De voordelen van Private Lease


 photo IMG_1197.jpg

Sponsored – In januari ben ik precies twee jaar klant bij Leaseplan. Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik in die tijd gekozen heb voor het leasen van mijn auto. Niet alleen rijd ik nu in een auto die ik op dat moment niet zomaar kon betalen (nu nog steeds niet trouwens), ik maak me ook totaal geen zorgen meer om mijn auto. Mocht ik ooit een probleem hebben, dan hoef ik alleen maar een belletje te plegen en het probleem wordt voor mij opgelost, dat gaat mij gelukkig geen geld kosten.

En die ‘probleempjes’ heb ik zeker al gehad. Ik had mijn auto nog geen twaalf uur, of er kwam een steentje tegen mijn voorruit die een grote ster in mijn ruit veroorzaakte. En een paar weken later nam ik een bocht net iets te ruim en zag ik een stoepje over het hoofd, binnen een paar minuten was de band van mijn rechtervoorwiel zo plat als een dubbeltje en moest ik dus de wegenwacht bellen om er een nieuwe band onder te laten zetten. Toch fijn dat ik door die grapjes niet ineens straatarm werd.

Ik maak gebruik van ZZP-lease, wat voor mij voordelig is als zelfstandigondernemer. Maar wist je dat als je geen zelfstandigondernemer bent, je ook kunt leasen. Private Lease. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor je auto, voor een bepaalde periode. Je kunt al een auto leasen voor twaalf maanden, maar als je voor een langer contract kiest (contracten lopen tot vijf jaar), ben je goedkoper uit.

Opel x Private Lease Albert Heijn

 photo Recently Updated353.jpg

En nu is er een hele mooie actie. Leaseplan heeft in samenwerking met Albert Heijn en Opel tot het eind van de maand een hele mooie aanbieding. De Karl, Adam en Mokka X modellen worden met een flinke korting aangeboden. Zo kun je al een Opel Karl rijden voor 179 euro per maand, daar komen dan alleen nog de kosten voor brandstof bovenop.

Mijn favoriet is de Mokka X, de stoerdere broer van de Mokka, waar ik afgelopen jaar een paar keer in gereden heb. Met deze auto mag ik dit seizoen op wintersport, je begrijpt dat ik daar heel erg naar uitkijk. Met deze actie rijd je al in een Mokka X voor 399 euro per maand.

De actie loopt van 9 tot en met 31 december. Tussen 12 en 18 december vind je de deelnemende modellen bij 34 Albert Heijn XL locaties. Wil jij graag een proefrit maken in een van de auto’s? Dat kan bij een dealer bij jou in de buurt. Alleen de KARL ROCKS kun je nog niet proberen, die is namelijk pas vanaf maart leverbaar. Hier vind je alle modellen die meedoen aan de actie en kun je meteen zien hoeveel jouw favoriet je per maand zal gaan kosten.

img_4442

Voordelen Private Lease

Het grootste voordeel van private lease is het feit dat je nooit voor verrassingen komt te staan wat betreft kosten, je betaalt gewoon een vast bedrag per maand en daar komt alleen de brandstof die je verbruikt nog bovenop. Daarnaast kun je op deze manier makkelijk en voordeling een auto financieren. Natuurlijk kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor een auto, maar dan ben je in veel gevallen duurder uit dan wanneer je een auto least (consumentengids oktober 2016).

Zoals ik er nu in sta wil ik nooit meer iets anders dan mijn auto leasen. Ik ben fan.

Liefs,
Annemerel

P.S. Omdat er nogal wat reacties op komen: ik heb dit artikel geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Zoals gezegd heb ik ZZP-lease en ik betaal gewoon de normale prijs voor mijn contract (dus niet gesponsord zoals sommigen van jullie dachten). Ik heb het nagezocht en je krijgt inderdaad een BKR-registratie als je een leasecontract aangaat. Omdat ik zelf nog niet in de hypotheek-aanvraag-fase zit heb ik er niet bij stilgestaan om dit te vermelden. 

Delen:

26 Reacties

 1. Marguerite
  december 12, 2016 / 12:12

  Misschien wel goed om te vermelden dat dit niet alleen voordelen heeft maar er ook haken en ogen aan zitten. Namelijk als je een hypotheek wilt afsluiten in de periode dat je private lease contract loopt dat dit zeker invloed heeft op je leenbedrag. Meer dan een lening bij de bank, en die kan je bv nog versnelt aflossen.

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:05

   Goed dat je dat zegt, daar heb ik zelf niet bij stil gestaan (mede omdat hypotheek nog even een ver van mijn bedshow is).

