Some things I’ve been enjoying on YouTube the last couple of days

 photo IMG_6641.jpg
Ik ben bijna een week terug uit Italië en hoewel ik weer lekker aan het werk ben, vriendinnen gezien heb, veel buiten ben geweest (toen de zon nog scheen) heb ik ook een groot gedeelte van mijn tijd besteed aan YouTube. Hetgeen dat hier het meest onder te lijden heeft is mijn nachtrust. Maar weet je wat het is… terwijl ik het gevoel heb dat ik Netflix heb uitgespeeld, heb ik het idee dat dat bij YouTube dus nooit gaat gebeuren. Ik wil jullie eigenlijk niet in dezelfde spiraal meesleuren, maar ik kan het toch niet laten om met jullie te delen wat ik de afgelopen week dan zoal gekeken heb..


Het begon allemaal donderdagavond, toen ik rond een uurtje of 22.00u thuis kwam. Casey’s vlogs! Zoals je wellicht wel weet kijk ik Casey Neistat’s vlogs iedere dag. In Italië heb ik dit niet gedaan en dat betekende dat ik 21 vlogs had klaarstaan. 21 keer maal zo’n gemiddeld 10 minuten, betekent… 3,5 uur kijkplezier!

Al maanden krijg ik steeds vlogs van Jon Olsson als suggestie op YouTube. Waarschijnlijk omdat ik zoveel naar Casey kijk. Jon is een 33-jarige pro-skier uit Zweden, hij woont in Monaco samen met zijn té knappe vriendin Janni, hij heeft bizarre auto’s en doet daar zo mogelijk nog bizardere dingen mee (even tussendoor… bizardere is dus een woord? Er komt geen rood lijntje onder het woord te staan als ik het typ… bizar woord). In de zomer (nu dus) woont hij in Marbella en hij maakt regelmatig tripjes naar andere zonnige plekken zoals Mallorca en Ibiza. Sinds drie maanden vlogt hij dagelijks en ik heb dus nog heel wat vlogs van hem in te halen.

Inmiddels vlogt ook zijn super knappe vriendinnetje Janni Déler. Een Zweedse blogger die ik nog niet kende (shame on me!). Een van de weinige bloggers die nog echt dagelijks blogs post (vaak zelfs twee) en geen stagiaire en/of compleet team achter haar heeft staan. LOVE IT! Had ik al gezegd dat ze mega knap is? En op YouTube komt ze ook nog eens heel lief, spontaan en ‘echt’ over.

MIJN MOEDER zei ‘je moet eens de vlogs van Queen of Jetlags bekijken’. Mijn moeder ja. De schuldige aan het feit dat ik de afgelopen dagen een groot aantal vlogs van Noor bekeken heb (en daardoor zo mogelijk nog minder slaap gehad heb dan de Queen of Jetlags zelf). Ik denk dat de meeste van jullie Noor wel kennen? Ze is een Nederlandse blogger, vriendje is DJ, reist de hele wereld over, heeft de meest fantastische foto’s en heeft onlangs ‘moeder’ aan haar CV kunnen toevoegen. Ik kijk 50% voor Noor, 50% voor de schattige baby Olivia.

Oh en serieus, hoe goed is Laura (Runninglau) bezig met haar YouTube kanaal? Ik vind haar video’s zo leuk om te zien en ben zo blij voor haar dat het zo goed gaat. Stiekem wel een klein beetje jaloers op haar Spaanse appartement en het zwembad in de tuin, maar ja… ik gun het haar wel hoor…

Een andere favoriete YouTuber van mij is Justine Ezarik, van het kanaal iJustine. Justine is net als ik een Apple-junkie. Ze woont in LA, waar ze veel tijd met haar zusje Jenna doorbrengt. Oh en een paar weken geleden deed ze een Euro-toer en was ze onder andere in Rome en Venetië. Ik ben op dit moment haar boek aan het lezen, binnenkort in de Summer Reading!

En tot slot de vlogs van Monica Church, die heeft in de drie weken dat ik zonder YouTube zat ook niet stil gezeten. Monica edit haar video’s op een leuke, verfrissende manier en ik vind haar regelmatig hilarisch.

Goed.. hier heb ik me de afgelopen nachten dus mee bezig gehouden. Mocht je nog op zoek zijn naar een manier om je tijd te doden, dan raad ik je zeker aan de kanalen van deze YouTubers te bezoeken. De weersvoorspellingen zijn de komende dagen hier in Nederland niet echt best, dus wat moet je anders met je vrije uurtjes? [iets nuttigs doen wellicht?]. 

