THE LIST: 50 thoughts during Fifty Shades of Grey

 photo 50SoG.jpeg

Gisteravond had ik eindelijk tijd om Fifty Shades of Grey te zien in de bioscoop te bekijken. Samen met vriendin (en mijn enige echte Bioscoop-partner) Kim gingen we er volledig voor. Ik had van te voren niet zulke hoge verwachtingen, met het idee dat het dan alleen maar mee kon vallen.. Na ongeveer een kwartier had ik zoveel opmerkingen tegen Kim over de film gemaakt dat ik me een beetje zorgen ging maken om de mensen om ons heen… Omdat ik mijn gedachten toch kwijt moest, besloot ik ze allemaal in mijn iPhone te zetten (ik zat achterin, dus geen mensen achter me die last zouden kunnen hebben van het licht van mijn scherm). En nu presenteer ik jullie met gepaste trots, mijn vijftig gedachten tijdens Fifty Shades of Grey.

1. Hoe kan iemand zo onaantrekkelijk gemaakt worden? Die outfit en dat kapsel van Dakota kunnen écht niet!
2. Hoe kan iemand zo awkward zijn?
3. Plaatsvervangende schaamte…
4. Ik voel niks…
5. In vergelijking hierbij waren de acteurs van Twilight Oscar-worthy.
6. Hij doet het beter op foto’s…
7. Ze bijt op haar lip, hoe vaak gaat ze dat nog doen?
8. Waar is de chemie?
9. Hoeveel hebben we voor de kaartjes betaald?
10. Hoe hard moesten de acteurs lachen toen ze hun script zagen?
11. Ik hou van dat nummer van Ellie, maar is het voor de film nu iets anders gemaakt?
12. De soundtrack is het beste van de hele film!!
13. In het boek leek dit allemaal heel normaal maar halleluja..
14. Ik word hier dus echt niet warm of koud van ofzo
15. Het is zo awkward ik kan dit niet aanzien!
16. Dit is gewoon een comedy….. Toch?
17. Draagt Dakota Johnson nou een pruik? Dit haar is raar… Het lijkt echt net een pruik!
18. Ze bijt weer op haar lip…
19. Oh nu bijt ze op haar duim….
20. Christian draagt wel de goede hardloopschoenen..
21. Nu we het toch over hardlopen hebben.. Ik vind hem nog het aantrekkelijkste als ‘ie aan het rennen is..
22. Ik heb meer zin in dat glas wijn dan in een naakte Christian Grey…
23. Dit ziet er écht slecht uit…
24. Weet je hoe droog en lelijk je lippen worden als je er maar op blijft bijten?
25. STOP MET DIE LIP
26. Hmm als ‘ie zo lacht heeft ‘ie wel een mooie kaaklijn..
27. We zijn nu ruim een uur onderweg en ik weet nog steeds niet of ik Jamie Dornan leuk vind of niet…
28. Mijn popcorn, water EN snoep is op… hoe overleef ik de rest van de film.
29. Ik moet naar het toilet…
30. Zelfs de dramatische filmmuziek kan deze scène niet spannend maken..
31. Het lijkt wel of de acteurs een eerste reading van het script hebben zo ongeïnteresseerd zeggen ze hun tekst..
32. Ana ziet eruit als zestig maar ze praat als een klein kind!
33. Ugh…. awkward….
34. Dit… kan niet!
35. Het lijkt wel een parodie
36. Ok, de muziek is goed, maar die garderobe van Christian ook.. En dat horloge! Anastasia daarentegen, is zelfs met de hulp van Mr. Grey nog een mess.
37. Rode wijn, witte wijn, champagne.. Allemaal dingen die ik aantrekkelijker vind dan Mr. Grey..
38. Oh mijn God… Red room of pain? Dit ziet eruit als een middeleeuwse martelkamer…
39. WTF?
40. Zou er echt een Christian Grey en een Anastasia Steele bestaan?
41. The Vampire Diaries is nog normaler dan dit…
42. Als ‘ie een drie-dagen baard heeft is ‘ie veel leuker!
43. Hoe lang nog?
44. Wéér die red room of pain?
45. Ik heb tranen in mijn ogen, niet omdat ik moet huilen, maar omdat ik moet geeuwen en daar krijg ik altijd tranen in mijn ogen van. Deze film maakt me heus niet emotioneel.
46. Je kunt toch ook gewoon gaan tennissen als je ergens tegen aan wilt slaan? Ik snap het echt niet… (waarom snapte ik het wel toen ik het boek las? Ik denk dat de interpretatie die ik van het boek had iets anders was dan wat ze op het scherm lieten zien…)
47. Ik wist het einde eigenlijk wel, maar dat maakt het er niet beter op.
48. Ik schaam me zelfs een beetje dat ik hier geweest ben… En dat zegt wat want er zit niet snel shame in my game.
49. Er zijn serieus mensen die heel enthousiast over de film vertellen. Ik vraag me af of we net dezelfde film hebben gekeken.
50. De volgende film (als die er überhaupt komt) kijk ik wel thuis op mijn laptop en dan kan ik alle stomme scenes doorspoelen.. dan spoel ik dus waarschijnlijk de hele film door.

Heb ik lezeressen die wel enthousiast de bioscoopzaal verlieten? Waarom was ik zo níet enthousiast? Ik kan enthousiast worden van de meest foute films? Maar hier kon ik echt niks mee… 

Liefs,
Annemerel

Delen:

54 Reacties

 1. maart 14, 2015 / 12:07

  Haha ok dit geeft mij de doorslag, ik ga dus écht niet naar de bios hiervoor. En misschien ga ik m ook wel nooit thuis op mn laptop kijken..

 2. maart 14, 2015 / 12:08

  Hahah, ik heb de boeken niet gelezen en ook niet echt de behoefte om de film te zien. Nou ja commentaar is die zin niet bepaald groter geworden ;)

 3. maart 14, 2015 / 12:10

  Nummer 39 passeerde bij mij ook heeeeul vaak de revue.

 4. maart 14, 2015 / 12:13

  Ik kwam het boek al niet eens door, na 10 blz ben ik afgehaakt maar had nog goede hoop voor de film. Naarmate ik meer reacties hoor is die hoop ook verdwenen haha :p dikke no go voor mij.

 5. maart 14, 2015 / 12:18

  Hahaha ik geniet! Bedankt voor de tip, ik sla hem over haha!

 6. Manon
  maart 14, 2015 / 12:23

  Ik heb hem ook gezien en schaamde me er inderdaad achteraf ook een beetje voor. Wát een slechte film zeg. En saai. Maar m’n vriendinnen vonden hem wel leuk en snapten niet dat iedereen er zo over liep te zeuren.. Dus ja er zijn mensen die hem leuk vinden

 7. maart 14, 2015 / 12:34

  Je hebt dit super leuk gedaan!! Wat heb ik gelachen.

  Ik heb de film nog niet gezien maar ik wacht nog wel drie jaar en kijk dan via Netflix ofzo.

 8. maart 14, 2015 / 12:37

  Wow wat?? Ik vond hem gewéldig. Ik ben de boeken nu aan het lezen door de film. I sure felt the chemistry! En Christian, yum! <3

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2015 / 12:45

   Haha misschien is de volgorde eerst de film en dan de boeken lezen dan de optie? Ik voelde helemaal niks, noppes nada :(

 9. Lilian
  maart 14, 2015 / 12:43

  En ik maar afvragen of ik de enige was die hem zo slecht vond.

 10. maart 14, 2015 / 12:49

  Hahahaha! Ik ben tijdens de pauze naar huis gegaan. Vond de film net zo slecht als het boek ;)!

 11. maart 14, 2015 / 13:01

  Oké,nu weet ik zeker dat ik hiervoor niet naar de bios ga.. Vind je commentaar wel echt genieten haha

 12. maart 14, 2015 / 13:02

  Hahaha! En wat ziet ze toch in hem? Ze hebben nou niet bepaald dezelde -ahum- hobby’s…

 13. tessa
  maart 14, 2015 / 13:04

  Hahahahaha oke dit heeft officieel mijn hele dag goedgemaakt! Goed bezig Annemerel

 14. maart 14, 2015 / 13:13

  Hilarisch om dit te lezen! Het boek heb ik met moeite uit gelezen en de film ga ik binnenkort met een aantal meiden kijken. Hoewel ik nu mijn twijfels heb ;-)

 15. maart 14, 2015 / 13:20

  Hahaha wauw, ik zag de rating al op IMDb (ergens rond de 4) maar blijkbaar is ‘ie dus écht zo slecht. Wat een domper. Ik was niet van plan ‘m te gaan kijken maar eigenlijk zou ik ‘m voor de grap wel eens willen zien nu, thuis dan want anders is het wel heel zonde van m’n tijd en geld ;) (+ much shame in the game haha)

 16. maart 14, 2015 / 13:27

  Oh, ik vond het juist een hele goede film! En heb zeker genoten van de hoofdrolspelers, die deden het goed en waren heel goed gecast!

 17. maart 14, 2015 / 14:10

  Heb nog nooit zo hard gelachen om een film (had ergens een stream gevonden met chin. subs, want ik was nieuwsgierig, ik geef het toe). Wát ontzettend slecht zeg. “I don’t make love, I f*ck!!!” Geweldige dialogen :’)

  • Annemerel
   Auteur
   maart 14, 2015 / 14:38

   hahaha ja dat was het moment dat ik dacht… hoe hard moesten de acteurs lachen toen ze hun script te zien kregen :’)

 18. maart 14, 2015 / 14:11

  (Maar goed, daarvoor kijk je ook niet echt naar die film denk ik)

 19. maart 14, 2015 / 14:17

  Haha wat een heerlijk artikel! Ik heb hem zelf lekker thuis op m’n laptop gekeken met véél wijn, een zak chips en heel wat lachmomenten. Lekker doorspoelen wanneer ik wil, heerlijk. Toen was ‘ie overigens best te doen :-)

 20. Ilse
  maart 14, 2015 / 14:34

  Ogod, Annemerel. Ik snap niet dat je hem niet leuk vond, ik vond die film echt zo leuk en Jamie is echt geweldig! :)
  Moest wel heel hard lachen om je gedachten.

 21. maart 14, 2015 / 14:54

  Haha, als ik dit lees ben ik ZO blij dat ik deze film (hopelijk) nooit ga zien. Het boek heb ik ook weten te ontwijken, dus wat dat betreft moet het ook wel lukken om de film te negeren ;) Maar er is wel één ding uitgekomen voor jou, en dat is deze grappige blogpost!

 22. Marije
  maart 14, 2015 / 15:07

  GE-WEL-DIG!!! Ik heb ongeveer dezelfde 50 gedachten gehad.
  En nummer 31! Goed ongeschreven

 23. Ingrid
  maart 14, 2015 / 15:09

  Haha ik heb nooit serieus overwogen deze film te gaan zien en deze comments brengen daar geen verandering in;) Wel leuk om eens een oprechte review te lezen over deze film.

 24. maart 14, 2015 / 15:10

  :’) hardop zitten lachen. Ik vond er ook niet zoveel aan, vooral een cliche huisvrouwenverhaal. ook zo typisch dat blijkt dat meneer een beetje sadomasochist is doordat hij vroeger is mishandeld. ugh.

 25. maart 14, 2015 / 15:33

  Slechtste film in tijden, vond er echt niks aan!