   • Anna
    december 12, 2016 / 18:37

    Niet alle private lease maatschappijen registeren bij het BKR, ik lease zelf bij Justlease en daar doen ze dat niet!

    • Annemerel
     Auteur
     december 12, 2016 / 18:42

     Goed om te weten!

     • Jeroen
      december 12, 2016 / 19:45

      ?als een firma aangesloten is bij het Keurmerk Privelease dan komt er een bkr notering. Enkele maatschappijen werken nog zonder keurmerk, maar let op! Heeft ook nadelen voor de consument.

     • Annemerel
      Auteur
      december 12, 2016 / 20:19

      Thanks voor de opheldering!

 2. december 12, 2016 / 12:33

  Als ik over een aantal maanden klaar ben met mijn studie en verder kan gaan met het opzetten van mijn eigen bedrijfje wil ik zeker wel eens kijken naar de opties van het leasen van een auto, mede doordat jij er vaker over geschreven hebt! :)

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:04

   Succes met het afronden van je studie!

 3. december 12, 2016 / 13:42

  Weet je toevallig wat je met een ‘normale’ auto kwijt bent aan verzekeringen, wegenbelasting, etc.?

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:03

   Ik heb hiervoor een kleine Ford KA gehad die al wat ouder was, verschilt natuurlijk per auto qua wegenbelasting en verzekering. En als je een oudere auto hebt is de kans groter dat er mankementen komen. Dus kun je niet vergelijken.

   • december 12, 2016 / 15:21

    Suusje, ik kan hier wel antwoord op geven. Ik heb zelf een Kia Picanto van 10 jaar oud, ook een klein autootje dus maar woon wel in de randstad. Wegenbelasting is ergens tussen de 20 en 25 euro per maand, verzekering tussen de 50 en 75 (het aantal schadevrije jaren is hier echt belangrijk). Verder betaal ik nog eens 33 euro per jaar aan de anwb. Als ik kijk naar hoeveel ik afgelopen jaar aan onderhoud kwijt ben, zijn de kosten vergelijkbaar. Dit heeft voor een deel met de leeftijd van de auto te maken, al ken ik mensen die een hogere rekening hadden dan ik met een veel jongere auto. Ik denk dat je met leasen voor hetzelfde bedrag een nieuwere auto hebt, als dat je een oudere eigen auto hebt waar je meer aan onderhoud kwijt bent.

    • Annemerel
     Auteur
     december 12, 2016 / 15:29

     Thanks voor je uitgebreide antwoord!!!

    • Marjan
     december 12, 2016 / 16:26

     Daar krijg je dan gratis het risico bij, dat wanneer je inkomensverlies hebt, je schulden door het leasecontract snel op kunnen lopen (zeker wanneer je nog 4 van de 5 jaar open hebt staan).

     (Ik vind dit artikel wel heel eenzijdig geschreven, je noemt het ook ‘de voordelen…’, maar om je lezers goed voor te lichten vind ik dat je verplicht bent om het van meerdere kanten te belichten.)

     • Annemerel
      Auteur
      december 12, 2016 / 16:50

      Dit zijn mijn eigen ervaringen, hoe ik het ervaar.

    • december 12, 2016 / 20:23

     Dank voor alle info! Ik wilde inderdaad even de voors en tegen afwegen. Tegens zouden wat mij betreft de kosten kunnen zijn als een ‘normale’ auto veel goedkoper is, maar dat lijkt hier dus niet het geval.

     Momenteel hoef ik maximaal maar enkele keren per week met de trein of auto weg, dus ik heb geen grote behoefte aan een auto, maar wie weet in de toekomst! Klinkt niet slecht!

 4. december 12, 2016 / 13:46

  Ik houd ook van leasen, puur omdat je niet voor nare verassingen bij de garage komt te staan. Leuke modellen heeft Opel. Mijn eerste lease was een Opel Astra.

 5. december 12, 2016 / 13:54

  Je hebt duidelijk aangegeven dat dit artikel gesponsord is, maar ik heb toch wat vraagtekens. Betaal jij bijvoorbeeld de auto die je normaal gesproken rijdt helemaal zelf, of krijg je die lease ook gesponsord? En de auto die je binnenkort te leen krijgt om mee op wintersport te gaan, die is dus sowieso gesponsord en betaal je niet zelf?
  Deze vraagtekens ontstaan bij mij omdat ik me afvraag of je leasen écht fijn vindt, of dat dat komt doordat zij dat voor je sponsoren. Snap je? ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:02

   Ik krijg de lease niet gesponsord, dat staat hier volledig los van.

   De auto mag ik inderdaad wel ‘gratis’ lenen voor mijn wintersportvakantie.

