DIARY: Week #22

Mijn eerste week van mijn 16-weken-project zit er al weer op en als dit een goede voorbode was voor wat gaat komen, dan maak ik me over de rest van de zomer niet zo druk meer (OK, op het slotstuk – de marathon – na dan).

Wat was het maandag heerlijk weer! Mijn eerste dag als ’topsporter’ begon ik niet meteen met hardlopen. Zondag liep ik de halve marathon en op mijn schema stond dat ik rustig moest (mocht) fietsen. Ik combineerde dit met een gezellig bezoekje aan mijn oma, die ik al een paar weken niet gezien had. Op de terugweg fietste ik langs de duinen en dacht ik… waarom ook niet? Ik heb mijn telefoon bij me (in mijn notities kan ik prima schrijven), ik heb om half vier pas weer een afspraak… ik ga naar het strand. Zo gezegd, zo gedaan.

Nadat ik eerst anderhalf uur met mijn billen in het zand op mijn iPhone geschreven heb, loop ik naar een strandtent en bestel ik dit heerlijke broodje zalm. Zo lekker.

Ontbijten met havermout, niet echt mijn favoriet, maar staat wel in mijn voedingsschema dus ik zal er aan moeten geloven.

Ik heb het in mijn hoofd gehaald dat ik iets nodig heb van IKEA, dus dan is er ook geen mogelijkheid meer om een bezoekje aan IKEA uit te stellen. Op naar IKEA dus, om een whiteboard en stiften te kopen. Ik wilde hier mijn trainingen opschrijven en dat heb ik uiteindelijk ook wel gedaan, maar het whiteboard met mijn schema ligt nog steeds in mijn auto.

Nadat ik bij IKEA geweest ben rij ik even langs mijn moeder, ik heb ook wat dingetjes voor haar gekocht bij IKEA. Ik maak gelijk van de gelegenheid van een zonnige tuin gebruik en doe mijn ochtendworkout lekker in de zon. Eerst yoga, daarna wat oefeningen voor mijn buik.

’s Middags krijg ik de ElliptiGo die ik deze zomer mag gebruiken. Op deze fiets maak je een loopbeweging, wat een hele goede alternatieve training is. Omdat mijn lichaam het niet gewend is om meer dan honderd kilometer per week te lopen (en een top marathonloper dit wel doet), zal ik een deel van mijn trainingen op de ElliptiGo doen. Ik moet nog wel even een helm kopen.

Dit was ik dinsdagavond toen het onweer roet in mijn training op de baan gooide (hij werd afgezegd), rechts zie je mij een halve dag later, toen ik mijn training inhaalde op woensdagochtend. Fijne manier om de dag te beginnen.

Donderdag gaat al om vijf uur ’s ochtends mijn wekker, op het programma staat een training op de ElliptiGo en omdat ik overdag allerlei afspraken heb in Amsterdam ben ik genoodzaakt om om half zes al te gaan. Eigenlijk helemaal niet erg, ik vind het juist heel fijn om zo vroeg al naar buiten te gaan. Daarnaast is het ook wel fijn dat er niet zo veel verkeer op de weg is, hierdoor kan ik goed oefenen met mijn ElliptiGo zonder dat ik bang hoef te zijn voor het overige verkeer.

Ik heb in Amsterdam onder andere de lancering van het nieuwe TUI concept Small & Friendly met Sebastiaan Labrie en Katja Schuurman.

Verder heb ik een lunchdate met Athena bij SLA. Ik ga weer voor mijn gezonde bowl met parelgort, linzen, avocado, tomaat, bloemkool en avocado. Zoveel gezondheid heb ik normaal gesproken niet op mijn bord, maar ik zal hier toch wel aan moeten gaan wennen.

’s Avonds heb ik weer een training op de baan en dit gaat super lekker. Natuurlijk zijn er momenten dat ik denk ‘au’, maar je daar overheen zetten voelt eigenlijk best wel goed.

