I need you!

 photo IMG_8522.jpg

Nog een kleine drie weken, dan stap ik de auto in om samen met mijn ouders en zusje naar Italië af te reizen. De jaarlijkse zomervakantie in Italië staat ook dit jaar op het programma. Als mensen me vragen waarom ik op mijn leeftijd nog steeds met mijn ouders mee ga zeg ik altijd “het is heel simpel, ik kan het heel goed met mijn ouders vinden, mijn zusje is mijn beste vriendin, ik ben in Italië, waar ik de hele dag heerlijk kan eten en drinken. En ik kan overal werken, dus waarom zou ik NIET met mijn ouders mee gaan naar Italië?”.

Alleen dat laatste he… over dat werken. Dat wil ik dit jaar eigenlijk niet doen. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst twee dagen achter elkaar niet aan het werk geweest ben en ik kan me ook eigenlijk niet voorstellen dat ik dat nu daadwerkelijk ga doen. Ik heb bloggen nooit echt als werk gezien, omdat het dertien jaar geleden natuurlijk ook nooit met die bedoeling begonnen is. Maar ik denk dat het goed voor me is. Ik denk dat het goed voor me is om eventjes twee weken niet twee keer per dag een deadline te hebben. Om eventjes niet de hele dag bezig te zijn met de vraag ‘waar en wanneer heb ik WiFi’.

Afgelopen jaren schreef ik in Italië één blog per dag en dat was dan een snapshot diary. Het lijkt alsof je daar heel weinig tijd aan kwijt bent, je hoeft in ieder geval niet na te denken waarover je gaat schrijven. Toch wil ik dat dit jaar niet te doen, door het maken van mijn snapshot diaries ben ik namelijk de hele dag in mijn hoofd aan het nadenken over die blog die ik ga schrijven. En daar is aan de ene kant helemaal niets mis mee, maar daardoor is er dus wel minder ruimte voor het bedenken van nieuwe ideeën.

Of die nieuwe ideeën gaan komen? Ik zou het niet weten. Inspiratie komt altijd op onverwachte momenten. Inspiratie kun je niet afdwingen. Misschien krijg ik doordat ik even stop met bloggen juist helemaal geen inspiratie, word ik er lui en verdrietig van. Maar als ik het niet probeer, zal ik het nooit weten.

Maar goed, twee (misschien drie) weken lang geen blogs op Annemerel.com, dat is natuurlijk uitgesloten. Ik heb er met redelijk wat mensen over gesproken afgelopen week en de meesten dachten dat ik best een paar weken even ‘weg’ zou kunnen zijn, dat jullie toch wel weer terug zouden komen. Maar ik kan dat niet. Als ik dat zou doen zou ik op vakantie helemaal niet tot rust komen, het enige dat ik dan zou doen is me zorgen maken over het feit dat er geen blogs online komen. Wordt niemand gelukkig van denk ik.

Maar wat dan wel… hoe ga ik er voor zorgen dat ik in de komende achttien dagen genoeg blogs produceer om iedere dag een nieuwe leuke blog online te laten komen. Gisteren tijdens een wandeling had ik na een week lang nadenken ineens een goed idee (zoals ik al zei, inspiratie komt altijd op het moment dat je het niet verwacht). Ik laat de onderwerpen aan jullie over.

Stel me een (levens)vraag, geef me een stelling, geef me een dilemma, geef me een onderwerp en ik ga mijn best doen om er een mooi verhaal bij te schrijven. Mijn dank is bij voorbaat GROOT!

Liefs,
Annemerel

Delen:

110 Reacties

 1. juni 13, 2016 / 12:03

  Wat een leuk idee! (ik dacht dat je met gastbloggers zou gaan werken, maar ook dit is een goeie). Mijn vragen aan jou: hoe zie jij jezelf over 5 jaar? Hoe zie jij de toekomst van het bloggen? Wat wil je nog bereiken (op hardloopgebied, maar ook op privé/carrièregebied)?

  • juni 13, 2016 / 12:06

   Ik ben heel benieuwd hoe de lezers van Annemerel over gastbloggers denken.

   • Eveline
    juni 15, 2016 / 08:32

    Ja, ik verwachtte ook gastbloggers. Misschien kan je als extra hulp een aantal andere bloggers inschakelen voor een Annemerel style snapshot diary :D

 2. juni 13, 2016 / 12:04

  Wijs besluit Annemerel maar een moeilijke vraag waar ik zo 1,2,3 geen antwoord op heb. Je snapt dat ik later hierop terug kom en hoop je wat blogvoer te geven ;-)

  PS. Serena van BeautyLab heeft een post met X aantal leuke onderwerpen als je even niet weet waar je over moet bloggen.

 3. Mieke
  juni 13, 2016 / 12:06

  Misschien 1 lang blog bericht schrijven en deze op te delen met cliffhangers aan het einde zodat men iedere dag terugkomt voor het vervolg.

 4. Sofie
  juni 13, 2016 / 12:07

  Je hebt afgelopen winter, een aantal outfits laten zien waar je toen graag hard in liep. Voor de foto’s zou het effect het mooist zijn als de zon nog ergens gaat schijnen, maar is dat ook een idee met zomeroutfits? Wat trek je aan als het 20+ is en wat zijn op dit moment jouw favoriete items?

  Goed dat je voor jezelf (deels) besloten hebt eens twee/drie weken ‘echt’ vakantie te nemen. Ik hoop dat het je goed gaat doen. =)

  • Amber
   juni 13, 2016 / 12:10

   Dat eerste qua outfits is iets wat ik me ook afvraag! Lijkt me een hele goede post om zo voor verschillende soorten zomerweer outfitinspiratie te hebben.

   • Kelly
    juni 13, 2016 / 13:00

    Ja dat zou ik ook erg handig vinden om te lezen ! Ik kleed me regelmatig te koud of te warm aan met lopen !

    • Kay
     juni 13, 2016 / 13:40

     Ja leuk idee!!

 5. Margaretha
  juni 13, 2016 / 12:13

  Ik ben wel benieuwd naar je summer sale wishlist.

 6. Fon
  juni 13, 2016 / 12:18

  Je hebt al veel leuke reisjes/reizen gemaakt. Welke bestemmingen staan echt nog op je “to travel” lijst? En waarom?

  Het idee wat hier boven werd genoemd, over gastbloggers, lijkt me ook wel leuk! Geniet in ieder geval alvast van je vakantie! :)

 7. juni 13, 2016 / 12:21

  Heel verstandig! Ook jij verdient wel eens een échte vakantie. Het is wel lastig natuurlijk om onderwerpen voor je te bedenken, maar misschien kun je alvast een leuk / zomers recept klaarzetten of een artikel schrijven over hoe jij er tegenaan kijkt dat mensen het tegenwoordig allemaal drukdrukdruk hebben? En ook ben ik wel voor een zomer-sport challenge, zoals de Fit For Summer van een paar jaar geleden.

