RUN BABY RUN: 25 reasons why I love running

 photo Desktop2221_1.jpg

Afgelopen maandag liep ik een rondje van elf kilometer om de Zeller See bij Zell am See. Het was heerlijk. Just me, my music en de omgeving. Ik ben in totaal misschien vijf andere mensen tegen gekomen. Echt bizar hoe rustig het was, hoewel het toch echt hoogseizoen is. Tijdens het lopen besefte ik maar weer al te goed waarom ik zo van lopen hou. Ik kon zelfs 25 redenen bedenken. Komen ze…

– Er bestaat geen grotere high dan het finishen van een marathon met een PR.

– Ik kan het altijd en overal doen.

– Als ik verdrietig ben, of boos of gefrustreerd, lucht het altijd ontzettend op.

– Ik kan net iets meer eten dan wanneer ik niet zou rennen (en toch mijn spijkerbroek blijven passen).

– Ik kom op de mooiste plekken ter wereld.

– Hardlopen geeft me een gezonde gloed in mijn gezicht.

– Ik heb er alleen mezelf voor nodig, ben van niemand anders afhankelijk.

– De progressie werkt ontzettend verslavend.

– Ik heb altijd een goed excuus om naar buiten te gaan als het lekker weer is (en ook als het slecht weer is trouwens).

– Ik heb alle tijd om na te denken over belangrijke (en onbelangrijke) zaken.

– Het zorgt altijd voor meer creativiteit.

– Als ik moe ben zorgt het voor meer energie.

– Alleen als ik loop kan ik even ‘niets doen’ zonder dat ik me verveel.

– Alle tijd om muziek te luisteren, echt te luisteren en niet op de achtergrond dus.

– Ik heb altijd een goede conditie en raak niet buiten adem als ik naar de tram moet rennen.

– Het is de ideale manier om een nieuwe plek te ontdekken in niet al te lange tijd.

– Je hoeft er geen uitzonderlijk talent voor te hebben om leuk te kunnen lopen.

– Soms het voelt het net alsof ik zweef en dan heb ik het gevoel dat alles goedkomt.

– De laatste kilometer sprinten van een duurloop, er gaat niets boven dat.

– Het geeft een ontzettend gevoel van vrijheid.

– Het is voor mij een manier om volledig tot rust te komen.

– Een lange duurloop is een extreem goed excuus voor sushi. En ook voor warme chocolademelk met slagroom.

– Hardlopen kun je altijd en overal alleen doen, maar je kunt het ook samen doen en hardlopers zijn de leukste gezelligste mensen. Mensen met wie ik over het algemeen altijd graag samen ben.

– Het is de reden dat ik een boek heb kunnen schrijven… en dat was een droom die ik al zo lang ik me kan herinneren heb.

– Ik heb tijdens het lopen alle tijd om te bedenken waarom ik zo van lopen hou… Zo veel, dat ik zelfs 25 redenen kan bedenken..

Waarom hou jij van lopen? Of eh… hou je er juist absoluut helemaal niet van?

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. februari 24, 2016 / 17:05

  Ik ben ontzettend competitief ingesteld, hardlopen is wat dat betreft een perfecte sport (ik kan namelijk de competitie met mezelf aan gaan). Wat je zegt: het kan altijd. je maakt snel progressie. Ik krijg ook altijd de beste ideeën tijdens het hardlopen….. Zo veeel redenen waarom hardlopen gewoon heel fijn is :)

 2. februari 24, 2016 / 17:10

  De strijd aangaan met jezelf is heerlijk! Hardlopen is niet alleen bewegen het is zoveel meer dan dat. Je hebt 25 mooie redenen neergezet en ik geloof je dat er eigenlijk meer zijn.

 3. februari 24, 2016 / 17:15

  I don’t run but I walk daily a long distance – due to the same reasons you mentioned here :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Stephanie
  februari 24, 2016 / 17:36

  Omdat sportende selfies delen mensen inspireert en ook aanzet tot lopen. Ik zou tekenen voor zo een gezicht na zo’n snelle tijden! You rock Annemerel!

 5. Sheila
  februari 24, 2016 / 18:00

  Bijna allemaal ook voor mij redenen waarom ik het zo heerlijk vind!

 6. Yvonne
  februari 24, 2016 / 18:12

  Wauw, wat is dit nou weer voor reactie!

 7. Maaike
  februari 24, 2016 / 18:27

  Ik hou zo van hardlopen, maar mijn knie is al een enorme tijd geblesseerd en ik weet niet meer wat ik er mee aan moet :( Het liefst zou ik een lekker stuk gaan rennen, maar dat gaat m’n knie niet beter maken, dus nog maar weer even afwachten en heel misschien toch maar even langs de huisart… Ook al doe ik dit helemaal niet graag!

 8. Myrte
  februari 24, 2016 / 18:31

  Ik snap niet waarom jij dit soort reacties deelt.

  Annemerel: je bent supertof en kan me precies vinden in de 25 redenen (en kan er misschien nog wel 25 bedenken!)

 9. Jor
  februari 24, 2016 / 18:33

  Sorry, maar dit vind ik echt een hele vreemde reactie en ook niet respectvol. Daarnaast heeft niemand om deze mening gevraagd en de blog gaat hier ook niet over. Ik vind je juist een heel mooi persoon Annemerel en juist leuk de selfies. Als je er moeite mee hebt, dan kijk je toch lekker niet.

