LOVE: Adidas Ultraboost x Stella McCartney

 photo IMG_3914.jpg

Het weekend voor de fotoshoot van mijn boek afgelopen zomer, kwam ik er ineens achter dat ik alleen maar Nike schoenen in mijn spreekwoordelijke kast had staan. Niets mis met Nike hardloopschoenen, maar een hardloopshoot met alleen maar Nike-schoenen is misschien wat overdreven. Ik bedoel, ik word niet gesponsord door Nike en die illusie wilde ik ook zeker niet wekken. Ik benaderde adidas met de vraag of ze misschien een paar schoenen voor me hadden dat ik tijdens de shoot zou kunnen dragen. Een dag later was daar de adidas Ultra Boost.

Prachtig vond ik ze en ze zaten ook heerlijk. Lopen erop deed ik die middag nog niet, want het regende en ik wilde niet dat ze vies werden. De dag erna zou namelijk de shoot zijn en die schoenen moesten natuurlijk wel mooi zijn voor de foto’s. Mijn eerste meters op de schoenen maakte ik dus letterlijk tijdens de shoot voor mijn boek (op de foto die gemaakt is voor de kopfoto van het derde hoofdstuk). Ik merkte meteen dat de schoenen erg bijzonder liepen, niet te vergelijken met andere hardloopschoenen die ik heb. Door het boost materiaal in de zool van de schoen heb je het idee dat je op springkussentjes loopt, zeker in vergelijking met de LunarTempo van Nike, waar ik veel op loop, in die schoen zit een stuk minder demping.

Na de shoot ben ik de schoenen wel tijdens het lopen gaan dragen en al snel werden ze een van mijn favoriete schoenen, naast de Nike LunarTempo en de Nike Zoom Structure. Als je mijn boek gelezen hebt, dan komt dit niet als nieuwe informatie voor je. Afgezien van mijn lange duurlopen, doe ik alle soorten trainingen op deze schoen. Van intervaltrainingen tot korte duurlopen en heuvel lopen. Meestal als ik er zin in heb, of als ze uitermate goed bij mijn outfit die ik dag aan heb passen. Ik draag ze ook regelmatig onder een boyfriend jeans. Ik weet dat het afgeraden wordt om je hardloopschoenen ook voor andere activiteiten te gebruiken, hierdoor slijten ze sneller. Maar ik kan het vaak niet laten.

En zoals dat altijd gaat met fijne hardloopschoenen, daarvan heb ik een tweede paar nodig. Dit keer niet de standaard versie, maar een kleurstelling ontworpen door Stella McCartney. In een grijs verleden heb ik Stella McCartney voor adidas hardloopschoenen gekocht, maar deze waren eigenlijk een maat te klein en ik vond ze niet heel bijzonder lopen. Inmiddels loopt mijn moeder daar alweer een paar jaar erg fijn op als ze aan het werk is, dus die was wel blij met mijn ‘miskoop’. Nu doen ze het anders bij adidas, in plaats van een compleet nieuwe schoen, heeft Stella nu dus gewoon bestaande schoenen uit het adidas assortiment, met haar eigen kleurtjes. Een veel betere keuze vind ik, want dit zijn gewoon echt hele goede hardloopschoenen en nu hoeft het uiterlijk dus niet meer te ‘lijden’ onder de ‘mode’. En andersom ook niet.

Ik vind ze prachtig staan onder mijn boyfriend jeans, maar ga ze ook écht dragen met hardlopen. Ook al zijn dit wel van die schoenen waarvan ik denk ‘neeeeeeee jullie mogen niet vies worden’. Het worden dus mooi-weer-schoenen. 

Heb jij wel eens op de Ultra Boost gelopen? Wat is jouw favoriete hardloopschoen? Loop jij op je hardloopschoenen in het ‘normale leven’?

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. Angela
  maart 15, 2016 / 17:02

  Prachtig! En een leuk artikel voor iemand die even geen inspiratie heeft haha :)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2016 / 17:20

   Haha deze had ik voor mijn inspiratieloosheid al geschreven ;-) Moest onderwerpen hebben voor volgende week!

 2. Rieke
  maart 15, 2016 / 17:16

  Oh god. Ik wil ze!
  Vond de Ultra Boost alleen niet zo lekker zitten… :(

  • Annemerel
   Auteur
   maart 15, 2016 / 17:21

   Oh dat is jammer! Iedere voet is natuurlijk weer anders. Stella McCartney heeft ook nog een aantal andere modellen bij Adidas, ze zijn te koop via adidas.nl

 3. maart 15, 2016 / 17:24

  Hele mooie schoen! Ik heb alleen maar hardloopschoenen van Nike, misschien toch eens Adidas proberen.

 4. Louise
  maart 15, 2016 / 17:44

  Wow, wat een gaaf design ! Waar ik wel benieuwd naar ben ; hoe erg hebben jouw tenen te lijden onder al het hardlopen? Kun jij zomaar op alle schoenen lopen, of zie je dat uiteindelijk toch wel terug aan de tenen/voeten? Ik ben zelf op één of andere manier toch wel gevoelig voor blauwe tenen, ook al gaat het beter sinds ik naadloze sokken aan doe (geen naad bij de tenen).

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2016 / 08:46

   Ik heb daar heel lang last van gehad, totdat ik grotere schoenen ging kopen!