  • Jac
   juni 13, 2016 / 23:58

   Ze IS alleen maar op vakantie…? Was die maand wintersport geen echte vakantie dan? Intussen is ze al vijf keer heen en weer naar Oostenrijk geweest. Nu weer naar Italie. Kunnen jullie allemaal zo vaak op vakantie dan?! Dat dit normaal wordt gevonden? Dan zal ik wel iets verkeerd doen, maar leg dan even uit hoe je dat doet.

   • Suzanne
    juni 14, 2016 / 07:58

    Wat een kleinburgerlijkheid, alsof je maar een keer per jaar uit Nederland weg mag. Als je een flexibele baan hebt waarbij je locatie niet uitmaakt, waarom zou je niet vaker gaan? Ik vind het niet “zielig” voor Annemerel dat ze altijd doorwerkt in het buitenland omdat ze daar zelf voor kiest – maar dat vindt ze zo te lezen zelf ook niet. Maar dat ze een keer per jaar een paar weken rust wil zonder dingen te moeten plaatsen kan ik me heel goed voorstellen. Maak je niet zo druk en zoek zelf een andere baan als je graag ook meer op vakantie wil.

    • Suzanne
     juni 14, 2016 / 08:00

     On a second thought – Annemerel, verwijder mijn reactie trouwens maar als je wil. Het onderwerp is de discussie eigenlijk niet waard.

   • Kim
    juni 14, 2016 / 16:19

    Jeetje wat ben jij gefrustreerd zeg! De een heeft een leven als Annemerel de ander niet. Rot voor jou, dat je niet zo vaak op vakantie kunt. En ook rot voor je dat jij geen blogger bent die lekker vaak op persreis kunt. Maar is het niet een beetje kinderachtig omdat op deze manier te uiten. Door altijd zo lekker negatief te doen bereik je vast lekker veel. Als je ervan baalt, doe er wat aan! En anders gun het een ander en geniet er op een andere manier van. Namelijk door lekker mee te lezen.

    Eigenlijk ben ik het met Suzanne eens en is het niet eens een discussie waard, maar je post nu zo vaak zure dingen dat ik je echt storend vindt.

    Do good and good will come your way!

 8. Amber
  juni 13, 2016 / 12:25

  Om zomaar wat ideetjes te roepen:
  – (healthy) producten proberen en zo bijvoorbeeld de lekkerste chocola, repen of eiwitshakes ontdekken.
  – inspiratie voor zomer outfits, zowel voor sporten als casual
  – een nieuw boek, waar zou die over gaan? Zou je ook fictie willen schrijven?
  – ik ben wel benieuwd hoe je nu terugkijkt op je middelbare schooltijd of studietijd, wat zou je nu anders willen doen? Foto’s!
  – We kennen je natuurlijk best goed via je blog, maar zijn er ook dingen die mensen niet van je zouden verwachten?
  – Als je een dag mag ruilen met iemand, wie zou dat dan zijn, waarom en wat zou je doen?

 9. M.
  juni 13, 2016 / 12:28

  Ik vind het een slimme keuze om eens eventjes je werk wat los te laten op vakantie. Ook al is het leuk werk, het blijft wel werk.

  Onderwerpen:

  – hoe ga je om met het gegeven dat je 27 bent en vrijgezel (voor zover wij weten)? Ik vind daar persoonlijk helemaal NIETS mis mee, maar ik merk wel dat de omgeving druk kan opleggen wat dat betreft. Hoe zie jij dat?

  – jouw idee over de hele hype die heerst op instagram en blogs van ‘fit girls’ en het gegeven dat je zogezegd én moet gezond eten én moet bijna dagelijks sporten etc etc (persoonlijk vind ik er niets aan, haha)

  – hoe je omgaat met negatievere commentaar

  Veel succes!

  • Madebyuna
   juni 13, 2016 / 12:43

   Ik vind dit hele goede onderwerpen en ben ik hier ook benieuwd naar. Sluit me hierbij aan! & nog een onderwerp: Hoe ga jij om met de druk van steeds groter/bekendere bloggers & vloggers (concurrentie stijgt).

   & Goed besluit dat je even helemaal op vakantie gaat!

  • Danielle
   juni 13, 2016 / 13:38

   Goede onderwerpen! En over die laatste: ik vind het echt heel naar voor je hoe er soms gereageerd wordt. Soms vergeten mensen dat er nog een echt mens aan de andere kant van het scherm zit. Hopelijk kun je het een beetje van je af schudden..
   Andere onderwerpen:
   – Voor- en nadelen van de marathons die je hebt gedaan: bijv. hoe is Rotterdam, Berlijn, New York, wat zijn de kosten, heb je tips voor verblijf of boeken? (zelf denk ik eraan om Rotterdam en Berlijn te doen komend jaar, dus sowieso graag die laten terug komen ;) )
   – Hardloopgadgets! Er zijn zoveel nieuwe sporthorologes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Jij hebt nu een nieuwe Garmnin toch? Ben er heel benieuwd naar.
   – Je lijstjes met films/series die leuk zijn vond ik heel handig, misschien kun je die nog een keertje doen?

   Succes! En goed idee om eens een keer echt vakantie nemen. Doen he :)

 10. ann
  juni 13, 2016 / 12:38

  Ik zou ook graag willen weten over hoe het is om 27 te zijn en single. Ik ben zelf ook single(22), en altijd zo geweest, als enige in mijn familie en heb hier vaak wel moeite mee. Ik weet dat dit vrij persoonlijk is maar date je nog of verwacht je dat de juiste man ooit op je pad komt?

  • ann
   juni 13, 2016 / 12:38

   en zou je nadenken om een keer de 30 days vegan challege te willen doen?

   • Sarah
    juni 14, 2016 / 12:13

    Jaa de vegan challenge wil ik ook wel zien, of anders hoe je over vegan zijn denkt, want ik ben er best benieuwd naar

 11. Marijke
  juni 13, 2016 / 12:38

  Welke sporten zou je ook nog leuk vinden om uit te proberen, naast het rennen? En welke sporten heb je al eens geprobeerd maar vond je niets/vond je wel leuk?

 12. juni 13, 2016 / 12:41

  Misschien is het een leuk idee om je zusje ook wat posts te laten schrijven. Ik vond haar schrijfstijl altijd heel leuk en haar stukken ook. Zal qua onderwerp even specifiek niet weten waarover, en ik weet dat ze nu een eigen blog heeft, maar misschien dat er nog een leuk idee uit komt rollen.

 13. Lindsay
  juni 13, 2016 / 12:43

  Je bent inmiddels een tijdje geleden uit elkaar gegaan met je vriend en sindsdien ben je dingle en woon je op jezelf. Ik ben recent single geworden na een hele lange relatie en sindsdien ook op mezelf. Ik ben heel benieuwd hoe jij je leven inricht als single en je onderneemt veel dingen alleen. Gaat alleen uit eten, rijdt alleen naar Oostenrijk. Ik vind dat heel gaaf om te zien en ook vooral waarom niet? Zou het leuk vinden om te lezen over hoe jij je leven dusdanig inricht dat je je ook niet alleen voelt of geremd voelt of iets omdat je geen relatie hebt.

