SUMMER READING: In het water #4

Precies twee jaar geleden las ik het eerste boek van Paula Hawkins; Meisje in de Trein. Toen voorspelde ik al dat er een film van gemaakt zou worden, dat kon naar mijn idee niet anders. En ik kreeg gelijk, vorig jaar draaide de film in de bioscoop, met Emily Blunt in de hoofdrol. Ondertussen heeft Paula ook niet stilgezeten, vorige maand kwam haar tweede boek uit; In Het Water.

Paula Hawkins tweede boek speelt zich af in een klein dorpje in de buurt van Newcastle, in Groot Brittanië. In een paar weken tijd zijn twee dode vrouwen gevonden in de rivier die door het dorpje stroomt. Eerst wordt de vijftienjarige Katie gevonden, een mooi, slim en geliefd meisje. Iedereen gaat er vanuit dat het zelfmoord is, maar waarom juist zij zichzelf van het leven beroofde weet niemand. Of nou ja, misschien zijn er wel mensen die er meer van afweten, maar die houden hun mond stijf dicht.

Een paar weken later wordt Nel, een alleenstaande moeder dood in de rivier gevonden. Haar vijftienjarige dochter, de beste vriendin van Katie, roept het hardst dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Maar waarom is ze daar zo zeker van?

Jules, het vier jaar jongere zusje van Nel had gezworen nooit meer naar Beckford terug te komen. Het dorpje waar ze als kind vakantie vierde en waar haar oudere zus was gaan wonen. Ze had er alleen maar nare herinneringen aan. Maar na de dood van haar zus was zij het enige levende familielid van haar vijftienjarige nichtje, waardoor ze genoodzaakt was terug te keren. Jules is een eigenaardige vrouw, maar dat is haar nichtje Lena ook. En dat waren Nel en Katie ook.

Het hele dorp blijkt trouwens geheimen met zich mee te dragen. Katie’s rouwende moeder gedraagt zich vreemd, zo vreemd dat haar dertienjarige zoon zich zorgen maakt. Lena en Katie’s Engels leraar Mark gedraagt zich ook merkwaardig. Evenals de oude ex-politieman Patrick en zijn zoon Sean, die het onderzoek naar de dood van Nel en Katie leidt. En dan Sean’s vrouw Helen, rectrix op de school van van Nel en Katie, ze lijkt zo onschuldig, maar is ze dat ook?

Voordat ik aan dit boek begon had ik wisselende verhalen gelezen. Mensen vonden het ingewikkeld, omdat er zoveel personages waren. Anderen vergeleken het met Girl on the Train en waren daarom hevig teleurgesteld. Anderen vonden haar story telling en plot twists juist heerlijk en konden het boek niet neerleggen.

Ik behoor tot die tweede groep. Hoewel het niet het beste boek is dat ik in tijden heb gelezen, vond ik het toch erg moeilijk om het weg te leggen. Ik werd er door gegrepen vanaf het moment dat ik het boek opensloeg en ik was pas weer rustig toen ik het boek na 351 pagina’s dichtsloeg. Je moet het boek niet willen vergelijken met Girl on the Train.

SPOILER, SELECTEER TEKST HIERONDER ALLEEN ALS JE GIRL ON THE TRAIN AL GELEZEN HEBT

Omdat je in Girl on the Train een groot gedeelte van het boek niet weet of het meisje dood is, is het misschien nog iets spannender. Aan het begin van dit boek weet je meteen dat zowel Katie als Nel dood zijn.

Anyway, ik vond het boek leuk om te lezen. Het was op zijn tijd hard werken omdat er erg veel personages in het boek voorkwamen en ik toch al niet heel goed met namen ben, dus steeds goed moest nadenken over wie het overal ging. Maar er zit een handig kaartje met alle namen bij het boek, zodat je de verhoudingen continu kunt checken zonder terug te hoeven bladeren. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Paula.

Lachen: Nope
Huilen: Ja ergens tegen het einde heb ik wat nattigheid op mijn wangen gevoeld. Het verhaal is redelijk tragisch.
Irritatie:Er zijn iets te veel hoofdrolspelers waardoor je een beetje door de war kunt raken. Er zit een handig kaartje bij waarop de verhoudingen van de personages staan, maar dan nog. Ik denk dat als ik iedere dag een stukje had gelezen, ik volledig in de war zou zijn geraakt. Omdat ik dit boek in twee sessies heb gelezen heb ik hier denk ik minder last van gehad.
Opvallend: De filmrechten voor het boek waren in februari, drie maanden voordat het in de winkel lag, al verkocht. De producenten van La La Land gaan het boek verfilmen.
Aanrader: Als je Girl in the Water leuk vond, zeker. Als je van mysteries houdt, dan ook.
Hartjes: 8/10

WIN!