 5. maart 15, 2016 / 18:39

  Ik was laatst bij de Bijenkorf A’dam en zag voor het eerst de Ultra Boosts in het echt. Zagen er mooi uit, maar toen ik ze vastpakte, voelden ze “flimsy” (sorry, ik kom even niet op het juiste Nederlandse woord). Ik heb het vermoeden dat ze niet veel ondersteuning zullen bieden voor mijn voeten, ook al ben ik een neutrale loper. Ik vraag me af of je er lange afstanden op kunt lopen (20K en meer), wat is jouw ervaring met deze schoenen? Is de ondersteuning oké en blijft de demping redelijk intact ook na 300K? Want ik ben zeer teleurgesteld in de Asics Nimbus 17 (de Nimbus is normaliter mijn go-to schoenen): na 50K of zo was alle demping uit het voorvoetgedeelte verdwenen! Nimbus 18 is nu uit, maar na mijn ervaring met #17 zit ik stiekem naar andere merken te kijken.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2016 / 08:45

   Ik heb ze nog niet voor zo’n lange loop gebruikt! Zal ik na mijn marathon (neem nu geen enkel risico) eens proberen!

 6. Jolie
  maart 15, 2016 / 19:18

  Ik ben benieuwd of je weleens of Asics schoenen loopt? Ik dacht namelijk altijd dat dit het go-to merk was voor hardloopschoenen, en ik was ook verbaasd er niks over te lezen in je boek (geen commentaar :), vond je boek heel tof!).

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2016 / 08:50

   Ik heb nog nooit schoenen van Asics geprobeerd dus kon er ook weinig over zeggen in mijn boek ;-).

 7. maart 15, 2016 / 19:34

  Ik vind ze zó ontzettend gaaf! Echt beauty’s. Wil ze oook! Ik ben sowieso benieuwd naar hoe de Ultra Boosts lopen, dat wil ik echt nog eens proberen. :)

 8. maart 15, 2016 / 19:53

  Wow zo mooi! Alleen jammer dat ze 300 euro kosten, dat kan er toch echt niet van af..

  • ilse
   maart 16, 2016 / 08:31

   Dat ze zo duur zijn kon nog wel even vermeld worden in de review dat vind ik echt geen goede prijs voor een paar schoenen. Ik haak af

   • Annemerel
    Auteur
    maart 16, 2016 / 08:48

    Begrijp ik helemaal…. Dit was ook niet echt een review (anders had ik de prijs wel vermeld), het is meer mijn ervaring over de standaard Ultra Boost (die 180 euro kosten). De standaard Ultra Boost is er nu (of komt binnenkort) trouwens helemaal in het wit en die versie is ook super mooi. Maar 180 euro is nog steeds erg veel.

    • ilse
     maart 16, 2016 / 11:42

     Ah zo had ik m niet begrepen fijn dat je het nog even vermeld. Ik ga altijd tot max 150 voor mijn schoenen. Maar wie weet valt de postcodeloterij binnenkort goed uit haha

 9. Cath
  maart 15, 2016 / 20:03

  Ik vind ze (helaas) echt heel lelijk

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2016 / 08:49

   Ieder zijn smaak!

   • Cath
    maart 16, 2016 / 17:43

    Inderdaad!

    Er moest eigenlijk nog een smilie achter mijn reactie, maar deze werd (logisch) niet geplaatst! (Met het aapje en de handjes voor de mond)
    Nu staat het er inderdaad heel negatief. Dat was niet mijn bedoeling.

 10. Ilse
  maart 15, 2016 / 20:14

  Wat een toffe schoenen, deze zou ik ook zo onder een jeans dragen.

 11. maart 15, 2016 / 21:49

  Ze zijn gaaf! Ik heb net nieuwe ultralelijke hardloopschoenen. Functioneel zijn ze wel! Om eraan te wennen draag ik ze nu onder een jeans, en ook naar mijn werk…. Ze blijven lelijk!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 16, 2016 / 08:50

   Haha maar dat ze goed zitten blijft het belangrijkst!

 12. maart 15, 2016 / 22:17

  Ik hou van de ultraboost! Ben na een paar jaar alleen maar Nike overgestapt, en erg blij :)

 13. maart 15, 2016 / 23:18

  Oeh, deze zijn leuk!! Ik loop nu al op mijn derde paar adidasjes. Ik heb zelf de adistar boost, ook echt een aanrader. Het zijn wel wat zwaardere schoenen, maar ze zitten heerlijk en ik loop er zowel korte loopjes op als mijn lange duurlopen en straks ook de marathon :-)

 14. maart 16, 2016 / 07:01

  Oeh, heel tof! Ik heb dit type schoen nog nooit geprobeerd, maar ik hoor dus al dat dat de hoogste tijd is!

 15. Bren
  maart 16, 2016 / 09:11

  Ik zweer eigenlijk altijd bij Asics!
  Ik heb ook een paar Boosts, maar die gebruik ik alleen bij trainingen met sprintjes. Voor de langere afstanden vind ik de Boost niet erg fijn zitten. Alsof ik dan toch wat meer last krijg van pijntjes. maar verder zitten de Boosts als pantoffeltjes, zo lang ik er maar niet te veel kilometers op maak :-)

 16. maart 16, 2016 / 19:53

  Wauw wat een geweldig mooie schoenen! Ik zou ze alleen al willen om ‘gewoon’ aan te trekken, niet eens om op hard te lopen! Helaas kan/ wil ik het geld nu nog niet missen voor een nieuw paar hardloopschoenen, maar wie weet ooit.

 17. maart 17, 2016 / 11:52

  Oh deze zijn leuk! Lekker vrolijk!

 18. maart 19, 2016 / 14:46

  Ik vind deze schoen echt onwijs tof!!! De ultraboost is voor mijn zwikkende enkeltjes helaas niet geschikt, maar draag wel met veel plezier de Ultraboost ST met extra stabiliteit.

  Ook blijf ik fan van Asics hardloopschoenen!