 14. Ilse
  juni 13, 2016 / 12:44

  Hoi Annemerel!
  Ik volg je al jaren, maar heb nog nooit gereageerd. Maar dit vind ik een súperleuk idee! :)
  Ik heb wel een vraag waaraan je een blog zou kunnen wijden: in hoeverre vind jij het leven ‘maakbaar’? Ben heel benieuwd! :)

 15. juni 13, 2016 / 12:44

  Allereerst : goed idee ! Ik hoop dat het je wat meer rust geeft (hoewel ik ze ook ga missen hoor, je vakantie snapshot diaries – dat mag ik toch wel zeggen ?)
  Ik ben heel benieuwd wie jouw inspiratiebronnen/voorbeelden zijn, op privé gebied. Door wie laat jij je inspireren ? Wat heb je van hen geleerd of wil je van hen leren?

 16. Maaike
  juni 13, 2016 / 12:45

  Ik ben gewoon heel erg benieuwd hoe je het vol hebt gehouden met gezonder gaan eten, terwijl je ook nog genoeg genoot van af en toe lekkere dingen! Ikzelf merk altijd dat de knop dan omgaat om gezonder te gaan eten, dat twee weken die hard volhoudt, en vervolgens van mezelf weer iets lekkers mag af en toe en het dan misgaat. Dan ken ik weer geen rem, houd ik niet meer bij wat ik allemaal eet op een dag en eet ik weer veel te veel en veel te ongezond.

  Wie weet zou je een artikeltje kunnen maken puur gericht op eten, hoe zorg je er voor dat je overall op een dag (of in een week) gezond eet, evt. met resultaat gewicht te verliezen, maar het ook zo volhoudt dat je het langer kan dan twee weken? En hoe zorg je bijvoorbeeld dat je het dan bij 1 snack houdt, en niet meer? En wat zijn gezonde snacks?

  Ik ben heel benieuwd!

 17. Charley
  juni 13, 2016 / 12:45

  Ik vond die terugblik posts zoals je die laatst ook had vet leuk! Of het nou gaat om (gênante) outfits of andere herinneringen, het is grappig om te lezen als je jouw site al zo lang kent!

 18. Nena
  juni 13, 2016 / 12:50

  Iedereen verdient vakantie, jij ook!
  Wat ik me al een tijd afvraag, hoe bevallen je Pistol boots nog? Zijn ze mooi gebleven, zitten ze nog lekker, draag je ze nog etc. Ik wil ze dit najaar eigenlijk kopen maar als ze na een jaar (of 2) niet meer mooi zijn, vind ik het zonde…

  • Marieke
   juni 13, 2016 / 13:02

   Hetzelfde geldt voor mij voor de Hyperskin broek!

 19. Stèphanie
  juni 13, 2016 / 12:57

  Hai!
  Goed idee dat je ff afstand neemt van je werk, dat heeft iedereen soms nodig.

  Waar ik benieuwd naar ben: hoe zorg je ervoor dat je het leven kunt leven dat je nu leeft? Vaak in het buitenland, veel leuke dingen doen, lekker hardlopen. Volgens mij heb jij voor jezelf je ideale leven gecreëerd, een enorme inspiratiebron voor mij.

  Hoe komt het dat je vroeger er een hekel aan had om naar Amsterdam te gaan met de auto en dat je nu alleen naar Oostenrijk rijdt? Respect! Ik zie altijd op tegen lange stukken rijden. Is er een knop om gegaan?

  Hoe breng je jouw motto ‘live love embrace life’ dagelijks in de praktijk?

  Waar put jij kracht uit? Waar haal jij je zelfvertrouwen vandaan?

  Zomaar wat dingen waar ik nieuwsgierig naar ben. Zie maar of je hierover wilt schrijven.

  Succes in elk geval!

 20. Anneli
  juni 13, 2016 / 12:58

  Hi Annemerel! Lijkt me een goed idee om even 2/3 weekjes te relaxen, is volgens mij goed voor iedereen! :) Waar je over zou kunnen schrijven: misschien een kijkje achter de schermen over hoe jij bepaalde dingen blogwise aanpakt (wordpress, hosting, mediabureau dat soort dingen), je travel wishlist (waar en met wie enzo), wat zou je nog echt eens willen doen als geld en tijd geen rol zouden spelen, je favoriete thuisbezorgd eet opties (:p) een waarom het zo leuk in den haag is blog…

 21. Roxanne
  juni 13, 2016 / 12:59

  1. Kun je geen travelguides maken voor de zomer? Hotspots, je favoriete plekken, must sees etc.?
  2. Lekkere receptjes
  3. Een cursusje Instagram voor mooie foto’s & meer followers
  4. Q&A met hardloopbloggers (Runninglau, Francien etc.)
  5. Meer over hardlopen

 22. Marieke
  juni 13, 2016 / 13:04

  Plekken in Nederland waar je nog nooit bent geweest en wel een keer naar toe zou willen?

  Wat is de gemiddelde leeftijd van jouw lezers en pas je daar jouw blog op aan?

 23. Bien
  juni 13, 2016 / 13:09

  -Vorig jaar heb je de Helweek gedaan, hoe kijk je daar nu op terug? Zijn er dingen/lessen die je daar (nu nog) aan over hebt gehouden? Zou je het nog een keer doen?
  -Zelfde voor je sapjes detox

  • Tamara
   juni 13, 2016 / 19:51

   Ja dat is leuk, een terugblik daar op en of je er wat aan hebt gehad!

 24. Rianka
  juni 13, 2016 / 13:09

  Leuk idee en goed dat je ook is rust neemt! Het lijkt mij leuk als je een soort zomerroman schrijft in een aantal delen. Het mag best een stoerverhaal zijn en natuurlijk moet hardlopen er in terugkomen!

 25. Celine
  juni 13, 2016 / 13:11

  Wat een leuk idee en goede keuze!
  Ik zou zeggen een brief naar jezelf van nu van jezelf over tien jaar. Een creatieve schrijfoefening die ik heel leuk vond om te doen en die je aan het denken zet!

  VB
  “Hoi Annemerel uit 2016, ik wil je even laten weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over de aankomende tien jaar want…. Etc x 2026 Annemerel”

  Xx

  • Mirjam
   juni 13, 2016 / 21:15

   Oh wat een leuk idee! Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

 26. G.
  juni 13, 2016 / 13:14

  – Zou je ook eens willen snowboarden? Of heb je dat al eens gedaan? In dat geval, waarom doe je dat niet meer?
  – Op welke plekken zou je nog eens willen hardlopen (ultieme droomplekken, geen wedstrijden)?
  – Hoe zou je droomhuis eruit zien/welke stijl/wat zijn je favoriete interieur items?
  – Nooit meer naar Italië of nooit meer naar Oostenrijk?
  – Wat heb jij nog op je bucketlist staan?
  – Wat is je 10 jaren plan?
  – Ben je bang dat je ooit ’te oud’ wordt om te bloggen (je doelgroep aan te spreken) en iets anders moet doen?
  – Wil je kinderen?
  – Nooit meer Apple producten of nooit meer hardlopen?
  – Nooit meer sushi of nooit meer taart van Philipe Galerne/Ladurée?
  – Met wie zou je nog eens een samenwerking willen aangaan?

