LET’S TALK ABOUT: October

 photo IMG_0255.jpg

Gaan we vandaag echt alweer het laatste kwartaal van 2016 in? Ja, het is heus. 2016 telt nog slechts 92 dagen. Man wat ging dat snel. Ik kan me mijn eerste rondje hardlopen van 2016 -op 1 januari om half tien ’s ochtends 20 kilometer bij mijn ouders door de weilanden – nog herinneren als de dag van gisteren. En de oliebollen die ik daarna at ook trouwens. Nog 91 nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor de zelfgemaakte oliebollen van mijn vader. Maar voordat het zover is staan er eerst nog een paar andere dingen op het programma. Oktober wordt bijvoorbeeld bepaald geen saaie maand.

5 oktober – Justin Bieber in Antwerpen
Aller eerst komende woensdag, het langverwachte concert van Justin Bieber in Antwerpen. Het was half december toen ik mijn kaartjes voor Justin Bieber kocht. Blij dat ik toen voor Antwerpen gekozen heb in plaats van Arnhem, want als ik voor Arnhem gekozen had, had ik een keuze moeten maken tussen de Chicago Marathon en JB. Toen ik de kaartjes in december kocht hoopte ik heel hard dat ik Justin nog niet zat zou zijn in oktober. Moet zeggen dat ik hem ergens in april op Instagram ontvolgt heb omdat ik me lichtelijk begon te irriteren, maar zijn muziek luister ik nog steeds heel graag en ik ken het hele album (Purpose) van voor naar achter en van achter naar voor. Dus dat lijkt me een goed teken. Hoop alleen wel dat ik na 5 oktober mijn gehoor niet blijvend is aangetast, ben vrij bang voor alle (Belgische) Beliebers die hoogstwaarschijnlijk de oren van mijn kop gaan schreeuwen. Misschien moet ik investeren in een paar oordoppen? Ik heb in ieder geval heel veel zin in dit concert samen met mijn zusje.

6 oktober – Chicago
Een dag na het concert vlieg ik van Amsterdam naar Chicago. Een vlucht van zo’n acht a negen uur. Ik hoop dat ik tijdens deze vlucht een beetje kan slapen, want ik heb zo’n vermoeden dat dat concert enige vermoeidheid met zich mee zal brengen en die vermoeidheid kan ik in Chicago natuurlijk niet gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat ik er een marathon ga lopen. Ik kom als alles volgens plan verloopt in de loop van de middag in Chicago aan. Op donderdag en vrijdag wil ik wel wat aan sightseeing doen, op zaterdag mag ik tot een uurtje of 13.00u in de stad rondlopen en daarna is het tijd om te rusten. Vind ik altijd zo tegenstrijdig als ik in een nieuwe spannende stad ben, maar als ik tijdens die marathon een beetje leuk wil lopen is dat wel belangrijk.

9 oktober – Chicago Marathon
De dag waar ik al maanden naar toe leef. Volgend weekend loop ik eindelijk de Chicago Marathon. De marathon begint al om half acht ’s ochtends, wat me eigenlijk best wel goed uitkomt. Waarschijnlijk heb ik een redelijke jetlag door het tijdsverschil van zeven uur en is om vier uur ’s ochtends wakker worden geen hele grote opgave. En het betekent ook dat ik na de marathon als het goed is nog een hele dag voor me heb. Het is ook wel fijn dat ik voor het heetst van de dag waarschijnlijk binnen ben, het is in Chicago namelijk momenteel nog steeds z’n 24 graden en ik loop liever met 12 graden, wat het dus ’s ochtends vroeg nog wel is. Wat het weer op 9 oktober precies gaat doen in Chicago weten we natuurlijk pas op 9 oktober zelf, maar ik heb goede hoop op fijne omstandigheden.

16 oktober – (halve)marathon Amsterdam
Hoewel ik niet aan de start sta van de (halve) marathon van Amsterdam heb ik hier wel heel veel zin in. Ik ga iedereen aanmoedigen die meeloopt (loop je mee, laat even een comment achter dan weet ik dat ik voor jou moet juichen). Ik heb nog nooit bij een grote marathon als toeschouwer in het publiek gestaan en ik heb heel veel zin om dit een keertje te gaan doen.