Wie volg jij op YouTube? Heb jij net als ik het gevoel dat je YouTube NOOIT kunt uitspelen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. juli 27, 2016 / 12:03

  Ik ben helemaal niet in to YouTube. Misschien komt het nog. Wel kijk ik met veel plezier naar de weekvlogs van Jamie Li (Quarter Magazine) zij is echt te grappig.

 2. juli 27, 2016 / 12:47

  Ik probeer mijn youtube-bingen tegenwoordig te beperken tot één avond per week, want als ik eenmaal begin met iemand te volgen, wil ik dus ook elk petieterig detail over hun dagelijks leven weten, waardoor ik met stress soms uren vlogs keek omdat ik zo erg ‘achter stond’ :D Nu lig ik toevallig wel al twee dagen ziek op de bank en lijken Janni en Monica me héél erg leuk…

  • Annemerel
   Auteur
   juli 27, 2016 / 12:56

   Hahaha ja dat pietepeuterige detail-gedoe herken ik wel. Beterschap!!!

 3. Carmen
  juli 27, 2016 / 12:54

  Moest je nog een tof kanaal zoeken: SacconeJolys is een echte aanrader! Daily vlogs van de meeste schattige/oprechte Ierse familie ooit.

  • Annemerel
   Auteur
   juli 27, 2016 / 12:57

   Yes die ken ik ook! Maar ben nog niet echt fan, duren een beetje lang vind ik…

  • Hjördis
   juli 28, 2016 / 00:42

   Zij zijn inderdaad geweldig!
   De vlogs van Jim, Tanya, Zoë, Joe, Alfie enz kijk ik ook met veel plezier.

   • Annemerel
    Auteur
    juli 28, 2016 / 09:05

    Zoë en Alfie kijk ik ook af en toe weleens!

 4. juli 27, 2016 / 13:26

  Ik ben op de een of andere manier compleet verslaafd geraakt aan de vlogs van Monica Geuze. Het begon als even kijken voor de grap maar nu kan ik niet meer stoppen.

  • M
   juli 30, 2016 / 20:17

   Ik ook!!! Maar ik moet bekennen dat de verslaving na enkele maanden wel aardig op z’n retour lijkt.

   Verder kijk is met enorme verslaving naar OKbaby. Het is een kanaal van een tienerouderstel dat het echt ontzettend leuk doet met hun baby-tje Levi (ook wel ‘buggy’ genoemd en de kijkers heten ‘buggbuddy’s’). Echt dat kindje is om te smelten. Ze zijn begonnen toen Kyra zwanger was en zo leef je mee met de geboorte, de eerste dagen en nu wordt buggy echt groter (hij is 8 maanden nu) en gaat hij lachen en ontdekken….ok, ik hou al op.

   Ook kijk ik wel eens Niomi Smart en Viviannadoesmakeup.

   Sacconejolys vind ik vre-se-lijk. Echt niet om aan te zien, supernep.

   En ik kijk eigenlijk ook best wel vaak Boncolor van Bonnie met haar vriendje Nick in Rotterdam. Heel kneuterig. Eerst trok het me totaal niet, maar ik heb inmiddels best wat gekeken. Ik merk dat ik best wat heb met vloggers die gewoon zichzelf zijn (in ieder geval in het begin), die gewoon doen waar ze zin in hebben en gewoon heel….menselijk zijn. Daar vallen die Britse youtubers dan niet onder (Niomi Smart en co.)

   En soms kijk ik Annic van Wonderen.

   • M
    juli 30, 2016 / 20:18

    Ohja en Noor van Queen of Jetlags kijk ik ook wel eens.

   • Annemerel
    Auteur
    juli 30, 2016 / 23:37

    Wow dat is ook een hele rits! Niomi kijk ik meestal ook wel. Is er toch maar een per week, die kan er dan nog wel bij ;-)

 5. Lotte
  juli 27, 2016 / 13:28

  Ik kijk qua vlogs nu:
  – Casey! Spaar er vaak een paar op en kijk dan achter elkaar.
  – Jamie Li (haar weekvlogs zijn zooo grappig en gewoon heel echt. Echt te leuk)
  – soms mascha, 1 x pw ofzo
  – Monica geuze af en toe. Vind het wel leuk dat ze gewoon schijt heeft
  – soms een vlog van jou (lees al je blogs, maar vind soms de vlogs beetje teveel van hetzelfde. Andere video’s van je kijk ik wel!)
  – soms vlogs van Anna Nooshin

  Maar ik vind Amerikaanse vloggers ook heel leuk, alleen aan casey ben ik echt verslaafd, en wil niet nog meer van dat soort verslavingen haha. T kost teveel tijd dan!!