 27. floflo_nl
  juni 13, 2016 / 13:16

  It would be interesting to red a blog about “10 tips to date Annemerel” ;-)
  Looking forward to reading your next post !

 28. Aimee
  juni 13, 2016 / 13:37

  Welke marathon staat er voor het eind van het jaar op de planning? =) En weet je al of je volgend jaar voor de Boston marathon gaat?

 29. Charlotte
  juni 13, 2016 / 13:44

  1.Beschrijving van je levensloop? Dus wat zijn zaken in jouw leven ( van nul tot nu) die jou geraakt hebben, getekend, gelukkig hebben gemaakt?

  2. 3 alternatieve werkelijkheden; wat zou je nu nog meer kunnen zijn/doen enz. in een alternatieve werkelijkheid. Bijv; Annemerel 27 met kids, larbrador in Monster wonend. Of Annemerel vogue redacteur in NYC. Hoe zou je leven zijn en wie zou je bij je hebben?

  3. meerdere blogs van 5 jaar geleden erbij pakken en daar commentaar op leveren.

 30. Tess
  juni 13, 2016 / 13:47

  Review over Pegasus33!

 31. Tess
  juni 13, 2016 / 13:47

  Review over Pegasus33!

 32. Dagmar
  juni 13, 2016 / 14:01

  Wow ik denk dat je al genoeg onderwerpen hebt om een blog over te schrijven ;-). Echt super fijn dat je weer naar Italië gaat! Ik ga eind van augustus naar Italië en ook met familie, tja waarom niet? Ben zelf 28, maar heb verder dezelfde redenen als jij. Net alsof je niet meer op vakantie mag met je familie als je ouder bent! We doen nu alles al ‘alleen’ toch ;-)?

  Ik heb volgens mij nog geen review voorbij zien komen van de Garmin sporthorloge die je gebruikt, terwijl ik daar heel benieuwd naar ben!

  • Dagmar
   juni 13, 2016 / 14:02

   Oh trouwens heel goed dat je niets gaat schrijven in Italië! Ff lekker vakantie houden :-). Al ga ik je snapshot diaries dan wel erg missen… Ik kreeg daar altijd een beetje het gevoel van alsof ik ook op vakantie was :-).

   • Ilse
    juni 14, 2016 / 10:26

    Jaaaa ik ook! Ik kijk altijd het allermeest uit naar de snapshotdiaries uit Italie en Oostenrijk!

 33. Stefanie
  juni 13, 2016 / 14:05

  Eerst dacht ik ‘Neeeeeeee! Drie weken helemaal géén blogs/snapshots etc, dat overleef ik niet’ Ik vind je blog (en alles wat erbij hoort) zo ontzettend tof! Maar gelukkig is dat niet het geval haha. Euhm..onderwerpen waarover je kan schrijven:
  – Waar haal jij altijd jou zelfdiscipline vandaan? Om 06.00u opstaan om te sporten…ik ben dan echt een wrak, nee dat trek ik niet haha
  – Je bent al een hele tijd single, zou je niet weer een relatie willen?
  – Hoe ga je om met negativiteit/negatieve reacties?
  – Hoe kijk jij naar jezelf? Ben je trots als je je eigen vlogs bekijkt of vind je het vooral raar?
  – Hoe gaat je familie om met jou ‘bekendheid?’. Je broer zien we bijv. nooit omdat hij dat niet wil (Dat is ook helemaal niet erg!) maar kijkt hij jou vlogs, leest hij jou blogs? En je ouders en zusje?
  En ik zag nog een hele goede vraag voorbij komen, toevallig van een naamgenootje, een aantal reacties hierboven :) Hoe kun je het leven leiden zoals je die nu leidt omdat veel dingen financieel best een enorme kluif zijn (Ik hoef echt niet te weten wat je inkomsten zijn, dat gaat mij niets aan haha) maar ik ben daar ook heel benieuwd naar… Ritje naar Oostenrijk, nieuwe spulletjes etc.

  • Stefanie
   juni 13, 2016 / 14:07

   Nog een aanvullende vraag haha!
   -> Stel, het bloggen/vloggen stopt ooit een keer..wat voor werk zou je dan gaan doen?

 34. Lian
  juni 13, 2016 / 14:06

  Groot gelijk dat jij ook eens een lekkere onbezorgde vakantie verdient!
  Het lijkt mij leuk om meer te horen over je planningen en hoe je zorgt dat je productief en efficiënt werkt. Heb je een todo lijst per week/maand? Hoe plan je dingen op de langere termijn in? Kun je altijd gefocust werken? Heb je trucjes om ervoor te zorgen dat je dingen gedaan krijgt?

 35. laura
  juni 13, 2016 / 14:10

  Die vakantie heb je dik verdiend! Goede beslissing om er even tussen uit te gaan :)
  Aan de vragen hierboven te zien heb je ook genoeg blogs om te kunnen schrijven!

 36. Lieke
  juni 13, 2016 / 14:11

  Ik reageer nooit, maar hier wil ik je toch zeker in steunen, wat een top idee! Iedereen heeft vakantie nodig en so do you!

  Wat ideetjes voor je blog.

  Gastblogs lijkt me een super leuk! Er zijn vast mensen die dat willen doen en ik denk ook een hoop volgers die eens een blog willen posten, als je het aandurft kan je mensen wat laten insturen en kijken wat je ervan vindt!

  andere onderwerpen
  – leukste plekjes in Nederland om hard te lopen
  – hoe te dealen met het niet behalen van je hardloop doelen door bijvoorbeeld ziek zijn
  – een rijtje van de hardloop wedstrijden die je nog wilt doen of de plekken waar je graag nog wilt lopen
  – nog wat over je kleding stijl en je favo outfits (voor de zomer of course)
  – top 10 running musthaves
  – quilty pleasure songs/food/movies
  – Hoe je leven eruit had gezien als je nooit een blog was gestart?
  – top 10 waar krijg je zomerkriebels van.
  – Welke landen wil je nog graag zien.
  – wat zijn je hardloop goals voor volgend seizoen.

  Hopelijk heb je er wat aan! Alvast een heerlijke en ontspannen vakantie toe gewenst!

 37. Brechje
  juni 13, 2016 / 15:05

  Misschien een heel klein beetje cliché, maar misschien kun je een bucketlist schrijven voor de zomer? Ik ben er zelf ook eentje aan het schrijven en vind het heel erg leuk om te doen/om te fantaseren over de zomer.

  Fijne vakantie alvast!!

  x

 38. Marieke
  juni 13, 2016 / 15:18

  Leuk! Als je niet zou hardlopen, welke sport zou je dan beoefenen? Of, als je nog wel zou hardlopen maar er een andere sport naast zou willen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?