Zin om dit boek van de zomer op het strand te lezen? Ik mag weer drie boekenpakketten weggeven, daarin zit dit boek, maar ook het eerste boek van Paula; Meisje in de Trein. Wat je moet doen om kans te maken? Je favoriete spannende boek met me delen! Want ik ben nog steeds op zoek naar boekentips voor komende zomer. Er staan nog elf weken Summer Reading op de planning, dus kom maar op.

Je koopt In Het Water van Paula Hawkins onder andere bij Bol.com voor €19,99.

Liefs,
Annemerel

Delen:

79 Reacties

 1. Marjolein
  juni 11, 2017 / 12:10

  Ik ben wel erg benieuwd naar dit boek, want ik vond Girl On The Train ook super fijn om te lezen (ook niet perse goed maar wel spannend). Ik lees niet heel vaak spannende boeken, maar ik heb laatst de serie van Cilla & Rolf Börjlind ontdekt en het eerste deel daarvan (Springvloed) is heel goed, spannend, en verrassend.

 2. juni 11, 2017 / 12:12

  Mijn favoriete spannende boek is direct een hele serie, Young Adult dus leest heerlijk weg. Van de schrijfster van Pretty Little Liars: The Lying Game. Grappig feitje, waar ik pll begon met de boeken en toen de serie ging kijken omdat ik niet door de boeken heen kwam, ben ik the lying game begonnen als serie kijken en ben ik daarmee gestopt omdat ik de boeken stukken leuker vond!

  Het heeft een beetje de pll sfeer en er zijn dus genoeg plottwist al zijn sommige wel wat voorspelbaar. Ik heb in ieder geval een leuke vakantie gehad door de hele serie aan 1 stuk uit te lezen :)

 3. Lisa
  juni 11, 2017 / 12:14

  Joepie, ik doe heel graag mee! Ik vond het meisje op de trein een zeer goed boek én film dus ik ben enorm benieuwd naar het nieuwe boek van Paula Hawkins. Het boek staat stiekem al in mijn verlanglijstje op bol.com, haha! Ik trek deze zomer een maand naar Vietnam en Cambodja dus kan wel wat leesvoer gebruiken :) Eén echte aanrader heb ik niet, maar ik ben in het algemeen een super fan van de boeken van Camilla Läckberg. Dit is een Zweedse schrijfster met superspannende boeken, een beetje à la Girl on the train ;)
  Ps: ik denk dat er een foutje in je tekst is geslopen: bij aanrader schrijft je “Als je Girl in the Water leuk vond, zeker.”, waarschijnlijk bedoel je ’the girl on the train’.

 4. Mieke
  juni 11, 2017 / 12:42

  Jo Nesbø zijn nieuwste boek ‘Tørst’, de dorst in het nederlands. Al zijn boeken zitten super goed in elkaar (niet voorspelbaar) en zijn heel spannend. Dit is boek nummer 10 of 11 over het personage Harry Hole, en wat er in de voorgaande boeken gebeurd is komt zo nu en dan terug, maar volgens mij is dat niet hinderlijk als je een nieuwe lezer bent. Als je dit boek leuk vindt dan heb je in ieder geval nog wat te lezen, aangezien er dus een paar handen vol boeken nog aan vooraf gingen.

 5. Janine
  juni 11, 2017 / 12:44

  Ik hou van Girl on the train! Heb zowel het boek gelezen als de film gezien

  Goede dochter van Karin Slaughter die pas uit is, is ook echt een aanrader!
  Het is een thriller die gaat over 2 zussen, erg mysterieus en spannend tot de laatste bladzijde
  Zeker een aanrader voor jou denk ik!

 6. Janneke
  juni 11, 2017 / 13:20

  Mijn tip zijn de boeken van Rosamund Lupton. Er zijn er tot nu toe drie: Zusje, Later en Dochter. Alledrie heel verschillend, maar wel in dezelfde stijl geschreven. Zo spannend, je wil niet stoppen met lezen. Dat is altijd een goed teken! Mijn persoonlijke favoriet is Dochter.
  Mocht je deze boeken al kennen: de boeken van S.K. Tremayne (IJstweeling, Vuurkind). Ook heel spannend, plottwists en gegarandeerd niet slapen tot je hem uit hebt!

