LET’S TALK ABOUT: The EMA’s

dsc_0266Terwijl ik 42.195 kilometer door New York liep, ging Carlissa voor mij naar de EMA’s. Toen ik zag dat de EMA’s op dezelfde dag als de New York Marathon zouden zijn dacht ik al… ai, ik hoop dat ik daar niet voor uitgenodigd wordt, want het zou wel heel erg zuur zijn als ik dat aan me voorbij zou moeten laten gaan. En ja hoor, zul je net zien, krijg ik een uitnodiging. Gelukkig vond ik in Carlis een hele goede vervanger. Misschien heb je haar story op mijn Instagram bekeken? Ik heb keihard moeten lachen. Ze heeft ook nog een verslag in blog-vorm voor ons gemaakt. Kan ik toch nog een beetje meegenieten.

Hoi, Carlissa hier! Een kleine introductie is misschien wel op z’n plaats. Annemerel en ik zijn al sinds de eerste klas, middelbare school, vriendinnen. Ik heb haar hele blog carrière vanaf het begin meegemaakt en ben natuurlijk mega trots. Niet alleen op haar blog, ook op haar hardloopkunsten. Zeven marathons, 3 keer NYC en 2 in één maand. Jemig Anne, hoe dan? (Ik lig na 5 kilometer al met m’n tong op de grond.) New York is mijn lievelingsstad en toen ze vertelde dat ze de marathon voor de derde keer op rij zou gaan lopen, had ik natuurlijk het liefste weer meer gegaan (net zoals vorig jaar). Helaas zat dat er niet in, maar ik kreeg wel het volgende berichtje:

“Babe! Zou jij eventueel naar de EMA’s willen (in je eentje op 6 november) en daar een gastblog over schrijven op Annemerel.com? Ik ben dan in New York.” Annemerel weet hoe ik in elkaar zit en had dan ook geen ander antwoord verwacht dan: “Ja super leuk, ik kan!”

Van nature zeg ik altijd eerst ‘ja’ en ga daarna pas goed nadenken. Maar eh.. als je de Instagram stories gevolgd hebt, kan het je niet ontgaan zijn, dat het stadium nadenken dit keer sowieso wat (te) laat bereikt werd. Niet dat ik de uitnodiging niet zou hebben aangenomen, maar ik zou de dag wel iets anders hebben aangepakt. Daar straks meer over. Eerst naar het begin van de dag.

Zondagochtend 10.00 uur
In de briefing die ik van Annemerel en MTV heb gekregen staat dat ik mijn ticket vóór 12.00 uur moet ophalen in het CitizenM hotel in Rotterdam. Wanneer ik met Annemerel date, ben ik altijd chornisch te laat. Maar vandaag moet ik ‘Annemerel spelen’ en dat houdt in dat ik juist te vroeg moet zijn. Ik vertrek om 10.00 uur vanuit huis en guess what: ik ben op tijd!

In het hotel krijg ik alle informatie (dit is je ticket, hierbij ook een heel pretpakket en je moet om 16.00 uur verzamelen bij het hotel. WEES OP TIJD).

Zondagochtend 11.55 uur
Eenmaal terug in de auto kan ik niet wachten om te kijken welke gadgets ik heb gehad. Een grijze MTV trui, een fles Listerine Advanced white en een Virtual Reality bril. En vooral die laatste trekt mijn aandacht. Ondertussen is er een soort wolkbreuk boven mijn auto gaande, dus alle tijd om eens te kijken hoe dit werkt. Volgens mij moet het er hilarisch uit gezien hebben, want ook al zat ik in de auto, mijn hele lichaam dacht toch echt dat ik naar beneden werd gestort in een achtbaan. Na 15 minuten achtbaan en het podium van de EMA’s (via de VR app) alvast uitvoerig te hebben bestudeerd, ben ik zo misselijk als wat. Ik moet frisse lucht.

insta1

Zondagmiddag 15.30 uur
Nadat ik bij de Markthal in Rotterdam een koffie heb gedronken en een pannenkoek heb gegeten (marathonvoer) lijkt het me handig om weer op tijd naar het CitizenM te lopen. Ik moest tenslotte op tijd aan komen. Ik heb een spijkerbroek aan met sneakers met daarop m’n nieuwe shirt en leren jasje. Zoals ik zelf zou omschrijven; een echte bloggers outfit. De nieuwe MTV trui heb ik de hele middag aan gehad – hij is zo lekker warm- maar ik denk dat het toch leuker is om gewoon in mijn eigen kleren te gaan.