 39. Jazz
  juni 13, 2016 / 15:24

  Hey Annemerel,

  Kan je misschien meer vertellen over hardlopen & hartslag? Daar heb ik namelijk nogal wat issues mee (lees: torenhoge hartslag, ook al loop ik niet hard…) en ik heb ook weleens gelezen dat jij best een hoge hartslag hebt? Dus ik vraag me af of je zelf rekening houdt met hartslagzones & of je weet hoe je je hartslag naar beneden kan krijgen, zo van die dingen.
  Ik heb je boek gelezen maar heb het idee dat het daar niet heel hard aan bod kwam :).

  Geniet van je vakantie!

  • Suuz
   juni 13, 2016 / 19:37

   Ja precies dit!!! ik ben ook benieuwd naar alle ins en outs van de hartslag en hardlopen… heb er ook over gelezen dat je voor bepaalde doelen een bepaalde hartslag moet lopen maar ik krijg dat alleen niet voor elkaar! hahaha

   • Kirsten
    juni 13, 2016 / 19:51

    Same here! Hier ben ik heel benieuwd naar!

 40. Anna
  juni 13, 2016 / 15:26

  Ik zou graag nog eens wat lezen over je favoriete serie(s) of series die je nog wilt gaan bekijken en aanraders en dergelijke!

  Goed dat je tijdens je vakantie even een pauze neemt, de snapshot diaries zijn mijn favoriet, dus jammer vind ik het wel, maar je verdient het om even lekker ontspannen op vakantie te gaan!

 41. Anna
  juni 13, 2016 / 15:48

  Ik zou graag een artikel willen lezen hoe je als toerist het beste weekendje uit kan hebben in Den Haag! Van vrijdagmiddag 12:00 tot zondagavond 18:00. Hoe zou jij jouw stad aan een toerist willen laten zien?

  Ik ben ook altijd wel weg van tags! Bijvoorbeeld ”best and worst luxery purchases”, heb ik net op Youtube zien voorbij komen bij Hello October en Fleur de Force. Die zou ik van jou ook wel willen zien (in artikelvorm)!

  Geniet van je vrije vakantie!! :)

 42. Vera
  juni 13, 2016 / 16:09

  Wat hierboven al eens gezegd is: een fictieverhaal met cliffhangers dat om de zoveel tijd weer een vervolg heeft, waar het over gaat mag je dan zelf bepalen:) Misschien is zoiets ook prettiger af en toe omdat het niet over je privé leven gaat, zodat werk en privé niet de hele tijd in elkaar overvloeien.
  -Je studententijd; zou je dingen anders doen als je nu zou mogen beginnen of welke studie zou je nu kiezen als je opnieuw een keuze zou maken. Kan ook in samenwerking met je zusje die nu in ‘het studentenleven’ zit; hoe heeft zij het aangepakt.
  -Of een soort briefwisseling met iemand over een leuk onderwerp
  -Dag wisselen met een beautyblogger/iets anders en dan moeten zij over hardlopen schrijven en banaan pannenkoeken;)
  -websites of YouTubers die jij graag volgt en waarom

  • juni 13, 2016 / 17:09

   Ja studentenleven zou leuk zijn, in samenwerking met Roos maar misschien ook gewoon terugblikken op jouw eigen tijd. Denk dat dat bij veel mensen wel speelt, zelfs na de studie (ik ben bijna klaar met studeren maar vraag me regelmatig af: wat nu? heb ik de goede keuze gemaakt? had ik dit en dat anders gedaan als ik opnieuw mocht beginnen?)

 43. Merel
  juni 13, 2016 / 16:09

  Ik zou wel een verhaal willen lezen over welke studie je gevolgd hebt en wat je daarvan hebt geleerd wat je kunt gebruiken in je leven, zou je nu dezelfde keuze maken, enz. En tips voor discipline om thuis te werken.

 44. juni 13, 2016 / 16:16

  Je hebt wel een vakantie verdient! Ik ben wel benieuwd hoe het uitpakt voor je omdat je wel gewend bent om elke dag te bloggen en ermee bezit te zijn.
  Mijn vragen:
  – Hoe heb jij jou studententijd ervaren/beleeft? Heb je tips? Heb je spijt van keuzes of juist niet?
  – wat is jouw spaar methode? En waarvoor spaar je dan?
  – heb je wel eens nagedacht over gastbloggers?
  – Hoe motiveer jij jezelf en hoe plan jij je dagen in?

 45. Charlotte
  juni 13, 2016 / 16:18

  Hoe kijk je terug op je studie tijd? Was het leuk? Had je liever een andere studie gedaan? Zat je bij een vereniging? Als je alles anders zou mogen aan pakken hoe zou je dat doen?

  • juni 13, 2016 / 17:05

   Jaaa hier ben ik ook benieuwd naar! Misschien iets in de trant van ‘dingen die ik (niet) mis aan studeren’ (ben bovengemiddeld geïnteresseerd omdat ik bijna klaar ben met studeren en het niet aankan).

   Verder: goed dat je een break neemt, ik zou echt gek worden als ik altijd zo maar bereikbaar moest zijn. Misschien kun je daar nog iets over schrijven? Over hoe het is om zoals vorig jaar op vakantie iedere dag een snapshotdiary te maken? (Wat doet dat met je? Wat ga je anders doen?)

 46. Irene
  juni 13, 2016 / 16:35

  Hi Annemerel!

  Hier een paar ideetjes:
  – Tegen welke bekende vrouwen kijk je op? Wat zou je hen willen vragen als je de kans krijgt en waarom kijk je tegen hen op?
  – Welke goals heb je voor je blog? Wat hoop je er over 5 jaar mee bereikt te hebben?
  – Waar zou je heel goed in willen zijn maar ligt niet je talent?

  Groetjes en succes met de voorbereidingen ;-)!

  Irene

 47. Lisanne
  juni 13, 2016 / 17:05

  Wat een leuke onderwerpen zijn er allemaal al voorgesteld!
  Hiermee kan je wel even vooruit en met een gerust hart met vakantie!
  Is het misschien leuk om een video op te nemen met het boek: het grote dilemma op dinsdag, boek.
  Hiermee blader je door het boek heen en kom je op de meest uiteenlopende dilemma’s uit :)
  Ook ben ik erg benieuwd naar je wishlist’ op beauty, kleding en lifestyle gebied.
  Welke plekken zou je graag nog een keer heen willen reizen? En een top 5/10 maken van leukste/mooiste plekken waar je ijs hebt gegeten, pizza hebt gegeten, het lekkerste hebt geslapen, het fijnste hebt hardgelopen, mooiste ritten die je hebt gemaakt”… ENz!

  Verheug me er al op!