 7. juni 11, 2017 / 13:31

  Dit boek lijkt me dus zo leuk! Vorige zomer las ik ook het meisje in de trein en sindsdien is dat mijn favoriete boek. Dus dat is dan ook gelijk mijn favoriete spannende boek, saai antwoord, sorry! Ik heb wel veel gelezen over het boek achter gesloten deuren. Misschien is dat nog een leuk boek voor je summer reading!

 8. Linda janssen
  juni 11, 2017 / 13:50

  Klinkt als een goed boek, ik vond de Girl on the Train ook leuk! Mijn beste aanraders voor spannende boeken zijn die van Nicci French, de frieda klein serie. Met 7 boeken ben je de hele zomer wel zoet denk ik?

 9. Anniek
  juni 11, 2017 / 13:58

  Lieve mama van Esther verhoef, kon me helemaal inleven in de hoofdpersonen

 10. Lisette
  juni 11, 2017 / 14:11

  Alle boeken van Karin Slaughter; heerlijk zomers leesvoer!

 11. Jolieke
  juni 11, 2017 / 14:21

  Zwerfkind van Ingeborg Jacobs! Het is een heel mooi, maar ook een droevig en spannend verhaal. Het is echt een verhaal dat je snel uitleest, omdat je goed het verhaal van het jonge meisje volgt. Zeker een aanrader om te lezen!

  Ik ken Paula Hawkins helemaal niet, lijkt me super tof om eens wat van haar te lezen!

 12. Roxanne
  juni 11, 2017 / 14:21

  Oeh ik doe heel graag mee! Een super spannend boek dat ik heel goed vond is Black Eyed Susans, hrb ‘m in een ruk uitgelezen en is echt een must-read als je gek bent op Paula Hawkins achtige boeken.

 13. Anouk s
  juni 11, 2017 / 14:34

  De engelenmaker van Stefan Brijs!

  Ik vond het misschien wel een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb.
  Ook al zou je het bij het lezen van recensies niet meteen denken, het is echt een spannende roman, tot aan de laatste bladzijde.
  Ik was zelf ook erg verbaast over het einde, het houdt echt je spanning vast omdat je zo graag wilt weten wat er allemaal gebeurt is en hoe het afloopt.

  Het boek gaat over dokter Victor Hoppe die met zijn drie kinderen in het dorp komt wonen, de moeder is nergens te bekennen. De dorpsbewoners proberen argwanend een glimp van de kinderen op te vangen maar de dokter schermt de kinderen zo veel mogelijk af van de buitenwereld. Dit doet hij vooral om hun uiterlijk, maar er zit nog veel meer achter.De kinderen zijn namelijk ziek, doodziek.
  In het boek kom je er langzamerhand achter wat er allemaal aan de hand is!

  Echt een aanrader!

 14. Inez
  juni 11, 2017 / 15:06

  ‘Achter Gesloten Deuren’ van BA Paris of ‘Since We Fell’ van Dennis Lehane. Allebei echte aanraders!

 15. Aisha
  juni 11, 2017 / 15:07

  Ik houd van jou Summer Reading serie! Dangerous Girls van Abigail Haas is nog steeds een van mijn favoriete boeken, en die heb ik door jou ontdekt.
  Mijn favoriete spannende boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb zijn ‘De IJstweeling’ van S.K. Tremayne en ‘In a Dark, Dark Wood’ van Ruth Ware.
  Ik kijk uit naar de rest van deze Summer Reading posts!

 16. linde
  juni 11, 2017 / 15:10

  Het smelt van Lize Spit als boekentip. Misschien een vrij dik boek maar het leest heel vlot! Ik vind het een zeer spannend boek en ben als medevlaming echt een fan :)

 17. Jenny van den Enden
  juni 11, 2017 / 15:14

  Zo’n 3 weken terug heb ik Slaap gelezen van Lars Kepler. 585 blz in 2 dgn uit. Kon het niet wegleggen. Zo spannend. Meisje in de trein was ook zo’n intrigerend boek. Daarom ook erg benieuwd naar In het Water.