Zondagmiddag 16.00 uur
Bij het hotel zie ik van alles en iedereen rondlopen: Shownieuws, Giel Beelen, camera’s, galajurken, hoge hakken. Oke. Galajurken, hoge hakken. Wie is zij dan? Presenteert ze iets? Hm ik ken d’r niet. Oh die heeft d’r haar mooi gedaan en hij daar in die smoking. OMG. Ineens krijg ik het heel heet. Zou er serieus een dresscode zijn die ik gemist heb? ANNE, dat had je me moeten vertellen. Of heeft ze dat verteld? Met haast probeer ik de mails over de EMA’s terug te vinden en door te lezen. Ok, geen dresscode. Maar waarom zijn alle mensen ineens heel netjes? Paniek. Ik sta een beetje ongemakkelijk om me heen te kijken. Ik twijfel of ik iemand van de organisatie zal aanspreken, maar krijg dan ineens een geniaal plan. In mijn auto ligt namelijk nog een nieuwe zwarte (lange) jurk van de ZARA. Die moet ik. Alleen, de bus vertrekt nu? Nou ik kan je vertellen, ik ben nog nooit zo gesaved by the bell. Er is namelijk een fout gemaakt. Ik hoef niet om 16.00 uur te vertrekken, maar om 17.55 uur. Of ik het heel vervelend vind om over twee uur terug te komen. Vervelend? Ah wel nee. Ik vermaak me wel (pfew).

Zondagmiddag 17.55 uur
Ook al heb ik van heel dichtbij meegemaakt dat Anne haar blog steeds groter en populairder werd, ik vergeet soms nog wel eens wat dat in de realiteit inhoudt. Ze is influencer en de EMA’s is een internationaal event met VIPS en pers. Dan ga je dus netjes gekleed. Jammer dat dat balletje nú pas valt. Zoals ik al zei: het stadium nadenken werd te laat bereikt. Ik weet nog net m’n rugzak (not so or so not fashion) bij het hotel achter te laten en stap in mijn zwarte lange ZARA jurk de bus in. Ook al is deze jurk nog steeds wat underdressed, het is beter dan de spijkerbroek die ik aan had. In de bus besluit ik me er volledig aan over te geven.

Zondagmiddag 19.00 uur
We arriveren bij Ahoy Rotterdam en ik begin mijn kledingdrama te vergeten. Dat is ook niet gek, want ik krijg hele lekkere cocktails aangeboden in de VIP ruimte. Love it! Ik ververs de NYC marathon app iedere 5 minuten en laat trots aan iedere voorbijganger (gewild of ongewild) zien wat Annemerel aan het doen is.

insta2

insta3

Zondagavond 20.50 uur
Het is zo ver! Annemerel staat op het punt om te finishen en ik ga op zoek naar mijn plek en ben er klaar voor. Let the show begin. Het moment dat het publiek begint met juichen, zie ik dat Annemerel gefinished is. Dat moet een goed teken zijn. De show wordt gehost door Bebe Rexha en laat ik haar liedjes nu echt heel leuk vinden. Ze opent de show in een soort rode sofa en ik ben zo onder de indruk dat ik vergeet om een foto te maken. Lekker bezig!

Gelukkig weet ik mezelf heel goed te herpakken en wissel ik mijn telefoon (instagram stories) af met mijn camera. Omdat heel de tribune gebruik maakt van het zelfde wifi netwerk (en we allemaal zo veel mogelijk willen delen) loop ik soms wat achter. Wat is dit leuk om mee te maken! Ik zing – tot het plezier van mijn buurman – uitvoerig mee met alle liedjes en ben totaal verliefd als Lukas Graham gaat zingen. Wat een stem heeft die man. Natuurlijk juich ik extra hard op het moment dat Martin Garrix maar liefst twee awards wint. Dat zou Annemerel tenslotte ook gedaan hebben.