 48. Inge
  juni 13, 2016 / 17:08

  Hey Annemerel,
  Ik zou het erg leuk vinden om een blogpost te zien met jou favoriete kledingwinkels! Ben ik erg benieuwd naar eigenlijk want je hebt altijd hele leuke kleren aan :)

 49. Krista
  juni 13, 2016 / 17:11

  Ik ben wel benieuwd hoe jij de toekomst van de hele blog/vlog industrie voor je ziet. Worden jullie de nieuwe generatie reclame-mensen, schrijvers, journalisten ineen? Of denk je dat het vooral een hype is die weer overwaait zodat veel bloggers weer een andere baan moeten gaan zoeken over een aantal jaar? Misschien ook leuk om aan je IBM-partnerschap te linken; in hoeverre denk jij wel eens na over hoe de toekomst eruit zou kunnen zien, wat voor technologische ontwikkelingen gaan ons verder helpen of juist uit elkaar drijven?

 50. Kiki
  juni 13, 2016 / 17:33

  Allereerst vind ik je blog super leuk en door jou vind ik hardlopen veel uitdagender dan ik altijd dacht.
  Toevallig kwam ik juist op je blog 2 jaar geleden tijdens je vakantie in Italië en vond ik die diaries van je vakantie super leuk, ik heb ze pas nog bekeken van vorig jaar om even in de zomer stemming te komen haha. Maar ik vind ook dat je wel een vakantie verdiend en ik denk dat er achteraf nog wel een mini diary komt van je vakantie pics toch? :)

  – Ik las het hierboven al maar mij lijkt een artikel over sporthorloges heel handig, ik wil graag mijn eerste aanschaffen en heb dus echt 0 kennis. In je boek heb je hier wel over geschreven maar ik zou nog wel meer willen weten!

  – Misschien kun je iets schrijven over fit/gezond/slank blijven tijdens de vakantie?

  – Ik vind je hartjes Posts ook altijd heel leuk, met alle dingen die je leuk vindt

  – even iets wat misschien niet voor nu tijdens de vakantie is maar misschien kun je wat schrijven over andere sporten, zoals dat je een challenge doet om andere sporten te proberen? Ik zag dit bij andere bloggers en dacht misschien ook leuk voor de jouwe

  – een artikel met marathon informatie lijkt me ook leuk om te lezen, ik weet bijvoorbeeld totaal niet wat er komt kijken bij je eerste marathon wat betreft inschrijfgeld, slaapplek, dingen die je moet regelen soort do’s en dont’s ofzo

  Oke hopelijk heb je hier wat aan, geniet van je vakantie!

 51. Marjan
  juni 13, 2016 / 17:42

  Jij loopt regelmatig met compressiekousen. Nu vind ik die krengen behoorlijk aan de prijs, echter verkopen Hema en h&m ook een paar, misschien kun je die vergelijken met de duurdere variant.

 52. Marije
  juni 13, 2016 / 17:48

  Ik denk dat je wel een jaar lang blogs kan schrijven met al deze input! Zelf ben ik vooral benieuwd naar reviews voor (hardloop)gadgets, zoals: compressiesokken (werken die nou echt? ), horloge, schoenen, etc. Verder inderdaad outfitjes voor de zomer. Alles met hardlopen is goed haha

  Heerlijk om eens echt op vakantie te gaan, lekker van gaan genieten!

 53. Ilse
  juni 13, 2016 / 17:51

  Hmm, lastig. Ik kom erop terug, beloofd! Ik zie in ieder geval veel leuke onderwerpen voorbij komen!

 54. Lotte
  juni 13, 2016 / 18:25

  Lekker die vakantie nemen, weet je zeker dat je geen 3 weken vrij wilt met al deze onderwerpen? :)

  – Single zijn/toekomstideeen staan bij mij ook hoog op de wensenlijst. Je posts hierover zijn positief (happy single en blog als granny), maar ben benieuwd of je nooit twijfels/zorgen hebt over de toekomst, of dat je die liever niet wilt delen.
  – Beetje meer filosofisch: wat zie jij als belangrijk doel(en) in het leven? Hoe past je werk daarin?
  – Hoe kijk je aan tegen de groene lifestyle trend (biologische eettentjes, fairtrade kleding ed).
  – Het lijkt wel dat hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer mensen dat trekt (en hoe meer mensen vervolgens ook denken recht op je te hebben). Hoe ga je om met dit publiek ‘bezit’ zijn?

  Succes met de voorbereidingen!

 55. juni 13, 2016 / 18:25

  Groot gelijk om er even tussenuit te gaan en echt even tot rust te komen! Daar word je hoe dan ook beter van. Ik vind je stijl erg leuk dus outfitposts zou ik zeker leuk vinden! Of misschien reviews van hardloopaccessoires (in verschillende prijsklasse), zomerse hotspots, hardlooproutes (tips) etc, waar je jezelf over 5 jaar ziet staan (op loop en zakelijk gebied) etc. :)

 56. juni 13, 2016 / 18:56

  Ik vraag mij dus altijd af wat het effect van een boek schrijven heeft op iemands leven. En iets wat ook perfect in jou straatje past artikelen over reizen. Je favoriete plekken, travel bucketlists en misschien waarom je zo van reizen houdt?

 57. juni 13, 2016 / 19:34

  Lieve Anne merel ,
  Ik vind je echt een top inspiratie bron! Echt ik vind je boek echt super tof! En ik wens je een fijne vakantie! XX

 58. Suuz
  juni 13, 2016 / 19:38

  Goed dat je vakantie gaat vieren!
  Uhm maak een blog met hoe je die tijd gaat vullen die normaal aan je blog besteedt tijdens je vakantie!!!! :-) LEKKER GENIETEN KANJER! ZO VERDIEND!!!

  • Suuz
   juni 13, 2016 / 19:39

   En tips voor je allereerste hardloopwedstrijd na het lezen van Live Love Run!!!! (is 26 juni al :-))

 59. Lieneke
  juni 13, 2016 / 19:45

  Misschien niet helemaal hardloop- gerelateerd, maar ik ben altijd dol op eetdagboeken, dus een week langs alles bij houden wat je eet. En/of een sportdagboek, dus hoeveel je loopt/sport in een week dat je niet voor een wedstrijd aan het trainen bent ( een beetje wat er ook in je laatste love&share stond, maar dan meer als dagboekje) en dit misschien ook aan andere lopers vragen

 60. juni 13, 2016 / 20:34

  Iedereen verdiend een vakantie! Jij dus ook, goed dat je deze beslissing neemt!

  – Een Wishlist voor als je ooit in een “groot” huis gaat wonen
  – travel bucketlist
  – Zou je ooit nog een tattoo willen nemen?
  – dingen die je in leven anders had willen doen / waar je spijt van hebt (omdat je het misschien juist niet gedaan had)

 61. juni 13, 2016 / 21:01

  Heel goed, vakantie is belangrijk! Om alvast in Italiaanse sferen te komen: 10 tips / leuke plekken aan het Gardameer. Restaurants, beste ijs, plaatsjes, hardlooproutes.. Ik ben benieuwd. (Ga toevallig ook deze snel naar Lazise :-)

  Verder qua hardlopen: reviews van gps-horloges (welke heb je nu en bevalt die) en hardloopschoenen. En vergelijking van hardloopapps.
  Volgens mij genoeg inspiratie aan hierboven te zien. Geniet van je vakantie!

