FRIDAY FAVOURITES: #1 (2018)

De eerste vrijdag-favorieten van 2018 en in ‘nieuwe’ stijl. In principe zou je nu ook gewoon weg kunnen klikken, want de afbeelding hierboven is een behoorlijke spoiler alert. Maar klik vooral even verder als je over het ‘drama’ met mijn nieuwe MacBook Pro van gisteravond wil lezen.


MacBook Pro 15 inch Space Grey

Mijn nieuwe MacBook moet natuurlijk bovenaan de lijst met favorieten van de afgelopen week. Hoewel ik er ook al behoorlijke ruzie mee gehad heb trouwens. Gisteravond wilde ik een presentatie geven bij Runner’s World en live een video editen, na tweeënhalf uur (geen grap) proberen lukte het nog steeds niet om mijn MacBook gesynchroniseerd te krijgen met de beamer. Het was allemaal een stuk minder dramatisch geweest als ik gewoon de afstandsbediening van mijn Apple TV bij me had gehad, want dan had ik hem op mijn Apple TV aan kunnen sluiten. En voordat jullie nu allemaal gaan roepen dat je ook een afstandsbediening op je telefoon hebt… klopt! Maar deze moet verbonden zijn op hetzelfde netwerk als je Apple TV en om mijn Apple TV te verbinden met dat internet had ik… je raadt het waarschijnlijk al, een afstandsbediening nodig. Ik heb aardig wat gevloekt van binnen. Uiteindelijk heb ik de MacBook Air van Francien mogen lenen, maar die had ook zijn mankementen (hij zat bijvoorbeeld ramvol, waardoor ik geen video kon editen). Maar goed, mijn MacBook blijft toch favoriet om de reden dat hij – wanneer hij niet met een ander apparaat verbonden hoeft te worden – super fijn en snel werkt en het scherm zo mooi is.

Poké Bowl

Ook in 2018 is de Poké Bowl – naast sushi – mijn favorieten lunch of avondeten. Ik krijg vaak de vraag waar je in Den Haag de lekkerste Poké Bowl kunt eten en nu is het moment dat ik jullie vraag ga beantwoorden… Ik ga graag naar Ohana (Prinsestraat) of The Poké Bar (Anna van Buerenplein en Grote Halsstraat). Als ik moest kiezen tussen de twee zou ik denk ik toch voor Ohana gaan, omdat ze hier als topping Tempura hebben en dat vind ik zo ONTIEGELIJK lekker. Verder vind ik er eigenlijk weinig verschil tussen de twee zitten.

Friends

Ik ben zo blij dat Friends eindelijk ook op de Nederlandse versie van Netflix staat. Heerlijk om zo’n aflevering van 20 minuten tussendoor te kijken. Of om gewoon 10 afleveringen op een dag achter elkaar te bekijken. Ik ben nu al aan het einde van seizoen twee, dit gaat weer veel te snel. Opvallend: ik ben voor het eerst ouder dan de personages in Friends van seizoen 1 en 2. Toen ik voor het eerst een aflevering keek zat ik op de basisschool en vond ik het maar rare oude mensen.

How To Stop Time

Inmiddels doe ik iets rustiger aan met Netflix en ben ik voor het eerst sinds deze zomer weer eens begonnen in een boek. Ik lees het boek ‘How To Stop Time’ van Matt Haig en het is zo mooi. Ik denk dat ik hier zondag weer een ouderwetse Sunday Reading aan ga wijden. Was even vergeten hoe fijn het is om jezelf te verliezen in een goed boek. Een van mijn vriendinnen, Marloes, vertelde me zondag dat ze van plan is om in 2018 iedere maand minstens een boek te lezen en ik denk dat ik haar voorbeeld ga volgen. De laatste keer dat ik een boek uitlas was in augustus en sinds die tijd heb ik denk ik vijf complete series op Netflix gezien.

Glossier Rose Balm dotcom

Mijn favoriete lipbalm van het moment, de Rose Balm van Glossier. Normaal gesproken zijn rond deze tijd van het jaar mijn lippen mega droog, maar nu heb ik daar helemaal geen last van. Daarnaast ruikt hij ook mega lekker. Mocht je binnenkort een bezoekje aan New York brengen, ga dan zeker even langs in de showroom (helaas verzenden ze niet naar Nederland).