 18. Sanne
  juni 11, 2017 / 15:35

  Ik ben nu bezig met ‘Ik reis alleen’ van Samuel Bjork. Gehaald bij de Kruidvat, dus verwachtte niet veel. Maar het is echt zo’n boek waar je niet mee kan stoppen.
  In het boek worden allemaal meisjes vermoord door een moordenaar met een boodschap. In het boek probeert de politie achter deze boodschap te komen (en uiteraard de moordenaar te pakken).
  Niet super gezellig dus, wel spannend!

 19. Kristel
  juni 11, 2017 / 15:42

  Net uit en niet weg kunnen leggen (zelfs niet op Bali) : dierbaar van Anita Terpstra. Maar beste thriller die ik in tijden heb gelezen is achter gesloten deuren van B.A. Paris!

 20. Larissa
  juni 11, 2017 / 15:54

  Leuke winactie! Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Wat ik een erg spannend boek vind, wat ik niet kon wegleggen is Blauw water van Simone van der Vlugt.

 21. Cindy
  juni 11, 2017 / 16:06

  Ik was meteen enthousiast toen ik in je vlog zal dat je dit boek zou gaan lezen voor de Summer Reading. Ik vond Het meisje in de trein heel spannend en kon hem moeilijk wegleggen. Toen ik hoorde dat Paula een nieuw boek uitbracht kwam die dus automatisch ook hoog op het leeslijstje. Nu jij dit boek dus ook moeilijk weg kon leggen, kan ik niet wachten tot ik hem ook kan gaan lezen. Ik zou hem dus graag willen winnen!

  Qua aanraders voor spannende boeken ben ik fan van de thrillers van Simone van der Vlugt. Toen het donker werd kon ik echt niet wegleggen en moest ik echt dezelfde dag nog uitlezen.

 22. Anja
  juni 11, 2017 / 16:28

  Ik vond het toch wat tegenvallen, na Meisje in de trein. En het kaartje met namen had ik pas ontdekt nadat ik het boek uit had hahaha…..Maar toch prima leesvoer.

 23. ann
  juni 11, 2017 / 17:40

  Ik ben heel benieuwd! Meisje in de trein moest ik eerst wel echt inkomen maar ik vond ik daarna geweldig. Verder vind ik de boekenreeks van Nicci French heel goed! Dit jaar kwam de laatste(denk ik) deel uit; zondag ochtend breekt aan maar deze moet ik nog kopen. Verder lees ik niet heel want student aka ik lees al de hele dag voor m’n studie.

 24. juni 11, 2017 / 17:52

  Jaaa een nieuw boek van Paula! Ik heb ‘Girl on the train’ verslonden, wat een geweldig boek! Ik heb de film pasgeleden gezien en die vond ik ook heel goed, Emily vind ik sowieso een fantastische actrice maar wat speelt ze deze rol ook weer subliem. Het verhaal is ook bijna exact hetzelfde als het boek dus het viel me niet tegen (vind vaak het boek beter dan de film).
  Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel graag weer meedoe om dit boek(enpakket) te winnen, want ik ben heel benieuwd naar dit verhaal! Ik houd wel van het mysterieuze.
  Ik vind ‘de schedel’ van Iris Johansen (en ook haar andere boeken) heel goed, lekker spannend. En ik ben dol op alles van Nicci French, dikke aanrader!

 25. Amanda
  juni 11, 2017 / 18:29

  Leuke actie! Ik heb Girl on the train in één keer uitgelezen. Mijn laatste spannende boek (hoewel geen thriller) was Bonita Avenue – ik moest gewoon door blijven lezen om de ontknoping van het verhaal te weten te komen :)

 26. Sarah
  juni 11, 2017 / 18:31

  Dit boek lijkt zo zo een spannend verhaal! Ik zou het super graag willen winnen, dit zal zeker met me mee gaan op vakantie dan.
  Mijn favoriete boek qua spanning is Mr. Mercedes van Stephan King. Ik weet zeker dat je het niet zult willen wegleggen voordat het is uitgelezen Annemerel! Ik vind het echt een aanrader.

  Dankje om weer veel boeken voor ons te lezen, zodat wij een leuke selectie aan Summer Reading hebben!

  X Sarah

 27. Iris
  juni 11, 2017 / 19:06

  Blue Curaçao van Linda van Rijn. Een van de eerste spannende volwassen boeken die ik las maar het beviel me erg goed! Echt een aanrader!