 62. Irene
  juni 13, 2016 / 21:13

  Owww jammer, ik genoot het meeste van je snapshot diaries op vakantie haha. Alsof ikzelf even in Italië was.

  Maar je hebt gelijk hoor. Iedereen heeft af en toe vakantie nodig.

  Blogs over hardlopen vind ik super!
  Verder zijn lekkere (vega, healthy) recepten ook altijd welkom!

  • Irene
   juni 13, 2016 / 21:14

   Die recepten bij de februari detox vond ik helemaal super destijds!!

   Nog regelmatig maak ik dingen hieruit haha

 63. Jill
  juni 13, 2016 / 22:30

  Goed dat je voor jezelf even vakantie inplant!
  Ik heb een deel van de comments gelezen, en ik ben ook enorm voorstander van Marjolein’s idee, namelijk een nieuwe soort Fit for Summer Challenge :-) of hoe je je bikinibody (niet dat die aanwezig is momenteel haha) kan aanhouden! Gewoon enkele tips, enkele oefeningen of enkele ‘mentale’ tips om het vol te houden…
  En misschien een post van je moeder om haar blog te promoten? Niet a la ‘volg mij, volg mij!’ maar gewoon een post zoals ze die op haar eigen blog zou plaatsen in een Annemerel-thema?
  Verder komt het voor mij niet eens slecht uit dat er minder blogposts zullen zijn aangezien ik in dezelfde periode 2 weken in Thailand zit :D
  Veel succes met vooruit schrijven en geniet achteraf met volle teugen van je vakantie!

 64. Sterre
  juni 13, 2016 / 22:51

  Ik heb niet alle reacties hierboven doorgelezen, dus misschien ben ik niet de eerste met dit idee, maar mij lijkt het leuk als je de mensen met wie jij veel omgaat of die jou al lang kennen vraagt iets over jou te schrijven. En dan niet een soort jubelzang over jou, want dat gaat dan na een tijdje ook wel vervelen;) maar echte stukjes en echte vragen. Wat zijn jouw irritante gewoontes? Hoe zien zij jouw toekomst voor je? Lezen zij jouw blogs en welke artikelen vinden zij dan het leukst? Wat is hun mooiste herinnering aan jou? En ga zo maar door. Je kunt van te voren bijvoorbeeld een vragenlijst opsturen naar hun allemaal en dan hoef jij verder daar niks aan te doen op je vakantie! Ik denk dat je lezers je dan op een hele andere leuke manier leren kennen!

  • marly
   juni 14, 2016 / 10:36

   Dat is leuk!!

 65. Renate
  juni 13, 2016 / 23:53

  Wie is jouw held? Hoe ziet je hardloopbucketlist eruit? Hoe kijk je terug op je studie, heb je er veel aan? Onmogelijke dilemma’s zijn ook altijd leuk.

 66. sterre
  juni 14, 2016 / 00:32

  shoplogs!!
  toekomstplannen
  recepten, met veel eiwit
  hoe t nu gaat met gezond eten
  morning routine
  avond routine

 67. Chantal
  juni 14, 2016 / 01:06

  Oké mijn lijstje:

  – Een filmpje maken waarin je je leven tekent en dan met uitleg erbij.
  – Een blog met uitleg over sporthorloges/hardloopschoenen enz.
  – een blog met foto’s van leuke zomeroutfits.
  – een blog met wist je datjes over jezelf.
  – een blog met tips over Italië.
  – een blog over welke dagelijkse make-up je tegenwoordig gebruikt.
  – filmpje dat Roos je opmaakt (aangezien ze dat zo goed kan).

  Alvast een hele fijne vakantie gewenst !!!

 68. juni 14, 2016 / 08:53

  Wat een leuk idee. Ik dacht, net als velen, dat je gastbloggers ging vragen.
  Ik heb wel een aantal vragen:
  – Wat zijn de dingen in het leven waar je het meest dankbaar voor bent?
  – Wat vindt je familie van jouw hardlopen en jouw hardloopprestaties?
  – Wat denk je dat er nodig is voor wereldvrede? ;-)

  Liefs

 69. Amber
  juni 14, 2016 / 08:56

  Een blogs met tips over italie! Ga dit jaar zelf ook naar talie en zou graag wat tips ontvangen van de expert ;)!

 70. Lilian
  juni 14, 2016 / 09:27

  Wat je ook doet, ik blijf terug komen hoor. Ik b

 71. Lilian
  juni 14, 2016 / 09:33

  Wat je ook doet, ik blijf terug komen hoor :)
  – tips over hoe je je bloederige schoenen elke keer weer schoon krijgt
  – Tips over hardlopen op het strand (ik haat zand in mn schoenen)
  – badkamertour, het enige onderdeel van je huis wat we nog niet kennen :p
  – annemerel de huisvrouw tips&tricks
  – iets van verhalen of gebeurtenissen van vroeger?
  Verder gewoon genieten van je vakantie, om nu helemaal in de stress te zitten om al die blogs te schrijven is ook weer zo stom!

 72. juni 14, 2016 / 09:34

  Ohh noo ik had me stiekem al verheugd op de zomervakantie in Italië, dat voelt altijd een beetje alsof ik zelf op de camping ben. Maar je hebt groot gelijk! Ga lekker vakantie vieren zonder ergens over na te hoeven denken, dat heb je verdiend!! PS Ik zou gaan voor onderwerpen over de vakantie/Italië zodat we alsnog in de stemming komen ;-) PPS Gaat Roos wel vloggen?

 73. Tessa
  juni 14, 2016 / 10:11

  Ik dacht eerst: ”Neeeee geen snapshots van Italië?!” (ik ben werkelijk verslaafd aan snapshots, zeker als je op vakantie bent haha ;-)). Maar anderzijds vind ik het heel erg goed van je om eens echt vakantie te nemen. Dus je dagelijkse portie Annemerel.com even links laten liggen. Je volgers zullen echt wel je site blijven bezoeken!

  Enkele ideeën:
  – Vorig jaar schreef je over 1 month / 3 months of living well.. Hoe gaat het nu? Wil je nog wat tips met ons delen?
  – Je favoriete zomer (sport)outfits
  – Waar moet je op letten bij het hardlopen bij hoge temperaturen?
  – Een Q&A
  – Travelguide

  De andere dames hebben ook al tal van goede ideeën aangedragen, dus ik denk dat het goed moet komen :) Succes!

 74. marly
  juni 14, 2016 / 10:35

  Fijn dat je de beslissing hebt genomen die rust te pakken! Aan de reacties merk je soms dat we vergeten dat er echt een MENS achter deze blog zit, en niemand kan elke dag 24/7 met zijn werk bezig zijn. Al veel onderwerpen zijn genoemd, maar ik zou wel willen weten hoe jij bijvoorbeeld denkt over vlees/vega eten, wat je aanraders qua documentaires zijn (dus als je een keer wat anders wil dan oppervlakkige serie), hoe je denkt over de fitgril trend op instagram, waar je jezelf over 10 jaar ziet, hoe je terug kijkt op 10 jaar terug etc etc.
  Succes met vooruit bloggen!

