MAMA’S RECEPTENBOEK: Italiaans Omelet

Een paar dagen voordat mijn moeder op vakantie ging naar Italië was ze al compleet in Italiaanse sferen, ze toverde een heerlijk Italiaans omelet op de (tuin)tafel.

Het was een zonnige doordeweekse middag in juni. We hadden na het weekend nog het een en ander in de koelkast liggen en hadden trek in een lekkere lunch. Dit recept voor een Italiaans omelet is heel eenvoudig en simpel te maken. Je kan variëren, en gebruiken wat je voorhanden hebt, de spinazie en eieren zijn slechts de basis. Eet er eventueel een ciabatta bij of ga voor een stevig volkoren broodje (onze ’topatleet’ moest natuurlijk wel genoeg koolhydraten bij haar lunch eten).

Benodigdheden die wij gebruikten voor 2 personen
Olijfolie
Verse spinazie ongeveer 150 gram
4 eieren geklutst
Vers gemalen zwarte peper
Himalaya zout
Basilicum en/of peterselie grof gehakt
Berookte zalm gesnipperd
1. Kluts de eieren samen met de peper en zout.
2. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en laat de spinazie een beetje slinken en doe dan het eimengsel eroverheen.
3. Laat op een halfvuur de omelet garen.
4. Doe tot slot de zalm reepjes en de kruiden eroverheen en laat nog even mee warmen.
Variatietips: In plaats van zalm kun je ook kiezen voor pecorino of parmezaanse kaas. Ook een uitje, knoflook en tomaatjes erbij is heel lekker. Je kunt gewoon variëren met smaken en afhankelijk wat je in je koelkast hebt liggen.
Het was weer heerlijk mam en ik ben blij dat jullie weer thuis zijn, ik kom een dezer dagen toevallig rond lunchtijd wel weer een keer langs ;-).
Liefs,
Annemerel
Delen:

2 Reacties

  1. juli 6, 2018 / 13:21

    Erg simpel maar lijkt me wel heel erg lekker, zeker met de zalm erin verwerkt!

  2. juli 6, 2018 / 14:16

    Dat ziet er ontzettend lekker uit. Om te onthouden.