 28. Melissa
  juni 11, 2017 / 19:06

  Dat is lastig zeg, er zijn zo ontzettend veel goede thrillers! Ik zeg op dit moment “Alarmfase rood” van Tess Gerritsen, omdat ik dit boek niet zo lang geleden gelezen heb en hij me is bijgebleven. Het verhaal speelt zich af in een onderzoekscentrum in de ruimte en gaat over een virus (erg kort door de bocht uitgelegd). De “50/50 moorden” van Mosby is ook erg goed, maar die is wel wat luguber.

 29. Jessica
  juni 11, 2017 / 19:17

  Sowieso moet je Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge op je to read list zetten! En als je daarna nog tijd hebt, lees dan ook Piep zei de muis, het vervolg op Iene Miene Mutte. Deze boeken lezen zo vlot door én zijn spannend! Lijkt me echt iets voor jou en je summer reading.

 30. Evelien
  juni 11, 2017 / 19:49

  Alles van Lisa Gardner. Echt spannend, maar ook goed gevoel voor details.

 31. Rianka
  juni 11, 2017 / 20:12

  Geen nieuw boek maar zeker de moeite waard: Het stille huis van Ruth Rendell. Een van de weinigen boeken die ik al meerdere keren gelezen heb! Ik heb beide boeken van Paula Hawkins nog niet gelezen en ben er heeeeel nieuwsgierig naar!

 32. Lisanne
  juni 11, 2017 / 20:29

  Aah ik ben al een aantal maanden van plan om Het meisje in de trein te taan lezen, maar het is er nog niet van gekomen. Het nieuwe boek In het water klinkt ook superleuk! Mijn favoriete spannende boek is Toen het donker werd van Simone van der Vlugt. Het is spannend, mysterieus en het heeft een totaal verrassend einde…

 33. Simone
  juni 11, 2017 / 20:48

  Het boek Before I go to sleep / Voor ik ga slapen van S.J. Watson is een hele goeie thriller.

 34. Marie
  juni 11, 2017 / 21:12

  Those girls van chevy stevens en Black-eyed Susans van Julia Heaberlin zijn 2 hele spannende en leuke boeken!
  Ik wil het pakket van Paula hawkins graag winnen.

 35. Charnelle
  juni 11, 2017 / 21:15

  Het boek 13 minuten is een leuk boek, gaat over een meisje dat in een rivier is gevonden en na 13 minuten begint haar hart weer te kloppen,ze kan zich niks herinneren, en haar beste vriendinnen lijken iets te verzwijgen.

 36. CarlijnD
  juni 11, 2017 / 21:43

  Je hebt me toch wel nieuwsgierig gemaakt naar het boek! Wilde hem eigenlijk overslaan omdat ik
  toch te veel slechte recensies had gelezen.
  Ik vond het boek; Achter gesloten deuren van BA Paris erg goed, weer eens wat anders, maar toch erg spannend!
  Wie weet win ik het boek wel en kan ik hem in de zomer of nazomer (lekker tijdens mijn zwangerschapsverlof) lezen!

 37. juni 11, 2017 / 21:58

  aaaah, jaaa ik wil winnen maar ik heb door mijn scriptie niet veel tijd gehad om boeken te lezen. Ik heb pas Nachtblauw van Simone van der Vlugt gelezen. Hij was nog best spannend, geen echte thriller. Maar het leest fijn weg en sleepte mij echt mee in het verhaal!
  Er zitten ook feiten in het boek verwerkt van vroeger wat ik sowieso altijd al interessant vind. En ook een dosis girlpower.

 38. juni 11, 2017 / 22:05

  Toffe winactie! Enkele maanden geleden alweer las ik Mooie Meisjes van Karin Slaughter en ik vond dat echt een aanrader! Ben daarna dan ook meteen begonnen aan de eerdere boeken van Karin Slaughter, want eerder had ik nooit iets van haar gelezen.

 39. Chantal
  juni 11, 2017 / 22:14

  Leuk!! Ragdoll – Daniel Cole is mijn feest favo spannende boek van de laatste tijd :)

 40. juni 11, 2017 / 22:43

  Mijn favoriete spannende reeks is de Frieda Klein serie van Nicci French. Dit jaar kwam het zevende (!) boek ervan uit. Maar echt, als je aan de eerste begint (Blauwe Maandag) dan kan je niet meer stoppen en heb je de serie zo uit. Kan het je écht aanraden als je van spannende boeken houdt!
  (Eerst helft van Blauwe Maandag moet je trouwens even doorheen omdat er veel karakters worden geïntroduceerd, maar man wat spannend wordt het daarna!)