21 oktober – Martin Garrix ADE Show
Net als vorig jaar zal ik samen met Roos naar de show van Martin Garrix tijdens ADE gaan. Toen ik vorig jaar ging kende ik misschien drie nummers, inmiddels luister ik tijdens het hardlopen bijna naar niets anders dan live sets van Martin Garrix. Ik heb hier dan ook nog veel meer zin in dan vorig jaar.

Verder staat er voor komende maand nog niet heel veel spannends op het programma, maar ik heb eigenlijk zo’n vermoeden dat dit wel genoeg is om mezelf te vermaken komende maand. 

Wat ik ga doen op het moment dat ik niet iets spannends aan het doen ben? Oh genoeg! Pumpkin Spice Lattes drinken (in november gaat hij weer van het menu bij Starbucks), kruidnoten eten, herfstthee drinken, geurkaarsen branden, boeken lezen, Netflix, Modern Family is weer begonnen (!), hardlopen door het herfstlandschap, genieten van iedere verdwaalde herfstzonnestraal en eh.. natuurlijk moet er ook gewoon gewerkt worden. Maak je over mij dus maar geen zorgen, ik kom de maand wel door.

Jij ook?! Heb je leuke dingen op het programma staan? Of baal je stiekem een beetje dat de zomer nu echt voorbij is?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. Leonie
  oktober 1, 2016 / 12:49

  He annemerel! Wat leuk! Ik doe in Amsterdam de 8km, het is mn eerste echte run! Ben nog niet zo lang bezig en loop m nu in een uur, en de maximale tijd is 1.05 dis ik hoop dat dat goedkomt haha! Succes in Chicago!

 2. oktober 1, 2016 / 12:54

  Oktober is mijn favoriete maand, zeker als het droog is en zonnetje nog schijnt! 10 oktober is mijn vriend jarig, 16 oktober loop ik natuurlijk de halve van Amsterdam! Daarna ben ik een paar dagen vrij om bij te komen! 23 oktober vieren we onze verjaardagen want 30 oktober ben ik jarig. En in oktober ga ik iets anders doen met mijn voeding dus dat wordt denk ik ook wennen. Een lekker maandje dus!

 3. oktober 1, 2016 / 13:04

  Wat een leuke dingen ga je doen! Ik wens je alvast veel plezier bij JB en daarna succes bij de marathon in Chicago. Ik zelf loop de halve van Amsterdam, mijn startnummer is 25831 en ik sta in startvak wit. Vind ik wel grappig, stel je voor dat je daar staat, ik ben meestal zo zenuwachtig bij de start dat ik niet weet of het dan tot me doordringt…

 4. oktober 1, 2016 / 14:30

  Drukke dagen in het verschiet! Enjoy.

 5. oktober 1, 2016 / 14:34

  Wat een fijne vooruitzichten! :D Ik duim alvast voor de Chicago Marathon!
  Zelf vier ik eind deze maand mijn 25ste verjaardag, en vertrek ik die dag ook naar Berlijn voor een verlengd weekendje!

 6. oktober 1, 2016 / 15:01

  Oh het komt steeds dichterbij Chicago, super vet voor je zeg :) heel veel plezier!

 7. oktober 1, 2016 / 15:23

  De dagen zijn ook voor mijn gevoel voorbij gevlogen. Ik ben heel benieuwd naar het concert van Justin. Ik vind hem vooral vervelend (nooit leuk gevonden) maar zijn muziek lately kan ik wel weer waarderen.

  Ik wens je heel veel plezier en succes deze week. Ontzettend gaaf dat je volgende week in Chicago gaat lopen.

 8. oktober 1, 2016 / 15:24

  Wat leuk dat je komt aanmoedigen! Ik ga goed opletten of ik je langs de kant zie staan :)

 9. Manon
  oktober 1, 2016 / 16:05

  Oh Chicago komt nu echt dichtbij zeg! Ik wens je alvast heel veel succes. Ik heb zin om deze maand het bos te zien veranderen, nu al aardig wat blaadjes en kastanjes gespot. Echt mij favoriete hardloopweer! En 12 oktober start ik met een cursus skiën, waardoor ik alweer zin krijg in de wintersport. Maar eerst veel Pumpkin Lattes, glazen rode wijn en kaasplankjes please :)

 10. oktober 1, 2016 / 16:24

  Genoeg spannende dingen op de agenda dus! Wat gaat de tijd snel he? Stiekem kan ik nu de zomer een beetje aan zijn einde is ook wel weer erg uitkijken naar de gezellige feestdagen! :)

 11. Joyce
  oktober 1, 2016 / 17:14

  Heel veel succes in Chicago! Ik loop (hopelijk, heb last van een overbelaste kuit nu) de marathon in Amsterdam!

