SUMMER READING: The Girl on the Train (#3)

 photo A1izG7km6yL.jpg
In januari was ik al begonnen in Girl on the train, maar ik kwam er niet doorheen. Mijn hoofd stond niet echt naar lezen en er gebeurde naar mijn gevoel erg weinig. Toen ik een paar weken geleden een tweede poging waagde kostte met het ook veel tijd en moeite om mezelf door de eerste honderd pagina’s heen te werken, maar toen het verhaal – voor mijn gevoel – eindelijk liep, kon ik het niet meer wegleggen. Zoals dat wel vaker het geval is.

Girl on the train van Paula Hawkins staat al maandenlang boven aan de New York Times Bestseller’s list en wordt door critici beschreven als de nieuwe ‘Gone Girl’. Die twee gegevens gaven mij het vertrouwen dat het uiteindelijk wel goed zou komen met het boek. En dat kwam het gelukkig ook.

Girl on the train wordt verteld door drie vrouwen van eind twintig, begin dertig. De grootste rol is voor Rachel, haar man heeft haar bedrogen, ze is aan de drank geraakt en ze woont inmiddels alweer twee jaar in een buitenwijk van Londen, samen met een vriendin. Haar baan is ze een paar maanden geleden kwijt geraakt, maar te beschaamd om dit toe te geven, gaat ze nog iedere dag met de trein naar Londen, alsof ze nog gewoon iedere dag naar kantoor gaat. Wanneer Rachel in de trein zit rijdt ze iedere keer langs het huis van een – in haar ogen – perfect koppel. Ze noemt het koppel Jess en Jason en in haar hoofd heeft ze een heel leven om Jess en Jason verzonnen. Jess heet in werkelijkheid Megan en Megan is de tweede persoon door wie dit verhaal verteld wordt. De derde persoon is Anna, de nieuwe vrouw van Rachel’s ex-man, de vrouw waarmee haar ex-man haar bedroog.

Goed, waarom is dit een ‘Gone-Girl-achtig’ boek? Omdat het een thriller is. Een vrouw verdwijnt, er zijn meerdere verdachten en je weet heel slecht wat je aan iedereen hebt. Omdat Rachel 75% van de tijd stomdronken is, weet ook zij niet wat ze aan zichzelf heeft en wat ze allemaal gedaan heeft. Waar is de vrouw naartoe? Leeft de vrouw nog? Wie heeft haar iets aangedaan?

Op een gegeven moment krijg ik een vermoeden en niet veel later wordt mijn vermoeden bevestigd. Het is een smering spelletje en ik kan niet meer stoppen met lezen totdat ik precies weet hoe de vork in de steel zit. Ik snap nu waarom dit boek al maandenlang boven aan de bestseller’s list staat.

Lachen: Nee…
Huilen: Nee…
Irritaties: Wanneer gaat het boek nu echt beginnen? En één van de vrouwen die het verhaal verteld is echt onuitstaanbaar, gelukkig is zij amper aan het woord. Maar toch…
Opvallend: Ik kan me niet voorstellen dat dit boek niet verfilmd gaat worden. Ik heb er nu nog geen informatie over gevonden maar mark my words, binnen een paar jaar is dit boek verfilmd.
Aanrader: Als je houdt van thrillers? ZEKER weten! Wel even doorzetten die eerste hoofdstukken.
Hartjes: ?????????? 8/10

Girl on the train van Paula Hawkins koop je voor 15,99 bij Bol.com, de Nederlandse vertaling, Het Meisje in de Trein, koop je voor 19,99 bij Bol.com

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Florence
  juni 7, 2015 / 17:12

  Heb die ook net uitgelezen, topboek!

 2. juni 7, 2015 / 17:49

  Grappig, ik heb dit boek net vandaag uitgelezen! Het komt inderdaad een beetje langzaam op gang, vond ‘m uiteindelijk wel heel goed :)

 3. juni 7, 2015 / 17:52

  Oké, weer een boek op mijn wishlist haha! Fijne review :-)!

 4. Ilse
  juni 7, 2015 / 18:09

  Toevallig heb ik dit boek net deze week gereserveerd bij de bibliotheek dus ben benieuwd. ;)

 5. juni 7, 2015 / 18:20

  Oooo ik ben hier echt benieuwd naar! Heb er al heel veel goede dingen over gehoord.

 6. juni 7, 2015 / 18:51

  Die wil ik ook eens lezen!

 7. juni 7, 2015 / 19:01

  Ik hoop dat er een film van komt!
  Ik las het boek twee weken geleden in een paar dagen uit (de Nederlandse versie), ik vond het erg spannend maar moest er inderdaad ook even inkomen. Een verhaal dat je niet zo snel meer loslaat!

 8. Bibi
  juni 7, 2015 / 20:05

  ben super benieuwd geraakt na je review! Die gaat mee op vakantie!

 9. juni 7, 2015 / 20:23

  Deze staat ook boven aan mijn lijstje!

 10. juni 7, 2015 / 21:08

  Ohh super deze review haha. Had hem vandaag in mijn handen maar twijfelde zo!

 11. maria
  juni 7, 2015 / 22:16

  Heb net het ebook aangeschaft. Hierin staat dat de filmrechten gekocht zijn door Dreamworks. Dus die film komt er wel. Nu snel beginnen met lezen!

 12. juni 8, 2015 / 08:30

  Ik vond het wel nog een goed boek… Alleen ging ik me zo aan het hoofdpersonage gaan irriteren na een tijd!

 13. juni 8, 2015 / 10:04

  Precies hetzelfde, over de eerste 100 pagina’s deed ik meer dan een week, en de laatste 200 las ik in een dag uit. Ik zag het einde uiteindelijk wel aankomen en had ook echt geen enkele sympathie voor de personages, maar toch vond ik het een pakkend boek!

 14. juni 8, 2015 / 10:27

  Zo fijn weer! Jouw reviews zijn een standaard check voor ik boeken koop ;)

 15. juni 8, 2015 / 10:38

  Jammer dat ’t verhaal zo traag op gang komt, maar al bij al klinkt ’t goed.

 16. juni 8, 2015 / 13:04

  Ik vind het altijd heel moeilijk om in een boek te komen als het eerste deel niet zo boeiend is. Het liefst leg ik het dan meteen weer weg. Maar nu weet ik dat ik dat niet moet doen als ik dit boek ga lezen… ;) Het klinkt verder namelijk wel goed en spannend!

 17. juni 8, 2015 / 15:53

  Ik ben echt ontzettend benieuwd naar dit boek. Die gaat op mijn to read lijstje.

 18. juni 13, 2015 / 12:28

  Het is altijd een beetje jammer als je zo moet ‘inkomen’, maar dan helpen deze reviews van mensen die zeggen dat ‘ie uiteindelijk de moeite waard is wel heel erg. Dat thriller-gedeelte lijkt me eigenlijk wel cool en de verhaallijnen die in elkaar overlopen ook (dan moet je alleen even extra goed opletten, haha). In de zin ‘En één van de vrouwen die het verhaal verteld is echt onuitstaanbaar …’ moet het trouwens ‘vertelt’ zijn.