 75. Marjon
  juni 14, 2016 / 10:59

  Mij lijkt het leuk om gastbloggers aan het woord te laten: een groep gevarieerde hardlopers (van beginner tot marathon). En dan steeds dezelfde vragen stellen:
  Wanneer ben je begonnen met lopen (en hoe)?
  Hoelang duurde het voor je het lopen onder de knie had?
  Wat eet jij voor- en na het lopen?
  Etc

 76. Emma
  juni 14, 2016 / 14:27

  Hoe bevalt het leven als schrijver van een boek? Tips/tricks? (ook wat betreft netwerken)
  Je hebt voor jezelf toch best een bedrijf opgezet, wat zou je ons hierover willen meegeven? Wat heeft niemand jou verteld? Wat zou je anders doen?
  Hoe vond je de ballen om een blog over je hele leven te beginnen? (veel van ons zouden waarschijnlijk nooit zo veel over onszelf delen)

  Geniet van je vakantie!!

 77. Emma
  juni 14, 2016 / 14:28

  Deed je in je middelbare school tijd al dingen die je achteraf hebben geholpen met je carrière? Bijvoorbeeld bepaalde contacten, of dat je meeschreef aan de schoolkrant oid

 78. juni 14, 2016 / 15:01

  Ik blijf lekker even bij het hardlopen.. (A)

  – Hoe is het om met een GoPro te rennen?!
  – Waarom stokken tijdens de trail?
  – Je favoriete Nike items
  – 5 leuke trails in het buitenland
  – Hoe schrijf je je in voor een trail en wat komt erbij kijken (of buitenlandse run)
  – Receptjes voor hardlopers
  – Must do’s/see’s voor een weekend Salzberg/Zillertal (Oostenrijk/Zwitserland)

  Ik ben benieuwd vooral de eerste twee onderwerpen! :-)

 79. Eva
  juni 14, 2016 / 15:26

  Leuk idee, en misschien kun je gastbloggers ook overwegen. Ik blijf in elk geval lezen! Hier nog een paar onderwerpen om je mee op weg te helpen:
  – bloggen 13 jaar geleden in vergelijking met toen. Hoe anders was het internet toen? Geen youtube, geen adverteerders, er was nog zeer weinig te vinden en nu is alles er.
  – je favoriete programma’s van de jaren 00’s. MTV movie awards van toen waren epic! Dit bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=tiLg7V5hMeU
  – de Kardashians. Wie is je favo sister en waarom?
  Succes!

 80. Ellis
  juni 14, 2016 / 21:10

  Vakantie niet bloggen, heb je goed.

  Ideetjes:
  Iedere week een top 10, mogelijk voor ieder onderwerp.
  Eetgewoontes van de afgelopen jaren.
  De fijnste (betaalde) opdrachten/persreizen
  Tips voor Milaan en gardameer.

 81. Cynthia
  juni 14, 2016 / 22:01

  Jeetje wat staan er weer zielige reacties tussen!
  Maar goede keuze, zeker gaan genieten van je vakantie.

  Ik ben heel benieuwd naar:
  Waarom denk jij dat jou zo snel maakt?
  Ik train ook al een aantal jaren, maar jou pace is zo ontzettend hoog. Denk je dat dit gewoon aanleg is? Bepaalde manier van trainen? Doe je veel interval? Of push je jezelf altijd tot het uiterste en is het dus karakter?

 82. Jessica
  juni 15, 2016 / 11:55

  Ik vind het echt tof dat je je lezers inzet! En ehm duh iedereen heeft écht vakantie nodig so enjoy it girlll.
  Ik ben zelf wel benieuwd naar opinies over bepaalde onderwerpen.Wat me, zoals al eeder genoemd, ook leuk lijkt is dat lezeressen artikelen toesturen over onderwerpen waar ze wat vanaf weten dmv van studie ofzo en jij de leukste/interessantste eruit kiest. Een soort kleine ‘DWDD university’ in artikelvorm. Zo krijg je ineens hele diverse stukken en opinies (: Of dat jij een vraag stelt en iedereen de antwoorden mailt. Iets als: ‘wat is je gênantste moment’ en jij de leukste uitkiest. Dit doen ze volgens mij ook wel eens bij de Linda.

  oja en where the hell did Roos go? She is totally off the radar hahaha

 83. Catherine
  juni 15, 2016 / 13:58

  Ik zou heel graag een review lezen van je nieuwe Garmin!

 84. Ima
  juni 26, 2016 / 15:01

  Misschien een beetje laat, maar ik bedenk dit nu pas. Ik ben deze week begonnen met trainen voor (mijn eerste) halve marathon. Wel heb ik eerder al afstanden tot 16K gelopen, en hou ik (net als jij) juist heel erg van deze lange afstandsruns. Wat ik wel merk is dat het soms wel lijkt alsof het ‘niet goed valt’ ofzo. Je weet wel, wat je ook kan hebben met één (of twee, of drie) glaasjes wijn. Ik heb net een 12K run gedaan en ik moet zeggen dat ik echt belachelijk moe ben. Het is niet alsof ik niet vaker dit soort afstanden heb gedaan en het is ook niet alsof ik m’n longen uit m’n lijf moest rennen. Het is meer een soort vermoeidheid die pas na een uur inslaat. Ik moet zeggen dat ik dit wel vaker heb gehad. Ook wel eens met een kilometertje of zes, zeven of met een 10K. Nu lees je op blogs en social media altijd alleen maar de euforische gevoelens die je (en ook ik meestal) krijgt na hardlopen. Nu vraag ik me af: herken jij dit? En heb je enig idee waar het door komt? Heeft het wellicht iets met voeding te maken? Nu moet je weten dat ik bijna geen suiker eet en geen witte producten (pasta, brood, etc), maar wel volkoren, gewoon “gezond”. Wel gluten, niet dat gehype waar we de laatste tijd mee te maken krijgen. Suiker eet ik weinig omdat ik echt enorme sugarrushes krijg, niet perse hele diepe dalen daarna, maar ik word werkelijk hysterisch van ((te) veel) suiker. Dus ik kan me haast niet voorstellen dat het te maken heeft met een “algeheel verkeerd/ongezond voedingspatroon”, maar wie weet dat jij toevallig weet dat je bij (ik roep maar wat) het drinken van een glas bietensap na je trainingen de vermoeidheid tegengaat ofzo. Ik heb je boek er nog eens op na geslagen, want daar komt wel iets over voeding in voor, maar wie weet dat je hier wel een leuk blogje over kunt schrijven. Het kan natuurlijk ook zijn dat het gewoon zo is dat sommige runs opeens een soort uitputtend effect kunnen hebben en dat het er gewoon bijhoort.

  Jeetje, wat een lang verhaal (sorry hoor!). Ik reageer ongeveer nooit, maar als ik reageer, dan heb je ook wat