 41. Hannah
  juni 12, 2017 / 00:12

  Hoi Annemerel. Ik ben dol op lezen dus doe graag mee. Ik vind het boek ‘de waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joël Dicker prachtig. Ook de boeken hittegolf van Suzanne Vermeer en de boeken van de Qserie van Jussi Adler Olsen vind ik erg spannend.

 42. Claudia
  juni 12, 2017 / 00:26

  Leuk om te lezen!

  Mijn tip:alles om jullie heen is er nog. Van Marieke Poelman.

  Waargebeurd Nederlands verhaal.

  Groetjes Claudia.

 43. Jana
  juni 12, 2017 / 08:23

  De boeken van ester verhoef vind ik erg goed.

 44. juni 12, 2017 / 09:45

  Deze staat op mijn to read list. Dus ik doe graag mee met de actie. Had ik volgens mij al gedaan, maar weet het niet meer zeker.

  Als je een spannend en meeslepend verhaal wilt lezen raad ik je Crash van Ellen Lina aan! :)

 45. carola bus
  juni 12, 2017 / 09:54

  Als je plottwist-boeken zoekt: Harlan Coben. elk boek is goed

 46. Anna
  juni 12, 2017 / 10:46

  Stig larsson – De millennium trilogie! :)

 47. Maaike
  juni 12, 2017 / 10:52

  Ik vond Ibiza en Ibiza de Erfenis van Kiki van Dijk erg leuk (beetje spannend ;)) om te lezen!
  Dus wellicht nog 2 tips voor je summer reading :)

 48. juni 12, 2017 / 11:07

  Leuk! Ik ben enorm benieuwd naar dit boek! Een dikke aanrader vind ik het boek Ragdoll van Daniel Cole, bloedstollend spannend en zit goed in elkaar. Ik las het boek binnen no time uit! Op dit moment lees ik de boeken van Cilla & Rolf Börjlind. Dit zijn ook echt aanraders, spannend, met veel karakters die allemaal iets met de gebeurtenissen te maken hebben. En welke ik ook echt super goed vind is Piep zei de muis van M.J. Arlidge. Anyway over boeken kan ik uren kletsen, dus ik hou het bij deze tips. Veel leesplezier!

 49. Yvette
  juni 12, 2017 / 11:42

  Hoe erg, ik heb het boek ‘Het meisje in de trein” nog steeds niet gelezen, ondanks dat ik lezen echt heerlijk vind. Daarom zou ik dit boekenpakket dolgraag willen winnen! Aanrader voor een spannend boek is ‘Expats’ van Chris Pavone (in het Engels ‘Travelers’). Hij heeft inmiddels ook een tweede boek geschreven (‘Het Ongeluk’ / ‘The Accident’), dat moet ik nog lezen. Ik ben benieuwd! Succes!!

 50. Eske
  juni 12, 2017 / 12:10

  Ik vind de Kraamhulp van Esther Verhoef een heel tof boek, erg spannend en twisted verhaal!
  Ik vond Girl on the Train erg goed, ben dus ook zeker benieuwd naar dit nieuwe boek!

 51. Maaike
  juni 12, 2017 / 12:49

  Huidpijn van Saskia Noort vind ik wel een aanrader! Haar boeken zijn misschien wel een beetje ‘standaard’, maar ik lees ze altijd in één ruk uit en ze zijn elke keer weer spannend!

 52. Anne
  juni 12, 2017 / 13:34

  Charlotte Link – Verlaten. Gelezen tijdens het schrijven van mijn scriptie m.b.t. vermiste personen, met het idee ook niet-wetenschappelijke teksten over het onderwerp te lezen! Heeft me goed geholpen te ontspannen, maar ook gemotiveerd te blijven. En eens met hierboven wat betreft De Kraamhulp, Achter gesloten deuren en boeken van Harlan Coben <3

 53. Kady
  juni 12, 2017 / 14:06

  Klinkt echt als een spannend boek! Hoewel ik de afgelopen tijd (lees maar gerust jaren) niet echt veel tijd heb gehad om werkelijk boeken te lezen, vond ik de boeken van Heleen Vreeswijk altijd spannend genoeg om er toch bij te pakken. Haar boeken snijden precies de onderwerpen aan waarvan je echt het idee hebt ze ook werkelijk mee te kunnen maken.