 26. maart 14, 2015 / 15:33

  Ik vond de boeken erg amusant, dus de film was voor mij niet echt verassend. Ik vond hem erg leuk met leuke acteurs. De boeken zijn trouwens wel gewoon een stuk romantischer en uitgebreider, dus die hebben nog steeds m’n voorkeur. Van het échte liefdesverhaal kon je in de film niet zo veel zien..

 27. Silvie
  maart 14, 2015 / 15:35

  Hmmm totaal niet mee eens, ik vond de film juist heel goed.
  Vergeleken met het boek vond ik de film juist uitblinken

 28. maart 14, 2015 / 15:39

  Whouahhhaha, precies zoals ik het had verwacht! ‘k Was überhaupt niet van plan om deze te kijken (teveel andere dingen die ik wil zien en te weinig tijd) en het wordt ook links en rechts bevestigd dat het absoluut de moeite niet loont.
  Overigens, als je Jamie Dornan goed wilt zien spelen, is de spannende serie The Fall zeer de moeite waard. Tot dusver zijn er twee seizoenen geweest met in totaal elf afleveringen; leuk voor een serie binge-watch ;-)

 29. Kate
  maart 14, 2015 / 16:19

  Het allergrappigste vond ik het moment dat Christian Ana had verrast met een nieuwe laptop, een Macbook, en zij binnenkwam en een of andere loodgieter net klaar was met het ‘intstalleren’ van de computer.. Die dingen hoeven alleen maar AAN! Ze deden net of er verbouwd was.

 30. maart 14, 2015 / 16:19

  ik kon tijdens de film alleen maar denken hoe hard hebben die lui gelachen tijdens de opnames… haha. ik baal wel dat ik er bioscoopkaartjes voor betaald heb.

 31. maart 14, 2015 / 16:48

  Echt he wat een slap verhaal voor een sexy film. Staat vanaf nu op mijn afkeerfilm lijst samen met brokeback mountain ook zo’n overrated film. Laten we met zijn allen iedereen die nog niet gegaan is tijd besparen en deze film afraden.

 32. Janique
  maart 14, 2015 / 16:55

  Ik heb hem ook gezien gisteren!!

  &Ik dacht pre-cies het zelfde..

  Alleen vond ik hem wel vermakelijk, niet dat ik echt dacht, wat duurt hij lang!

  Maar idd die chemie, jammer! Vond Dakota wel erg goed spelen, maar Jamie moet gewoon model blijven;)

 33. maart 14, 2015 / 17:06

  Wat een heerlijk artikel! ik ga dus mooi niet naar de film hiervoor dat is duidelijk!!! :D

 34. maart 14, 2015 / 17:41

  Haha wat een geweldige artikel over deze film!! :) ieder z’n mening toch? ..
  Ik vind hem wel oké maar ja het boek vind ik leuker… :)

 35. maart 14, 2015 / 17:56

  Ik heb de boeken niet gelezen en ik heb totaal geen interesse in de film.. ik begrijp echt de hype niet! Fantastisch geschreven dit!
  Liefs,
  Eefje

 36. Bella
  maart 14, 2015 / 18:51

  Ik heb nog de boek gelezen en nog de film bekeken; ik wist meteen dat geen van beide mijn “cup of tea” waren. En ik ben erg anti-hype. Zo te zien geen sonde van mijn levensjaren, haha!

 37. maart 14, 2015 / 18:54

  “Je kunt toch ook gewoon gaan tennissen als je ergens tegen aan wilt slaan? ” HAHAHAHA, ik lach dubbel!! Ik wilde er eerst nog wel heen nadat de ergste hype een beetje over was maar ik denk dat ik hem toch maar gewoon op internet ga kijken, want hier wil ik m’n geld niet aan uitgeven :P Ellie’s liedje blijft wel liefde inderdaad!

