BEAUTY: Winter Update (make-up + skincare)

 photo IMG_1429.jpg

Afgelopen week vroeg ik jullie om blog-inspiratie en een van jullie vroeg om een beauty-update, omdat dat alweer zo lang geleden is dat ik dat voor het laatst gedaan heb. En omdat ik dit soort blogs heel leuk vind om te maken presenteer ik jullie… mijn beauty-update herfst/winter 2016


 photo makeupherfstwinter2016.jpg

Okée laten we met make-up beginnen. Ik heb om je even een reminder te geven een screenshot gemaakt van een vlog van afgelopen weekend. Hier droeg ik alleen een andere foundation en concealer.

Foundation – Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Make-up
De BB Cream van Estée Lauder die ik ruim tweeënhalf jaar vrijwel dagelijks droeg is helaas niet meer leverbaar en dus moest ik op zoek naar iets nieuws. Afgelopen weekend kocht ik deze foundation van Estée Lauder, hij heeft een klein sponsje waarmee je hem aanbrengt en hij oogt erg natuurlijk. Op het moment dat mijn huid echt een drama is, is hij niet dekkend genoeg, dan gebruik ik een foundation van Laura Mercier, maar die vind ik eigenlijk iets te dik waardoor hij erg onnatuurlijk lijkt.

Concealer – Double Wear Stay In Place Flawless Concealer
Dit is een concealer die lekker goed dekt. Deze heb ik in het verleden wel eens gehad, maar afgelopen weekend kocht ik hem weer. Hij is lekker dekkend en tegelijkertijd is hij niet zo dik dat hij meteen in je lijntjes trekt. Ik gebruik deze onder mijn ogen en rond mijn neusvleugels.

Concealer – Shiseido
Dit is een stick concealer en dat vind ik fijner werken op onzuiverheden omdat het iets dikker is en minder glanst. Ik ga in principe niet de deur uit zonder deze concealer.

Mascara – L’Oréal Volume Million Lashes
Een van mijn favoriete mascara’s van het moment is deze van L’Oréal. Hij geeft heel veel volume, maakt je wimpers langer en klont niet. Probleem is nu alleen dat hij zo goed als op is en dat ‘ie nu dus niet zo heel veel meer doet, waarom ik hem dan toch nog gebruik…. moet je even verder lezen.

Mascara – L’Oréal Mega Volume Miss Hippie
Mega volume zegt deze mascara te geven, nou daar hebben ze gelijk in. Wow, je hoeft maar twee keer met je borsteltje over je wimpers heen te gaan en je bent eigenlijk al klaar. Het enige nadeel van deze mascara vind ik dat wimpers aan elkaar kleven en dat vind ik zelf niet zo mooi, daarom gebruik ik dus mijn oude mascara om mijn haartjes weer netjes van elkaar te scheiden.

Urban Decay YDK oogschaduw + kwastje van HEMA
Dit kwastje van HEMA heb ik al zo’n vijf jaar en kreeg ik ooit voor Sinterklaas van mijn zusje (omdat ze vond dat ik mijn oogschaduw niet mooi opbracht). Ben ik heel blij mee, want dit kwastje is dus super fijn. De kleur die ik al zo’n twee jaar draag is YDK van Urban Decay (zit ook in het Naked 2 palet). Ik probeer wel eens andere kleuren maar kom altijd hier weer bij terug.

Maybelline Brow Satin – Medium Brown
Ik gebruik een potloodje van Maybelline om mijn wenkbrauwen in te kleuren. Dit potloodje heeft twee kanten, de ene kant heeft een sponsje waarmee je makkelijk je wenkbrauwen invult, de andere kant is een potloodje waarmee je makkelijk haartjes tekent. Ik gebruik het potloodje vaak aan de rand van mijn wenkbrauwen en het middelste gedeelte vul ik in met de andere kant.

Maybelline Brow Drama – Medium Brown
Daarna gebruik ik een soort van mascara voor je wenkbrauwen van Maybelline om mijn wenkbrauwen de rest van de dag op zijn plek te houden.