 54. Martyna
  juni 12, 2017 / 14:28

  Weer een leuke win actie !! :)

  Mijn favoriete spannende boeken:

  “De stad der blinden” Jose Saramago
  “Het huis aan de Gouden Bocht” Jessie Burton
  “De rekening” Jonas Karlsson
  “Iene miene mutte” en “Piep zei de muis” M.J. Arlidge
  en alle boeken van Pierre Lemaître, Camilla Läckberg en Jo Nesbo.

  • Martyna
   juni 12, 2017 / 16:33

   En natuurlijk “Het meisje uit het noorden” van Katarzyna Bonda!!! :)

   • Martyna
    juni 12, 2017 / 16:46

    Aaaa, nog een vergeten :) “Passagier 23” van Sebastian Fitzek – BRILJANT !!!

 55. juni 12, 2017 / 15:38

  Oooh wat ben ik toch blij met jouw aanraders altijd!
  Ik heb zelfs twee aanraders voor je :)
  The Martian van Andy Weir is heel humoristisch en het verhaal houdt je ook echt vast.
  En onlangs heb ik Dark Matter gelezen van Blake Crouch, dat is ook echt een boek dat je in één ruk uit wil lezen.

 56. marieke
  juni 12, 2017 / 20:30

  Als je van psychotische thrillers houdt, boeken die je in een keer uitleest omdat je niet meer kan stoppen!
  Dan kun je de boeken van Lars Kepler niet overslaan. Ik heb er vorig jaar vier gelezen en binnen een week uit :$ Het is spannend en er zit telkens een onverwachte wending in, wat er mede ook voor zorgt dat je wilt blijven lezen. nu zag ik dat er nog twee nieuwe bij zijn gekomen, dus die zijn deze zomer ook aan de beurt.
  1. hypnose
  2. contract
  3. getuige
  4. slaap
  en ik had hetzelfde met het boek meisje in de trein, de verfilming vond ik ook heel goed terwijl ik dit meestal tegen vind vallen als ik eerst het boek heb gelezen. Kortom ik ben enorm benieuwd naar haar tweede boek!

 57. Maaike
  juni 12, 2017 / 22:23

  Hi Annemerel! Ik zou graag meedoen met de actie! Als je van spannende detective-achtige boeken houdt, kan ik je Serie Q van Jussi Adler-Olsen aanraden. Het is een Deense schrijver en ik vind de boeken heel meeslepend allemaal! Heb de serie zelf zo uitgelezen :)

 58. Stephanie
  juni 12, 2017 / 23:40

  Zou dit boek heel graag willen winnen!

  Ik heb bij een eerdere winactie dit boek ook al genoemd, maar noem ‘m nu weer (ongeacht de prijsvraag), omdat t echt een fantastisch mindfuck boek is a la gone girl: sara pinborough – behind her eyes.

  Vanaf regel nr 1 was ik verslaafd & Tot de allerlaatste pagina’s blijft dit boek je verbazen & echt helemaal niets is wat het lijkt. Beste en meest spannende boek wat ik dit jaar nog heb gelezen (& ben jaloers op iedereen die ‘m nog kan lezen;))

  Iedereen die het boek leest, heeft alleen maar dezelfde ‘oh mijn god’ reactie haha & ben ook zoooo benieuwd wat je ervan zou vinden;)

 59. Cheryl
  juni 12, 2017 / 23:44

  Ik raad Dark Places van Gillian Flynn aan…die is net zo’n goede thriller als Gone Girl.
  Enjoy!

 60. Cosja
  juni 13, 2017 / 10:40

  Wat een leuke winactie! Hopelijk heb ik zo wat extra’s te lezen in Italië! :-)
  Mijn tip voor jou: Lieve mama van Esther Verhoef.
  Vond ik een heel mooi spannend boek! De boeken die we lezen komen overeen dus denk dat dit boek jou ook zal bevallen!

 61. julie
  juni 13, 2017 / 11:59

  Dag Annemerel, Vogelman van Mo hayder is ook best wel spannend!

 62. Tessa
  juni 13, 2017 / 14:33

  Alle boeken van Karin Slaughter! Maar als ik er dan maar één mag kiezen, dan kies ik voor de eerste: Nachtschade: echt een aanrader!

 63. Ioanna
  juni 13, 2017 / 15:41

  Ik ben ‘zonder mededogen’ aan het lezen bij Lisa Jackson. Echt spannend! Een paar dagen slaap ik met een lamp aan..