 38. maart 14, 2015 / 19:58

  Wat een geweldig lijstje haha! Zo heb je toch nog een leuke blopgpost uit deze film gehaald ;) Ik ga dit lijstje doorsturen naar mijn beste vriendin, die oprecht niet begreep waarom ik 50 shades niet met haar wou gaan kijken want ze had er zo’n goede dingen over gehoord, haha :)

 39. maart 14, 2015 / 21:11

  Haha, oei, klinkt niet echt veelbelovend… Ik vond de boeken wel heel leuk om te lezen en was/ben wel benieuwd naar de film, maar ik hoor zoveel negatieve reacties… Anderzijds hoor ik er af en toe ook wel goede en blijf ik ergens toch benieuwd…

 40. maart 14, 2015 / 21:55

  Hahaha so so so true dit. Heerlijk geschreven! X

 41. Annemarie
  maart 15, 2015 / 07:04

  Hahaha geweldig! Zo herkenbaar! Ik zat ook zo in de bioscoop, maar ik zei het tot ergenis van mensen om ons heen wel hardop. We hebben iig wel veel lol gehad.

 42. maart 15, 2015 / 09:19

  Thanks voor deze review! Ik ga dus niet naar de bios voor deze film!

 43. maart 15, 2015 / 09:21

  Heel leuk om te lezen! De boeken vond ik beter.
  Liefs, Iris

 44. maart 15, 2015 / 09:53

  Hahaha eigenlijk wil ik hem nu juist zien, ik ben er expres niet heen gegaan omdat ik mijn eigen fantasie uit het boek graag wil behouden. Maar als ik dit lees, wil ik hem juist zien, omdat ik het nu al hilarisch vind. Ik ga er alleen niet voor naar de bios.

 45. Anneke
  maart 15, 2015 / 10:16

  Nou ik was eens van me lezeressen die enthoiast de bios verliet hoor!(ben er zelf twee keer naar toe geweest) Vond het eigenlijk wel een leuke maar vooral romantische film!
  En Ik vond persoonlijk wel dat de acteurs die ze voor de film hebben gekozen goed passen bij de karakters uit het boek..

  En dan nog die intens intimiderende blik in de ogen van MR Grey..
  Ja mij had je wel..

  Maar zo zie je smaken verschillen haha ;)

 46. Aagje
  maart 15, 2015 / 10:51

  Dankje! Scheelt toch weer een kaartje. Was al niet heel enthousiast over het boek (ik denk dat de bouquetreeks van Marit van Bohemen heter is!) en van deze mr. Grey word ik niet echt opgewonden dus daar hoef ik ook niet voor te gaan. Jouw lijstje is daarentegen wel vermakelijk!

 47. maart 15, 2015 / 14:36

  WHAHAHAHAHAHAHAHAH! Dit is precies hoe ik me voelde afgelopen woensdag, wat een blunder zeg.

  xoxo
  Sanne

 48. maart 15, 2015 / 18:16

  Oh ik vond m echt leuk, veeel beter dan het boek sowieso! Vond m ook wel echt sexy.. ;)

 49. Kirsten
  maart 16, 2015 / 12:55

  Hahah, best herkenbaar! Omdat ik veel slechte verhalen over de film hoorde verwachtte ik er eigenlijk niks van, maar ik vond hem nog best meevallen! Sommige scenes waren niet best maar Dakota Johnson is wel echt een talent en vond dat zij en Jamie ook zeker wel Chemistry hadden. Vrees dat ik toch weer in de bios zit als deel 2 uit is ;)

 50. maart 16, 2015 / 15:23

  Ik vond ‘m opzich wel meevallen. Vond het boek eigenlijk slechter, daar was écht moeilijk door heen komen. Maar de film viel me mee, ook qua beeld enzo vond ik het wel mooi. Maar ben wel blij dat ik er niet voor naar de bios ben gegaan en ‘m gewoon op de bank heb gekeken haha.

 51. maart 18, 2015 / 21:21

  Haha, leuk! Nu weet ik zeker dat ik de film niet hoef te zien. De boeken vond ik al verschrikkelijk (want een ontzettend wanhopig mens…), bedankt! :-)