SUMMER READING: Luckiest Girl Alive

 photo luckiest-girl-alive-9781476789637_hr.jpg

Alles aan ‘Luckiest Girl Alive’ van Jessica Knoll trok me aan. De quote op de cover waarin de schrijfstijl vergeleken wordt met Gillian Flynn (Gone Girl), de cover met de gele en roze letters (ja, ik judge een boek regelmatig bij zijn cover), de titel ‘Luckiest Girl Alive’. En de belofte van de New York Times dat het boek zou gaan over een succesvol magazine schrijfster uit New York City die wordt geconfronteerd met dingen uit haar verleden die haar leven zullen veranderen.

Het boek wordt verteld door de 28-jarige TifAni FaNelli, of Ani FaNelli – soon to be Harrison – zoals ze inmiddels door het leven gaat. Tijdens haar middelbare school periode is er iets ergs gebeurd wat haar leven veranderd heeft, het voorval was blijkbaar zo heftig dat er nu een documentaire over gemaakt wordt door HBO. Hoofdstukken met de 28-jarige Ani die zich aan het voorbereiden is op haar bruiloft met ‘old money’ Luke Harrison worden afgewisseld met hoofdstukken van een 14-jarige TifAni die van net iets minder goede huizen komt dan haar private school klasgenoten. Al vrij snel in het boek gebeurt er iets ergs met TifAni, maar je vraagt je af of dit nu hetgeen is wat zo erg was dat er een documentaire gemaakt moet worden door één van de grootste Amerikaanse TV-zenders.

Ik vond het boek heerlijk weglezen, ook al moest ik sommige pagina’s twee keer lezen omdat ik de eerste keer niet aandachtig genoeg gelezen had. Dit is wel een boek waar je je aandacht bij moet houden en iedere pagina moet lezen om te zorgen dat je niets belangrijks mist. Het boek is spannend en heeft tegelijkertijd ook nog een beetje een Glossy-NYC-feeling. Wat ik ook fijn vind, het hoofdpersonage is slim. Je hoeft je niet te irriteren aan de domme dingen die veel hoofdpersonages in chicklits wel doen.

Lachen: Ik denk heel hard, heeeeel hard, maar volgens mij niet.
Huilen: Ook niet..
Irritaties: Alleen met mezelf, ik heb een aantal keer pagina’s meerdere keren moeten lezen omdat ik het even niet meer begreep. Soms denk ik dat ik aan het lezen ben, maar in werkelijkheid denk ik aan iets anders. Dat moest ik bij dit boek echt niet doen, omdat ik dan ineens weer een plottwist gemist had.
Opvallend: De rechten van de film zijn gekocht door Reese Witherspoon’s productiebedrijf. Reese zegt over het boek: “Luckiest Girl Alive is the kind of book that grabs you and doesn’t let go. The hero of the book is a wily, intelligent, complex narrator” en hoewel Reese al iets ouder is dan 28 jaar (wat Ani is in het boek) denk ik dat ze prima voor 28 door zou kunnen gaan en ik denk dat ze ook best een goed hoofdpersoon voor het verhaal zou kunnen zijn, ik weet niet of ze daadwerkelijk zelf in de film gaat spelen. De rechten waren trouwens al verkocht begin april, terwijl het boek pas half mei uitkwam.
Aanrader: Als je houdt van Gone Girl, yes. Als je houdt van Gossip Girl, yes. Als je houdt van Mean Girls, yes.
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt Luckiest Girl Alive van Jessica Knoll voor 15,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. juli 12, 2015 / 17:49

  Ik hou van Gone Girl, Gossip Girl EN Mean Girls…En deze review is fijn..dus ook dit boek gaat op mijn wishlist :-)!

 2. Loes
  juli 12, 2015 / 17:51

  volgens mij schrijft een broodschrijver foutloos.

  • juli 12, 2015 / 18:37

   Hu? deze snap ik even niet hoor?

   • juli 12, 2015 / 20:14

    Ik denk dat ze onder andere doelt op ‘je hoeft je niet te irriteren’, wat ergeren moet zijn (irriteren is geen wederkerend werkwoord) en ‘van goede huizen’, wat moet zijn ‘van goeden huize’. Maar goed, beetje rare manier van melden.

    Ik houd wel van Mean Girls en Gossip Girl, maar meestal niet in boekvorm. Deze skip ik dus :)

 3. juli 12, 2015 / 18:27

  Klinkt als een leuk boek vooral omdat ik fan ben van gone girl, gossip girl en mean girls :)

 4. juli 12, 2015 / 20:17

  Hmm, ik ben wel benieuwd maar als ik me té hard moet concentreren om niets te missen dan kan ik meestal niet volgen. :D

 5. Elvira
  juli 13, 2015 / 00:11

  Check, check dubbel check. Op mijn to read list.

 6. juli 13, 2015 / 00:12

  Dit klinkt echt als een leuk boek! Ik vind de hoofdpersonages in chicklits vaak niet zo slim en daardoor ga ik me er gauw aan irriteren. Ben erg benieuwd naar dit boek.

 7. Ilse
  juli 13, 2015 / 07:49

  Gone girl vond ik fantastisch en gossip girl heb ik gelezen en gekeken dus ben zeker benieuwd naar dit boek.

 8. juli 13, 2015 / 09:11

  Ik wil Gone Girl nog steeds een keer lezen/kijken (maar ik weet niet zo goed wat ik ervan moet verwachten…), Gossip Girl is echt favoriet bij mij dus ik denk dat ik dit boek heel fijn zou vinden, haha. Dat de hoofdpersoon geen dom wicht is maakt het boek inderdaad ook gelijk een stuk intelligenter, da’s wel prettig. En wat betreft het judgen van een boek op z’n cover: dat is júíst mijn manier om boeken uit te zoeken in de bieb. Werkt wel altijd!

 9. juli 13, 2015 / 09:51

  Ik ben benieuwd naar dit boek! :)

 10. juli 13, 2015 / 17:59

  Dit klinkt als een heel leuk boek! Ik ben heel nieuwsgierig door je review en doordat je het boek 8 hartjes geeft. Ik ga het snel lezen :D

 11. Frances
  juli 16, 2015 / 15:04

  Ik hou van je recensies Annemerel, alle boeken spreken mij aan. Ik ben alleen benieuwd of dit boek geschikt is voor mij (ik ben 15 jaar)? xx