Rita Ora & Liam Payne – For You (Soundtrack Fifty Shades Freed)

De eerste Fifty Shades film vond ik geen bal aan (lees: 50 dingen die ik dacht tijdens Fifty Shades of Grey), de tweede heb ik om die reden nooit gezien. Maar één ding doen ze ontzettend goed en dat is het maken van soundtracks. Love Me Like You Do van Ellie Goulding is nog steeds een van mijn favoriete nummers. I Know You van Skylar Grey is ook nog steeds een nummer dat ik nooit doorspoel. Vorig jaar deden Taylor Swift en Zayn ‘I Don’t Wanna Live Forever’. Sia zong Helium, Kygo maakte het nummer Cruise en Tove Lo zong over Lies in the Dark. Al deze nummers staan in mijn lijst met favoriete nummers. Sinds deze week zijn er weer twee bijgekomen, Rita Ora & Liam Payne’s ‘For You’ en Hailee Steinfields Capital Letters. Ontzettend benieuwd naar de rest van de soundtrack, onder andere Sia, Dua Lipa en Julia Michaels staan er ook op en Ellie Goulding heeft een nieuwe versie van Love Me Like You Do opgenomen. Nog een maandje geduld.

Nike Racer Tight

YES. Het beste nieuws op gebied van sportkleding komt van Nike, zij hebben namelijk een legging gemaakt met een zakje op het bovenbeen voor een redelijke prijs (50 euro!). Ik ben hier super blij mee. Als je het gister nog niet op mijn blog gezien hebt, hier lees je er meer over (en waar je hem kan bestellen).

Wat waren jouw favorieten van de eerste weken van januari? Zijn jullie al begonnen met Friends? Hebben jullie het boek van Matt Haig gelezen? Zijn jullie het met me eens dat de soundtrack van Fifty Shades altijd fantastisch is?

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. januari 12, 2018 / 12:28

  Nu al zin in de Sunday Reading! How to stop time staat al een tijdje op m’n to read list en ik heb zo veel fijne boeken ontdekt door al je sunday / summer readings :) Heel benieuwd wat je er van vindt. Ik ben wonder boven wonder pas aan het eind van seizoen 1 van Friends, maar ben wel elke dag blij dat het op Netflix staat.!

 2. januari 12, 2018 / 12:55

  Wat handig die nieuwe broek van Nike! Ik ga meteen het hele artikel even lezen :)

 3. januari 12, 2018 / 13:33

  Leuk! Sunday reading! Door jou ben ik het boek van marathon woman gaan lezen en de edele kunst van not giving a f*ck (die mij erg heeft geholpen tijdens mijn burn out) en die Nike Legging…die heb ik toch maar alvast besteld…ik moet zondag toch lopen en daarna (of daarvoor) verdien je gewoon een klein cadeautje!

 4. januari 12, 2018 / 13:38

  Hmmmm ik heb nu al zin om een poké bowl te gaan maken, die dingen zijn zo ontzettend lekker! Dat ga ik volgende week zeker op mijn eetplanning zetten. Wat balen over je Macbook trouwens! Wel fijn dat het uiteindelijk gelukt is, maar het is wel balen als je er zo lang over doet… Malou x

 5. Ilse
  januari 12, 2018 / 14:20

  Jaaa, ik ben gelijk enthousiast over de sunday reading! Ik wil in 2018 namelijk 30 (!) boeken lezen dus een beetje inspiratie is wel fijn. En ik wil nu al de gehele soundtrack van Fifty Shades Freed horen, haha.

 6. januari 12, 2018 / 16:29

  Ik wil ook meer gaan lezen! Mijn huisgenoot is zo’n type die gewoon heel veel boeken koopt dus dat is super handig, scheelt gedoe met bibliotheken en boetes. Alleen voor het aandeel Nederlandse boeken moet ik er zelf op uit. De soundtrack van 50 Shades is bij mij ook elke keer weer favoriet, dit nummer klinkt ook alweer goed!