De optredens van Bruno Mars, The Weeknd, Zara Larsson, One Republic en Bebe Rexha (met haar furry friend) zijn fantastisch en het hele programma gaat in een rap tempo voorbij. De optredens zijn goed en de show is spectaculair. Het regent binnen (op het podium bij One Republic dan) en er komt een enorm gaaf trommelgeweld met Afrojack mee. Ik ben zo aan het genieten (en aan het instragrammen) dat de tijd voorbij vliegt. Ineens is Green Day daar met het slotnummer. Het is klaar, over en uit. Jammer, want dit had best nog wel wat langer mogen duren! Bedankt MTV voor een super leuke avond. Bedankt Annemerel dat ik jou vandaag even mocht zijn. Wat heb jij een toffe baan!

insta4

And the award goes to…
Goed, ik mag deze avond misschien qua kleding verkeerd hebben ingeschat: de show was top. En waar gaat het nu uiteindelijk allemaal om? Zeker niet om mij, maar wel om alle awardwinnaars. En daarom mijn favoriete winnaars nog even op een rijtje. 

 • Best Dutch Act – Broederliefde
 • Best Song – Justin Bieber met Sorry
 • Best New – Zara Larsson
 • Best Rock – Coldplay
 • Best Electronic  & Best World Stage – Martin Garrix

Benieuwd naar alle andere winnaars? Kijk dan op de website van MTV EMA 2016. 

dsc_0288

dsc_0293kopie

 

 

 

Delen:

12 Reacties

 1. BIANCA
  november 8, 2016 / 18:21

  Wat een leuk verslag. Leest heerlijk weg.

 2. Ilse
  november 8, 2016 / 18:32

  Wat een toffe kans dat je dit mocht doen Carlissa en leuk geschreven, ik moest erom lachen.

 3. lena
  november 8, 2016 / 19:00

  leuk artikel zeg! je schrijft heel fijn en grappig, mag wel vaker hoor? ik vond het vooral leuk dat je extra op tijd ging ‘ omdat annemerel dat ook zou doen’ ?tot de volgende keer. maar ik heb ook wel zin om new york verhalen van annemerel te lezen!

 4. Rebecca
  november 8, 2016 / 19:07

  Carlissa wat ben jij leuk zeg!! Heb enorm genoten van je instagt am stories en deze blog! Wat een humor, en je bent een kei in ‘annemerel spelen’ , good job! :)

  En Annemerel, top prestatie in de marathon!! Helaas net niet onder die 4 uur,maar hé je hebt hem gelopen in combinatie met je maagdarmvirus, dus top gedaan!! :)

 5. Eleni
  november 8, 2016 / 20:18

  Haha Carlissa, heerlijk! In je spijkerbroek daar terwijl iedereen netjes is. Had mij ook kunnen overkomen.

 6. Jolien
  november 8, 2016 / 20:25

  Je vriendin heeft humor, Annemerel! :D

 7. november 8, 2016 / 22:17

  Zo leuk schrijf je Carlissa, topper! :-)

 8. Eveline
  november 9, 2016 / 02:16

  Super leuk verslag! En leuk om het te lezen vanuit het perspectief van iemand die geen blogger is en voor wie dit dus allemaal nieuw is en er extra van geniet!

 9. november 9, 2016 / 11:38

  Haha jij schrijft echt superleuk en vlot. Ik zou het zeker niet erg vinden meer verslagjes van jou te lezen! Veel plezier in Brussel trouwens. Veel groetjes van een Belg ;-)

  • november 11, 2016 / 19:35

   Wat een leuke reacties allemaal!
   Ik ga zeker ook een blog bijhouden over al m’n ervaringen in Brussel… dus mocht je het leuk vinden om te lezen :www.pleasetakemeto.nl

   Heb je nog goede tips in Brussel ;-)?

 10. Laura
  november 15, 2016 / 11:42

  Wat een heerlijke blog! Leest zo lekker (: