SUMMER READING: #Girlboss

 photo GIRLBOSS.jpg

Als je net als ik Amerikaanse websites en social media accounts volgt dan heb je de titel van dit boek vast wel eens horen vallen, #Girlboss. Maar het was pas toen ik het boek bij Francien op de keukentafel zag liggen, dat ik daadwerkelijk tot actie over ging. Dit boek moest ik lezen, ook al wist ik op dat moment nog helemaal niet waar het boek overging. De roze cover en de titel waren voor mij genoeg redenen om dit boek te lezen.

And it turns out, sometimes you can judge a book by it’s cover. #Girlboss was namelijk net zo inspirerend en leuk als de cover al deed vermoeden.

#Girlboss is geschreven door Sophia Amoruso, een échte #Girlboss. Sophia heeft ADD en presteerde daarom niet goed op school. Ze leefde volgens alles, behalve de regels. Op haar zeventiende vertrok ze uit het ouderlijk huis en om geld te verdienen versleet ze en groot aantal baantjes. Een baan krijgen lukte haar namelijk prima, het behouden van de baantjes bleek iets lastiger voor Sophia.

Toen ze op 21-jarige leeftijd een hernia bij zichzelf ontdekte had ze een zorgverzekering nodig, iets dat ze met haar huidige baantje niet kon. Ze nam een baantje bij een universiteit in de buurt, waarbij ze ID’s moest controleren. Toen ze na drie maanden door haar proeftijd kwam kreeg ze een zorgverzekering, liet ze zich meteen aan haar hernia opereren en zei ze meteen haar baan op.

Wat ze deed tijdens haar herstel? Ze surfte eindeloos op MySpace (het Facebook van toen) en eBay. Er waren in die periode heel veel eBay shops met vintage kleding. Dat kan ik ook, dacht Sophia. Ze begon haar eigen eBay shop en kocht bij een tweedehands winkel van haar laatste 50 dollar kleding. Ze fotografeerde het leuk, zette het in haar shop, maakte reclame via MySpace en binnen mum van tijd was alles uitverkocht. Van het geld dat ze ophaalde kocht ze weer nieuwe tweedehands kleding en zo ging het door.

Doordat Sophia oog voor fotografie en styling had was haar shop een instant succes. Inmiddels zijn we ruim zeven jaar verder en heeft ieder mode minnende vrouw op het Westelijk halfrond van haar website gehoord. De eBay shop van Sophia groeide namelijk uit tot een webshop en die webshop groeide uit tot één van de grootste kleding webshops ter wereld, ik heb het hier natuurlijk over Nasty Gal.

Ik las dit boek binnen 24 uur uit en was na twintig pagina’s al geïnspireerd. Sophia is het bewijs dat je als hardwerkende vrouw wel degelijk iets kunt bereiken, ook zonder de hulp van anderen. Een duidelijke visie, hard werken, passie, liefde, een goed idee, het heeft allemaal voor haar succes gezorgd. Sophia’s ervaringen werken (voor mij althans) enorm motiverend.

Lachen: Ja, Sophia maakt regelmatig hilarische opmerkingen.
Huilen: Nee…
Irritatie: Waarom ben ik op vakantie? Ik moet aan het werk. Ik moet ook een #Girlboss worden. WAAROM WERKT MIJN INTERNET NIET GOED.
Opmerkelijk: Nasty Gal heeft nooit een schuld gehad. De meeste bedrijven moeten eerst veel geld investeren voordat ze gaan verdienen, Sophia haat lenen en heeft dan ook nooit een schuld gehad. Ze begon met 50 dollar en maakte hier steeds meer van, maar ze gaf nooit meer uit dan ze had. Wauw.
Aanrader: ZEKER! Ik vond het boek onwijs inspirerend, het bewijs dat het niet uitmaakt wat je achtergrond is, hoeveel geld je ouders hebben, welke studie je gedaan hebt, als je een goede visie hebt, kun je heel succesvol worden.

#Girlboss van Sophia Amoruso koop je bij Bol.com voor €17,49

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juli 20, 2014 / 18:21

  Ik heb hem ook net gelezen en vind het ook een ontzettend inspirerend boek! En herkenbaar inderdaad, dat je direct hard aan de slag wilt om ook een #GIRLBOSS te worden, haha!

 2. juli 20, 2014 / 18:42

  Dit boek staat ook op mijn lijstje! Leuk om te horen dat het ook echt een inspirerend boek is, ga hem zeker kopen!

 3. juli 20, 2014 / 19:08

  Klinkt echt heel awesome! Sowieso knap dat het lukt met haar achtergrond, maar het feit dat ze nooit een schuld heeft gehad vind ik al helemaal inspirerend.

 4. juli 20, 2014 / 19:17

  Zal eens kijken of ik deze bij de bieb kan krijgen :)

 5. juli 20, 2014 / 19:31

  Het lijkt me echt een heel inspirerend boek!

 6. juli 20, 2014 / 19:32

  Klinkt inspirerend! Die gaat op de leeslijst!

 7. juli 20, 2014 / 21:29

  Dit boek zie ik inderdaad al een tijdje overal voorbijkomen. Snel lezen dus!

 8. juli 20, 2014 / 23:30

  En hoeveel hartjes geef je dit boek? :)

 9. juli 21, 2014 / 06:56

  tof zeg! ik ben hier al tijden benieuwd naar, denk dat ik ‘m ook op mijn vakantie ga kopen!
  xo, cheyenne

 10. juli 21, 2014 / 07:29

  Lijkt me een mooie toevoeging aan mijn boeken collectie!

 11. juli 21, 2014 / 09:46

  Nice! Ik hou van inspirerende verhalen, en helemaal als het gaat om succesverhalen en het bereiken van je dromen. Deze moet op mijn lijstje!

 12. juli 21, 2014 / 10:01

  Oehh, deze wil ik nog snel scoren voor ik op vakantie ga!

 13. juli 21, 2014 / 11:22

  Ik heb dit boek ook net gelezen en vond het ook helemaal super! Het was zo geweldig dat het voor een keer niet het “ja, ik had geluk” verhaal was, maar echt een “ik heb er hard voor gewerkt, potdekke!” verhaal was. Het geeft een realistisch beeld in tegenstelling tot vele andere van dit soort succesverhalen die doen alsof het hen allemaal geluk was.

 14. juli 21, 2014 / 12:28

  Ik ben dit toevallig nu ook aan het lezen op mijn iPad ben maak continu markeringen; zoveel quote’s die je inspireren!

 15. juli 21, 2014 / 14:35

  Klinkt zeker als een inspirerend boek! Ik vind het altijd bijzonder als mensen van niks naar heel veel gaan.