EVENT: UltraboostXperience

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 3.jpg

Mijn favoriete evenementen zijn evenementen waarbij wordt hardgelopen. Niet omdat ik hardlopen in een grote groep nou ontzettend fijn vind (ik ben en blijf toch echt een einzel-loper) maar omdat hardlopers nu eenmaal de allerleukste mensen zijn. En omdat hardlopen het beste in mensen naar boven haalt. Het verbindt op de een of andere manier. Het maakt een evenement spontaan, minder geforceerd. Ik weet niet of dit een gevoel is dat alleen ik heb, of dat er meer mensen zo over denken (hoor graag jullie gedachten hier over in de comments). Het evenement van afgelopen zondag was een van de leukste loopevenementen ooit.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 8.jpg

Ter ere van de lancering van de nieuwe Ultraboost X, de nieuwe Ultraboost speciaal ontworpen voor vrouwen, vloog ik samen met andere hardlopers in een helikopter over Amsterdam. Volgens mij heb ik dit nu al twintig keer gezegd, maar als je me al langer volgt dan vandaag dan weet je dat als ik ergens enthousiast over ben, ik erg hou van herhaling.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 7.jpg

Helikopters zijn sinds dit weekend mijn nieuwe favoriete vervoersmiddel. De volgende keer dat ik in New York ben ga ik sowieso een helikoptervlucht maken over de stad. En ik ben nu nog meer gemotiveerd om te sparen voor een heli-skiing trip in Canada.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 40.jpg

Even terug naar de UltraBOOST X. Misschien kun je mijn verhaal over de Pure Boost X van vorig jaar februari nog wel herinneren? Dat was toen een nieuwe superlichte hardloopschoen speciaal voor vrouwen. En wellicht las je een maand later dit verhaal over de Ultraboosts van adidas? Deze nieuwe UltraBOOST X is eigenlijk een soort combinatie tussen deze twee schoenen. Net als bij de Pure Boost X zit de onderkant van de schoen niet helemaal vast aan de zool, de voetboog is flexibel waardoor je voet op een natuurlijke manier kan afwikkelen. Daarnaast is de zool meer vergelijkbaar met de standaard Ultraboost, waardoor je meer demping hebt en in theorie langer op deze schoen zou kunnen lopen dan de Pure Boost X. Best of both worlds dus.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 2.jpg

Ik heb er een testrondje van zo’n zes kilometer opgelopen en ze zaten lekker en liepen goed. Maar goed, na zes kilometer kun je natuurlijk geen goede review geven en die moet ik jullie de komende tijd ook nog verschuldigd blijven, anderhalve maand voor een marathon heb ik weinig behoefte om heel erg te experimenteren met schoenen, een blessure zit (voor mij) helaas in een klein hoekje. Wat ik wel met 100% zekerheid kan zeggen is dat de UltraBOOST X een van de mooiste hardloopschoenen is die ik ooit gezien heb. Dus petje af voor het design team.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 49.jpg

Mocht je trouwens in Amsterdam wonen en op zoek zijn naar een fijne trap om op hard te lopen, probeer dan zeker de trap bij NEMO, die is echt fantastisch. Als ik in Amsterdam zou wonen zou ik wel weten waar ik mijn billen zou trainen. Naar beneden durfde ik niet hardlopend trouwens, daar waren de treden net iets te breed voor en ik zag mezelf al lang uit gaan. Maar voor naar boven lopen is ‘ie precies goed.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 46.jpg

Iets waar ik minder van gecharmeerd ben: hardlopen over de grachten in Amsterdam op zondagmiddag. De drukte op straat in combinatie met die vervelende stenen, niet mijn ding. Maar hé, je kunt niet alles hebben.

 photo UltraBOOSTXperience x GL2R 35.jpg

Ik wil adidas bedanken voor de bijzondere middag en avond en de mooie nieuwe schoenen + kleding die ik van ze gekregen heb. En ik wil alle lieve meiden bedanken voor de super gezellige middag. Ik blijf bij mijn standpunt. Hardlopers zijn de leukste mensen. Ik geloof oprecht dat de wereld een stukje beter zou zijn als iedereen de tijd voor zichzelf zou nemen om een paar keer per week hard te lopen (of een andere sport te doen die niet in eerste instantie bedoeld is om het ‘perfecte’ fysiek creëren).

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Nelleke
  februari 25, 2017 / 12:18

  Heel gaaf die helikoptervlucht en wat een mooie foto’s! Vind alle kleuren ook erg mooi bij elkaar passen. Wel een klein kritiekpuntje voor jou, adidas schrijf je zonder hoofdletter. Misschien wel zo netjes om dit even aan te passen.

  • Annemerel
   Auteur
   februari 25, 2017 / 12:59

   Ik weet het… vind het vaak lastig om te bepalen wanneer ik me wel aan de schrijfwijze van het merk hou en wanneer niet. Ik schrijf namelijk ook niet altijd PUMA, terwijl dat merk wel compleet met hoofdletters geschreven wordt.

   • Nelleke
    februari 25, 2017 / 14:58

    Daar kan ik me dan ook wel weer iets bij voorstellen! Mijn vriend komt uit het dorp/stadje waar beide adidas en PUMA (haha doe ik het meteen ook maar goed) zijn opgericht, dus ik ben bijna verplicht om het goed te schrijven. Vandaar ook dat het me hier meteen opviel.

 2. februari 25, 2017 / 14:27

  Wat gaaf die helikoptervlucht, dat zijn nog eens toffe kansen om te krijgen via je blog!

 3. februari 25, 2017 / 14:58

  Ik snap precies wat je bedoelt met dat hardlopen de boel wat minder geforceerd maakt! Je hebt direct iets om over te praten, en inderdaad iets wat je met elkaar verbindt. Ik vond het ook echt een ontzettend toffe dag, en erg leuk om je te ontmoeten! Oh en over dat sparen voor een heli-skiing trip in Canada.. goed plan ;-)

 4. februari 25, 2017 / 19:40

  Wat gaaf dat je dit mocht doen! In New York zou ik daar ook zeker voor gaan ;)

 5. Ilse
  februari 26, 2017 / 00:39

  Echt een gave ervaring!

 6. maart 1, 2017 / 11:58

  Wat een heerlijk enthousiaste blog weer; het was dan ook wel een geweldige ervaring! En die schoenen… Ohhh <3 Ben benieuwd of ze voldoende vergelijkbaar zijn met de adidas Ultraboost ST, daar ben ik inmiddels al mijn 3e paar van aan het verslijten..