Boodschappen doen is inmiddels iets anders dan anders, ik let ineens op voedingswaarden van producten enzo. Dit bakje chocolade ijs van Koupe was een goede vorst, met 13,2 gram eiwit per 100 gram en 7,6 gram vezels denk ik dat ik best een goede herstelsnack gevonden heb (met dank aan Domien, die dit op zijn Instagram deelde).

’s Avonds eet ik bij mijn ouders en geeft Roos mijn kuiten een grote beurt. Ik heb nog nergens last van, maar uit voorzorg lijkt het me niet verkeerd om mijn kuiten lekker soepel te houden.

Good morning! Tijd voor koffie. Ik heb twee trainingen op zaterdag, een korte duurloop en een krachttraining.

’s Avonds heb ik een date met mijn zusje, die de schoenen van Sandro draagt die ik zo graag zou willen hebben (alleen gaan schoenen van Sandro maar tot maat 40 en heb ik toch echt maat 41).

We eten bij een van onze favoriete restaurants, Jamie’s Italian. Als je daar ooit naartoe gaat dan kun je daar niet weggaan zonder de gefrituurde octopus geprobeerd te hebben en het ultieme knoflookbrood. Zo goed. Zo goed.

Zondagochtend loop ik mijn lange langzame duurloop samen met mijn vader. Ik neem hem mee naar een schelpenpad in de duinen. Ik weet nu niet of hij hier nou heel enthousiast van werd, hij vond het op en neer gaan van het pad niet heel fantastisch. Ik wel.

Ik heb ineens ontzettend veel waardering voor raketjes. Vroeger vond ik dat een van de minst lekkere ijsjes, nu zou ik ze de hele dag kunnen eten. I love raketjes.

’s Middags heb ik een fotoshoot voor het later dit jaar te verschijnen boekje Den Haag RENT! Dit is een van de locaties waar we een foto maakte. Ik denk dat ik stiekem gisteren nog wel vijf kilometer extra gelopen heb, alleen maar voor deze shoot. We maakten vijf verschillende foto’s, die natuurlijk niet met een shot klaar waren. Maar hé, ik was lekker bezig.

Ik sloot de week af bij mijn ouders in de tuin en dronk deze heerlijke mocktails. Mijn moeder is druk bezig met recepten voor mijn blog, deze mocktails komen binnenkort ook online. Ik vond ze erg goed geslaagd.

En inmiddels is het alweer maandag, zeven van de 112 dagen zitten er alweer op. Ik vind dat tijd een beetje te snel gaat, eigenlijk. Deze week staan er weer lekker veel trainingen op het programma en mag ik tussendoor natuurlijk ook aan mijn boek werken. Heb er zin in.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

6 Reacties

 1. Marieke
  juni 4, 2018 / 13:34

  Wat een heerlijke week!

 2. Sheila
  juni 4, 2018 / 13:47

  Super leuk om op deze manier toch alvast wat te zien van hoe jouw dagen eruit zien deze weken! Ik vind het een gaaf project wat je doet en ben erg benieuwd naar het boek :)

 3. Ilse
  juni 5, 2018 / 00:02

  Wat een leuke variërende week!

 4. M
  juni 5, 2018 / 07:16

  Tip, die Sandro schoenen vallen wel echt ruim! Heb je de 40 wel geprobeerd?

  • Annemerel
   Auteur
   juni 5, 2018 / 08:16

   OOOH goed om te horen. Heb wel eens een andere maat 40 van Sandro geprobeerd, maar die waren toen te klein. Moet wel zeggen dat mijn voeten laatste weken iets kleiner lijken omdat ik wat vocht verloren ben, dus moet het misschien toch maar proberen…….

 5. juni 5, 2018 / 13:25

  Wow’kes, wat een week :)
  Ik kijk al volledig uit naar de komende weken en hoe je al die trainingen gaat afwerken! Kan alleen maar inspirerend werken ;)