 10. Laura
  februari 24, 2016 / 18:55

  Doe jij eens een fotootje van jezelf, want jij moet wel echt gruwelijk lekker zijn. Doe normaal joh

 11. februari 24, 2016 / 19:27

  Ik krijg meteen zin om nu te gaan hardlopen! Als ik kijk wat het mij allemaal heeft gebracht de afgelopen jaren, dan merk ik pas hoeveel ik het gemist heb! Gelukkig ben ik deze week voor het eerst in een jaar weer gaan hardlopen! GENIETEN!

 12. Ilse
  februari 24, 2016 / 19:46

  Wat een fijne redenen om te lopen en ook nog eens heel erg herkenbaar!

 13. februari 24, 2016 / 21:26

  Ik hou zo van hardlopen, omdat het me heel veel zelfvertrouwen geeft en je echt alles even kan vergeten! En omdat ik me altijd goed voel wanneer ik weer lekker thuis onder een wel verdiende douche sta. Dankjewel Annemerel dat je me hebt geïnspireerd om te gaan hardlopen! :D

 14. Marije
  februari 24, 2016 / 21:43

  Herkenbare redenen. :)

  Ik hou van hardlopen omdat:
  – ik met een hand-oogcoördinatie van een malloot toch sportief blijk te zijn
  – er geen betere ontspanning is dan na flinke inspanning
  – lopen in de natuur je verrassingsontmoetingen oplevert met eekhoorntjes, konijnen, roofvogels, schapen, wilde paarden en ijsvogels
  – sprinten naar de trein is geen probleem
  – het me dankbaar maakt voor mijn gezonde lichaam. Nou en dat het niet perfect is?

 15. Janneke
  februari 24, 2016 / 21:59

  Hi Annemerel je bent echt een topper, mooi lichaam en knap gezicht en daarnaast heb je een heel leuk karakter (zo kom je tenminste over op mij als lezer).
  Je bent echt een inspiratiebron, ik heb veel respect voor je hardloopprestaties, je boek en ook de moeite die jij in je blog steekt.
  Natuurlijk mag iemand kritisch zijn, maar deze reactie vind ik echt waardeloos en denigrerend. Dat wilde ik ff kwijt.

 16. februari 24, 2016 / 23:12

  Ahh heerlijk ik ben in december begonnen met hardlopen en ik zit er heeelemaal in! Ik kan mij helemaal vinden in al je punten, behalve het gedeelte waar jij een run van 30 km doet! Wie weet in de toekomst ;)

 17. Tessa
  februari 25, 2016 / 08:06

  Super herkenbaar! En wat een perfecte timing om deze blog te plaatsen: heb meteen goede motivatie voor mijn rondje van vanmiddag! Je schema voor de halve marathon uit je boek werkt echt super voor mij ^^

 18. Tessa
  februari 25, 2016 / 08:07

  Snap ook niet waarom jij zo’n lelijke reactie hier achterlaat. Hou je mond gewoon voortaan als je toch niks zinnigs te melden hebt.

  • Bren
   februari 25, 2016 / 12:03

   Mi Gado, Marlous, hoe kun je zoiets schrijven, gaat nergens over. Doe ff lekker normaal, of stond je spellingscontrole verkeerd aan?!
   Enne, Annemerel, keep up the good work!! Love your blog and book!

 19. Marieke
  februari 25, 2016 / 09:40

  Jaaa herkenbaar!

  Dat van die glow over je gezicht, daar wijzen andere mensen mij trouwens altijd op. Dan krijg ik ineens een opmerking “wat zie je er goed uit”.. Dan denk ik uhhh…. is er iets bijzonders? Oja, vanochtend hardgelopen ;-)

  Deze blogs zijn de leukste!

 20. februari 25, 2016 / 09:57

  Ik heb normaal een enorme hekel aan hardlopen, maar na het lezen van dit artikel moet ik het misschien toch nog een kans geven, haha

  Liefs
  Susab

 21. februari 25, 2016 / 11:01

  Helemaal mee eens. Hardlopen is de perfecte remedie tegen slechte zin, boosheid, een gebrek aan inspiratie, moeheid en ga zo maar door. Ik knap echt altijd op van een rondje hardlopen. Het is zelfs zo erg dat mijn vriend vraagt ‘Moet jij niet gaan hardlopen?’ als ik in een slechte bui ben. En dat gevoel van vrijheid.. jaaa, I love it!

 22. februari 25, 2016 / 11:35

  Dat je wat meer kan eten is mooi meegenomen natuurlijk!

 23. februari 25, 2016 / 14:39

  Wat een leuk artikel! Ondanks dat ik niet meer regelmatig aan hardlopen doe, herken ik veel van je punten. Vooral het ontdekken van nieuw plekken en het lekker nadenken over dingen. Je hoofd lekker legen. Fijn dat je zo van niemand afhankelijk bent en je eigen ding kunt doen. Ben benieuwd naar je boek. Zal er eens naar kijken.

  Groetjes,
  Mariëlle

 24. februari 25, 2016 / 17:26

  Wat een goede blog! Hierdoor trek ik het liefst nu mijn hardloopschoenen aan en ga ik naar buiten! Ik vind het ook erg fijn dat je zulke mooie kleding ‘moet’ kopen als je hardloopt.

 25. februari 25, 2016 / 17:35

  Ik kijk er zo naar uit om ook weer te kunnen hardlopen! :-D

 26. februari 26, 2016 / 12:57

  Hoi, ik hou ook van hardlopen alleen doe ik het niet, ik weet niet precies waardoor dat komt. Ik sport wel maar dus niet hardlopen terwijl dat juist zo’n toegankelijke sport is eigenlijk.