 12. Yvette
  oktober 1, 2016 / 17:27

  Heeeeeel veel succes in Chicago en heel veel plezier met al het leuks deze maand. Ik loop in A’dam de halve marathon (de hele was gepland, maar ging om uiteenlopende redenen niet) en wat aanmoediging kan ik wel gebruiken ☺️.

 13. Gwendolyn
  oktober 1, 2016 / 19:49

  Jaaa zo leuk dat je komt aanmoedigen in Amsterdam (m’n eerste marathon samen met m’n vader!), ik hoop dat ik je kan spotten! :)

 14. Marjan
  oktober 2, 2016 / 00:08

  Ik loop over twee weken in Amsterdam mijn eerste hele! Super tof! Als het goed is staat er veel publiek voor mij en m’n marathonmaatje, maar iemand extra kan helemaal geen kwaad, gezien mijn voorbereiding die gedwarsboomd is door een blessure.
  9304 is het startnummer :) via @marjanroe is mijn outfit de avond tevoren vast te zien ?

 15. Ilse
  oktober 2, 2016 / 00:41

  Wat een leuke dingen ga je doen deze maand! Ik vind de herfst altijd heel erg fijn, het gezellige cozy weer, geurkaarzen, pumpkin spice lattes en kruidnootjes! En met dit weer vind ik vaak mijn hardloopmotivatie ook weer terug!

 16. oktober 2, 2016 / 11:53

  Wat heb je veel leuke dingen op de planning staan! Ik heb zelf nog niet heel veel op de planning staan, maar kan mij helemaal vinden in het pepernoten eten, thee drinken en netflix kijken :)

 17. oktober 2, 2016 / 12:46

  Leuke maand heb je voor de boeg! Heel veel succes met de marathon in Chigago. Lijkt me super gaaf! Ik ga zelf de marathon in Amsterdam lopen. Mocht je startnummer 13200 voorbij zien komen, dan ben ik het! Ik zal opletten of ik je langs de kant van de weg zie staan ;-)

 18. oktober 2, 2016 / 15:33

  Kijk dat is nog eens een goed gevulde oktober maand. Vooral de Chicago Marathon! Have fun

 19. julia
  oktober 2, 2016 / 17:06

  Hi! Alvast heel veel succes in Chicago! Ik doe ook mee aan de halve marathon van Adam. Mijn eerste halve. Heb er veel zin in. Startnummer is 28384. Ben benieuwd of ik je zie staan.

 20. oktober 3, 2016 / 09:49

  Wat een leuke maand! Veel succes in Chicago!

  Ik loop tijdens de halve van Amsterdam mee. M’n eerste halve marathon dus kan wel wat aanmoediging gebruiken!

 21. Marjolein
  oktober 3, 2016 / 13:42

  Ik loop de marathon in Amsterdam!

 22. Sofie
  oktober 5, 2016 / 09:46

  Hoi Annemerel!

  Ik loop op 16 oktober mijn eerste volledige marathon en ben enorm benieuwd. De laatste dagen mogen heel snel gaan, ik tel echt af! Sinds mijn oudere zus me aan je blog introduceerde mis ik geen enkel bericht (al lees ik op sommige dagen een hele week aan blogs na elkaar door tijdsgebrek ;) ). Hoewel ik altijd al een loopster was, geven je hardloopblogs nog net dat extra duwtje in de rug om naar buiten te gaan voor een heerlijk stukje lopen. Groetjes vanuit België en veel succes én plezier in Chicago!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 5, 2016 / 11:06

   Dankjewel!!! Heel erg veel succes de zestiende, loop je in Amsterdam?!

   • Sofie
    oktober 5, 2016 / 11:11

    Jazeker Amsterdam! (was dat vergeten vermelden ;-) )

 23. Anke
  oktober 6, 2016 / 11:14

  Heel veel succes in Chicago, en vergeet vooral niet te genieten ;)
  Ik loop in Amsterdam mijn tweede marathon, maar het blijft spannend. Zeker nu ik weet dat ik het kan wil je ook een beetje een tijd neer gaan zetten. Mijn startnummer is trouwens 9174 :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 11:44

   Succes de 16de!