   • december 12, 2016 / 17:36

    Dat dacht ik al, maar vroeg het me toch af. Dank voor je antwoord!

 6. december 12, 2016 / 18:04

  De Opel Mokka is echt een super leuke auto.

 7. Ilse
  december 12, 2016 / 19:10

  Ik heb niet zoveel met autorijden, vandaar dat ik mijn rijbewijs ook nog niet heb (wel iets van 20/25 lessen gehad) dus dan is leasen ook niks voor mij. Ik ga liever met de fiets of trein of vliegtuig.

 8. Ansofie
  december 12, 2016 / 21:17

  Jaaaa ik kan mij volledig vinden in jouw verhaal!
  Ook ik leen een auto bij leasplan (als zelfstandige) en ik vind het echt een uitvinding.
  Of het voordeliger uitkomt op het einde van de rit? Geen idee. Maar het geeft mij zoveel meer rust.
  Je betaald gewoon elke maand, en als er iets is hang je gewoon aan de telefoon en klaar.
  Geen stress niet meer om onverwachte (hoge) rekeningen. Je weet wat je elke maand moet betalen en klaar.

  Het klopt dat je vast hangt aan een contract, dus als je je inkomen verliest is het inderdaad een probleem.
  Maar naast een lease contract heb je waarschijnlijk dan ook nog wel een huur lopen en andere vaste maandelijkse kosten. Dus shit is het dan sowieso, (naar mijn mening) kan dit contract er dan ook nog wel bij.

 9. Melanie
  december 12, 2016 / 23:30

  Gezien jouw doelgroep (vaak toch jonge meiden) vind ik dit echt een onverstandige keuze qua artikel. Lease is verkapt lenen, dat is gewoonweg niet aan te raden. Ik ben nu 36 en kocht dit jaar voor het eerst een gloednieuwe auto (fiat500). Gewoon van m’n spaarcentjes. Zoals ik m’n vorige auto’s ook heb betaald. Ook net na m’n studie ja, een oud autootje waar ik 600 euro voor neertelde en 2,5 jaar probleemloos in rond reed. Ik ben steeds iets nieuwer gaan rijden maar heb geleerd dat geld wat er niet ja, niet uitgegeven kan worden zonder nadelen.
  Zet je er ook bij dat je na afloop van het leasecontract de auto terug moet of dat je er alsnog een enorme som voor moet neerleggen? Al dat geld weg en geen auto.

  • Ann
   december 16, 2016 / 10:48

   Wat fijn om zo’n verstandige en gezonde reactie te lezen, Melanie. Helemaal met je eens!

 10. december 13, 2016 / 19:23

  ik zou zelf niet zo snel een auto leasen, maar dat houdt vooral verband met mijn persoonlijke situatie (oftewel: ik heb een vader die fantastisch is met auto’s waardoor onverwachte uitgaven negen van de tien keer alleen naar onderdelen en niet naar garagekosten zouden gaan). Als je graag een nieuwe auto rijdt of gewoon heel erg van het gemak geniet, zoals bij jou, dan denk ik dat het best ideaal kan zijn. Bij een contract van vijf jaar moet je er wel heel goed over nadenken en kosten vergelijken maar als je zo’n vaste last er prima bij kan hebben of het niet zoveel uitmaakt vergeleken met het aanschaffen van een ‘eigen’ auto, waarom niet :) En leuke modellen, sowieso!

 11. Ivette
  december 13, 2016 / 22:50

  Het nadeel van leasen is daarnaast ook nog dat het goedkoop is bij een beperkt aantal kilometer. Ik rijd meer dan 40.000 km per jaar. Dat is met lease echt niet te betalen.

  Daarnaast heb je met lease ook nog de situatie dat je wel vaak een eigen risico hebt. Krijg je een ongeluk? Dan betaal je soms de eerste 500 euro zelf. Dus geheel kosteloos is het niet.

  Ik geloof zeker dat er voordelenog zitten aan private lease wanneer je minder dan 20.000 km in een jaar rijdt.

  Verder is er een berekening gemaakt met name door kassa dat private lease niet inaar alle gevallen goedkoper is. Dat is dus sterk afhankelijk van het aantal kilometers, het merk van de auto en het type. Zoals je al ziet kost een Mokka 400 euro per maand. Ik betaal voor mijn auto, ruime station uit 2014, 320 euro per maand inclusief het onderhoud van dit jaar. Zou ik gaan leasen dan kost het mij meer dan €400.

  Verder goed ook om te noemen dat het een schuld is en je bij sommige financiële zaken in de problemen kan brengen en uiteraard dat het een financiële verplichting is die ook na het verlies van je baan doorloopt.