EVENT: Adidas Pure Boost X

 photo adidas Pure BOOST X event web 39.jpg

Ik had geen date op Valentijnsdag, maar wat ik wel had, dat was misschien nog wel veel beter… een super vette, sportieve, sterke Girl Squad. Team #nobitching #warriors en #fairplay. We gingen de strijd aan met de teams van Francien, Jenny, Esmée en Laura voor de PureBOOST X Battle in barre omstandigheden. Niet de typische Valentijnsdag bezigheden en ik ben mijn team dan ook heel dankbaar dat ze dit samen met mij hebben willen doorstaan. Ook al gingen we niet met de winst naar huis, we weten dat we alles gegeven hebben.

Advertisement
 photo adidas Pure BOOST X event web 38.jpg
 photo adidas Pure BOOST X event web 14.jpg

Mijn Team
Aan mijn team heeft ons verlies dan ook zeker niet gelegen. Mijn BFF was Athena, net als ik happy single en dus zonder Valentijnsdate. Ze kwam helemaal uit België naar Amsterdam voor dit evenement. Dan had ik nog de zusjes Jager in mijn team, Britt loopt net als ik de marathon van Rotterdam over een kleine twee maanden, haar zusje Paulien is ook super sportief. Ik maakte mijn team compleet met Elles en Hèlen, twee atletiek dames met een ijzeren wil om te winnen. Ik voelde me serieus een klein beetje het sukkeltje van mijn eigen team. Ik kan namelijk helemaal niet zo goed squatten en burpees (iedereen die mijn boek gelezen heeft weet dit).

 photo adidas Pure BOOST X event web 9.jpg
 photo adidas Pure BOOST X event web 10.jpg

 photo adidas Pure BOOST X event web 13.jpg

De Battle
Gelukkig hoefden we voor de battle niet alleen te squatten en burpees te doen. Gewapend met bakstenen in onze handen liepen we van onze startlocatie naar het Westerpark, waar de grote battle plaats ging vinden. We kregen een aantal oefeningen die we een aantal keer moesten doen, zo snel mogelijk. Een beetje zoals bij CrossFit dus. Normaal kan ik nog geen 10 burpees achter elkaar, maar toen het fluitsignaal afging ging het beest in mij los en ik kon ineens 40 burpees achter elkaar. Waar ik het vandaan haalde weet ik ook niet. Na de burpees ben ik maar rondjes gaan rennen, dat moest ook gebeuren en mijn benen hadden het toch zwaarder dan ik aanvankelijk doorhad. Maar helaas, op een gegeven moment hadden we genoeg rondjes gerend en moest ik er weer aan geloven, oefeningen.

 photo adidas Pure BOOST X event web 23.jpg
Sit-ups, Hoorays, Squats… oh joy! Maar ik deed ze dit keer zonder te mokken. We lagen in plassen water (want: natte sneeuw) en waren zeiknat, maar wij waren team #nobitching en #nowhining dus we deden wat we moesten doen. Ook al stonden de tranen ons soms nader dan het lachen. De laatste oefening moesten we samen doen, van de ene naar de andere kant en alleen op bakstenen staan, die we aan elkaar moesten doorgeven.

 photo adidas Pure BOOST X event web 26.jpg
 photo adidas Pure BOOST X event web 28.jpg
 photo adidas Pure BOOST X event web 34.jpg

Ook al kwamen we niet als eerste over de finishlijn, ik was super trots op mijn mooie team. Zelfs een beetje jaloers op hoe goed ze hun squats, sit-ups en burpees uitvoerden. Daar kan ik nog wat van leren. Maar hé, het ging er dit keer niet om hoe mooi de oefeningen werden uitgevoerd, maar hoe snel je er in was. En wij waren dus niet de snelste. Francien & team, gefeliciteerd!

De (een na) laatste challenge was terug rennen naar de startlocatie, met bakstenen in de hand. Hardlopen kon ik gelukkig nog wel, de rest was net iets meer een uitdaging. Volgende keer bedenk ik de challenges, dan gaan we alleen maar planken en rennen, kan ik tenminste. En dan heb ik misschien ook niet vier dagen erna nog steeds spierpijn. Hahaha, watje dat ik ben!

 photo adidas Pure BOOST X event web 43.jpg
 photo adidas Pure BOOST X event web 44.jpg

De laatste battle
De laatste battle was een hele lekkere, onder leiding van food creative Edwin Sanders maken we ons dessert zo mooi mogelijk op. Dit keer wint Esmée de uitdaging. Uitgerekend Esmée, die een paar jaar geleden nog net een paar aardappelen kon koken, maar inmiddels kan ze meer, zo stuurt ze me geregeld een foto van deze zalmpasta op Snapchat. Haha Esmée, als jij het kan, dan kan iedereen het leren! Het belangrijkste: het dessert was ontzettend lekker, evenals de Tom Ka Kai soep en de salade met granaatappel.

 photo adidas Pure BOOST X event web 6.jpg

The Movie
De heroïsche strijd is vastgelegd op video, bekijk hierboven de PureBOOST X Battle The Movie.

