeken houdt met vrouwelijke hoofdrolspeelsters, als je net als ik bent opgegroeid met scripted reality, als je New York City mist (als een boek zich in NYC afspeelt zijn dat voor mij vaak bonuspunten).
Hartjes: 8/10

Je koopt The Favourite Sister onder andere bij Bol.com voor €15,99

Mocht jij een leuk boek gelezen hebben en hier een blog over willen schrijven, omdat anderen dit boek gewoon gelezen móeten hebben, stuur me dan even een mailtje (annemerel@gmail.com).

Liefs,
Annemerel

P.S. Toen ik het boek uit was had ik zo’n ontzettende behoefte om Laguna Beach te kijken. Ik dacht… als Laguna Beach op Netflix komt, dan is mijn leven compleet. Dus toen ben ik online gaan zoeken naar afleveringen naar Laguna Beach, gewoon, om weer even dat heerlijke gevoel te krijgen. Maar MIJN HEMEL. WAT SLECHT. In mijn geheugen was het fantastisch, maar met alle kennis van nu (hoe het is opgenomen, iets waar ik 15 jaar geleden niet over na dacht) is het echt té tenenkrommend. Goed, dat wilde ik even gezegd hebben.

Delen:

1 Reactie

  1. Ilse
    juni 3, 2018 / 22:04

    Een van mijn favoriete blogs is weer terug, elk jaar lees ik door jou leuke boeken. Ben ook benieuwd naar dit boek trouwens, klinkt spannend!