  • Paula
   juli 27, 2016 / 15:23

   Agree on Jaimi Li, super grappig en echt!

 6. juli 27, 2016 / 15:48

  In de laatste tijd volg ik eigenlijk alleen BookTubers, en nu is mijn boeken wenslijst super lang geworden haha. Maar ik ga zeker naar een paar van je suggesties kijken, wie weet, misschien wordt ik ook nog een fan!

  Liefs uit New York,
  Alex

 7. Tessa
  juli 27, 2016 / 16:37

  Hier nog een fan van Noor en baby Olivia! Die beelden van Amerika zijn echt fantastisch..

 8. laura
  juli 27, 2016 / 18:31

  Eerst altijd mascha, op een of andere manier is vind ik het te saai geworden. Dus nu monica geuze, love her!

 9. juli 27, 2016 / 19:20

  Ja sowieso elke dag Casey! Daarnaast wisselt het enorm, ik kijk ook veel VetRanch (moet je van houden) en sinds kort ook OffTheRanch. Af en toe een make up tutorial kijken vind ik ook heerlijk, soort ontspanning!

 10. Myrte
  juli 27, 2016 / 19:37

  Als je van Casey houdt: check het kanaal van Adrian Bliss, en kijk zijn vlune van begin tot eind (andere filmpjes zijn ook leuk). Meest hilarische én creatieve filmmaker ooit. Het is verpakt als vlog maar is eigenlijk een hele kritische kijk op YouTube. Je moet er even inkomen, maar als je eenmaal alle personages kent is het alsof je een comedy serie binge-watched!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 28, 2016 / 09:06

   Ben benieuwd! Ga vanavond eens kijken… als ik het nu doe komt er van werken niks meer terecht en dat eh… is wel nodig!

   • Myrte
    juli 28, 2016 / 23:51

    Haha, ik hoop dat je het wat vond! En dat je nog aan je werk bent toegekomen ;)

 11. Femke
  juli 27, 2016 / 21:21

  Ik kijk elke dag trouw naar de vlogs van Bonnie (Boncolor) en vind ook Sarah Rebecca erg leuk, dat zijn wel (met Annemerel, dahh) mijn favoriete Nederlandse kanalen. Verder kijk ik graag naar de vlogs van Chloe and beans, ook al zijn ze nog net begonnen (Instagram van hen is ook te schattig, daar volg ik Chloe al jaren ). Verder kijk ik al jaren Zoella, al ben ik lang niet zo een fan als ik ooit was. En ik kijk nog veel meer, oeps, YouTube verslaafde hier :p

 12. Aimee
  juli 28, 2016 / 08:18

  Ik kende Casey wel van naam, maar nooit echt zijn filmpjes gekeken. Totdat jij zijn kanaal maar bleef noemen, toch maar eens wat van zijn filmpjes bekeken en nu ben ik VERSLAAFD! XD Nu wil ik ook een boosted board, een gorilla tripod en een camera om te vloggen XD

  • Annemerel
   Auteur
   juli 28, 2016 / 09:04

   Hahaha ik ben de beste ambassadeur van Casey ;-)! Ik heb zo’n Gorilla Tripod en hij is ZO fijn. Wil niet anders meer!

 13. juli 28, 2016 / 08:39

  Casey en Laura! Verder Monica en Mascha:)

 14. Elena
  juli 28, 2016 / 09:19

  Haha, ik zat pas te denken: als Annemerel van Casey’s vlogs houdt, moet ze echt eens naar de vlogs van Jon Olssen gaan kijken, maar dat doe je nu blijkbaar al;) Bij mij is hij en Janni ook favoriet naast Monica en haar tweeling zus Shelby(?).

 15. Ilse
  juli 28, 2016 / 16:18

  Wat een hoop leuke suggesties, ik loop alleen nog hulpeloos achter met series dus die ga ik eerst bijkijken! Maar ik volg jouw kanaal en die van Hans en Shifra wel!

 16. Tessa
  juli 28, 2016 / 20:24

  Jenna en Julien Solomita’s vlogs! Julien heeft ook hele mooie drone beelden :)

 17. juli 28, 2016 / 22:50

  De vlogs van Jamie Li zijn echt heel leuk om te volgen!

 18. Berdiene
  juli 29, 2016 / 09:20

  Ja Jamie Li vind ik echt geweldig, kan daar gewoon hardop om lachen. Ik ben ook altijd blij als het weer maandag is en er weer een vlog klaar staat. Verder volg ik er nu niet zoveel meer, vroeger Mascha maar vind het wat saai worden.