Er is heus nog wel wat om naar uit te kijken…

Beeld: Jorrit Ooyen

Er is geen ontkennen meer aan, we zitten midden in de tweede golf. Ik hoef je vast niet uit te leggen welke tweede golf ik bedoel. Afgelopen maandag was er weer een onheilspellende persconferentie met nieuwe maatregelen en ik moet toegeven dat ik – net als de meeste mensen volgens mij – niet echt vrolijk word van het vooruitzicht van de komende maanden. Leken we van de zomer steeds weer een beetje meer vrijheid te kunnen pakken, moeten we toch weer een kleine pas op de plaats maken.

Volkomen terecht als je het mij vraagt, ik denk zelfs dat de overheid op sommige punten nog best wel wat strenger mag zijn, maar of ik deze hele situatie leuk vind? Of ik blij word van alle pushberichten van de NOS? Nee, natuurlijk niet. Ik vind de herfst en winter sowieso al een stuk ongezelliger doordat het leven veelal binnen afspeelt, maar dat we nu ook zoveel mogelijk binnen moeten blijven en niet op kunnen leuken met familiebezoekjes en spontane eet-dates… Niet echt een fijn vooruitzicht.

Maar hé je oma besmetten met corona (of zelf op de IC belanden omdat je toch iets minder superhuman bent dan je van te voren verwacht had) is ook geen fijn vooruitzicht. Dus we maken er maar het beste van, toch? En als je goed nadenkt is er komende twee weken ook nog genoeg leuks om naar uit te kijken binnen de regels. Deze lijst is voornamelijk voor mezelf om op te vrolijken, maar wellicht ook interessant voor jullie.

Emily in Paris


Ik was even bang dat de productie van de serie Emily in Paris door corona vertraging opgelopen had, maar niets blijkt minder waar. Vanaf komende vrijdag staat het eerste seizoen op Netflix. Lily Collins speelt Emily, een ambitieuze marketing director uit Chicago die haar droombaan in Parijs krijgt aangeboden. Ze verhuisd naar Parijs en beleeft daar ‘spannende’ avonturen. De serie is geproduceerd door Darren Star (Sex and the City, Younger) en dat is voor mij reden genoeg om heel erg veel zin te hebben in deze serie.

Kipchoge vs Bekele


Zondag staan ze eindelijk tegenover elkaar in de marathon. De Londen Marathon. Eliud Kipchoge (2.01.39, Berlijn 2018) en Kenenisa Bekele (2.01.41, Berlijn 2019). De showdown had eigenlijk al in april moeten plaatsvinden, dus we hebben er even op moeten wachten.

Tuur is groot fan van Bekele en is er van overtuigd dat hij deze confrontatie gaat winnen, Bekele heeft het wereldrecord op de 10.000 meter en had tot voor kort ook het wereldrecord op de 5000 meter, daarnaast heeft hij drie gouden Olympische Medailles behaald.

Eliud Kipchoge is de huidige wereldrecordhouder op de marathon (2 seconden sneller dan Bekele) en heeft van de twaalf marathons die hij liep elf marathons gewonnen (in die andere marathon werd hij tweede, dit was in 2013 en de winnaar liep toen een wereldrecord (die winnaar is deze zomer trouwens geschorst omdat hij geknoeid zou hebben met dopingcontroles). Daarnaast liep hij vorig jaar in Wenen in een speciaal georganiseerde marathon de marathon onder de twee uur. Ik zet mijn geld in op Kipchoge, omdat hij zo enorm stabiel en gecontroleerd is. Eliud laat niets aan het toeval over en heeft een enorm doorzettingsvermogen.

Je begrijpt dat Tuur en ik zondagochtend voor de TV zitten. De Londen Marathon wordt vanaf 8.00u uitgezonden via BBC 2 (dit is de damesrace, Susan Krumins is hier haas en Bo Ummels loopt deze marathon) en vanaf 11.00u is op BBC 1 de mannenrace te zien. Ik stel me zo voor dat ik hier naar uitkijk zoals een voetbalfan uitkijkt naar de Champions League finale.

Hardloopnetwerk + All4Running I Run Series

Maar voordat Tuur en ik voor de TV kruipen doen we zondag eerst nog mee aan de I Run Series hier in Den Haag. Vanaf de winkel van All4Running moeten we lopen naar twee geheime checkpoints en daarna mogen we zo snel mogelijk weer terug. Ik ben mega benieuwd naar de checkpoints en ik hoop dat ik niet verdwaal, want mijn grootste angst is dat ik de Londen Marathon mis (ik vind het al heel jammer dat ik de vrouwenrace gedeeltelijk niet kan zien, gelukkig kan ik het later nog terugkijken).

NN Running Day

Ik heb super veel zin om weer eens een virtuele wedstrijd te lopen en volgende week zondag (11 oktober) loop ik de virtuele 1/4 marathon Rotterdam op NN Running Day (daar schreef ik vorige week al over). Het is leuk om tijdens trainingen weer aan een doel te kunnen denken. Als ik bijvoorbeeld een training op drempeltraining loop en het op een gegeven moment een beetje zwaar krijg, dan denk ik… goed zo, doorlopen, dat ga je op 11 oktober ook doen. Wanneer ik geen doel voor ogen heb en het wordt zwaar tijdens een training ben ik toch geneigd om te denken… waarom doe ik dit mezelf aan? Het is fijn om die ‘waarom-vraag’ zo duidelijk te kunnen beantwoorden. Want ja… wanneer die marathons voor het gewone publiek (zoals jij en ik) weer doorgaan, ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken.

Waar kijk jij de komende weken naar uit? Kan ik nog iets op mijn lijstje erbij schrijven? Kom maar op! Ik kan nog wel wat extra motivatie gebruiken om mezelf uit bed te sleuren als ’s ochtends om 6.45u de wekker gaat…

Liefs,
Annemerel

P.S. Ik besef heel goed dat ik niks te klagen heb. Helemaal als je je bedenkt dat ik zes weken geleden getrouwd ben in gezelschap van 26 mensen en dat bruidsparen volgens de huidige regelgeving maar met 4 (!) mensen mogen trouwen. Dat is dus inclusief de getuigen. De fotograaf. Alles. Wow.

Delen:

5 Reacties

 1. september 30, 2020 / 12:41

  Fijn lijstje dit! En wow hoe bizar en een geluk dat jullie nog net konden trouwen met een groep mensen om je heen. Ik kijk uit naar hardlopen elke week, lekker in de bossen op onverharde paden. Gelukkig kan dit gewoon nog ♥

 2. oktober 1, 2020 / 12:31

  oh ik ben benieuwd naar die nieuwe serie, en wat goed dat je zo’n positief artikel hebt geschreven.

 3. Lieneke
  oktober 3, 2020 / 17:26

  Haha, ik dacht nav de titel dat dit ging over welke events nog door gaan, is tip 1 een Netflix serie. Had ik kunnen weten als trouwe volger.
  Wel heel fijn dat jij hier aandacht aan besteedt. Ik zie nog zoveel familie,- en vriendenbezoekjes en verjaardagen gevierd worden, zowel in mijn omgeving als op Instagram. Ik hoop dat door jouw artikel mensen beseffen dat dat nu even niet meer kan en we op een andere manier wat van deze tijd moeten maken