 64. loes
  juni 13, 2017 / 15:41

  Ik ben altijd op zoek naar spannende boeken, best lastig. Ik win dit boek graag, benieuwd na alle verschillende reacties. Mijn tip hypnose van lars kepler net gelezen op mijn vakantie aan comomeer. Erg fijn leesbaar

 65. Lotte
  juni 13, 2017 / 16:34

  Mijn leestip is ‘Kraamhulp’ van Esther Verhoef. Laatst uitgelezen en ik vond het lastig om het boek weg te leggen. Ik ben heel benieuwd naar de boeken van Paula Hawkins!

 66. Mirte
  juni 13, 2017 / 17:31

  Heb het boek al gekocht! Erg benieuwd!

 67. juni 14, 2017 / 08:40

  Een echte ‘spannende’ aanrader is Ragdoll van Daniel Cole.

 68. Reiny
  juni 14, 2017 / 10:26

  Ben erg benieuwd naar dit boek… meisje in de trein was erg spannend om te lezen!
  Lieve mama van Esther verhoef vond ik ook leuk! Maar volgens mij is die van vorig jaar

 69. Stephanie
  juni 14, 2017 / 12:13

  Na je recensie staat dit boek – en het meisje in de trein (die moet ik ook nog steeds lezen) – zeker op mijn leeslijst voor de zomer. Klinkt veelbelovend!

  Mijn tip is: IJstweeling van S.K. Tremayne.
  Vorige zomer kon ik dit boek maar moeilijk wegleggen. Tot aan het einde blijf je gegrepen door het verhaal en wil je het liefst zo snel mogelijk antwoorden op alle vragen (die uiteraard pas ergens tussen pagina 300 en 352 worden verteld).

 70. Anna de Boer
  juni 14, 2017 / 12:24

  Het smelt van Lize Spit zou ik aanraden en verder de boeken van Elizabeth George,Lars Kepler en Jo Nesbo

 71. Janine
  juni 14, 2017 / 14:11

  Wil heel graag dit pakket winnen na deze review, lijkt me een spannend boek en ik ben eigenlijk nog benieuwder naar Girl on the train!
  Zelf raad ik de serie van Karin Slaughter aan, dan uiteraard te beginnen met het eerste boek ‘Nachtschade’.

 72. juni 15, 2017 / 00:05

  Mijn favoriete boek is Zeven Kleine Criminelen. Een geweldig boek over zien 12-jarige jongetjes uit Italië die een overval plannen. Super leuk, omdat je de karakters van de jongens echt leert kennen én SPANNEND! Niet zo’n continue spanning, maar naar het einde wordt het steeds spannender! Het is een Young Adult boek, maar daar ben jij niet vies van geloof ik :P

 73. Ilse
  juni 15, 2017 / 01:43

  Ik ben helaas niet door het boek ‘Het meisje in de trein’ heen gekomen dus ik vraag me af of dit wel wat voor me is maar wie weet.

 74. Jip
  juni 15, 2017 / 14:27

  Ik heb geen idee of ik nog mee kan doen, maar ik probeer het gewoon..

  De reeks van Karin Slaughter over Sarah Linton is zeker spannend.
  Sarah is patholoog-anatoom, getrouwd (geweest) met een politieman. In elk boek komt er een nieuwe zaak en andere personages (maar het is niet verwarrend), maar Sarah is de rode lijn.

  ‘Het meisje in de trein’ vond ik een super boek, dus misschien dat ik haar volgende boek ook wat vind. Daarnaast houd ik wel van ingewikkelde verhaal lijnen, dus wie weet.

  • Jip
   juni 15, 2017 / 14:32

   Ho, schiet me er nu net nog eentje te binnen.

   ‘Runa’ van Vera Buck is ook erg goed en spannend!

 75. juni 16, 2017 / 11:02

  Oooh ik vond Het meisje in de trein zo goed, dat ik nu heel benieuwd ben naar haar volgende boek! Ik vind zelf Scandinavische thrillers altijd goed, zoals de boeken van Samuel Bjork of het nieuwe boek Ragdoll van Daniel Cole. :)

 76. Silke V.
  juli 1, 2017 / 19:32

  Hex van Thomas Olde Heuvelt kon ik enkel met een lichtje aan lezen. Kan zijn dat ik een schijterd ben, maar toch! ^^ Ik heb de engelse versie gelezen en blijkbaar heeft de nederlandse versie een ander einde, ben ook heel benieuwd naar dat einde en lees dus waarschijnlijk ooit wel de nederlandse versie!