Estée Lauder Color Envy Desirable
Vaak draag ik geen lipstick omdat ik dit vaak te heftig vind staan, maar de afgelopen weken grijp ik steeds vaker naar een lipstick van Estée Lauder, de kleur Desirable is heel natuurlijk zachtroze en geeft mijn lippen net iets meer kleur zonder dat het heel erg opvalt.

Je vraagt je misschien af, Annemerel waarom geen poeders om je gezicht te shapen en wat kleur te geven op je wangen… antwoord is heel simpel, wat ik ook gebruik, het veroorzaakt allemaal acné. Ik heb nog steeds geen poeder gevonden dat geen acné veroorzaakt en ook geen bronzer of blusher op crèmebasis. Dus ik draag dit eigenlijk vrijwel nooit.

 photo IMG_1427_1.jpg

Volgens mij heb ik mijn gezichtverzorgingsroutine al 2300 keer gedeeld, maar hij is weer een klein beetje geüpdatet en omdat je zonder goede gezichtsverzorging niet eens kunt beginnen aan make-up deel ik dit ook nog even met jullie.

Ik gebruik nog steeds de producten van Jetske Ultee. Ik begin met de cleanser, ik gebruik ’s ochtends en ’s avonds drie pompjes breng dit aan op mijn gezicht en spoel dit voorzichtig af met lauw warm water. Daarna dep ik mijn gezicht droog en gebruik ik de toner, deze dep ik in mijn gezicht. Vervolgens wacht ik even tot dit is ingetrokken.

Vervolgens heb ik twee opties, als mijn huid erg droog is ga ik voor de Advanced Night Repair, een serum dat ervoor zorgt dat mijn gezicht beter vocht kan vasthouden. Als mijn huid wat meer onzuiverheden heeft kies ik juist voor de exfoliant van Jetske Ultee, deze bevat salicylzuur wat goed is voor de acné huid. Daarna heb ik weer twee keuzes. Ga ik voor de dagcrème van Jetske, of kies ik voor de Crème de La Mer. Jetske’s crème kies ik nu vooral overdag en La Mer smeer ik ’s avonds omdat deze wat rijker is. Ik heb de crème pas een kleine week maar ben op dit moment groot fan, mijn huid lijkt steviger aan te voelen en ik heb geen last meer van kleine droge plekjes. Heel benieuwd wat dit op de lange termijn gaat doen.

Goed, dan zijn jullie nu weer helemaal bij. Zijn er producten die ik gebruik die jij ook gebruikt? Zo ja vind jij ze ook zo fijn? En ben je net als ik heel trouw aan producten, of gebruik je vrijwel iedere week weer iets anders.

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. december 12, 2016 / 18:25

  Altijd leuk dit soort posts! Jij hebt helemaal geen andere poeders nodig!

 2. Ilse
  december 12, 2016 / 19:19

  Mijn bb-Cream en mijn mascara zijn altijd hetzelfde omdat ik die heel erg fijn vind. Qua lipstick en oogpotlood wissel ik nog wel eens af. En mijn verzorgingsproducten zijn ook vaak hetzelfde. Al kijk ik wel rond voor een andere dag en nachtcrème en een reiniger.

 3. Catelijne
  december 12, 2016 / 20:09

  Leuk om te lezen wat je favorieten zijn. Staat je allemaal heel mooi! De lipstick staat je ook erg goed, maar zonder is ook mooi.
  Ik ben ook heel trouw aan producten. Mijn lijstje (wenkbrauwproduct vind ik niet nodig bij mezelf):
  – Bourjois healthy mix foundation
  – Catrice glam & doll mascara
  – Maybelline colour tattoo in pink gold (oogschaduw)
  – Estée lauder pure colour blush in peach passion

 4. Soof
  december 12, 2016 / 20:10

  Leuk artikel om te lezen! En die lipstick is inderdaad heel fijn, mijn all time favourite!

 5. december 14, 2016 / 14:44

  Maybelline Brow Drama – Medium Brown ik wil graag dit kopen maar ik vind het een beetje eng omdat het ook je wenkbrauw een kleurtje geeft of is dit enkel een gell?
  leuk om te zien dat je een kwast van de Hema gebruikt en dat je er tevreden mee bent :D ik ben al een tijd opzoek naar kwasten en ik vind het altijd zo duur. Mss moet ik mij ook van de Hema gaan aanschaffen.

  Leuke artikel