PARIS IN 35 SNAPSHOTS

 photo parijs01.jpg

Na zo’n vijftien tripjes naar Parijs in zes jaar tijd zou je denken dat ik die stad toch wel een keertje zat zou worden. Niets is minder waar. Afgelopen week bevond ik me drie dagen in de stad van de liefde, met mijn grootste liefde, mijn zusje. Met als doel: Roos overtuigen dat Parijs dus echt wel een leuke stad is, daar was ze het namelijk voor dit reisje niet mee eens. Naast heel veel filmen heb ik ook bijna 400 foto’s gemaakt, ik heb met pijn en moeite een selectie van 35 foto’s kunnen maken. Komt ‘ie…

 photo parijs01.jpg

Na een ontzettende omweg belanden we op dinsdagmiddag bij Le Pre Aux Clercs, een bistro tegenover Ladurée op de Rue Bonaparte. We wilden eigenlijk taart eten bij Ladurée, maar die was gesloten in augustus.

 photo parijs02.jpg

De steak tartaar en frietjes waren erg goed te doen, de bavet van Roos trouwens ook.

 photo parijs01.jpg

Na winkelen in Saint-Germain, op de Rue Saint-Honoré en de Champs-Elysees hebben we zo’n twintig kilometer gewandeld, in zes uur tijd. Dat voelen we wel aan onze voeten.. Maar hé we zijn in Parijs.

 photo parijs01.jpg

En ik heb ondertussen een Ladurée gevonden die wel geopend is, op de Rue Royale. Natuurlijk moest mijn favoriete taartje gegeten worden (Saint-Honoré Rose Framboise) en favoriete thee (Marie Antoinette). Roos ging voor een chocoladetaartje met framboos en we deelden samen de thee, want aan een kannetje hadden we wel genoeg.

 photo parijs01.jpg

Place de la Concorde heb ik nog nooit zo rustig gezien. Sowieso heb ik Parijs nog nooit zo rustig gezien. Of dat nu te maken heeft met de aanslagen van het afgelopen jaar of met de tijd van het jaar. Waarschijnlijk een combinatie van beiden.

 photo parijs01.jpg

Petit Palais, ook wel… Pretty Palais.

 photo parijs01.jpg

Zoals ik al zei.. Parijs was leeg. Dit was de Champs-Elysées en dat was nog een van de drukste gebieden die we gezien hebben.

 photo parijs01.jpg

De Pont des Invalides vind ik een van de mooiste plekjes van Parijs, zeker vlak voor zonsondergang, tijdens het zogenaamde gouden uur.

 photo parijs01.jpg

Outfit of the day: Shirt van Mango, broek en jasje van ZARA, schoenen Isabel Marant Dicker Boots

 photo parijs01.jpg

Oh Parijs…

 photo parijs01.jpg
 photo parijs01.jpg

De volgende dag staan we om negen uur buiten om een rondje hard te lopen naar de Eiffeltoren.

 photo parijs01.jpg

We doen het lekker rustig aan, want het gaat niet om tempo, maar omdat we veel dingen willen zien en lekker willen genieten van de omgeving.

 photo parijs01.jpg

Eiffeltoren kan van het lijstje afgevinkt worden!

 photo parijs01.jpg
 photo parijs01.jpg

Foto’s maken is natuurlijk ook ontzettend belangrijk, dus Roos heeft een taak..

 photo parijs01.jpg

Roos wil zelf liever zittend op de foto, ze ziet het niet echt zitten om ook maar een meter extra te lopen voor een foto. Kan ik begrijpen.

 photo parijs01.jpg
 photo parijs01.jpg

We hebben in totaal tien kilometer hardgelopen en hebben er bijna drie uur over gedaan. Maar ondertussen hebben we ook ontbeten bij Starbucks, hebben we uitgebreid foto’s gemaakt bij de Eiffeltoren en hebben we Frappuccino’s gehaald na het lopen. Heerlijk ochtendje. Kan het iedereen aanraden om op deze manier je ochtend te besteden in Parijs.

 photo parijs01.jpg

Na een douche en een laag make-up zijn we klaar voor een middagje in de stad. Eerst even foto’s maken bij de Notre Dame.

 photo parijs01.jpg

Daarna crêpes eten, ik heb een citroen crêpe en Roos heeft een crêpe met Nutella.

 photo parijs01.jpg

Dit jasje heb ik gisteren bij ZARA gekocht en gaat nu dus nooit meer uit.

 photo parijs01.jpg

We sluiten de dag af bij La Favorite op de Rue Rivoli.

 photo parijs01.jpg

Waar ik ontbijt als diner heb, Eggs Norwegian. Nergens lekkerder dan hier.

 photo parijs01.jpg
En na een korte wandeling..

 photo parijs01.jpg

Outfit van Roos vandaag.. broek?! Trui Topshop, schoenen Stan Smith, tas Rebecca Minkoff (volgens mij).