De PureBOOST X
Toen ik drie weken geleden over de PureBOOST X schreef heb ik jullie belooft nog wat meer te vertellen over de schoen. Inmiddels heb ik er zo’n dertig kilometer opgelopen en ik ben enthousiast. Hij is super licht en voelt dus niet als extra balast tijdens het lopen. Ik heb er een aantal tempoloopjes opgelopen. Voor een rustig loopje is dit niet mijn schoen omdat hij geen ondersteuning aan de binnenzijde van mijn voet biedt, maar als ik snel loop, loop ik actief en land ik op mijn voorvoet, waardoor ik die ondersteuning dus niet nodig heb. Je hebt met de schoen veel contact met de grond, maar tegelijkertijd heb je toch ook een klein beetje het gevoel dat je op springkussentjes loopt, iets minder dan bij de UltraBoost, maar nog steeds een beetje. Mijn oordeel: fijne schoen voor loopjes tot 8 kilometer en ook geschikt voor andere work-outs zoals Crossfit.

En zijn jullie blij dat jullie er zondag niet bij waren na het zien van deze barre beelden ;-). Hahaha grapje, ik had dit niet willen missen!

Liefs,
Annemerel

Dankjewel Adidas, Stadswild, Edwin Sanders, Femmefab, mijn Girl Squad en Francien, Esmée, Jenny & Laura (+teams)

Video: @maartenfilms & @sebastiaan_photography_film / Foto’s: @joycebongers1989

Delen:

11 Reacties

 1. Rieke
  februari 18, 2016 / 17:06

  Wat leuk!! Klinkt echt mega gezellig gewoon! En die vlechtjes staan erg badass hoor ;-)

 2. februari 18, 2016 / 17:20

  Wow wat stoer van jullie! Ik vind de hashtag nobitching heel leuk gevonden ;-)

 3. Ilse
  februari 18, 2016 / 17:36

  Wat een leuke battle en die vlechtjes staan leuk!

 4. februari 18, 2016 / 18:00

  Wat een onwijs mooie foto’s & video! Ik vind de regen/sneeuw wel extra stoer, haha :) X

 5. Lilian
  februari 18, 2016 / 21:20

  Wat een super leuk filmpje! Goed gedaan allemaal!
  En Annemerel ik ben nu halverwege jouw boek. Wat een goed boek! super leuk geschreven en ik vind de foto’s en persoonlijke verhalen echt leuk! Ik volg nu de laatste drie weken van jou hardloopschema van de 5 kilometer. Door jouw boek zijn mijn trainingen geen ‘wedstrijden’ meer en probeer ik niet meer telkens mij tijd te verbeteren, maar gewoon lekker te lopen. Ook heb ik vandaag eindelijk een sport BH gekocht. Ik dacht dat ik er geen nodig had omdat ik een klein voorgevel heb, maar na het lezen van jouw hoofdstuk over kleding heb ik er toch maar 1 gekocht.
  Dus THANKS!! Ik ben erg benieuwd naar de rest van je boek.

  Liefs Lilian

 6. Imke
  februari 18, 2016 / 22:21

  Super stoer, sterk en leuk.
  Stiekem wel jaloers dat jullie dat allemaal zo goed kunnen.
  En mooie foto’s! Wordt afgemaakt door de zelfde kleding die jullie dragen

 7. februari 18, 2016 / 23:17

  Ziet er erg leuk uit allemaal!

 8. februari 19, 2016 / 11:39

  Wat een prachtige foto’s! Die sneeuwvlokjes maken het extra mooi haha :)

 9. februari 20, 2016 / 10:22

  Whahahaha heerlijk verslag en heel herkenbaar. En thanks voor het compliment over m’n kookkunsten, die zalmpasta was één van de eerste gerechten van mijn hand die smaakvol te noemen was :D

 10. februari 20, 2016 / 17:08

  Ook al heb je ze niet zelf gemaakt: heerlijke foto’s, mooi sfeertje!

 11. Aimelie
  februari 23, 2016 / 10:58

  Haha Athena <3 aan het springtouwen. Leuk filmpje!