 photo parijs01.jpg

Ook op dag drie gaan we hardlopen, dit keer naar de Sacre Coeur. Hier is echt bizar rustig, ik denk niet dat er veel mensen om negen uur ’s ochtends naar de Sacre Coeur gaan. Hardlopend was het een hele uitdaging (stoplichten om de tien meter, hoogteverschil), maar het was het waard.

 photo parijs01.jpg
 photo parijs01.jpg

Krijg het normaal altijd een beetje benauwd in de buurt van de Sacre Coeur, zo veel toeristen, maar nu dus niet. Heb meteen een heel ander beeld van Montmartre.

 photo parijs01.jpg

En tijd voor de laatste middag in Parijs..

 photo parijs01.jpg

Waarin we onder andere deze taart aten bij Le Loir dans le Theiere in Le Marais. Aanrader als je van taart houdt. Helemaal als je net als ik leeft voor Citroen Merengue taart.

 photo parijs01.jpg

Heb Roos d’r haar gevlochten, staat zo leuk bij haar (al zeg ik het zelf), ze draagt een jurkje van Brandy & Melville, mijn jasje van ZARA en Stan Smith’s van Adidas.

 photo parijs01.jpg

En ik draag hier ook Stan Smith’s, een jurkje van Mango (oud! sorry!) en mijn Céline Trio bag.

 photo parijs01.jpg

En dat was Parijs in 51 uur en 35 foto’s. De vlog van ons tripje staat nu al op YouTube en komt vanmiddag op mijn blog. Daarin kom je ook te weten of ik in mijn missie geslaagd ben om Roos te overtuigen van Parijs. Wat denken jullie, is het me gelukt? Je zou toch bijna denken dat het niet anders kan.. maar ja Roos, is een apart persoon, daar kun je niet altijd hoogte van krijgen..

To be continued dus…

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Anne
  augustus 15, 2016 / 12:57

  Ik was toevallig precies dezelfde dagen in Parijs en vond het ook verrassend rustig. Zal wel met de aanslagen te maken heben, maar we vonden het helemaal net erg. Lekker alle ruimte hebben en de stad komt zo veel beter tot zijn recht.

 2. augustus 15, 2016 / 14:21

  Wat ontzettend bijzonder dat het zo rustig is zeg. Toen ik daar was zag het er inderdaad totaal anders uit. Heel vreemd om het zo te zien! Maar ook wel heel mooi. :-)
  Maar eh, Roos is dus nog niet overtuigd?

 3. Eva
  augustus 15, 2016 / 15:14

  Mooie zussen! Lekkere bruine benen ook.leuk!

 4. Ilse
  augustus 15, 2016 / 15:58

  Wat een heerlijke dagen en wat was het rustig inderdaad!

 5. augustus 15, 2016 / 17:21

  Ik heb in 2014 Parijs 2 keer bezocht. Ik vind het een prachtstad & wil er zeker nog eens naartoe. Ik (& m’n vriendin) hadden het lastig met die trappen te beklimmen op weg naar de Sacre Coeur. Maar we hebben ’t gehaald!

 6. augustus 15, 2016 / 21:46

  Wat leuk om te zien en gezellig dat jullie nog even een stedentripje deden om af te kicken van de zomer! Nu wil ik ook echt nog een keer naar Parijs, want de vorige keer (zes jaar geleden) was ik ook niet helemaal fan (maar ik was 13 en wilde alleen maar shoppen dus ik weet niet of deze mening telt haha)

 7. augustus 16, 2016 / 09:25

  Geweldige foto’s! Vind die roze trui van Roos echt heel mooi :)

 8. augustus 16, 2016 / 10:11

  Dit ziet er echt heel goed uit. Kan haast niet anders dat Roos overtuigd is! En die zonsondergang!!! <3

 9. augustus 16, 2016 / 10:57

  Leuke, vrolijke foto’s! Kan bijna niet anders dan dat Roos nu helemaal om is! :-)

 10. Julia
  augustus 16, 2016 / 11:27

  In augustus hebben de Fransen vakantie en dan trekken ze massaal naar het zuiden. Zo’n beetje alle Parijzenaars zijn in augustus weg, vandaar dat her zo rustig was denk ik. En misschien dat er vanwege de aanslagen inderdaad wel minder toeristen waren en dat het daardoor extra rustig is. Maar ik weet dat toen ik een jaar of 8 geleden in augustus in Parijs was, ik ook nogal verbaasd was dat het toen zo rustig was. Maar jullie tripje ziet er heerlijk uit!

 11. Mandy
  augustus 16, 2016 / 16:11

  Heerlijk al die Parijs vibes! In welke arrondissement zou jij een hotel aanraden? Wij willen begin september graag drie dagen gaan en zoeken nog een (goedkoop) verblijf :)

 12. augustus 17, 2016 / 13:22

  Die taart ziet er echt geweldig uit! Ik ben echt gek op citroen merengue, dus als ik de volgende keer naar Parijs ga, ga ik hier zeker heen! Bedankt voor de tip!